Kıymetli arkadaşlar sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz aynı soru etrafında tartışıyorsunuz. Sizlere naçizane tavsiyem boşverin artık. Soru iptal olur olmaz artık yapmanız gereken sabırla beklemek. Burda bazı arkadaşlar kurumlarda çalılıyor bazı arkadaşlar sınavlara hazırlanıyor. Sınavlara hazırlanan arkadaşlar yorum gördükçe girip okuyor umutlanıyor vs. Hazır bu kadar sınav açılmışken biraz onları rahat bırakalım derse konsantre olsunlar. Yeni bir duyum olursa yazıyor arkadaşlar ama sürekli bir soru üzerinden aynı hocalar üzerinden tartışmayı bırakalım. Herkesin hakkında hayırlısı olacaktır . Sınava girdik:“Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür.” Hz.Mevlana.
beratkarahanlı
@beratkarahanlı
beratkarahanlı tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Arkadaşlar yapmayın siz heyacan yaratalım derken bir çok kişinin açılan sınavlara hazırlanmasını engelliyorsunuz. Umutlandırıyor ve ya umutlarını tüketiyorsunuz. Vebali büyüktür. İnsanlar bir sene boyunca hazırlık yapıyor sınavlara emek sarfediyor. Hangi koşullarda hazırlandıklarından bi haber burda şöyle olabilir olacak demeyelim. Yazıktır. Kıymetli arkadaşlarımız duyum yazıyor Eywallah bende teşekkür ediyorum ama net olun olmayacaksanız da hiç yazmayın daha iyi. İnsanların gelecekleriyle oynuyorsunuz belki bunu hesabını vermek kolay olmayacak. Herkes sizin kadar duyum alabilecek kadar şanslı değil. Burda söylediklerinize bel bağlayan çok kişi var. Yapmayın insanları bu duruma sokmanıza hakkınız yok.
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
“olmuş olan, olacak olanlar arasında en hayırlı olandır” der muhyiddin ibn-i arabî. ahmet âmiş efendi ise; “olan olmuştur, olacak olan da olmuştur” der. Bir sınav daha bitti. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Bu kadar yüksek kapatacağını birçok kişi beklemiyordu. @amirim daha önceki duyumları doğru çıktı bu defa tutmadı. Kendisine teşekkür ederim.Bizimle hiç paylaşmayabilirdi de. Bir beklenti içinde değildi. Hoca dediklerimiz şimdi dalga geçiyor daha önceki senelerde 85 lede kapattı bu sene düşük kapattı diye . 2020 de görüşmek üzere selametle.
-
@sbf23 valla bende öyleyim birçok arkadaş derece yapmıştı önceki sınavlarda bu sınavda 80 ni gecen duymadım. 80 üstü yapanları gercekten canı gönülden tebrik ediyorum. Soru iptallerine gelincede yok o hoca çözdü bu hoca böyle dediye hiç girmeyin arkadaşlar. Vakti zamanında dediğiniz hocaların birinin kitabından çalıştım iktisadı gayet net r şekilde yetişkin nüfus yazmıştı bende ona istinaden öyle yazdım çıktı yine böyle bir açıklama yaptı yine ama iptal edilmedi. Bence ösymnin cevaplarını dikkate alıp netinizi öyle hesaplayın tevekkül edin. Yoksa hayal kırıklığınız büyük olur. Bende sınavın mx 72 olcağını düşünüyorum ama brda yazan arkadaşlara bakılırsa 75 ve üstü olcak gibi. Herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah.
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Yahu imkb sırf kitlerin hisselerini satmak içinmi kuruldu arkadaşlar yapmayın artık allah aşkına. İmkbde hisse senedi satışları var buda hisse satışıdır. Lakin soru kitlerin hisse satışları diyor sadece KİTLER. imkb de sadece kitlerin hisse senedimi satılıyor? Tutturmuşlar bazı kişiler vay efendim satılır öyle olur böyle olur. Tamam 20 gün geçti sınavın üzerinden bu sorunun cevabınıda açıklanınca görcez artık.
-
RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
İyi akşamlar arkadaşlar . Sınava dair çevrem ve burdan edindiğim izlenim bu sınava uzun süredir giren arkadaşların artık bıkkınlıktan mı yoksa çok detay çalıştığından mı bilemiyorum 72-76 bandında olduğu, yeni giren arkadaşlarında ya gerçekten iyi yaptığı, yada tecrübesizlikten dolayı hatırlamadığı soruları doğru kabul ederek yüksek netler beklediğidir. Ortalama ile ilgili düşüncem sınavın geçen sene gibi kapatabileceği yönündeydi ama sınavın bu sene (sallama) yoluyla yapılan soruları tutturma yüzdesi yüksek olarak gördüğümden 74 lere çıkabileceği, mülakata girecek kişi sayısının geçen seneye göre daha yüksek olmasımdan dolayıda yarım puan düşüreceğini düşünüyorum. Tahmin 73-73.50. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Başvuruda yapılamıyor yöksis bilgilerine ulaşılamadığından diyor
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Öncelikle arkadaşlar okuyunca cidden üzülüyorum ben yok endüstri mühendisi yok o yok bu girecek iibf gitti felan abi yapmayın allah aşkına hedefi kaymakamlık olan grupta böyle şeylerin konuşulması bile bana saçma geliyor. Siz kendinize bu kadar mı güvenmiyorsunuz sınav konularında yarışacağınız insan girip eğer sizden daha iyi yapmışsa haketmiştir demekki sen eğer onu gecemeyecek bir kapasiteye sahipsen hedefinde neden kaymakamlık var? Boşuna eyyamcı olmayın ders çalışmanıza bakın herşey nasip kısmet ötesi yok bu işin. Sen gayret edeceksin elinden gelenin en iyisini yapacaksın tevekkül edeceksin bu kadar. Kişinin en iyi rakibi yine kendisidir diye düşünürüm hep öncelikle siz kendinize güvenmeyi bilin. Bırakın etrafı dersinize bakın bence.
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@kaya06 bu kadar olmamalı ama ya Allah insanı yarattı ve akıl verdi biraz mantıkla hareket etmek lazım. Olabilir sınav heyecanı hatırlamayabilirsin soruyu sınavdan snra forum bunun için var. Fikrini söylersin açıklamanı yaparsın delil varsa söylersin olur biter. Çok gereksiz bir şekilde uzatılıyor bazı şeyler. Biri çıkıyor komisyonda soru hazırlayan hocasına sormuş muş. Bir çıkıyor bilmem bir hoca öyle dedi diye kesin cevap oymuş. Ya tamam fazla okuyup araştıran bir millet değiliz ama hedefi kaymakamlık olan birisininde araştırması lazım. Soru ne diyor köy kanununa göre diye başlamış cevabıda orda kabak gibi köy sandığı diyor hala yok köy bütçesi yok köy derneği. Tlnin ilk tedavüle çıktığı yıl diyor vay efendim 2005 te eski parayla birlikte kullanıldı diye 2005 olmaz diyor. Gecen yıl kağıdını gören arkadaşlarda elli defa açıkladı durumu bazı soruların alternatif cevapları olacaktır elbet ama beyanname olur bildirge olur sonu magna kartha nedir abi allah aşkına.
beratkarahanlı tarafından gönderilen son iletiler
-
@herseye-rağmen en kötüye hazırlama değilde her türlü sonuca hazırlıklı olmak desek daha doğru bir tabir olur diye düşünüyorum. Sınava giren herkes netini hesapladıktan sonra geçen yıllardaki ortalamalara bakıp ben bu sene kazanırım diye düşünüp kazanamayınca yıkım ağır oluyor. O zaman kurduğun hayaller yerini hergün sorulara bakıp ben nerde hata yaptım acaba düşünüp netlerini hergün tekrar tekrar saymaya bırakıyor, ta ki itiraz edip cevap kağıdını görene kadar.
-
İyi akşamlar arkadaşlar . Sınava dair çevrem ve burdan edindiğim izlenim bu sınava uzun süredir giren arkadaşların artık bıkkınlıktan mı yoksa çok detay çalıştığından mı bilemiyorum 72-76 bandında olduğu, yeni giren arkadaşlarında ya gerçekten iyi yaptığı, yada tecrübesizlikten dolayı hatırlamadığı soruları doğru kabul ederek yüksek netler beklediğidir. Ortalama ile ilgili düşüncem sınavın geçen sene gibi kapatabileceği yönündeydi ama sınavın bu sene (sallama) yoluyla yapılan soruları tutturma yüzdesi yüksek olarak gördüğümden 74 lere çıkabileceği, mülakata girecek kişi sayısının geçen seneye göre daha yüksek olmasımdan dolayıda yarım puan düşüreceğini düşünüyorum. Tahmin 73-73.50. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
-
Öncelikle herkese geçmiş olsun. Listeye baktım yüksek yapan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum umarım soruları doğru hatırlıyorlardır(sonrası hayal kırıklığı çok daha kötü bir durum oluşur eğer puanları hesapladıkları gib gelmezse). Ben ve çevremden bir kaç kişi en az 5 yıldır sınav mülakat görmüş birileri olarak sınavın geçen yıla benzer bir şekilde kapatabileceğini konuşmuştuk dün ama listeyi gördükten sonra yaşlandığımızı anladım çünkü 76 yı geçen yok. Gecen sene puanlar 72.75 74 arası çok sıkışmıştı bu sene 74 77 arası çok sıkışık görünüyor buraya göre değerlendirirsek. 440 kişi mülakata kalacak max 100-120 kişisi burdadır geri kalanlar dışardandır . Allah herkesin hakkında hayırlı olanı nasip etsin.
-
@kaymakam1842 kardeşim ben sana cevap olsun diye yazmadım yanlış anlama. Genel olarak yazdım. Kolay değil çünkü.
-
Arkadaşlar yapmayın siz heyacan yaratalım derken bir çok kişinin açılan sınavlara hazırlanmasını engelliyorsunuz. Umutlandırıyor ve ya umutlarını tüketiyorsunuz. Vebali büyüktür. İnsanlar bir sene boyunca hazırlık yapıyor sınavlara emek sarfediyor. Hangi koşullarda hazırlandıklarından bi haber burda şöyle olabilir olacak demeyelim. Yazıktır. Kıymetli arkadaşlarımız duyum yazıyor Eywallah bende teşekkür ediyorum ama net olun olmayacaksanız da hiç yazmayın daha iyi. İnsanların gelecekleriyle oynuyorsunuz belki bunu hesabını vermek kolay olmayacak. Herkes sizin kadar duyum alabilecek kadar şanslı değil. Burda söylediklerinize bel bağlayan çok kişi var. Yapmayın insanları bu duruma sokmanıza hakkınız yok.
-
Kıymetli arkadaşlar sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz aynı soru etrafında tartışıyorsunuz. Sizlere naçizane tavsiyem boşverin artık. Soru iptal olur olmaz artık yapmanız gereken sabırla beklemek. Burda bazı arkadaşlar kurumlarda çalılıyor bazı arkadaşlar sınavlara hazırlanıyor. Sınavlara hazırlanan arkadaşlar yorum gördükçe girip okuyor umutlanıyor vs. Hazır bu kadar sınav açılmışken biraz onları rahat bırakalım derse konsantre olsunlar. Yeni bir duyum olursa yazıyor arkadaşlar ama sürekli bir soru üzerinden aynı hocalar üzerinden tartışmayı bırakalım. Herkesin hakkında hayırlısı olacaktır . Sınava girdik:“Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür.” Hz.Mevlana.
-
2 iptal 2 şık değişikliği 96 soru şüpheli durumdayım allah sonumuzu hayr etsin
-
Herkese geçmiş olsun arkadaşlar . Sınav gecen senelere göre zor bir sınav . Ben sayının dolacağını düşünüyorum ama çok can yakacak gibi. 70-74 arası yığılma çok olacak diye düşünüyorum . Bu saaten sonra tevekkül etmekten başka bir şey gelmez elden. Çok ümitlenip hayal kırıklığı yaşanabilir, ümidi kesip listeye girilebilir. Herkesin hakkında hayırlısı olacaktır.
-
“olmuş olan, olacak olanlar arasında en hayırlı olandır” der muhyiddin ibn-i arabî. ahmet âmiş efendi ise; “olan olmuştur, olacak olan da olmuştur” der. Bir sınav daha bitti. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Bu kadar yüksek kapatacağını birçok kişi beklemiyordu. @amirim daha önceki duyumları doğru çıktı bu defa tutmadı. Kendisine teşekkür ederim.Bizimle hiç paylaşmayabilirdi de. Bir beklenti içinde değildi. Hoca dediklerimiz şimdi dalga geçiyor daha önceki senelerde 85 lede kapattı bu sene düşük kapattı diye . 2020 de görüşmek üzere selametle.
-
İyi akşamlar. Yazmayacaktım ama bende yazayım şu sınavda iptal edilmesi gerekn ilk soru kop sorusudur 2. Soru ağrı sorusudur. Yukarlarda bir arkdaş yorum yapmiş gecen yıllarda çıkmış soru diye. Tüikin açıklamadığı 2018 verileri ile gecen yıl arasında nasıl bir bağlantı var acaba ? Daha önce yazmıştım tekrar ifade edeyim hocaların doğru hatalı dediğine bakmayın önceki sınavlarda da buna bnzer şeyler oldu. Sınav açıklandıktan sonra hiç açıklama felanda yapmadı o hocalar.