@Siyasallı kardeşim gayet güzel açıklamış, bende 2018'deki alımda girenlerdenim. Merkez kadro denetim elemanı, 3600 ek gösterge, görev süresi olarak da ortalama ayda 1 hafta çıkılır ve her ay çıkılır (şuanki iş yükü ve uygulama bu şekildedir)
Görev olarak, gidilen her tesisin bir türü var ve bu türün taşıması gereken şartlar mevzuatta yer alıyor. Siz bu şartları sağlayıp sağlamadığının değerlendirmesini yapacaksınız. Bu arada şartlar derken tesisin fiziki şartlarından, bünyesinde barındırdığı ünite ve imkanlardan bahsediyorum, yoksa herhangi bir mali denetim yapılmamakta. Görevden döndüğünüzde de bu denetimlerin raporları yazılmakta, yazışmaları yapılmaktadır.
Diğer taraftan ingilizce konusu herkesin merak ettiği bir nokta olmuş, buna yorum yapmak çok sağlıklı olmayabilir neticede takdir mülakat komisyonunundur. Biz size çok önemli değil diyerek vebal de alamayız, hayır çok önem veriyorlar diyerek kimseyi umutsuzluğa da sevkedemeyiz. Sınav ilanına koyulmuş bu şart, bizim zamanımızda yarım sayfalık bir ingilizce metni okuyup çevirmemiz istenmişti, çeviri esnasında da araya girip şu kelime ne demek bu kelime ne demek diye sorulmuştu. Bildiğiniz kelime gelir açıklarsınız, duymadığınız kelime çıkar bilmiyorum dersiniz. Ama genel olarak metin zor değildi, onu söyleyebiliriz. Gerisi de komisyonun takdirinde oluyor.
Diğer taraftan bu kadro dış denetim birimi ve genel müdüre bağlı çalışır, bakanlık teftiş ise iç denetime bakar ve ayrı bir boyuttur, doğrudan bakana bağlıdır ve tüm bakanlık teşkilatını denetler. Kontrolörler (şuanki uygulama için konuşuyorum) teftiş yapmaz, yani bakanlık birimlerinin iş ve işlemlerini denetlemez, personel soruşturması yapmaz, sadece dış denetime bakarlar. İlana başvuracak arkadaşlar yönetmeliği mutlaka okuyup çalışıp az çok genel çerçeveyi ve ne iş yapıldığını bilerek mülakata girerlerse iyi olur.
Son olarak söyleyebileceğim şey ise, gireceğiniz mülakat en şeffaf mülakatlardan biri olacaktır içiniz rahat olsun. Bizim dönemimizde mülakat kamera ile kayıt altına alınmıştı, ayrıca gün içinde giren herkese aynı sorular sorulmuştu ve girişte telefonlar toplatılıp mülakattan çıkan adaylar, henüz mülakata girmemiş adayların yanına alınmamıştı. (Bu nedenle eğer size söylenilen saatte mülakat yerinde olmazsanız mülakata alınmazsınız) Dolayısıyla herkes aynı sorulara verdiği cevaplarla değerlendirilmişti. O yüzden giren herkes hakkıyla bu mesleğe girmiş olacak, tabi bazıları bunu samimi bulmayacaktır ama kazanan arkadaşlar daha sonra bu dediklerimi anlayacaktır.
satrab tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
@deulukiz ben son alımda kazandım çok şukur, fikir vermesi açısından birkaç bilgi vereyim. 5 kişilik komisyon karşısına çıkıyorsunuz, her biri 1er soru soruyor farklı alanlardan. Benim komisyonumda en sağdan başladı, muhasebe sorusu soruldu önce, hatır senedi nedir anlatabilir misin dedi, güzelce tanımladım örnek verdim. Peki dedi bunu alan işletmenin kaydını gösterebilir misin bize dedi, yan tarafta tahta ve kalem var, kalktım yazdım kaydını. Sonra teşekkür etti oturabilirsin dedi, oturdum diğer üye maliyeden sordu vergide eşitlik nedir diye. Tanımladım,yatay ve diley eşitlik diye ayrıldığını söyledim onları da tanımladım. 3. Üye de iktisattan çekirdek enflasyon nedir diye sordu,onu da tanımladım. 4. Üye alameti farikayı sordu,onu da söyledim. 5. Üyenin sorusunu hatırlamıyorum yalnız. Bunlar bittikten sonra biraz genel havadan sudan şeyler,sonra tamam çıkabilirsin dediler çıktım..
Yani muhasebeyi kesinlikle gözden geçirin derim. Ayrıca kurumun kuruluş kanunu ile sos sig ve genel sağlık sig. kesin çalışın.. Ama en avantajlı olanı,komisyon guleryuzlu ve sizi teşvik ediyor, insan yerine konduğunuzu hissediyorsunuz.. Kurumda nedense bi aile sıcaklığı var ve bu gerçekten harika birşey.. İnş sizler de en kısa surede kazanırsınız,darısı sizlerin başına inş -
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Sakin olun dostlar yok mesaj falan aman diyeyim. Sonra alem üstümüze çöker @Priss 'le benim
Biz anlamayız, prissle aynı anda gelip karşılıklı imalı gülücüklü muhabbetlere girdiniz, biz anlamayız üstat, bu gece açıklanmazsa banlanırsınız forumdan ona göre
-
RE: Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörlüğü
Evet arkadaşlar, 12 buçuk gibi ilk günün tüm mülakatları bitti:) öncelikle herkesin aklında olsun, sabah (ya da öğlen 13.30 için arananlar) tam istenen saatte orada olun, çünkü alışıldık sistemden biraz farklı, ilk aday mülakattan çıkana kadar oraya vardınız vardınız, yoksa mülakata almıyorlar sizi bilginiz olsun. Adayın biri gecikti 10.30 gibi geldi, almayıp geri gönderdiler malesef (yarınki grupla girecekmiş ama, sonradan öyle öğrendik)
Toplantı odasına girer girmez telefonları topluyorlar, dışarıyla iletişim yasak, çünkü her adaya aynı soruları soruyorlar.. Ve hiç karşılaşmadığımız birşey daha, herkesin mülakatı kamera ile kayıt altına alınıyor.. Mülakat ortalama 20 dakika kadar sürüyor, sıra size gelene kadar toplantı odasında 2 kontrolör (hatta başkontrolör ile) hep birlikte oturuyorsunuz, olası lavabo ihtiyaçları için size eşlik ediyorlar tek başınıza çıkamıyorsunuz, mülakat sırası gelene kadar oldukça güzel şekilde ağırlıyorlar sizi, sürekli su çay kuru pasta servisleri var.. Mülakat komisyonu ise oldukça kalabalık, 7-8 kişi var, siz girmeden sizin özgeçmişinize göz atıyorlar, siz girdiğinizde kendini tanıt yerine özgeçmişe göre soru soruyorlar.. İlk birkaç dakika bu şekilde, sonrasında ise önünüzdeki a4te yer alan sorulara göz gezdirip sonra cevaplamanızı istiyorlar.. İyi nokta mülakat ing değil, ama onun yerine yaklaşık 1/3 sayfalık ing bir metin var, onu türkçeye çevirmenizi istiyorlar.. Metin aslında basit gibi görünsede (ing bilenler için çocuk oyuncağı, onlar bu cümlelere gülmesin o yüzden) ingilizceniz çok iyi değilse, tarzanca çat pat çeviri yapmamanız için cümle içindeki bazı kelimelerin (ya da kelime gruplarının diyryim) ne anlama geldiğini özellikle durdurup soruyorlar.. Alan soruları ise hatırladığım kadarıyla ;
Muhasebenin temel ilkelerinden 4 tanesini açıklayın
Kamu harcamalarının niteliklerini anlatın
Çapraz fiyat esnekliği ve pareto optimumu anlatın
Turizm destinasyonu nedir, türkiyedeki turizm destinasyonlarına örnek verin
Kopenhag kriterleri nelerdir
Piyasa çeşitlerini açıklayın/anlatınHatırladıklarım bunlar, varsa belki 1 tane daha vardır, giren diğer arkadaşlar da yazarsa hatırlarız.. Merak ettiğiniz varsa hatırladığım kadarıyla yine cevaplayım arkadaşlar, bu arada tekrar söylüyorum KESİNLİKLE SİZE SÖYLENEN SAATTE ORADA OLUN, YOKSA MÜLAKATA ALINMAYIP GERİ GÖNDERİLİYORSUNUZ
şimdiden herkese başarılar, en azından sizler bizim gibi bodoslama girmeyip neyle karşılaşacağınızı bilin
-
RE: SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
Yine heyecan bastı,derse odaklanamıyorum,gözümün önüne geçen sene geliyor,tekrar tekrar yaşadığımız hezimetleri bu sefer yaşamayız da kazanırız inş
-
RE: SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@paretowilfredo hocam asil liste 21. sıradan kazanmışım çok şükür yalnız buradaki arkadaşlarla artık aile sıcaklığına ulaşmıştık,keşke buradaki herkesin kazandığını okuyabilseydim, gerçekten üzüldüm.. Bir dahaki alıma inş meslektaş oluruz. Hocam sana da hangi ilde çalıştığını sorsam çok özel değilse mümkün müdür?
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
Arkadaşlar komisyonlar 5er kişi oluyor ve her üye her alandan birer soru soruyor. Hiçbirini boşlamayın,hepsine bakın. Sorular zor olmaz (en azından bize olmadı) ama zaten nispeten kolay sorular olduğundan soru kaçırma lüksünüz pek yok.. Büyük çoğunluk zaten soruların hepsine cevap verebiliyor. Ama bu dediğim ustunuzde baskı oluşsun ya da strese girin diye değil, sorular zaten şuan bile cevaplayabileceğiniz nitelikte, ama her derse (hukuk-iktisat-maliye-muhasebe-kurum mevzuatı) bakmadan girmeyin onu belirtmek istiyorum. Muhasebede bile işlemleri kayıtları gözden geçirerek girin, çünkü bana hatır senedinin tanımını sormuşlardı ve yandaki tahtaya kaldırıp kaydını istemişlerdi senedi alan işletmenin yapacağı..
Önümüzdeki hafta hakimlik sınavını atlatınca boşa çıkacağım ben, kimin aklına ne takılırsa elimden geldiğince cevaplarım çünkü pareto hocam tüm konulara birden yetişemiyor farkındayım -
RE: GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
Herkese günaydın,
Yeniden büyük gün, ilana göre sorular ve optikler bugün yayınlanıyor..
İng yüzünden çaktığımızı öğrenecek kaç kişiyiz -
RE: Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
@murky hocam sınavın açıklanmasının bu kadar gecikmesinin, kağıtların okunmasının bitmemesinin nedenini biliyorsun değil mi:) adamlar senin kağıtları okumayı bitiremiyor ki açıklasınlar:)
-
RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
@paretowilfredo senin canın sağolsun be hocam,biz seni bilmiyor muyuz sanki:) boşver çok takılacak bişey yok, alınıp darılanın da keyfi bilir
satrab tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
@Siyasallı kardeşim gayet güzel açıklamış, bende 2018'deki alımda girenlerdenim. Merkez kadro denetim elemanı, 3600 ek gösterge, görev süresi olarak da ortalama ayda 1 hafta çıkılır ve her ay çıkılır (şuanki iş yükü ve uygulama bu şekildedir)
Görev olarak, gidilen her tesisin bir türü var ve bu türün taşıması gereken şartlar mevzuatta yer alıyor. Siz bu şartları sağlayıp sağlamadığının değerlendirmesini yapacaksınız. Bu arada şartlar derken tesisin fiziki şartlarından, bünyesinde barındırdığı ünite ve imkanlardan bahsediyorum, yoksa herhangi bir mali denetim yapılmamakta. Görevden döndüğünüzde de bu denetimlerin raporları yazılmakta, yazışmaları yapılmaktadır.
Diğer taraftan ingilizce konusu herkesin merak ettiği bir nokta olmuş, buna yorum yapmak çok sağlıklı olmayabilir neticede takdir mülakat komisyonunundur. Biz size çok önemli değil diyerek vebal de alamayız, hayır çok önem veriyorlar diyerek kimseyi umutsuzluğa da sevkedemeyiz. Sınav ilanına koyulmuş bu şart, bizim zamanımızda yarım sayfalık bir ingilizce metni okuyup çevirmemiz istenmişti, çeviri esnasında da araya girip şu kelime ne demek bu kelime ne demek diye sorulmuştu. Bildiğiniz kelime gelir açıklarsınız, duymadığınız kelime çıkar bilmiyorum dersiniz. Ama genel olarak metin zor değildi, onu söyleyebiliriz. Gerisi de komisyonun takdirinde oluyor.
Diğer taraftan bu kadro dış denetim birimi ve genel müdüre bağlı çalışır, bakanlık teftiş ise iç denetime bakar ve ayrı bir boyuttur, doğrudan bakana bağlıdır ve tüm bakanlık teşkilatını denetler. Kontrolörler (şuanki uygulama için konuşuyorum) teftiş yapmaz, yani bakanlık birimlerinin iş ve işlemlerini denetlemez, personel soruşturması yapmaz, sadece dış denetime bakarlar. İlana başvuracak arkadaşlar yönetmeliği mutlaka okuyup çalışıp az çok genel çerçeveyi ve ne iş yapıldığını bilerek mülakata girerlerse iyi olur.
Son olarak söyleyebileceğim şey ise, gireceğiniz mülakat en şeffaf mülakatlardan biri olacaktır içiniz rahat olsun. Bizim dönemimizde mülakat kamera ile kayıt altına alınmıştı, ayrıca gün içinde giren herkese aynı sorular sorulmuştu ve girişte telefonlar toplatılıp mülakattan çıkan adaylar, henüz mülakata girmemiş adayların yanına alınmamıştı. (Bu nedenle eğer size söylenilen saatte mülakat yerinde olmazsanız mülakata alınmazsınız) Dolayısıyla herkes aynı sorulara verdiği cevaplarla değerlendirilmişti. O yüzden giren herkes hakkıyla bu mesleğe girmiş olacak, tabi bazıları bunu samimi bulmayacaktır ama kazanan arkadaşlar daha sonra bu dediklerimi anlayacaktır. -
RE: 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
@sucuklu_oralet bakanda elenen sayısı az derken, bundan bakan onayının halledildiğini mi çıkarmamız gerekiyor hocam, yoksa yanlış anlatım mı oldu?
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
https:// odatv. com /ankarada-skandal-olay-26051837_m.html
-
RE: Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörlüğü
Bende kazandım arkadaşlar çok şükür.. Süreçle alakalı paylaşım yaparız
-
RE: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
@economist34 şimdiye kadar çok fazla kuruma soruşturma formu verdim, sadece yıl olarak yazdığım da oldu eğitim tarihlerini, bir sıkıntıyla karşılaşmadım hocam
-
@tibeout hocam size zahmet buraya kopyalayın, geç girdim ben gruba göremedim
-
@ahobaba denetmenlikte yapıldı o değişiklik hocam, karıştırmış olabilirsin