Son üç yıldır sınava giriyorum. Girdiklerim arasında en zor sınavın 10 Temmuz sınavının olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl 72.25 ile 443. oldum. Arkadaşları korkutmak istemiyorum ama üç senedir hesapladığımdan 1 2 puan aşağıda geliyor netlerim. Sınavdan çıkınca sosyal medyada soru tartışmalarının içine fazla dalındığı takdirde bilinçaltı yönlendirmesi ile yanlış yapılan sorular doğru hesaplanıyor. Sonuç açıklanınca da hüsran oluyor. Bu sene 73 hesapladım iki Türkçe sorusuna diyorum ki ben bunları doğru yaptım ama geçen sene geliyor aklıma yanlış hesaplıyorum. Her sonuca hazırlıklı olmak lazım nasipsiz dayak yenmezmiş. Bu sene netler çok yüksek gözükse bile sonuçlar açıklanınca çok sayıda aday beklediğinden düşük alacak. Allah emeklerimizi zayi etmesin. Nasıl sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bu sıkıntılı ortamda hepinizi kader ortağım olarak görüyor ve gerçekten hepinize dua ediyorum. Rabbim kazananlara mütevazilik kazanamayanlara da sabır ve azim versin.
mehmet5557 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
-
RE: 2022 yılı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
Bütün gece uyku tutmadı . Uyuyamamamın tek güzel yanı bebekle ilgilendik anne uyudu
Allah yardımcımız olsun arkadaşlar..
-
Tam diyorum sınav sürecinden uzaklaşayım kütüphaneye gidip kitap alayım okuyayım. Kütüphanedeki memur abimiz diyor ki bu kitabı en son kaymakam bey almıştı. Vay arkadaş…
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@iktisat2020 bu sene sınava ikinci girişim. Geçen sene tecrübesiZlik sınavın mantığını algılayamamadan kaynaklı olduğunu düşünmekle 66.42 puan almıştım. Bu sene 73.5 net var. Çok daha fazla yapmayı bekliyordum olmadı. Geçen sene Türkçe çok zor deniyordu 2 yanlışım çıkmıştı , bu sene kolay deniyor 5 yanlışım var. İnşallah Rabbim mülakata kalmayı nasip eder. Allah emek veren herkesin yardımcısı olsun.
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@aslanturbey dostum beni aldın bambaşka yerlere götürdün. Gerçekten de öyle yaşadıklarımız ne kadar benziyor. Geçen sene sınava girdiğimde herkesten gizli gizli çalıştım. Sadece eşim ve ailem bildi. Çalıştığım kurumda yapamazsın, edemezsin diyenler çok oldu. Bu sene herkes biliyordu ve insanların davranışları o kadar çok değişti ki insan hayret ediyor. Her sabah kaymakamı takip ediyorum resmen. Makam arabasına binerken, inerken gözüm sürekli orda. Nasıl iç çektiğimi ne dualar ettiğimi bir ben bilirim. Allah gerçekten hakkıyla bu mesleği yapabilecek olanlara nasip etsin. İnşallah onlardan biri de biz oluruz.
-
Geçen yıl her yerden insana ulaşmaya çalışıyorduk. Puanlarını yazdırması için çabalıyorduk. Ben anlamıyorum bu sene sınava 3. Girişim geçtiğimiz yıl 72.25 puan alıp yarım puanla kaçırdım. 2019 kolaydı 2020 alışılmış dışında kanunlardan soru geldi zordu kabul ediyorum ama bence bu sınav son 3. Sınavın en zoruydu. Bu kadar yüksek puanlar şaşırtıyor ne diyeyim herkesin hakkında hayırlısı . Arkadaşlar tavsiyem 75 altı ben de dahil çok umutlanmayın umutla sonuçların açıklanmasını bekleyip de yarım puan ile kaçırdığını görmek çok koyuyor insana. Umutlanmayın ama eğer nasibimizse gelir bulur. Geçtiğimiz yıl 4 soruya itiraz edildi 3 sorunun iptali işime yarıyordu tabi ki işime gelmeyen iptal oldu. Nasipse dağın altında gelir bulur yok değilse tevekkül tevekkül tevekkül. Olanda da olmayanda da hayır vardır…
-
@keynesinabv ben 1958 yaptım sorunun muallak olduğunu düşünüyorum ama ÖSYM bu iptal etmez. İşime yarayan bir durum gerçekleşmez
-
Bu sınav, bu meslek öyle bir istek oluşturuyor ki insanda vazgeçemiyorsun. Bırakamıyorsun.2020 sınavına babamı kemoterapiye götürerek çalıştım. Son sınavda bebeğim oldu 5. Gün kalktım Ankara’ya gittim. Daha yok diyorum girmeyeceğim diyorum vazgeçemiyorum. Hep ucundan kenarından dönmek varmış kaderde. Yine yeniden Bismillah diyip 1 Eylül’de başlıyorum tekrar çalışmaya. Allah yardımcımız olsun..
-
@werder-veremem 76 bekliyorum hocam ama son üç sınavda beklediğimden hep bir net düşük geldi. Yarım puanla elendiğim oldu. Netimi doğru hatırlıyorsam mülakatta olduğumu düşünüyorum beni heyecanlandıran da bu zaten. 4 senedir hazırlanıyorum hep son haftalarda ailemdeki sağlık sorunlarından dolayı bırakmak zorunda kalmıştım. Mülakat heyecanı uyutmuyor zaten. Bir de oradan elenmeyi tecrübe etmek istiyorum:)
-
Mhuy için ÖSYM tweet attı öte dünyaya bir gittim geldim.
mehmet5557 tarafından gönderilen son iletiler
-
Sınava 4. girişimdi. Sınav sorularıyla, sınav tarihiyle, alım sayısıyla, duyumsuzluğu ile gerçekten çok ilginç bir dönemdi.
-
Büyük gün geldi. Sevgili arkadaşlar hepimizin Allah yardımcısı olsun. İnşallah hepimiz güzel haberler alırız.
-
Mhuy için ÖSYM tweet attı öte dünyaya bir gittim geldim.
-
@werder-veremem 76 bekliyorum hocam ama son üç sınavda beklediğimden hep bir net düşük geldi. Yarım puanla elendiğim oldu. Netimi doğru hatırlıyorsam mülakatta olduğumu düşünüyorum beni heyecanlandıran da bu zaten. 4 senedir hazırlanıyorum hep son haftalarda ailemdeki sağlık sorunlarından dolayı bırakmak zorunda kalmıştım. Mülakat heyecanı uyutmuyor zaten. Bir de oradan elenmeyi tecrübe etmek istiyorum:)
-
Bütün gece uyku tutmadı . Uyuyamamamın tek güzel yanı bebekle ilgilendik anne uyudu
Allah yardımcımız olsun arkadaşlar..
-
Yarın hayırlısı ile sonuçlar açıklanır diye umut ediyorum. YDS ve kaymakamlık kaldı. ÖSYM de hızlı davranıyor bu sene. ÖSYM yi takibe alıp bildirimleri açalım
-
Ön lisans gününde açıklandı sanırım kaymakamlık da gününde açıklanacak.
-
76 benim netim ekleyebilirsiniz arkadaşlar
-
Merhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Kaymakamlık sınavına 4. girişimdi. Ben böyle bir sınavı daha önce tecrübe etmedim. 76 net ile liste tutulursa beni de ekleyebilirsiniz.
-
Bu sınav, bu meslek öyle bir istek oluşturuyor ki insanda vazgeçemiyorsun. Bırakamıyorsun.2020 sınavına babamı kemoterapiye götürerek çalıştım. Son sınavda bebeğim oldu 5. Gün kalktım Ankara’ya gittim. Daha yok diyorum girmeyeceğim diyorum vazgeçemiyorum. Hep ucundan kenarından dönmek varmış kaderde. Yine yeniden Bismillah diyip 1 Eylül’de başlıyorum tekrar çalışmaya. Allah yardımcımız olsun..