BM Genel Sekreteri Antonio Gutarres seçildi. Bu sorulabilir
Ayşe Doğan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Ve de arkadaşlar Ankara çok soğuk. Sıkı giyinip gelin. Sınav salonları sıcak olabilir ama öncesinde üşütmeyin. Üzerinize kalın şeyler alın
-
@escobar_p @paretowilfredo Çok teşekkür ettim arkadaşlar
Zor soruları yapamazsak da canımız sağolsun, sorun değil
-
Noksanlık- eksiklik- askıda hükümsüzlük aynı şeyler. Kısmi hükümsüzlük kesin hükümsüz olan bir maddenin sözleşmenin tümünü geçersiz hale getirmemesi. Örneğin 100 maddelik sözleşme yaptık maddelerden biri ahlaka aykırı. Bu durumda ahlaka aykırı olan o madde kısmi hükümsüz olur. Diğer 99 madde geçerli sayılır. Ama sözleşmemizin tamamı ahlaka aykırıysa ya da siz tam ehliyetsizseniz ya da sınırlı ehliyetsiz olup yasal temsilci icazet vermezse sözleşmemiz kesin hükümsüz olur. 100 madde de geçersizdir. Kesin hükümsüzlük ile kısmi hükümsüzlüğün farkı bu.
Noksanlık ile farkı ise: noksanlık ya da askıda hükümsüzlük icazet aranan bir durumda icazeti vermeye yetkili makamın icazet verilinceye kadar sözleşmenin tabi olduğu hükümsüzlüktür. Onay verilene kadar sözleşme askıda hükümsüz, onay verilirse geçerli, onay verilmezse kesin hükümsüzdür. Açıklayıcı olmuştur umarım...
Ayşe Doğan tarafından gönderilen son iletiler
-
Noksanlık- eksiklik- askıda hükümsüzlük aynı şeyler. Kısmi hükümsüzlük kesin hükümsüz olan bir maddenin sözleşmenin tümünü geçersiz hale getirmemesi. Örneğin 100 maddelik sözleşme yaptık maddelerden biri ahlaka aykırı. Bu durumda ahlaka aykırı olan o madde kısmi hükümsüz olur. Diğer 99 madde geçerli sayılır. Ama sözleşmemizin tamamı ahlaka aykırıysa ya da siz tam ehliyetsizseniz ya da sınırlı ehliyetsiz olup yasal temsilci icazet vermezse sözleşmemiz kesin hükümsüz olur. 100 madde de geçersizdir. Kesin hükümsüzlük ile kısmi hükümsüzlüğün farkı bu.
Noksanlık ile farkı ise: noksanlık ya da askıda hükümsüzlük icazet aranan bir durumda icazeti vermeye yetkili makamın icazet verilinceye kadar sözleşmenin tabi olduğu hükümsüzlüktür. Onay verilene kadar sözleşme askıda hükümsüz, onay verilirse geçerli, onay verilmezse kesin hükümsüzdür. Açıklayıcı olmuştur umarım... -
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Müteselsil alacaklılık sorusu biri I-III diyin
şıkları tam hatırlamadığımdan net bir şey söyleyemeyeceğim
-
Arkadaşlar bir ankara hukuklu olarak noksanlık sorusundaki kafa karışıklığını gidermek ve bilgi notu anlamında bir not paylaşmak istiyorum.
HUKUKİ İŞLEMLERDEKİ HÜKÜMSÜZLÜKLER:- YOKLUK: sözleşmenin esaslı(kurucu) unsuru eksiktir. sözleşme hiç kurulmamış sayılır. Örn: tarafların irade beyanlarının uyuşmaması
- KESİN HÜKÜMSÜZLÜK( Batıl olma, Mutlak Butlan, Butlan, Geçersizlik): Sözleşmenin kurucu unsurları vardır fakat geçerlilik unsurları eksiktir. Örn: tam ehliyetsizlik, muvazaa, sınırlı ehliyetsizin işlemine yasal temsilcinin ONAY VERMEMESİ
- KISMİ HÜKÜMSÜZLÜK: Sözleşmenin bazı hükümlerinin geçerlilik unsurlarının eksik olmasıdır.
- İPTAL EDİLEBİLİRLİK: Yanılma, Aldatma, Korkutma, Aşırı yararlanma hallerinde ortaya çıkar.
- NOKSANLIK (Eksiklik): İşlemin geçerli olabilmesi için icazetin arandığı durumlarda ortaya çıkar. İcazet verilinceye kadar karşı taraf işlemle bağlı kabul edilir. sözleşme, icazet verilirse geçerli, verilmezse kesin hükümsüzdür.Örn: sınırlı ehliyetsizin yaptığı yasak işleme YASAL TEMSİLCİ ONAY VERENE KADAR İŞLEM NOKSANDIR.
SONUÇ: Soruda sınırlı ehliyetsizin yaptığı işleme yasal temsilci onay verene kadar işlemin yaptırımını soruyordu. Cevap: Noksanlık/eksiklik olacak. Eğer yasal temsilcinin icazet vermediği durumda işlemin yaptırımını sorsaydı cevap kesin hükümsüzlük olacaktı
-
Arkadaşlar soruların yayınlanması gerekmiyor mu? en azından bir kısmı yayınlanırdı ya da sınava girenlere sorulara erişim imkanı sağlanırdı. Şu ana kadar hiçbir adım atılmamış olması ilginç. Acaba ösym yi mi arasak?
-
@2525 ben de 4Tden hatırladım. İyi sevindim bir doğru daha
-
maliyede doğal tekel ile ilgili sorunun cevabı neydi sizce? soruyu da tam hatırlamadığım için kitaptan teyit edemiyorum
-
iktisat ve maliyede hatırladıklarını paylaşan olursa çok sevinirim. zira ben çok az şey hatırlıyorum. geçici kurumlar vergisi oranı %20
-
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Ösym soruları yayımlamayacak gibi görünüyor. Alan'dan hatırladığımız soru cevaplarını da yazsak. benim hatırladıklarım:
Hukuk:
*vatandaşlıktan çıkma -1-3
*vasiyetname şartları- ayırt etme gücü ve 15 yaş
*ticarette kayıtlı sermaye ile ilgili soru- anonim şirket (soruyu hatırlayamadım ama cevap AŞ)- bonoda zorunlu olmayan vade tarihi
- mv düşmesinde- kısıtlılık/ mah. kararının meclis gk'na bildirilmesi
- gaiplik sorusunda- gaiplik kararının alındığı tarihten itibaren sonuç doğurur ile ilgili seçenek cevaptı.
-
@vanim Olsun en azından bu sınava tam hazırlanamayanlar için bir umut
-
Ve de arkadaşlar Ankara çok soğuk. Sıkı giyinip gelin. Sınav salonları sıcak olabilir ama öncesinde üşütmeyin. Üzerinize kalın şeyler alın