2015 yilindan beri kpss guy mhuy vergi müf. Kik 3 kez sayıştay 3 kez idari yargı ve 1 kez de kaymakamlik sinavina girmiş birisi olarak diyebilirimki; bu sinav girdiğim en zor en kaliteli ve en seçici sinavdi. Özellikle türkçe, hmk, borçlar ve iktisat kısımları zorlayiciydi. Güzel sinavdi bence.
efe_yakup tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Şu iptal muhabbetinden usanmadiniz mi ya
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@gaye hocam bağlantıda ahmet nohutçu'nun kemal gözler'den yaptığı (ç)alıntıları kemal gözler anlatmış. nohutçu'nun idare hukuku kitabının başlıkları kemal gözler'in kitabıyla neredeyse bire bir aynı. aynı zamanda nohutçu'nun doktorası var mı yok mu o da muallakta.
http://www.anayasa.gen.tr/uas-s-175-258-nohutcu.pdf
Erinmedim okudum; kemal gözler dibine kadar haklı. 4 yildir kpss a sürecinin içerisindeyim, duyardim nohutçu şöyle iyi hoca böyle kitabi var falan. Hiç bir kitabini almamistim. 2 yil önce insan haklari kitabini aldim, adam ne kadar kanun varsa yığmış. Kitabi uzaktan görsen, sanirsin ki adam özene bezene gazirlamiş. O gün anladimki bu adam işin başka yerinde. O günden sonra hiç kimseye tavsiye etmem. Böyle adamlardan nefret ederim -
@elitnur sinav zordu, değildi diyenin sinav tecrübesi yoktur ya da hukukta nirvanadır.
-
@kubra111 hocam listede hata var. 46 ve 52. siradaki arkadaslarin ham puanlari benimkinden düşük olmasina rağmen daha üst siradalar. Rica etsem değiştirirmisiniz. Aksi takdirde yargi yoluna başvuracagim
-
@rootofallevil "yanlışsa da yanlış ben doğru yaptim iptal edilmesin" diyerek adaletten bihaber olduğunu ortaya koyduğun için düştün o kazana.
-
Ön mülakat konusuna açıklık getireyim;
Arkadaşlar bu bir mülakat falan değil. Mulakattan önce referans aramaya başlıyorsunuz. Bir siasetçi veya bakanlikta bir bürokrata ulaşabildiniz diyelim. O da sizi başka bir kişiye yönlendiriyor. Oraya gidiyorsunuz, yine bakanlikta burasi tabi. Bu iş için tahsis edilmiş bir oda var. Beni şu kişi gönderdi diyorsunuz özgeçmis verip , siz3 bazi sorular soruyo. Hangi yurtta kaldin o yurttan kimi taniyosun, tanidigin hakim savci var mi vs. Bunlari bir forma yaziyo. Olay bu. Ama mulakat gibi birsey deil. Çok önemli ve etkisi olan bir sey de deil. -
@RootofAllEvil bireysel tüketimi artirarak uyarilmiş yatirimlari arttirir, dogru cevap
efe_yakup tarafından gönderilen son iletiler
-
2022 Sayıştay denetçi yardımcılığı sınavı
Arkadaşlar, sayıştay sınavina giren yok mu? Başlık açılmamış, ben açayım dedim. Nasildi sinav? Ben zorlandim.
-
RE: 2021 idari hakimlik sınav soruları
İyuk taki hsk meslekten çıkarma sorusunun cevabı danıştay değil mi
-
Geometri sorusunun doğru cevabı neydi
-
@çalışma-uzmanı sadece kültür kısmı değil, 2016 dan beri giriyorum idariye, en zor sınavdı
-
@efe_yakup kalan 2 soruyu hatirlayan?
-
Tarih
- Selçuklularda divan başkanı-naib
- Osmanlıda ordu ve maliye
- Altınordayı türkleştiren - kıpçak
- Selçukluda ilk denizcikik- 1. Giyaseddin
- Ahlatşahlar olarak bilinen-sökmenler
- Milli mucadelede savasmayan- M. Şevket
- Düzenli ordunun savaşmadığı- gediz
- Moskova elçisi-ali fuat paşa
- Karadenizde milli mücadeleci-osman ağa
10.Teşkilatı esasiye ne üzerine kuruldu-misakı milli
-
RE: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Gky: 26
Ortak: 31
İdari: 32
Toplam: 89
Sıralama: 25 -
@gk gygk nin katsayısı 0,66 galiba
-
Türkçedeki konfüçyüs sorusunda iki doğru cevap olduğunu sadece ben mi düşünüyorum.
Paragrafta konfüçyüsün teorisiyle ilgili hic bir bilgi yok. Teorisine vurgu yapan şık da var ama seçeneklerde