@yasamor hocam şimdi arkadaş KHK diye gelecek buraya diye korkuyorum fakat, foruma yaptığım ilk yorumdan beri zaten onun iptal olmayacağını söylüyorum
34idari tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar 95+ puan alan kişi sayısı 26 olmuş. Bana öyle geliyor ki 23 ocağa kadar ankete göre 95+ alanların sayısı 300ü bulacak, mülakata sadece 95+ girecek. Tahminlerimi değiştiriyorum
ham 95.3 yapan mülakatta
-
Arkadaşlar yeni ortalamamiz 79.7ye düştü. Düz hesap 80 diyelim. Ortalamanın üzerinde 121 kişi var. Fakat yine buraya katılan insanların beklentisi olan insanlardan olacağı varsayımı ile hareket ediyorum ve trolleri de gerçekmiş gibi hesaba katıyorum. Dolayısıyla puan beklentimiz birazcik daha aşağı düşecektir fakat kimseyi umutlandirip sonra yüksekten düşürmek istemiyorum o yüzden tahminim yine 80.5 olacak. Fakat ham puanı 79.5 - 80.5 aralığındaki arkadaşların bol bol dua etmesini tavsiye ediyorum. Forumdaki listemizle ilgili olarak görünen o ki ilk 70 kişi mülakata kalma olasılığı yüksek olan arkadaşlar. Sapmali puan tahminim ise ortalama ile tahminim birbirinden uzaklaştığı için sapmanın etkisinin artacağı yönünde ve sapmayla beraber 81 veya 81in biraz üzerinde olacağı yönünde.
-
Geçen senenin sorularına göre bence idari alan komple ayırıcıydı
-
Arkadaşlar anladığım kadarıyla herkes yanlış yaptığı soruların iptal olmasını istiyor. Fakat o zaman sınavın bi anlamı kalmaz. Bazı tartışmaların haklılık payı var evet fakat vergide herhangi bir hatalı soru yoktu. Olaylara birazcık yukarıdan bakıp objektif değerlendirmeler yaparsaniz kendinizi gereksiz umutlandirmamis olursunuz. Lütfen bu söylediğimi yanlış algılamayın, spesifik olarak kimseyi hedef almıyorum. Ciddiye almak zorunda da degilsiniz, sadece dostane bı tavsiye bu.
-
Arkadaşlar merhaba, uzun süredir takip ederim üye olmak yeni nasip oldu. Öncelikle söylemek istediğim birkaç şey var:
1-) İvedi yargilama sorusu bence iptal olmaz çünkü kanunda yazıyor. Hakkaniyetli olan da olmaması zaten arkadaşlar bu sınavlara kanundan çalışılır, kaynak kanundur.
2-) Hmk'daki edilir/edilebilir sorusu iptal edilebilir de edilmeyebilir de. Kanunun lafzina ilişkin bir hata var bu doğru. Fakat çok açık ve sırıtan bir doğru cevap var. Bunu bekleyip göreceğiz.
3-) Yorum sorusu bence değişmez arkadaşlar çünkü amacsal yorum doğru. Kafa karışıklığınızın nedeni muhtemelen özel hukuktaki yorum metodlariyla karıştırmanız fakat vergi ve ceza hukukunda yorumlar biraz farklıdır.
4-) Re'sen sorusu iptal edilmesi bence en muhtemel olan soru. Çünkü kanunda Re'sen gibi bir ifade yok. Birinin kitabında"Re'sen bu anlama gelir" diyebilir fakat aslolan kanundur ve kanunda böyle bı şey yokDikkatinizi çekerim tüm yorumlarım "bence" barındırıyor. Dolayısıyla bunlar birer kanı elbette ki tartışmaya açık fakat en nihayetinde çok da değiştirmek için uğraşmanıza gerek yok kanılarımı, zaten 20 gün sonra belli olacak
-
@sbui61 hocam şimdi 80 doğru var 80 doğru var . 25-55 de 80 doğru, 20-60 da 80 doğru fakat ham puanlar farklı
-
Arkadaşlar 273 kişi olmuş. Şu an eldeki verilerle matematiksel bi tahmin yapicam. 5 dakikaya geliyor
-
Arkadaşlar katılan 274 kişinin ağırlıklı aritmatik ortalaması 80.1. Daha gerçekçi bir sonuç için ve kötüyü düşünüp iyisi gelince sevinmek adına bunu 80.5 varsayalım. Bu varsayım tahminimi oluşturmakla beraber ankette bunun üzerinde olan aşağı yukarı 105 kişi var. Ankete katılanların en azından umudu olan insanlar olduğu varsayimi ile hareket ederek; bu 105'in 3 katı olan 315. Kişinin 80.5 puan yapan kişi olacağını düşünüyorum. FAKAT BU DURUM SAPMASİZ, DİKKATİNİZİ CEKERİM. Dolayısıyla tahminim sapmasiz 80.6 yapanın kazanacağı yönünde. Hesaplamayı yaparken trolleyen herkesi hesaba kattım. 95 üzeri aldığını iddia eden herkesi 95 puandan, 74 altı aldığını söyleyen herkesi tam 74 puandan hesapladım. Digerlerini ise ortalamalardan hesapladım. Örneğin: 79-80 arasını 79,5 puan üzerinden hesapladım. Dolayısıyla düşme ihtimali de var. Son tahlilde tavsiyem sapmasiz 79.5 ve üzerinin bol bol dua etmesi. Belki sapmayla oralara düşebilir. Daha doğrusu sapmayla bu civardakiler yükselebilir. Fakat düşük bir olasılık, çok ümit vermek istemem.
34idari tarafından gönderilen son iletiler
-
@geliruzmani2013 gerek yok zaten ÖSYM açıklama yapmış resmi sitesinde cevabın degistigine dair
-
@SAkmazlar madde 376 olacak hocam pardon
-
@Hayaller71 ben de sizin gibi düşünüyorum.
-
Şimdiye kadar okuduklarımla ilgili yorum yapayım:
Arkadaşlar her şeyden önce şunu düşünmek gerekir, ÖSYM bir soruyu iptal etmek yerine doğru cevabı değiştirebilir mi ? Böyle bir uygulaması daha önce olmuş mudur ? Sınav kılavuzunda bunu yapabileceği yazıyor mu ?İkinci olarak şunu belirtmek gerekir ki, 7194 sayılı kanunun 26. Maddesinin yürürlük tarihi 7 Aralık 2019'dur. Fakat bu kanunun 213 sayılı kanunun 370. Maddesine getirdiği değişiklik ÖSYM'nin yorumladığı gibi mi ? Bana kalırsa değil. Ben hala orada bi talebe bağlılık göremiyorum.
-
@34idari gerci zaten söylüyordu herkes fakat şu an daha rahat konusulabilir bence. Daha önce herkes soruların menfaatine olacak şekilde iptalini istiyordu. Artık en azından bu durum ortadan kalkmış olur.
-
Arkadaşlar şimdi kim hangi soruya dava açmayı düşünüyor detaylıca yazın bence buraya tartışalım. Artık kazananlarin bı menfaat çatışması olmayacağından dolayı onlar da fikrini söylesin dürüstçe.
-
@pijamalıhakim öyle olur zaten hocam. Mülakata kalanların sıralaması düşse dahi mulakata girer onlar. Sizinki yükselirse siz de girersiniz
-
@pijamalıhakim hocam mülakata kalanların durumu değişmez artık. Atıyorum 280. Kişiyim, yeniden değerlemeye 320 oldum. Yine de mulakattayim.
-
@70kuralliii alan ağırlıklı 78 demiş sanırım. Bı de canlı yayında 25-55'e %90 girersin demiş. İzleyenler böyle diyor hocam
-
@70kuralliii doğru sayısı olarak söylemiş hocam