TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. burcumeral
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 49
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

burcumeral

@burcumeral

13
    İtibar
    142
    Profil Görüntülemeleri
    49
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

burcumeral Takip etme Takip Et

burcumeral tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@rush1776, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

her sınavdan sonra yaptığı yanlışı hazmedemeyip kuduranlar olur da 20 sayfa kudurana ilk defa rastladım. ÖSYM'nin uygulaması ortada. her yıl 10 küsür soru için başvurular yapılır, 2 yılda bir 1-2 soru iptal edilir. edilenler de abuk sorulardır. istatistik bilimine göre şıkları kanunundan ibaret bir sorunun iptal edilmesi imkansızdır. hmk'da ilk itirazlar sorulsa ve şıklarda iş bölümü yer alsa kanundaki açık hükme rağmen kalktı bu uygulamada yok iptal edilsin diye mi ağlayacaktınız? neyse kudurmaya devam 😊

alt metni

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      B
      burcumeral

tamamen kendi görüşüm, gerginliğe yol açmadan cevap vermenizi rica ederim.

1)ivedi yargı sorusu iptal olmaz
      2)türkçede boşluk doldurma ve fotosentez sorusu iptal olmaz
      3)medenideki resen sorusu iptal olmaz
      4)hmk sorusu iptal olmasa da mahkeme yoluyla ağustos ayında iptal olur

B
      burcumeral

@praetorurbanus, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Özelleştirme yüksek kurulunun görev alanına giren hallerde ivedi yargılama uygulanır, özelleştirme yüksek kurulunun "yetkileri cumhurbaskanina devredilmiştir". ve Kanunda buna rağmen(iyukta) değişiklik yapılmamıştır.

Buna göre özelleştirme yüksek kurulunun görevine giren işleri CB yaparsa yine ivedi yargılamaya tabi olur diye "amacsal" bir yorum yapılabilir.
      Yine de itiraz edilirse iptal edilebilir diye düşünüyorum, keşke soruları hazırlayanlar daha dikkatli davransalardi, sınava katılan insanlar başka şehirlerden o kadar yol kat etti, emek sarf etti.

o soru hayatta iptal olmaz.tıpkı diğer tüm temelsiz itirazlar gibi.belki ufak bir ihtimal hmk sorusu iptal olur ama o da zor

B
      burcumeral
    • RE: 29 Aralık adli yargı kaçla kapatır tahminen

@yasamor, içinde söyledi: 29 Aralık adli yargı kaçla kapatır tahminen

@burcumeral boşa kuruntu yapiyolar bence. gecen sene dusuk soyleyip patlamislar ondan isi garantiye alicaklar olacak en yuksek puani diyerek. sapmayla beraber 83 puan gelecek bu puanla baraji zor geciyosam seneye alimlar dustugunde size tavsiyem bu sinav defterini temelli kapatin. baraj daha 86-87 nin altina hic inmez o zaman. ben de zaten daha bu boş sinava hayatta calismam.

size %100 katılıyorum, bitti artık yüksek sayıda alımlar. artık bu sınava girmek akıl karı değil. ne stresi çekilir ne 100 kişilik yer için sonucu meçhul mülakat serüvenine girilir. diğer taraftan 58-24 garanti bir sonuç ama geçen seneden sonra paranoyak oldu millet!!!

B
      burcumeral

@city-of-justice, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@burcumeral 703 Sayılı OHAL KHK'sı ile 3 Sayılı CB Genelgesini ÖSYM bakacak değerlendirecek harbiden kaldırılmış2 ve tüm yetkiler CB'ye geçtiği için soruyu iptal edecek. Eğer ki bunlara rağmen iptal etmezse ivedi yargılama gereği 10 gün içinde YD talepli iptal davası açarız. Ankara idare mahkemesi 15 gün içinde karar verecek. Yani her türlü mülakatlara yetişir.😉

geçen sene de bu ağızla konuşanlar ağustosun 9'unu bekledi. bu ağız doğru bi ağız değil

B
      burcumeral

türkçe sorularını az önce edebiyat hocasına (40 yıllık emekli hoca) sordum,boşluk doldurma ve fotosentezli ikisi de doğru dedi.onlardan iptal çıkmaz.tarihteki lozan sorusu bence çok net,o da iptal olmaz.bir tek hmk sorusu muallak.gerisine itirazlar temelden yoksun diye değerlendiriyorum

B
      burcumeral

@burcumeral 75 falan olacak 1000 kişiye yakın kişinin puanını bilen bir yetkiliden duydum. boşuna manipülasyon yapmayalım. sınav sonrası bu yazdıklarını silmek zorunda kalıcaksın. boşu boşuna da milletten küfür yiyosun amacın ney anlamadım tam olarak

hocam kim bu 1.000 kişinin puanını bilen "YETKİLİ" inşallah kaynağınız sağlamdır ve sizin dediğiniz gibi olur.ben de burda gelir herkesten özür dilerim

B
      burcumeral

@uur1910, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

hocaların yüksek tahminde bulunmasını da anlıyorum kaymakamlıktan sonra facede hocalara çok küfür edenler oldu hayallerimizle oynadınız, umut tacirisiniz, gibi yorumlar okudum 🙂

çok haklı insanlar.geçen sene adli mezun için 45-20 diyen hocalar olmuş.sonuç:74.2 bu sene kaymakamlıkta da aynısı oldu.esasında hoca dediklerimiz kendileri atanamamış,kpss kazanamamış kişiler.tek dertleri devasa sınav piyasasından bizler üstünden para kazanmak

B
      burcumeral

@aslasorma, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Bu sene en çok gk-gy dEn ss gelecek gecen seneki sorulArdan tarihte bir bapheon savAşı zordu listeLerde 20 altı gk gy yok gibiydi bu sene öyle değil

genel kültürün tamamı sapma olsa ne yazar.hepsini yapan 20 alıyor zaten.bunlara bel bağlayıp hayal kurmayın.60 alan yapan kazanır.gerisi hikaye.zaten 60 yapan az biraz kültürlüyse 22-23 tane de gk yapar aslanlar gibi kazanır

B
      burcumeral

burcumeral tarafından gönderilen son iletiler

@efe_yakup, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@elitnur sinav zordu, değildi diyenin sinav tecrübesi yoktur ya da hukukta nirvanadır.

değildi.

B
      burcumeral

@kemankeşş, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@burcumeral bak hele sen adlici değil misin ne işin var başlıkta süreçten az çok kimler var burada biliyoruz bir an da girdin başlığa kimse burada salak değil

adli+idari girdim ben.hukuk + açıköğretim iktisat mezunuyum.

B
      burcumeral

@gretchen, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@hakimadayı06 Hocam tebrikler ben sizin yerinizde olsam İdari Hakimliği seçerdim. Bu noktada tercih sizin olacak hangi meslek gönlünüze daha çok yatıyor hangisini yaparsanız mutlu olursunuz. Mülakatta sorarlar size bu soruyu artık kesin)

hahaha o seçti de onu seçecekler sanki...

B
      burcumeral

@Dumspirospero, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Geçen sene bana 3'e yakın sapma gelmişti. Gky-26, ortak-30, idari-22' ydi sanırım. Soru iptaliyle de yaklaşık 20 kişi öne geçmiştim.

mülakat ne oldu?

B
      burcumeral

@praetorurbanus, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Özelleştirme yüksek kurulunun görev alanına giren hallerde ivedi yargılama uygulanır, özelleştirme yüksek kurulunun "yetkileri cumhurbaskanina devredilmiştir". ve Kanunda buna rağmen(iyukta) değişiklik yapılmamıştır.

Buna göre özelleştirme yüksek kurulunun görevine giren işleri CB yaparsa yine ivedi yargılamaya tabi olur diye "amacsal" bir yorum yapılabilir.
      Yine de itiraz edilirse iptal edilebilir diye düşünüyorum, keşke soruları hazırlayanlar daha dikkatli davransalardi, sınava katılan insanlar başka şehirlerden o kadar yol kat etti, emek sarf etti.

o soru hayatta iptal olmaz.tıpkı diğer tüm temelsiz itirazlar gibi.belki ufak bir ihtimal hmk sorusu iptal olur ama o da zor

B
      burcumeral

@birsorumolacaktı, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

@aslasorma soru tartışmalarından liste uzakta kaldı ki. Asıl odaklanmamız gereken liste bence de.Herkes arkadaşı tanıdığı ne varsa sorsa eklese buraya doğru bir şekilde asıl forum amacına böyle ulaşır.

liste nerde?

B
      burcumeral

@aslasorma, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı

Bu sene en çok gk-gy dEn ss gelecek gecen seneki sorulArdan tarihte bir bapheon savAşı zordu listeLerde 20 altı gk gy yok gibiydi bu sene öyle değil

genel kültürün tamamı sapma olsa ne yazar.hepsini yapan 20 alıyor zaten.bunlara bel bağlayıp hayal kurmayın.60 alan yapan kazanır.gerisi hikaye.zaten 60 yapan az biraz kültürlüyse 22-23 tane de gk yapar aslanlar gibi kazanır

B
      burcumeral

@burcumeral amaclari beklenti yaratmak. 2 senedir sinav puanlarin bi anda artmasindan dolayi hocalar su an formda olan ata oynayip beklentiyi artirdilar. 78 diyelim tutarsa iyi tiraj yapariz havasindalar. mantik tamanen bu. gecen sene 67-68 diyen hocalar baraj puanin dusuk olmasindan kaynakli ekstrem alimlardandi. halbuki gecen sene alim 4500 den 3000 e inmesini hesaplamadilar sonra da patladilar

ama geçen sene bir önceki senenin 3.000 kişiye göre hesaplamadılar mı?

B
      burcumeral

@burcumeral degil. dersane hocalarina inanmayin size onu diyeyim tek. tek amaclari dikkat cekmektir uç seyler soylerler ondan. fazla dusuk veya fazla yuksek gibi.

cok sagolun,artık daha emin oldum sizin dediginiz sonucun cıkacagına.tesekkur ederim

B
      burcumeral

@burcumeral 54-21, 55-20 falan ve ustu. bu ikisi sinir puanlar ustune hayirli olsun

peki son bir soru,1.000 kisilik puanı bilen dediginiz instagramdaki themishakimlik sayfasımı?

B
      burcumeral