Selam arkadaşlar hepinize.Bu platformu çok takip ettim dolayısıyla benim de bir katkım olsun istiyorum buraya ve siz degerli arkadaşlara,17 aralık 2016 kaymakamlık sınavını kazandıktan sonra mülakatı geçemeyerek üzülenlerden biri de benim.Nasıl hazırlandıgımdan bahsetmek istiyorum belki faydası olur.
Sınava hazırlanmaya karar verdigimde tam 49 gün vardı sınava tecrubem olmadıgi icin cok detaylı seyler yapamadim ama yine de faydalı oldu.Kanunnameyi aldım (anayasa ve idare hukuku ıceriyor), KAS acık uclu sorular ve birde kpss ye hazırlanırken detayli olusturdugum mikro ve makro ders defterlerim vardı.Burada şunu sorabilirsiniz insan hakları dersini nasıl hallettin? İnanın daha once hic görmedigim bir dersti cok sıkıcı ve bunaltıcı geldi bana bende açik uçlu sorularda ne var ne yok ezberledim bu kısımda çok ciddiyim insan hakları bölümünün tamamini tek tek ilkokul ögrencisi gibi defalarca deftere yazdım sanirım bu şekilde halletmis oldum.anayasa ve idare hukukunu da sindire sindire kanunnameden calistim ama sanirim bana sınavı kazandıran iktisat bölümü oldu.İktisat mezunu olduģum icin hep severek çalıstım aynı konulari defalarca defalarca ordan bana ciddi puan geldigine inaniyorum.Son olarak eklemek istiyorum kaymakamlık kampı diye bir set almistim gercekten çöp! Yani bakınız burada kaymakamlık seti yaptık diyebilmek icin baştan savma hazırlanmış olduguna inandigim bir set bu, aldigim gibi duruyor.Kendinize inanin çok zeki olmak gerekmiyor hatta çokunu gectim zeki olmaya bile gerek yok çalısın konularin tamamini eksiksiz bitirin bu sınav sizindir arkadaslar.Allah yada her neye inaniyorsaniz hepinizin yardimcisi olsun
heroo tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Bu arada unutmadan söyliyim bazi yerlerde okudugum kadariyla mevzuatlar o kanunlar bu kanunlar ic tüzükler falan filan calisin demisler lütfen yanlis anlamayin sıkılmazsanız elbette calisin elbette faydali olacaktir ama işi cok dallanıp budaklandirirsaniz sıkılabilirsiniz.dersler belli konular belli güzel bir kaynak kitap alın tüm konuları calisin
-
Teşekkür ederim arkadaşlar dediginiz gibi yürürlüğe giren kisimlara bakayım o halde
heroo tarafından gönderilen son iletiler
-
Teşekkür ederim arkadaşlar dediginiz gibi yürürlüğe giren kisimlara bakayım o halde
-
Hepinize iyi aksamlar arkadaslar.Kanunname 2016 agustos baskısı var bende calismaya basladim az önece Savaskitabi yayinlarini aradim yeni güncel baskılar ne zaman çıkacak diye agustosun sonu eylülül başı gibi dediler sinav eylülde bekleniyor dedim -çok fazla degisiklik olmayacak degisiklik yapilacak kisimlar zaten belli dediler.Referandumdan sonra degisecek ufak bir kisim var 2019 secimlerinden sonra degisecek kisimlar da var kafam karısti topyekün tüm degisiklerden sorumlu olurmuyuz yoksa sadece şu an icin degisen kisimlardan mi sorumluyuz bu konuda yardimci olabilirmisiniz.
-
Bu arada unutmadan söyliyim bazi yerlerde okudugum kadariyla mevzuatlar o kanunlar bu kanunlar ic tüzükler falan filan calisin demisler lütfen yanlis anlamayin sıkılmazsanız elbette calisin elbette faydali olacaktir ama işi cok dallanıp budaklandirirsaniz sıkılabilirsiniz.dersler belli konular belli güzel bir kaynak kitap alın tüm konuları calisin
-
Selam arkadaşlar hepinize.Bu platformu çok takip ettim dolayısıyla benim de bir katkım olsun istiyorum buraya ve siz degerli arkadaşlara,17 aralık 2016 kaymakamlık sınavını kazandıktan sonra mülakatı geçemeyerek üzülenlerden biri de benim.Nasıl hazırlandıgımdan bahsetmek istiyorum belki faydası olur.
Sınava hazırlanmaya karar verdigimde tam 49 gün vardı sınava tecrubem olmadıgi icin cok detaylı seyler yapamadim ama yine de faydalı oldu.Kanunnameyi aldım (anayasa ve idare hukuku ıceriyor), KAS acık uclu sorular ve birde kpss ye hazırlanırken detayli olusturdugum mikro ve makro ders defterlerim vardı.Burada şunu sorabilirsiniz insan hakları dersini nasıl hallettin? İnanın daha once hic görmedigim bir dersti cok sıkıcı ve bunaltıcı geldi bana bende açik uçlu sorularda ne var ne yok ezberledim bu kısımda çok ciddiyim insan hakları bölümünün tamamini tek tek ilkokul ögrencisi gibi defalarca deftere yazdım sanirım bu şekilde halletmis oldum.anayasa ve idare hukukunu da sindire sindire kanunnameden calistim ama sanirim bana sınavı kazandıran iktisat bölümü oldu.İktisat mezunu olduģum icin hep severek çalıstım aynı konulari defalarca defalarca ordan bana ciddi puan geldigine inaniyorum.Son olarak eklemek istiyorum kaymakamlık kampı diye bir set almistim gercekten çöp! Yani bakınız burada kaymakamlık seti yaptık diyebilmek icin baştan savma hazırlanmış olduguna inandigim bir set bu, aldigim gibi duruyor.Kendinize inanin çok zeki olmak gerekmiyor hatta çokunu gectim zeki olmaya bile gerek yok çalısın konularin tamamini eksiksiz bitirin bu sınav sizindir arkadaslar.Allah yada her neye inaniyorsaniz hepinizin yardimcisi olsun -
RE: 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
@thomas evet haklısınız sanırım ama böyle bir durum varsa tüm bakanlık çalışıyor olabilir diye düşündüm
-
RE: 17 Aralık Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
İyi geceler arkadaşlar.Bende çok hevesliyim sizler gibi ve de heyecanlıyım ancak arkadaşlarimizdan biri emniyet personeli de pgm deydi gibi bişey söyleyince dank etti acaba diyorum biliyorsunuz şehitlerimiz var bununla ilgili bir çalısma olabilir mi bu saatte ki (taziye programları, iç güvenlikle ilgili toplantılar vs) hareketlilik