" KISMET ETMİŞ İSE MEVLA; EL GETİRİR, YEL GETİRİR, SEL GETİRİR. KISMET ETMEZ İSE MEVLA; EL GÖTÜRÜR, YEL GÖTÜRÜR, SEL GÖTÜRÜR ", demiş Hz.Mevlana , hepimizin bir an önce nasibine ,emeğine kavuşması dileğiyle..
hopa-- tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
RE: VakıfBank Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı
@said Halk Bankası’nın 16.843, VakıfBank’ın 15.510 personel sayıları. Halkbank 963 , Vakıfbank 922 şube sayıları. Bu sayılar halkbank 1000 e yakın personeli almadan önceydi mesela . İlişki ne kadar kurulabilir bilmiyorum ama söylenen 20 gibi rakamlar basit kaçıyor bu kesin . Bir hafta içinde zaten belli olur hocam : ) inşallah emek veren herkes en azından o komisyon havasını solur.
-
RE: KPSS 2016 DEGISIKLIKLERI
@Serkan01 hocam 6728 sayılı yeni kanunda ticaret hukuku değişikliklerini bulabilirsiniz .
1-Yapılan diğer bir değişiklik ile, tasfiyeye tabi tutulan şirketlerdeki 1 yıllık bekleme süresi “Altı ay” olarak kabul edilmiştir. ( Alacaklılara üçüncü kez yapılan çağrı tarihinden itibaren (Eskisi 1 yıl idi) “altı ay” geçmedikçe kalan varlık dağıtılamaz. Şu kadar ki, hâl ve duruma göre alacaklılar için bir tehlike mevcut olmadığı takdirde mahkeme (Eskisi 1 yıl idi) “altı ay” geçmeden de dağıtmaya izin verebilir.)2- Tacirlere ilişkin ; Gerçek kişi tacir ile tüzel kişi tacir adına imza atmaya yetkili kişi, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onayı şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verebilir.”
3- Şirketlerin tür değiştirmesine ilişkin ; Tür değiştirmede, yeni türün kuruluşuna ilişkin hükümler uygulanır; ancak, sermaye şirketlerinde ortakların asgari sayısına ayni sermaye konulmasına ve kurucuların şirket sözleşmesini imzalamalarına” ilişkin hükümler uygulanmaz. Sonrasında Yönetim organı “tür değiştirme planı ile yeni türün şirket sözleşmesini” genel kurula sunar.
4-Kolektif şirkette ; sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması “veya şirket sözleşmesinin ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda imzalanması” şarttır. “Şirketin kuruluşunda, şirket sözleşmesini ihtiva eden kâğıtlardan değerli kâğıt bedeli alınmaz.”
5-Anonim şirkette ; Şirketin kuruluşunda, esas sözleşmeyi ihtiva eden kâğıtlardan değerli kâğıt bedeli alınmaz.”
-
RE: Hangi Şehirde Hangi Kütüphane
Ankara millî kütüphane. Keyfine düşkün bi insan değilsen hiçbir dezavantajı yok kutuphanenin .aksine avantajları saymakla bitmez. Dış dünyadan kopup seninle aynı psikolojiyi yaşayan insanlarla çalışmak iyiliğine olur senin. Bu kadar kısa süre kalmışken kalk git kaydını yaptır
-
Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun , aramalar başladığı zaman da bilgilendirme yapalım burada birbirimize .
-
@Lex-fori müfettişlik için her birinden %50 ,İngilizceden %70 barajı vardı hocam illa 70 üzeri bir puana ihtiyaç yoktu . Ama 150. Kişinin puanı 70 üzeriyse bunu bilemeyiz , gerçi 150. Kişi De bilemez onlara puan bilgilendirmesi yapılmıyor bildiğim kadarıyla. @Zach Tanıdığım arkadaşlarım arasında teftişten elenip uzmanlık daveti alan yok fakat bu forumu takip eden ve üye olmayan arkadaşlar varsa onlar da üye olup bilgi verirse daha sağlıklı olur bizim için.
-
Geçen sene İstanbul vardı hocam ,Ankara vardı yine az sayıda tabi. Bu sene İstanbul elbet olacaktır. Şuan bildiğim Samsun var .
-
RE: KPSS 2016 DEGISIKLIKLERI
@Serkan01 esas değişiklik metninden kendim çalışmak için ayırdıklarım bunlar kardeşim , varsa eğer eksiğim gören arkadaşlar düzeltsin lütfen .
-
RE: KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
@Antimülakat teşekkür ederim sağolun.
hopa-- tarafından gönderilen son iletiler
-
@samet06 kardeşim eğitme geldiğimiz zaman Ankara'da olursan yazacağım söz az totem yapmadın
-
@forrestxyz hocam Gişe daha kolay açık verilebilecek hata yapılabilecek bir yer baktığınız zaman. İşi mutfağında öğreneceğiz diye o yük yüklenmemeli bize . Bu durum garip olur biraz . Ama dediğin gibi şuanlık bir şey yok inşallah yaşamayız böyle bı durum.
-
Şubede başlayacak olan arkadaşlar nasıl bı başlangıç yapacaklar bilgisi olan var mı ? Gişede başlama gibi bı ihtimal var sanki.
-
@summer kardeşim mülakat zamanı aslında konuşuldu bunlar ama herkes geriye gitmek istemeyebilir . Mülakat için hazırlığınızi en başta banka yapısını öğrenmekle yapın. ( yönetim kurulu ,banka ortakları , çalışan sayısı vs ) Mülakatta 2 komisyon oluyor ve sorulan sorular aslında komisyondan komisyona değişebiliyor , bunu gördük . Diğer bankalara nazaran daha çok sohbet havasında geçen mülakatlar da oldu , sorularla boğulan adaylar da. Bu noktada olabildiğince kendiniz mülakata yön vermeye bakın çünkü ne kadar sessiz kalırsanız o kadar çok soruyla karşı karşıya kalıyorsunuz ( benim gibi ) . Gördüğüm kadarıyla en başta bakılan şeylerden birisi de banka personeli olma arzunuz , bunu ne kadar fazla gösterirseniz sonuca o kadar yakınsınız demektir. Burada benden daha profesyonel arkadaşlar var tabi , bunlar benim nacizane görüşlerim. Bu yazıda eksik kısımlar mutlaka vardır çünkü ilk mülakatımdı , şükür olumlu sonuçlandı. Seneye buraya girip de süreci merak eden bir arkadaşa bile bu yazı yardımcı olursa ne mutlu Meslektaşlarımı tebrik edip , olumsuz sonuçlanan arkadaşlarımın da bizden daha iyi yerlere gelmelerini temenni ediyorum. Sürece 2018 yılında dahil olacak arkadaşlar şimdiden beklemeyi göze alsın bu arada ...
-
@samet06 onca totemden sonra olmadı bu : ) Allah yolunu bahtını açık etsin kardeşim emeklerini en kısa zamanda daha güzel yerlerde alasın inşallah ..
-
@samet06 yok mail gelmedi hiç
-
Arkadaşlar beş buçuk gibi arandım , ikametim Artvin Vakıfbank şube için. Bu kadar fazla kişinin aranmaması ihtimali biraz zor gibi geçmiş yıllara baktığımız zaman . o yüzden yarın aramalar olacak gibi gözüküyor.
-
Ben de arandım arkadaşlar , haber bekleyen herkes aranır inşallah .
-
Olur da bugün açıklanırsa herkese mail gider ama değil mi ? Aramalar atanılan şubeye kaldığı için belki pazartesiye sarkmıştir geçen yıl .