Mülakat konusunda kötümser olan eleştiren arkadaşlara birinci sıradan girdiğim mülakatlardan bile elenmiş biri olarak şunu söylemek isterim Allah nasip etmişse kimse sizi engelleyemez umulmadık şeyler vesile olur hayatta pek çok yaşanmış olayda ibret vardır Hz. Yusuf'u kuyudan kurtarıp Mısır'a vekil yapan Allah'a güvenin eğer size nasip değilse de ne yaparsanız yapın olmaz o zamanda Allah'ın takdir ettiğine gönlünüz razı olsun kimi rahatlıkla imtihan olur kimi kederle
iktisat2020
@iktisat2020
iktisat2020 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Bu arz şoku sorusu lobisi enteresan tertemiz soruyu iptal ettirmeyi bırak şık değişikliği istiyorlar o soru kitaplarınızda olmayabilir ezberlememiş olabilirsiniz ama bu durum yanlış olduğunu göstermez o soruyu yanlış yapanlar arz şoku tanımını ezberlemiş örnek olarak da bütün kaynaklarda petrol fiyatlarının ani yükselişi var tamam doğru yaptık dedikleri için hayal kırıklığına uğruyorlar Arz şoku sorusu için sadece iktisat profesörü olmak yetmez vergi uzmanı da olmak gerekir kesin cevabı vermek için kurumlar vergisi karlığı etkiliyor karlılıkta bir şirkette en önemli konu dolaylı vergileri arttırsa arz şoku oluşturmaz çünkü şirket yansıtır ama kurumlarda hem maliyeti tekrar hesaplamalı hemde piyasada o karlılıkla iş yapılıp yapılmayacağını ön görmeli çünkü piyasalarda kar oranları farklı ilaç dağıtım işinde %1 müteahhitlikte %20 belki sektörden çıkışa bile neden olur alternatif maliyet kavramı işin içine giriyor salt iktisat bilgisiyle çözülemez şu olabilir oranını vermemiştir bu kapalılık oluşturur ama cevaba koyduysa kurumları kesinlikle şık değişikliği olamaz !
-
@ryu753 ben neden sürekli listeyi hesapladım deyip kendi netinden yarım puan altı baraj belirleyeni görüyorum bu forumda o zaman işin garip yanı mülakata son sıralardan girmek gibi bir fantastik beklentileri var sanırım mülakat komisyonu son sıralardan girenleri mi seçiyor acaba
-
Kazanamayan olursa da üzülmesin Kederler haksızlıklar musibetler günahlara kefaret olabilir de makam mevki başarı belki insanı saptırır sadece günah kazandırır Hayır görünende şer şer görünende hayır vardır
-
15-20 bin kişiyi sözlü sınav yapsam şimdiye açıklardım sonuçları KPSS P37 + kurum kendi yapsın yazılı sınavını bundan sonra daha güzel olur
-
kaç gündür yazmıyordum foruma ama seviyeyi ciddi olarak düşüren üyeler olmuş İnşallah idealist insanlar kazanır bu sürecin sonunda makam mevki düşkünü değilde vatandaşlara faydası olabilecek geri kalmış ilçelere yörelere bir katkısı olabilecek kapasitesi olan kişilerin kazanmasını temenni ederim ...
-
ayrıca her yıl sınava giren adayların kalitesi düşüyor bizim zamanımızda siyasala ilk 10 binde girilirken şimdi 100 binde siyasalda girip kendini kaymakam adayı görenler var hukuk mezunları da iktisat soruları nedeniyle bu sınavda başarılı olamıyor giren sayısı yüksek değilse sınav zor olduğu için sınırda olanlar barajı sorun yapmamalı
-
@srsmn aksine sıralamaya da diplomaya da önem vermem eğitim imkanı olmayıp çalışmak zorunda olan liseyi bile bitiremeyen binlerce okusa başarılı olabilecek insan var ülkenin zenginleriyle tanışma fırsatınız olduysa çoğunun hayatı böyle ama sürekli kendini geliştirmiş insanlar ama bu durum şu gerçeği değiştirmez aynı imkanlarla sınava hazırlanmış kişiler arasında boğaziçi mezununun %90 ını örneğin hazinenin sınavında başarılı olabilirse 100 binde kazanlılan x üniversitenin mezunu adayların %10 u 300 binde kazanılan Y üniversitesi mezunu adayların %5 i başarılı olur bu doğanın kanunu yukarıda yapılan listeden daha bilimsel gerçekliktir
-
kurumlar vergisi neden bu kadar tartışılıyor anlamadım bana göre temiz bir soru as yi kaydırıyor mu kaydırıyor maliyeti arttırıyor mu arttırıyor şok mu şok yıllık beklenen enflasyon mu ki asgari ücret artışı ile kurumlar vergisi artışını kıyas ediyorsunuz kamu gücüyle beklenmedik şekilde vergi oranının arttırılması itiraz edenler ne yazdı dilekçeye merak ediyorum ben yanlış yaptım iptal edilsin mi
-
Ben bu sitede yorum yapanların öz güvenine hayran kaldım hep kesin konuşmalar sınavda yanlış soru yokmuş olursa da sadece arz şokunun şıkkı değişir değil mi! Bir şeyin yanlış olup olmadığını bilmek için önce o konuda bilgi sahibi olmak lazım Sınavdan sonra sosyal medyada sınava hiç çalışmadım sınav çok basitti çalışılırsa yapılır diyenlerin bakış açısı ile aynı Ben fi tarihinde biyoloji mezunlarının vergi müfettişi yapıldığı sınavlardan beri a grubu sınavlarına giriyorum bu sınav girdiğim en kötü hazırlanmış sınavdı soru metninde tek kelime o sorunun çöp olmasına neden olabilir bu hayatta büyük konuşmamak gerekiyor yaşınız ilerlediğinde ilk anladığınız şey bu olacak
iktisat2020 tarafından gönderilen son iletiler
-
Kazanamayan olursa da üzülmesin Kederler haksızlıklar musibetler günahlara kefaret olabilir de makam mevki başarı belki insanı saptırır sadece günah kazandırır Hayır görünende şer şer görünende hayır vardır
-
Mülakat konusunda kötümser olan eleştiren arkadaşlara birinci sıradan girdiğim mülakatlardan bile elenmiş biri olarak şunu söylemek isterim Allah nasip etmişse kimse sizi engelleyemez umulmadık şeyler vesile olur hayatta pek çok yaşanmış olayda ibret vardır Hz. Yusuf'u kuyudan kurtarıp Mısır'a vekil yapan Allah'a güvenin eğer size nasip değilse de ne yaparsanız yapın olmaz o zamanda Allah'ın takdir ettiğine gönlünüz razı olsun kimi rahatlıkla imtihan olur kimi kederle
-
iktisat kolay falan değildi sadece çok güzel sorular sormuşlardı bilen yaptı bilmeyen kalem oynatamadı sınavın en güzel sorusu ıs-lm konusundan gelen soruydu ayrıca bu sınav 73 le kapatmaz 2019 -2020 hukuk sorularını karşılaştıran düşük kapatacağını öngörür
-
Dünyada iz bırakan 2020 yılında yapılan bir kaymakamlık sınavının ne kadar normal olmasını bekliyorsunuz ki sınav ilanı sınavdan kısa süre önce geldi sınav yapılacak merkezler arttırıldı sınav soruları başlı başına ayrı bir olay sınavın forumu troll saldırılarına uğruyor oluşturulan liste son 20 yılın en zor sınavı denilmesine rağmen rekor kırdı geriye sonuçlar kaldı bakalım belki sonuçlar herkesin beklediği gibi çıkar
-
@ryu753 saatler sonra belli olacak zaten sonuçlar tekrar tekrar analiz etmemize gerek yok herkesin hakkında hayırlısı olsun
-
@ryu753 Stratejik hatalar taktik başarılarla düzeltilemez bilimsel temeli olmayan bir metot izleyip listeye sınava giren herkesi dahil etseniz bile doğru sonuca varacağınızı sanmıyorum kaldı ki listedeki puanların sahiplerinin sınava girdikleri bile meçhul
-
memurlar.net haberi bile fayda etmedi şuan hazır olsa bile bu kurum ilan ettiği tarihte açıklar artık bize de beklemek düşüyor bu hikayede İnşallah açıklanınca bu ne biçim son böyle demeyiz
-
kaç gündür yazmıyordum foruma ama seviyeyi ciddi olarak düşüren üyeler olmuş İnşallah idealist insanlar kazanır bu sürecin sonunda makam mevki düşkünü değilde vatandaşlara faydası olabilecek geri kalmış ilçelere yörelere bir katkısı olabilecek kapasitesi olan kişilerin kazanmasını temenni ederim ...
-
@alpkaim aynen artık umurumda değil zaten açıklanacağı tarih gelmiş isterlerse 95 kapatacak desinler
-
@can-mavi hocam forumun üyesi kendini yazdırıyor sosyal medyada üye puanını alıp tekrar yazdırılıyor sonra üyenin arkadaşı gelip benim arkadaşım süper uçar kaçar şu neti yaptı diyor yazdırılıyor sonra aynı üyeyi diğer arkadaşı da yazdırsa puanı yazılan üyede ... alın size 10 numara senaryo gerçekleşmiş olması sizce imkansız mı?