Çok ayrıntılarda boğuluyoruz bence , esas işimize yarayacak genel bilgileri kaçırmayalım . Konu başlıklarına ve alt başlıklarına bir kere de olsa bakalım mutlaka . 1-2 soru her dersten temel , basit yerlerden olacak .Oraları kaçırmayalım, naçizane fikrim .
Ben de kızımla geçirmem gereken zamandan feragat edip zaman zaman uykusuz kalarak , zaman zaman 3-4 kahve ile mide fesadı geçirerek burada oldum. Özellikle @Mehmetemir hocam , diğer müdavimler ve salt okuyucular hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
Hiçbir emek boşa gitmeyecek, burada olmasa bile bir gün işe yarayacak. Fakat arzumuz odur ki gönlümüzdeki nasip olsun.
Yarın güzel haberlerle buluşmak dileğiyle
Bir de sıkı giyinin !
kulfet tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
"İnsan gün ışığını hiç görmeyince mevsimleri hesaplamak kolay olmuyor. Dayanma gücü ise her zaman beş dakika daha... beş dakika daha... diye ölçülüyor. Bu hayata beş dakika daha dayanabilirim, diyor insan."
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
Bir idari hakimin tanıdığımın söylediğini yazmak istiyorum:İhtiyaç olmadığı doğru değilmiş,her zaman ihtiyaç varmış. Hele Ankara’da eksik üye ile çalışıyorlarmış.Mayıs için söylentiler varmış ama şimdilik sadece söylenti şeklindeymiş.
Olursa hazır olmak lazım, olmazsa KPSS r , aralık ihtimali var. Kim sınav ilanı geldiğinde hazır olmak istemez ki ? Çalışın arkadaşlar , “sınav olacak mı?”sorusuna enerjinizi tüketmeyin , çalışın...
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Kota ile birlikte bu sene iibf girecek mi tartışması senelerdir sürüp gidiyor . Her sene yeni bir dedikodu çıkıyor ama eninde sonunda iibfliler giriyor da kazanıyor da.
Moral bozucu olduğunu kabul ediyorum, zaten Kpss A da gelmeyen ilanlar yüzünden bu tarafa yönelmiş adayların burada kalburüstünde kalmak için ekstra çaba göstermesi isteniyor, doğru. Fakat gelgelelim ki bunca adam bir şekilde elenecek, ayrılacak en iyiler .
İş sınava girerken “ elimden geleni yaptım, gerisi nasip” diyebilmekte .
İş, “20 kişi de alınacaksa 3 kişi de alınacaksa biri ben olacağım” diyebilmekte . Gerisi teferruat .
Çalışalım , bırakmayalım . -
"Bakın size ne diyeceğim: Birinin iyi bir insan olduğunu mu düşünüyorsunuz? Önce eline biraz güç verin." - Kırgınlık,Nihan Kaya
-
@paretowilfredo Kızımla vakit geçirmekten vazgeçip haftasonları kütüphaneye koşuyorum; şu cümleler bile nasıl mutlu etti anlatamam Pareto.İnşallah emeklerimizin karşılığını alacağız arkadaşlar, çalışın ...
-
Değerli arkdadaşlar,
Bir grup sınava ilk defa başvuracak dostumuzun kaygısını anlayabiliyorum.
Baktıgınız zaman olası aksilikleri bertaraf etmek adına burada onaylanmaya ihtiyaç duyabiliyor kimileri.
Bir diğer grup ben şöyle başvurdum,gelirken trafik vardı iki çay bi simit aldım diye haber veren grup:)
Üçüncü grup ise hangi kitaba neresinden başlasam diye fikir edinmeye çalışan,hatta özelden mesajla merhaba bile demeden konuya girip, laubali şekilde derman arayan grup.
Yukarıda da denildiği gibi Pareto üstadın ilk sayfada sabitlediği satırlar dolusu bilgi oldukça doyurucu esasında.
Demek istediğim,benim de her gün mutlaka baktığım şu başlıktan maksadının çok ötesi beklenmeye başlandı,gerçekten de can sıkmaya başlamadı değil.
Yine eskisi gibi bilgi paylaşımları ,kitap yorumları, soru tartışmaları,yardımlaşma emareleri görmek umuduyla... -
@olursaolur, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Bekir hoca sayfasında 100-100 şeklinde alımdan söz etmiş hatta 100 kişilik alımın Mart-Nisan ayında olacağından ..
Şimdi baktım ben de oldukça umut verici yazdıkları ,şöyle:
"Değerli arkadaşlarım bu tip haberleri önceden paylaşıp insanları umutlandırmayı pek sevmiyorum. Ama sağlam bi bilgi toplamda 200 idari hakim alıncağı bilgisini aldım. 100 -100 bölünüp iki seferde alınacakmış. Mart veya Nisan gibi alıncakmış 100 kişi bilginiz olsun istedim."Hakkımızda hayırlısı diyelim,teşekkürler dostum @olursaolur
-
RE: 2019 Hakim Yardımcılığı
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2019 Hakim Yardımcılığı
Merhaba dostlar. Bir ufak duyum bırakayım buraya. Halen çok erken bu bilgi için Kasım ayı sonu sınav için Bakanlıkta konuşulan tarih. Adli zaten kesin olacak alımdır. İdari konusunda da umut verici şeyler işittim. Erken dediğim gibi dostlar ama yine bir 100 kişilik alım için ufaktan hazırlıklara başlanabilir. Daha erken bir tarih için planlama duyarsam paylaşırım.
Hocam durum stabil mi hala ? Yeni haber gözlüyoruz ...
-
@BatmanDarkNight matrah + kanun soru setlerinin vergi kısımları ile desteklenebilir . Ama iyi bir çalışmayla matrah ve kanun bile fazlasıyla yeter hocam
kulfet tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 2022 sınavına yürüyoruz.
Gece - gündüz, gündüz - gece karışmaya başladı.
Koşmaya devam.
Kosamayanlar yürüsün,yuruyemeyenler emeklesin ama ilerleyelim. Her gün. -
Zaman sayacı işliyor hızlı bir şekilde . Her geçen gün bir gün öncekinden daha yoğun. Sonu güzel olacak inşallah.
-
@kulfet Kütüphanede,kursta,arabada,bir bankın üzerinde,cafe koltuğunda,yatakta,mesaide ,mama sandalyesinin dibinde,zigon sehpa üstünde ,yaylada ,soba kenarında,halının üzerinde ,balkonda,hastane odasında,çimenlerde yayila yayila çalışan ,kulağında kanun sesiyle yürüyen... Çalışan-calışmayan herkese selam olsun. Sana da günaydın Akademi kardeş ! ️
-
Herkes yeni nesil forumlarda, gruplarda anlaşılan.Olsun...Ben elimden geldiğince burada olacagım.Selamsız bandosu bir nevi
-
kılpayı kaçırılmış bir şeyin
bıraktığı ardında
neyse oyum ben.
yaralı serçe,benim için dua et -
RE: 2021 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Ne Zaman?
Yine ,yeni,yeniden buralardayız. Nerede kalmıştık ?
-
RE: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Mihenkin idari denemesi cıkacak mı bilen var mı ?
-
"Acaba iyi bir şeyler olacak mı? Hayır dedim kendime. İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı..."
-
@cow Çok iyi geldi hocam ,sağolun varolun.