merhaba arkadaşlar,
86,7 puanım ile başvurdum ancak konuşulanları görünce pek ümidim kalmadı.
Kurumda bir kaç yıldır çalışan bir arkadaşım var sık sık görüşüyoruz. ne iş yaptıklarını vs anlatınca biraz gaza gelip başvurdum açıkçası. puanım düşük olduğu için de ilk başvurum burası sanırm. o yüzden buraları takipteyim artık
Kurumda çalışan arkadaşıma forumda turnenin 6 ay olduğunun konuşulduğunu söylediğimde onun işlerin niteliğine göre max süre olduğunu kendisinin pek o kadar turne yapmadığını söyledi. ortalamanın 3 ay civarında olduğunu söyledi. Bu arada sıkça sorulan sorular kısmında da aynı şey yazıyor.
https://www.sanayi.gov.tr/Handlers/DokumanGetHandler.ashx?dokumanId=c6bb1427-6828-44fc-8bf8-7e9d3a8e90e8
göç uzmanlığının daha ii olduğunu söyleyenler var dedim. sadece güldü önce cevap vermedi :)) tercih meselesi sanırım dedi.
az çok biliyorum nerelere gidip geldiğini ama nasıl oluyor denetimler vs diye sordum. Organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri (bunlar genellikle üniversitelerin teknoparkları oluyormuş bu arada), ar-ge merkezleri denetimlerinin eğlenceli olduğunu söyledi. böyle fabrika fabrika, şirket şirket geziyor musunuz dedim. Denetimlerinin bunların yönetimi ile ilgili olduğunu örneğin sanayi bölgesinde fabrikanın değil de sanayi bölgesinin yönetiminin denetlendiğinden fln bahsetti.
konuşmamızın kısa bi özetini geçtim. sıkça sorulan sorularda detayını verilmiş aslında fln dedi ama merak ettiğiniz sorular varsa kendisine iletebilirim.