Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB Araştırmacı Alım İlanı 2020
-
Arkadaşlar en azından nasıl bir sınav türüydü açıklayabilir misiniz?
-
Arkadaşlar bugün(pazar) 10.45 seansına girdim sınavı yapanlar gitti sonra binadan başka bekleyen de yoktu kapıda. Anladığım kadarıyla bugün tek seans oldu. Yaklaşık 100 kişi vardı diye tahmin ediyorum. Cumartesi giren arkadaşlara soruyorum durum nasıldı gene tek seans mıydı kalabalık mıydı? Bu arada sınavı bir tek ben mi yetiştiremedim yoksa bana mı öyle geliyor?
-
@akvaryumkusu hocam sınav nasıldı? Ne tarzda sorulmuştu?
-
@akvaryumkusu hocam geçmiş sınavıda yetiştirememişti bir arkadaş süre yetmiyormuş sanırım. Sınav nasıldır ne tarzdı?
-
Selamlar, sonuçlar açıklanmış, ben yazılı sınava girmeye hak kazanmışım. Pazar günü 3 liste vardı 12 kişilik, yani aslında 36 kişiydik (Ankara'dan bahsediyorum.) Sınav mantık/matematik/muhakeme yeteneği ölçen tarzda. Varsayımlar, öncüller, sonuçlar, nedenler vs. soran ilginç bir tarzdaydı.
-
@finansçı hocam kaç soru kaç dakikaydı bu konuda bilgi verebilir misin? Zaman olarak yetişiyor mu? Bist sınavında yetiştirememiştik de?
-
@finansçı 200 aday yazılı sınava çağıracaklarmış. O zaman o kadar kişi bile sınava girmemiş diyebilir miyiz?
-
@finansçı Ankara’da da mı sınav yaptılar? Sadece istanbul diye biliyordum yoksa siz kurum içi personel misiniz? Çünkü Ankara’dan İzmir’den Yozgat’tan her yerden insanlar geldi.
-
@grishanemesis Zaten 200 kişi çağıracaklardı sınava kaç kişi girdi bilmiyorum ama 200’den az olmuş olması muhtemel. 200’den fazlaysa da en fazla 250 kişidir. Ben de sınavı geçtim ama puanı düşük buldum epey. Eğer cidden 200 kişiden azsa başvuranlar sınav yapmaları gereksiz olmuş. Herhalde yds puanını alamadı çoğu kişi ondan başvuramadı diye düşünüyorum.
-
Benim şahsi tahminim, Ankara'da toplam 72 veya 84 kişi girdi. Çünkü salon en fazla 1 oturumda 12 kişi alıyor. Pazar günü toplam 3 oturum vardı, Cumartesi 3 oturum olsa 36 kişi, 4 olsa 48 kişi gelmiştir. Zaten sınavda görevli olan arkadaş sınav sonrasında bu sınavı hemen herkes geçecek siz yazılı sınava hazırlanın dedi ve malesef kaynak önerisinde bulunmadı. İstanbul'dan da 2 günde 150/200 kişi olsa kabaca 250/300 kişi felan girmiştir. Yani bu aşamada elenen nispeten az olabilir. Sınav sorularıyla ilgili malesef daha fazla detay veremiyorum. Çünkü genel bir yasak söz konusu olabilir. Yalnız ösym tarzı, problem/sayılar vs. 45 soruda 5'i geçmezdi. Daha çok sözel ve sayısal mantık idi. Aslında bu anlamda sınava ön hazırlık yapmak oldukça zor. Sanırım temel mantıksal tutarlılığı olan herkes bu aşamayı geçsin diye böyle bir sınav yapmışlar. Ben bir başka kurumda çalışıyorum, belki o sebeple sınav merkezi olarak Ankara seçilmiştir.
-
bu sınav kaç dk sürmüştü arkadaşlar
-
ikinci sınav tarihi ile iilgili bir bilgisi olan var mı acaba
-
arkadaşlar araştırmacı yazılı sınavıyla ilgili bilgilendirme e-posta olarak gönderilmiş sizlere. yazılı sınavınız ne zaman? bizi de (uzman yard. için sınav bekleyenler) bilgilendirseniz seviniriz.
-
@achiever evet fikir vermesi açısından çok iyi olur
-
@bitmeyenyds 26-27 Aralık sınav tarihleri toplamda 4 oturum
-
@mülkiye_leee Çok teşekkür ederiz hocam
-
Arkadaşlar son kısıtlamalara göre bizim sınavın durumu ne oldu bilen var mı? Sizce bir açıklama gelir mi yakında iptal olacağına dair yoksa izin belgesiyle sınava gelin mi derler? Kurumu arayanlar varsa yazabilir mi?
-
İptal olacağını düşünmüyorum. Belki biraz daha ertelerler.
-
@grishanemesis Ertelenmesini kastettim zaten hocam niye iptal olsun
-
@akvaryumkusu iptal etmek ve ertlenmek arasında fark var hocam o sebeple öyle anladım ben. Ertelenmesi muhtemel geliyor bana. Çünkü hareketlilik yaratmak istemeyebilirler bir süre. En azından vakalar azalana kadar.