yazmış ya arkadaşın biri puanı var girer dener diye ,iyi oldu onlara .boş boş atıp duruyorlar .takmışlar kafaya yds yi yds kolay biz de alırız,2 ay yeter .pazar yds yapıldı .girseydiniz de alsaydınız !
kurum hatalı en başta koyacak yds şartını bak bakalım kim girebiliyor . en azından 50 yds desin .Adamlar keyfe keder başvuruyor ,bi de gitmiyor .benim ingilizcem var 88 puanım var giremiyorum.
sonra da hakkıyla yds si olan adama çamur atarlar .kurum yds istemesinmiş.tabii istemesin ,istemesin ki SİZ BAŞVURUP BAŞVURUP GİTMEYİN .
voice tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DHMİ - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
RE: Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2019
saçmalık saçmalık üstüne .sen zamanında nakille nerde gelir uzmanı nerde orda burda uzman var hep al .sonra da yds den 60 al 75 al .içerden alınanların hiçbirinde yds nin y si yok .ama dışardan almaya gelince yds al tez yaz sınava gir .bir de o gelir uzmanlarının altında çalış.hepsinin nasıl girdiği o kadar belli ki.herkes beleşten merkez uzmanı olsun sana bana geldi mi canı çıksın .
ayrıca niye bazı bölümler 50 bazıları 75 .yds den 75 alana daha fazla mı maaş verecek ?kadrosu mu farklı da 25 puanlık fark oluyor.ayrıca nedir bu kurumların 65 75 yds ayrımı yapması .yds nin kurum sınavları için barajı bellidr.70 dir.75 nedir?
. -
RE: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
KESİN BİLGİ DEĞİL AMA MERKEZDEKİ ARKADAŞLARDAN VE ONLARIN ARKADAŞLARINDAN DUYDUĞUMU YAZIYORUM .BEN BİZZAT BİZİM ÜSTADA GİDİP SORMADIM ANCAK KAZANIRSAM SORACAĞIM BAZI ŞEYLER VAR .SADECE YARDIM /RAHATLATMA AMAÇLI YAZIYORUM AMA ONLAR GAYET YETKİLİ BİR KİŞİDEN ÖĞRENMİŞLER..(1.madde için diyorum)
1)Sınav komisyonunda bazı kişilerin izinli olduğunu ve onlar gelince imza atılacağını söylemiş.her şey hazırmış imzaya kalmış.
2)Daha önce imza atılmış ama dguy daki eski şaibelerden dolayı bilerek bekletiliyormus.
3)İİBF DEN ÇOK itiraz varmış.Bunların tartışması bitmemiş .Hatta mühendislikten hiç itiraz olmamış,istatistikten 1 soru iptalmiş.İİBF Yİ bilmiyorum!
4)Siteye bile yüklemişler sonuçları sadece onaya kalmış.
Duyduğum tüm dedikodular bunlar .Şaşırtmaca olmazsa önceden de söylediğim gibi bu iş bayram sonrası hatta ondan sonraki haftaya kaldı .Herkese GUY da başarılar... -
RE: 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
çok fazla bi şey söylemek istemiyorum .kurumda çalışıyorum .Çok yakın zamanda ilan gelebilir .kadro taleplerinin daha ciddi toplandığını biliyorum. baskanlik tarafindan daha ciddi olarak .Kimsenin hakkına girmek istemem .ben yetkili kişi değilim ancak ben çok yakın zamanda geleceğini düşünüyorum .Ve Ankara çok yüksek ihtimal acacak onu söyleyim .nasıl duyduğumu gördüğümü sormayın arkadaşlar .Ancak geç kalmayın şimdiden başlayın .
-
RE: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
işin içinden biri olarak ben de yaşadıklarımı yazıyım .gelir uzmanıyım .bizden önce giren ve bizim promosyondaki insanların halleri tavırları puanları okulları beni bu yola itti.10 tane arkadaşım varsa 8 inin ilk mülakatıydı guy.daha önce hiçbir kurumun sınav sıralamasına bile girememişler .puanları 75 80 arasında bu arkadaşların ve çoğu öylesine girmişti.yani guy onlar için bulunmaz bir nimetti.zaten alacak potansiyelleri de yok .Tokat ,uşak ,doğu illeri ,kırkkale gibi illere zaten şans eseri girmişler bir de bedavadan guy gelip hop diye işe girince iyice boşlamışlar .şimdi çevremde böyle amaçsız kişilere bakıyorum kendi puanıma okuluma ,okula girerken çektiğim zorluğa ,mezun olurken yaşadığım sıkıntılara bakıyorum bir de bedavadan guy olan tiplere .yine şu ortamda işime şükrediyorum çok çok şükür ancak bu emeğimin de karşılığını almak istiyorum .sonuna kadar da hak ediyorum .hem işte çalışıp o kadar işin arasında hem de yüksek puan alıyorum .tabiki puanım iyi diye il göçe felan da başvurmuyorum ama her tür merkez uzmanlığına başvuruyorum .
guy olup da biri sgk ya girerse de sonuna kadar haklı bulurum .guy un iş yükü çok fazla ,hafta sonu çalışmaları mesaileri felan çok ağır .her ayın sonlarında mesai oluyor .hafta sonuna sürpriz mesai çıkıyor plan yapamıyosun .vergi dairelerinde çalışan eskilerin köhne bakış açıları cabası .o kadar dar bakışlılar ki kızsan evlenmeli çocuk yapmalı ,erkeksen de evlenmelisin .kariyer felan konuşamazsın asla .yine de çok şükür ...
ha sizlerin promosyonu bizim gibi değil .hepiniz çok iyi puanlı çalışkan kişilersiniz .bu dediğim tipler sizde olmayacak .ama en küçük fark olsa bile iyi yere gitmek herkesin hakkı .niye bu hakkımı başkasına vereyim .belki hiç hak etmeyen biri girecek . -
bi kurumun ne kadar özlük haklarına değer verdiğini yaptığı sınavdan ,işleyen süreden ,mülakatı yapan kişilerin sorduğu sorulardan anlıyorsunuz .Bi kurumun sınavları ne kadar uzun sürüyor o kurum o kadar hantal ve bütün işler yavaş ve sıkıntılı işliyor .kurumu kazandığınızda da yeterlilik sınavı süreci çok yavaş işliyor .sınavdan 1 yıl sonra mülakat yapıyor .uzman olma süreci cabasi.
ben yakınlarda hazinenin sınavına girdim .Ustadlarklasik sınavı 20 günde açıkladılar .sınav ortamı güzeldi .simit çay kahve poğaça vardı .hesap makinesi kalem silgide yardımcı oldular .eminim çok güzel bi kurum sınavından belli .
Maliyenin tamamında diyemem ama guy sınavları son zamanlarda çok bekletmeye başladı .bu duyumlarin hemen cikmamasinin nedeni şu .önceden guy da bi duyum oldu mu hemen sınav gelirdi .gib den yazı mı çıktı 1 hafta da ilan gelirdi .simDi yazıyı görüyorsun açıklama var .ama sınav yok .bu yüzden duyumlar çıkmıyor -
@karabahtlı dil bil demişler her yol açılır demişler bak şu kişiye açıldı demişler felan felan .bu arkadaşların eminim hiç birinde dil yok ve dili bi nimet sayıyorlar her kapıyı açan bir anahtar sanıyorlar.ama durum öyle değil.istersen 2 dil bil yine de işsiz kalabilirsin .ha puanın 90 üstü olur o zaman mülakatlara girme şansın artar ama sadece şans .ne okuduğun okulun önemi var ne de okulu dereceyle bitirmenin .bunların hepsi BİZZAT yaşadığım deneyimler .öyle arkadaşımdan dyduğum ütopyalar değil.
iibf öyle bir bölümdür ki ağrı iibf okuyan odtü iibf ye tercih edilir .
zorunlu olarak bi üniversite okuyum deyip 2 matematikle giren kişilerden değilsen hocam başka yolları denemeni öneririm .maliyeye devam et ancak sınava gir ve hukuk oku .keşke diyorum ben kendi kendime yds ye çalışacağıma kpss den 90 alacağıma 4 yılda hukuk okusaydım . -
RE: Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@æon_flux iibf nin durumu içler acısı .yds varmış 90 puanın varmış fark etmiyor .3 5 kısılık ilan geliyor hep .iyi kurumlar böyle alıyor .Ama kuruma gidiyorsun memur dolu .eski memur bi ton .mesela ben enerji bakanlığına evrak vermistim.5 kisi alıyordu .Ama kurumda bi ton kişi çalışıyordu .ZaManinda girmiş millet .Biz de 90 puanla guy olalım düz memur olalım hatta olamiyalim.guy olup mutlu olduk diye kendimizi kandiralim.Hem kendi halime hem millete üzülüyorum.Bi ilan geldi mi ümitleniyosun bakıyorsun ya iibf yok ya bölüm ayrımı ya yds şartı .Hevesin kursağında kalıyor .Ya yaş şartı getiriyor
.süper zekali değiliz 22 yaşında mezun olup sınavdan puan alalım .Kurum sınavı hemen açsın girelim .22 23 yaşında baslasan bu sürece artık en az 3 yıl gerekiyor .En çok ilan açan guy bile 2018 de açtı .2018 de 23 yaşında olsan 25 26 yasina geliyorsun .Mülakata girsen kesin kazanma ihtimalin yok .Yaş geçiyor bu sefer büyüdün diyorlar .Hangi okul olursa olsun kimse iibf okumamali .ise gir ya da girme sinir hastası oluyorsun .İse giremiyorsun çok büyük stres ,ise giriyorsun girdiğine pişman oluyorsun emeğine açıyorsun .iyi yerler seni almıyor .İibf okuyacağın yere röntgen oku ne biliyim başka bi şey oku .Teknisyen ol . -
RE: 2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
tüm gün sınav ne kadar mantıklı acaba ? sırf muhasebe çözmek bile kafanı ambalaj ediyor .3 kişiyle mi rakip elenecek .şu dediğiniz o kadar komik ki ayrıca hem hakimlik hem bu sınav bir arada gitmez. ikisinin de konusu farklı tarzı farklı.ikisini de kazanmanız çok zor hatta imkansız.sizler sırf sınava girebilmek için soruları görebilmek için bunu yapıyorsunuz .
ertelenmesini istemeyenler çoğunlukta hatta yüzde 99 u. neyin kafasındasınız anlamadım. -
RE: Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı 2020
kimse kusura bakmasın ama kendi bölümü var diye konuşmuyor .kamu yönetimi gibi bir bölüm varken doğrudan kamuya yönelik ,ekonometri ne alaka işletme ne alaka derim .benim bölümüm bile ne alaka derim .ancak kapı gibi kamu yönetimi varken bu çok saçma .tabi kurumlar kamucuların ulusların çalışkan olduğunu ,çoğunun yds si olduğunu biliyor o yüzden almak istemiyor .ancak işletme iktisat mezununda ingilizce olmuyor çok nadir oluyor .
voice tarafından gönderilen son iletiler
-
@Ezgi71 hocam niye gelmiyor bilmiyorum .yani bizlerin uzmanlığı mulakattan 1 yıl sonra verildi .yani bi nedeni yoktu .tamamıyle tahmin olarak diyorum belki de bakan bey arkadasi kırmamak için dedi bilemiyorum .ya da bi kaç eli kulağında oluyor .
-
vergi dairesine gelip ne güzel işiniz var biz olamadık diyorlardı .tabi bunu iyiniyetle soylemiyorlardi .Demekki niyetleri buymus .ama sizler hak ediyorsunuz arkadaşlar .2 kişilik ilan olsa 70 puanliniz dahil yüzlerce kişi basvuruyorsunuz .aç kurt gibi saldırıyorsunuz ama iş hak aramaya gelince 2 3 beğeni geliyor .adamlar olmayan haklarını alıyor siz hakkiniza sahip cikamiyorsunuz . bir dönem gelecek İngilizceden 80 de alsanız giremeyeceksiniz. Hayırlısı olsun hakkınızda demek istemiyorum .Hayırlısını siz arayın .pareto yazmış neden destek vermiyorsunuz .Geri puskurtmuyorsunuz .Ama dogru hemen birileri görur olmayan mulakattan elenirsinjz. Siz en iyisi ders çalışın .bi de ağzınızı açın belki gökten 3 elma düşer .
-
@garipbankacı hocam genelde makro iktisat başlığı altında para banka -teoriler gibi başlıklar bulunur ondandır
-
RE: Idari hakimlik mi Sayistay mi
ve bahsettiğim meslekler daha çok fedakarlık gerektiriyor .dışişlerindeyseniz sürekli yurt dışını göze almalısınız .Aile durumu felan sıkıntılı .
Ymm olma durumuna gelince bence hiç önemli değil .tonla vmy aldılar hepsi ymm olup kaçma peşinde .bi 5 yıl sonra herkes olacak ve albenisi kalmayacak -
RE: Idari hakimlik mi Sayistay mi
Merkez Bankası ,dışişleri ve hazine benim ilk üçüm .bu mesleklerde tıpkı bir gazeteci gibisindir .İşin yanında genel kültür ,yabancı dil ,yurtdışı imkanları ,başka kurumlara girmek apayrıdır Sayıştay ve idari hakimlik de çokk güzeldir ancak buralar daha memuriyet tarzıdır .her ne kadar idari hakimlik memurluk gibi gözükmese de dosya üzerinden işlem yaptığın için daha klasik iştir .Bir de hakimlik yine de siyasi bir iş bana göre değil .
-
hazinedekilerin maliyeyi istememeleri çok normal maliyenin içindekiler bile maliyeyi istemiyor
-
grup yöneticileri de sürekli giriş yaptırarak zaten hangi ıp den giriş yaptığımı bulmaya çalışıyor çünkü bizim böyle 10 15 tane hesabımız var sürekli yazıp yazıp duruyoruz .benim tek hesabım var bi bilgisayardan bi telefondan giriyorum .aynı şeyleri yazıyoruz birbirimize benziyoruz size göre ! çünkü hepimiz bu işin nasıl olduğunu biliyoruz .bu sorunları görüyoruz .sizler görmek istemiyorsunuz umut istiyorsunuz ben desem ki arkadaşlar şubat ın 5 inde ilan geliyor hepiniz beğenirsiniz ama gerçeği yazınca kızıyorsunuz .bize mi kızıyorsunuz yoksa kendinize ya da yetkililere mi ?Kurum içi tehlikeli diyoruz yokkk etkisi yokk diyorsunuz .yönetmelikte çalışanlar yoksa ilana etkisi olmaz diyoruz, yokk olacak etkisi olacak .ne istiyosunuz arkadaşlar ?evet yönetmelik çıkacak ve guy lar vmy olacak bu yüzden mi bekletiyorlar dememizi mi ?ben kurumda bizzat gördüklerimi paylaştım ve çalışan her arkadaş da size bunu söyler .daha bu başlığa tek gönderi yazmıcam .sizler yaşayıp her şeyin doğrusunu göreceksiniz .
-
@Godot işte sizin kafanız bu kadar .kendine sherlock holmes sanan saflar .grup yetkilileri ip den baksın .e mail de vardır .
-
@econ101 ben şöyle düşünüyorum bi eve misafir gelince ne yapılacaksa o yapılmalı .ben ikramlık bir şeyler alınıp/yapılması gerektiğini düşünüyorum .
tabiki bi heyecan olur .ne kadar misafir gibi görsek de bizi değerlendirecekleer .evimize gelmeleri bize değer verdiklerini bu işi önemsediklerini gösterir.
-
@econ101 daha önce vmy mülakatında bu tarz bi şey olmuştu ama biz üstadların çalışma yerine gitmiştik .herhalde sohbet havasında geçer bilemiyorum