İdari Yargı sınavında birinci oldum ve sonucumda başarısız yazıyor arkadaşlar. Söyleyeceklerim bu kadar. Ne desek, ne kadar sitem etsek, inanın boş bu saatten sonra, mesleğime odaklanmak en iyisi olacak. Burda bir çok zaman geçirdik, neredeyse 8-9 ayı devirdik. O yüzden forumun yeri ayrı bende. Kalın sağlıcakla
2pacalypse
@2pacalypse
2pacalypse tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
29-1 34-1 29-6 netler 95 puanla birinci olmuşum 20-30 bekliyordum da bu büyük surpriz oldu
Sapma fena gelmiş gibi
-
@Berkan13 hocam üslubunu duzeltsen keşke. Kimse emanetçi falan filan değil. IYUK 20/B son cümleye göre iptal kararlari lehe uygulanır. İlk 3000'den çıksa bile arkadaş kanunun verdiği hakka dayanarak mülakat sonucu bekleyecek.
-
@paretowilfredo hocam mesajınızı yeni farkettim, çok teşekkür ediyorum, muadilleri arasında en seviyeli forum burasi gerçekten.
Bu arada askerde olduğumdan dolayı haftaici bir türlü sonuç belgesini paylaşmaya fırsat bulamadim. belki seneye girecek arkadaşlara yol gösterebilir ya da iptal davası vs acacaklara.
Yanlışlar 1 tarih 1 hmk 2 borclar 2 vergi 2 iktisat
Burada sinirdan kaybeden çok fazla arkadaşım oldu haketmis olduğu halde, baya üzüldüm onlara da. Cidden sabır diliyorum, zor iş mental olarak. Umarım emek verenler bir şekilde hakettikleri sonuçları alırlar ..
-
@MiraKar hocam dediğim gibi her şey 100 soru ve 5 şıktan ibaret değil. Cosmo'nun dediği gibi adli sınavını da iibf'lere açsalar en az yarısını yine onlar doldurur, çünkü kpss'de falan çalışıyorlar icralara, cmklara falan. biraz da üzerine gitseler rahat yaparlar. ama mesele ordaki 3-5 soruyu çözmek değil işte. oturup çalışsak inan tus'u bile bir şekilde yaparız ama bu bizden iyi doktor olacağı anlamına gelmez, doktorlar bizden çekiniyor anlamına da gelmez. her şey o çoktan seçmeli sınavda 70-80 doğru yapmak değil. Doktorluk 5-6 yılını dolu dolu tıp fakültesinde harcamak demek. aynı şey hukuk fakültesi için de geçerli. adam hiç olmazsa 4 yılını hukuka harcıyor, bir sürü vizeye finale giriyor hele iyi okullardaysa şu sınav sürecinin 4-5 katı daha çok zorluk çekiyor, tamamen klasik- pratik olay üzerindeki sınavlara giriyor falan. ama çoğu iibf'de İYUK ya da HMK gibi en temel usul dersleri bile öğretilmiyor(doğal olarak, çünkü alanı değil)
Neyse bu konu daha çok uzar gider ama ilgilenenlere kemal gözler'in makalesini paylaşıyorum. http://www.anayasa.gen.tr/idari-yargi-hakimleri.htm
-
@harveyspecter
Aynı şeyleri yüz kere söylemekten sıkıldım ama.
hakimin takdir yetkisini biliyoruz ama o kısımda yok hocam yok. En son benddeki kamu düzenine aykırı tahkim kararları da var. Kamu düzenine aykırı tahkim kararı hakimin önüne geldiği zaman hakimin takdir yetkisi o-la-maz.Ankara hukuk mezunuyum, 4 senede bitirdim, kendime hukuk alanında da guveniyorum. O soruda takdir yetkisi falan yok. İlk bentte ehliyetsiz kişinin aldigi tahkim kararı diyor, son bentte kamu düzenine aykırı tahkim kararı diyor. Bunlarda takdir yetkisi olamaz.
Orda bahsedilen şey mahkeme bu davaya bakabilir, bunlar yetki alanına girer vs.
Ayrıca iptal olayının farkına da sınavdan sonra vardım. Istinaf sikki o kadar barizdi ki..
-
@34idari hocam noterce resen düzenlenen senet ifadesi basbaya düzenleme şeklindeki seneti ifade ediyor. Belki yüzlerce defa kullanılan bir ifade özellikle biraz eski kaynaklarda. Iptal olma olasılığı en düşük soru gibime geliyor bana o. Hatta yok gibi bir şey.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@mülki hocam bu nasıl bir motivasyon. ben elensem 1 ay travmasını yaşarım herhalde. bu azmin elinden hiçbir şey kaçamaz
-
@kamucu06 katiliyorum. Buyuksehirin 30 tane olduğunu bilmem bana ne katicak yani idare hukuku anlaminda. Sor bir büyükşehir belediyesinin ilçe belediyesi üzerindeki vesayet yetkisini falan değil mi? Bilgisini olcmus olursun hem. Loto mu oynuyorduk belli değildi sinavda. Aym uyesi kaç yaşında şu kac günde bu kaç ayda falan çözmekten gına geldi. Goren sayısal sınav sanardi
-
@city-of-justice MEB yapmama rağmen avukatın da ben olucam o davada yeter ki sakin ol
2pacalypse tarafından gönderilen son iletiler
-
@g-uzmanı idealim idariydi hocam, adli hakimlige basvurmamistim.
-
@Mambaa teşekkürler hocam. Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun. Hakimlikten yiyecek ekmeğimiz yokmuş böyle diyorum kendi kendime.
-
İdari Yargı sınavında birinci oldum ve sonucumda başarısız yazıyor arkadaşlar. Söyleyeceklerim bu kadar. Ne desek, ne kadar sitem etsek, inanın boş bu saatten sonra, mesleğime odaklanmak en iyisi olacak. Burda bir çok zaman geçirdik, neredeyse 8-9 ayı devirdik. O yüzden forumun yeri ayrı bende. Kalın sağlıcakla
-
@müteşebbis aşırı yanlış zamanda geldin dostum :). 21-22 kasimli başlığa yaz.
-
@çalışma-uzmanı ciddi misiniz hocam? Liste kesin ve imzalı o halde. Bu dönüşler o evrede yapiliyor diye duymuştum.
-
@RootofAllEvil Danıştay bozdu, kesin kararı ilk dereceye yolladı hocam. Kesin kararı osymye tebliğ edicek idare mah. ÖSYM de 30 gün içinde hareket ilkesinden yeniden degerlendirmeyi yayınlıcak. Çok zaman alacağını sanmıyorum. Dosya şu an ilk derecede diye biliyorum. Tebligat çıktı falan diyorlardi. Maksimum 2 haftaya yeniden değerlendirme yayınlanır da bizlik bir şey kalmicak o zamana
-
@CosmoKramer hocam valla çok sağolun mahcup ediyorsunuz beni insallah forumdaki kardeşlerimizin de yüzü güler hep beraber 15. Dönem idari yargı adayları oluruz
-
@RootofAllEvil ahah sağol hocam ben de herkesin sonucu merak ediyorum buradaki ya. Neredeyse 9-10 aydır buralarda çok zaman harcadık, çok emek verdik inşallah sonucunu alırız
Yalnız ilginç olan iyuk sorusu ve tahkim sorusunun iptal olması oldu. Adamla ne dalga geciyorduk Ocak ayında gelip ayar verse yeridir
-
@Windless bu hafta gelecektir hocam. Sırf bakanın bu söylemini boşa cikartmamak için yetiştirirler bu haftaya, hazır olmasa bile
Şimdiden hayırlısı olsun heyecan seviyesi gittikçe artıyor
-
beklentiyi 28 eylül 2 ekim haftasına alın, kafanız rahat olsun. bunu geçen olumsuz duyum dahi duymadım.
ben bakan beyin yarınki katılacağı programda bizimle alakalı olayı netleştireceğini düşünüyorum. çok kişi soracaktır twitterdan mülakatları. Sunucu umarım bakana yoneltir soruyu. Merak edenler için sabah 10'da CNN Türk'te yayın.