Sınav 60 soru 30 dk ama kolay bir sınavdı tak tak geçiyorsunuz soruları. Sınav ortasında bir iki tane oyalayıcı soru gelebilir onlara takılmayın bence sallayın sınavı bitirmeye çalışın derim ben öyle yaptım sınavı yetiştirdim. Araştırmacı sınavına da girdim ama hiç alakası yok araştırmacıda çok fazla işlem ve çok fazla mantık sorusu vardı hepsi hemen hemen hepsi çok vakit alıyordu. Bu sınavın en zor sorusuna harcadığım süre araştırmacının en basiti gibiydi yani öyle düşünün. Araştırmacıyı yetiştiremememe ve de 60 puan civarı almama rağmen geçmiştim bunda muhtemelen eleme puanları çok daha yüksek olur çünkü basit bir sınavdı yalnız katılım düşüktü bence o açıdan girenlerin çoğu geçecek kafaya fazla takmayın derim. Önemli olan yetiştirmek biraz hızlı davranmanız lazım.
akvaryumkusu
@akvaryumkusu
akvaryumkusu tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
-
Esas tartışmaya gerek yok. Ertelendi zaten meslek sınavları. Cumartesi pazar salonda söylerler size araştırmacılar ertelendi çünkü oradan biliyorum.
-
RE: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Araştırmacı Alım İlanı 2020
Arkadaşlar bugün(pazar) 10.45 seansına girdim sınavı yapanlar gitti sonra binadan başka bekleyen de yoktu kapıda. Anladığım kadarıyla bugün tek seans oldu. Yaklaşık 100 kişi vardı diye tahmin ediyorum. Cumartesi giren arkadaşlara soruyorum durum nasıldı gene tek seans mıydı kalabalık mıydı? Bu arada sınavı bir tek ben mi yetiştiremedim yoksa bana mı öyle geliyor?
-
Günübirlik konusunda haklısınız o biraz zor olacak özellikle sabah erken gelmek çok zor olacak günübirlikçiler için 6-7 uçağı ile gelmek lazımdı ama böyle bir opsiyon kalmadı. En az 1 gün kalmak lazım bu durumda sınavlar bir de her gün tek seans değil birkaç seans olacağı için fazla kaydıramazlar. Bu yasakların hiçbir fayda sağlamayacağı aşikar virüs mesai saati dinlemiyor gelecek haftalarda korona daha kötüye gittikçe tedbirler artarak devam eder bu minvalde düşünürsek ya bu hafta yapılacak ya da iptal edilecek. Online yapacaklarını sanmıyorum en baştan yaparlardı isteseler bence yeterli altyapıları yok bu konuda. Kamera açtırma, izleme, gözetleme ve sınav yazılımı ile ekran kilitleme gibi tedbirlerin altyapısını hemen hazırlayamazlar. Günübirlik gelecek arkadaşlar belki seans saatlerini aldırmayı deneyebilirler ama bu sefer de dönüş ucu ucuna yetişecek. Bence bu arkadaşları düşünüp bu aşamayı iptal etmeleri daha isabetli olur.
-
@nasipinshe 4. grup hukuktu yanlış hatırlamıyorsam. orada alım sayısı zaten çok düşüktü sınava çağırılacak kişi sayısı da haliyle düşüktü. o grupta olmuş olabilir ama ben diğer gruplarda elenen çok kişi olduğunu sanmıyorum. ama eğer diğer gruplardan elenen varsa merak ettim yazabilir misiniz kapanış puanını?
akvaryumkusu tarafından gönderilen son iletiler
-
@grishanemesis Ertelenmesini kastettim zaten hocam niye iptal olsun
-
Arkadaşlar son kısıtlamalara göre bizim sınavın durumu ne oldu bilen var mı? Sizce bir açıklama gelir mi yakında iptal olacağına dair yoksa izin belgesiyle sınava gelin mi derler? Kurumu arayanlar varsa yazabilir mi?
-
@math Grup 3 için konuşuyorum sınavın yapısı itibariyle matematik, istatistik, ekonometri ağırlıklıdır başvuranlar belki biraz da mühendislik mezunu içerebilir. Toplasan 100 kişi ancak çıkar bence ama meslek sınavında ve mülakatlarda eleme yapılacak zaten. Buna formaliteden girmiş olduk.
-
@bernoulli 3. grup kapanmadı bence ben de 3tenim
-
@nasipinshe 4. grup hukuktu yanlış hatırlamıyorsam. orada alım sayısı zaten çok düşüktü sınava çağırılacak kişi sayısı da haliyle düşüktü. o grupta olmuş olabilir ama ben diğer gruplarda elenen çok kişi olduğunu sanmıyorum. ama eğer diğer gruplardan elenen varsa merak ettim yazabilir misiniz kapanış puanını?
-
@math Bunu kaç defa yazdım zaten araştırmacıda da aynısı oldu. Bunda belki bazı gruplarda çok az fazlalık oluşmuş olabilir onlar da sınava girmeyen insanları düşünce kalmamıştır. Sınava girenlerden elenen varsa da yaklaşık tüm gruplarda toplasan 40-50 kişiyi geçmez. Sınava girmeyenler elenmiş oldu işte o kadar. Korona sebebiyle temaslı veya hasta olarak karantinada olan ya da korona kapmaktan korkan ve şehir dışında olması sebebiyle gelemeyen insanlar elendi. Ben açıkçası kendimden başkasını düşünmem ama haksızlık olduğunu düşünüyorum bu kişilere. Sınav oldukça basitti çünkü.
-
Sınav 60 soru 30 dk ama kolay bir sınavdı tak tak geçiyorsunuz soruları. Sınav ortasında bir iki tane oyalayıcı soru gelebilir onlara takılmayın bence sallayın sınavı bitirmeye çalışın derim ben öyle yaptım sınavı yetiştirdim. Araştırmacı sınavına da girdim ama hiç alakası yok araştırmacıda çok fazla işlem ve çok fazla mantık sorusu vardı hepsi hemen hemen hepsi çok vakit alıyordu. Bu sınavın en zor sorusuna harcadığım süre araştırmacının en basiti gibiydi yani öyle düşünün. Araştırmacıyı yetiştiremememe ve de 60 puan civarı almama rağmen geçmiştim bunda muhtemelen eleme puanları çok daha yüksek olur çünkü basit bir sınavdı yalnız katılım düşüktü bence o açıdan girenlerin çoğu geçecek kafaya fazla takmayın derim. Önemli olan yetiştirmek biraz hızlı davranmanız lazım.
-
Esas tartışmaya gerek yok. Ertelendi zaten meslek sınavları. Cumartesi pazar salonda söylerler size araştırmacılar ertelendi çünkü oradan biliyorum.
-
10.30’du benim 12.30 yapmışlar iyi bari çok ertelememişler saat 5’e dönüş biletimi aldım. Sorun yaşayacak arkadaşlar saatlerinizin değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Bence maillerinize olumlu yanıt alırsınız bir seanstan silip diğerine yazarlar diye düşünüyorum.