@Hayırlısı-0, içinde söyledi: 2023 Yılı Kaymakam Adaylığı Sınavı
Arkadaşlar hepinize hayırlı geceler.Kendimce bir değerlendirme yapmak istedim.Öncelikle kaymakamlık sınavı yıllardır alan sorularının belirli standartlarda yapılıdıgı (iyi anlamda) ve kaçırılan soruların genellikle genel kültür genel yetenek kısmından oldugu bir sınav.100 soruluk dönemlerde sınav 1.lerinin bile 10 yanlışı varsa 6-7 si gkgy kısmındandır.Bu sene fazladan 20 soru soruldu.20 sorunun 16 sı gkgy kısmından ve bu 16 sorunun 4 ü sözel mantık:) Yıllardır gkgy kısmından kaçan soruların durumu ortadayken böyle ciddi bi soru artışı söz konusu iken umutsuzluga kapılmamanızı tavsiye ederim.Bir kurumun hocasının taban olarak 92-94 net tahmininde bulundugunu duydum.Saygı duyarım.Ancak geçen sene taban puanı 71.5 olan kaymakamlık sınavında aynı hocamızın taban tahmini 75-78 idi diye hatırlıyorum ve bunu belirtmekte fayda duyuyorum.Taban tahmininde yıllarca sınava girip kazanmış hocalarımızın tahminleri daha tutarlı olmaktadır ve her sene yığılma nerde ise taban puan oralarda olmaktadır.Ayrıca en önemlisi şudur bu tür sınavlarda her sistem değişikligi öğrenciyi geriye itmektedir.Bu yıl sınava olan ilginin az olması,olmayacagı duyumunun bir anda büyük bi hızla yayılması,başka sınava yönelenler,yorumlardan baktıgım kadarıyla mulakat mudavimlerinin 86-87 net yaptıkları bir sınav olması bize bir takım ipuçları vermektedir.Şunu da belirteyim her sınavda 120 soru üzerinden değerlendirecek olursak 110 da yapan çıkar 105 yapan da çıkar ancak bizi ilgilendiren alt tarafta nerede yoğunlaşma oldugudur.En nihayetinde duydugum,gördüğüm kadarıyla yoğunlaşma 88-89 arasında . 86-87 yi de çok duydum.Tahminim tabanın 88-90 arası olacagıdır.86-87 net umut ederek beklemelidir.En son umutlar ölür:) gönül isterki taban 84 net olsun. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun tekrardan hayırlı geceler.
Tekrar paylaşmak istedim