@paretowilfredo teşekkür ederim kardeşim
Nick tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
Nick tarafından gönderilen son iletiler
-
@hayalimsgk doğru diyorsunuz rastladım. Ama çok nadirdir. Ekseriyet itibariyle puan türlerine göre yapılıyor.
Hatta, puan türü varsayalım p48 olsun. Bu puan türünden 100 kişi alınacak olsun. Bunun 50 si iktisat 30 işletme 20 si maliye olsun. Burada o puan türünde işletme veya maliye yoksa dahi bir önemi yok. Burda bölüm ağırlıklı değilde kurum sadece kendisi böyle tercih belirlemiş oluyor. Buna rastladım.Buna mukabil, kurum mezun olunan bölüm ağırlıklı puan türünü tercih eder. Personel tercih sayısını buna göre belirler. Ancak dediğim gibi çok nadirdir.
-
@paretowilfredo teşekkür ederim kardeşim
-
@Keymarsh teşekkür ederim. O zaman şöyle bir durum ortaya çıkacak, bölüm bazlı olacak ise herkes kendi alanına daha çok yüklenmesi gerekir diğer alanlara ise fazla çalışmaz. Bu durumda maliyeci maliye ye odaklanır iktisatçı iktisata.
Şuan ki durumda ne bölüm mezunu olursan ol, belirlenen puan türü hangi ders ağırlıklı ise ona göre alım yapılıyor.Eğer bölüm bazlı yapılırsa alımlar, diğer derslere çalışmak eskisi gibi gerekmeyecektir. Yoğun tempo alan derslerine göre beklenecektir.
Bu mantıklı mı olur? Bilmiyorum.
Zaten kpss ye yıllarımızı verip çalıştığımız idrak ettiğimiz şeyler girdiğimiz alanda bir işe yaramıyor. Yani teorik olarak öğrendiklrimizi fiili olarak tatbik etmiyoruz.
Bu sadece bir yarışma. Sadece rekabet. Ülke nüfusunun artması ile de daha zor bir hale geldi. Buna bir çok sebepte ekleyebiliriz.
Yani demem o ki, bizim için en kolay atanma yolu yada işimize gelen hangisi ise o olur inşaêllah. -
A grubuna yönelik araştırmada şu soru aklıma takıldı ; A grubuna hazırlanan bir aday iktisat/işletme/maliye vs bölümü mezunu ise mezun olduğu derside çözmeli, ne mezunu ise o dersleri çözmeli diye yazılar okudum.
Ancak A grubu sınavı işaretlenen derslere göre hesaplanan bir sınav değiil mi ? Mesela bir işletmeci, işletmetyi hiç çözmeden, işletme puan türü istemeyen bir bölümü başvurabilir. Peki bu durumda işletmeci ise işletmeyi, istatistik mezunu ise istatistik çözmek gereklidir diyenler neye dayanarak diyorlar ?
Sonuçta ne mezunu olursanız olun hangi dersleri işaretlediyseniz o puan türü hesaplanacak. Alım yapacak kurum ise, şu şu bölüm mezunları , nitelikler şunlar diyerek ilan verecekler ?
Bu noktada kaçırdığım bir yer mi var ?