TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. escobar_p
    • Profil
    • Takip Edilenler 5
    • Takipçiler 19
    • Konu 5
    • İleti 580
    • En İyi 256
    • Tartışmalı 5
    • Gruplar 0

    escobar_p

    @escobar_p

    434
    İtibar
    9233
    Profil Görüntülemeleri
    580
    İleti
    19
    Takipçiler
    5
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    escobar_p Takip etme Takip Et

    escobar_p tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • KPSS'ye Nasıl Hazırlandım?

      Arkadaşlar; KPSS gibi ciddi sabır ve motivasyon isteyen bir sınava en doğru biçimde hazırlanmak önce doğru metodları belirlemenizden ve sınava yönelik motivasyonunuzu diri tutmaktan geçiyor. Bu metodlar ve motivasyon kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor elbette ki...

      Bu yüzden bu yazıda anlatacaklarım sadece benim hikayemdir. Belki de benim hikayemde kendinizle özdeşleştirebileceğiniz noktalar bulabilirsiniz ve kendinizi sınava motive edecek küçük çıkarımlar yapabilirsiniz. (Önemli Not: Bu yazıyı kaleme almamdaki 2.önemli neden sizden gelen özel mesajlara toplu cevap verme isteğidir)

      Önce kendimden kısaca bahsedeyim. İktisat mezunuyum ve aynı dalda tezli yüksek lisans yaptım. İş hayatıma 26 yaşında özel bir bankada Bireysel Müşteri Temsilcisi olarak başladım ve 5 yılın sonunda İşletme-Kobi Portföy Yetkilisi ünvanındayken; KPSS'ye girmek için görevimden istifa ettim. 2016 yılı KPSS sınavına yaklaşık 1 yıl hazırlandım ve 2 hafta önce açıklanan mülakat sonuçlara göre "uzman yardımcısı" ünvanı almaya hak kazandım. Arkamda ne dayım, ne bir milletvekili ne de başka biri vardı.Daha önce de dediğim gibi "devlette bekçi bile" tanımıyordum.

      Peki bunu nasıl başardım...Bana en çok sorulan soruları da dahil ederek,kısaca anlatayım.

      1. Öncelikle şunu belirteyim de 31 yaşındayım artık ders çalışmayı becerebilir miyim diye hiç düşünmedim.Üniversite'deki Doçent'lerin yazdıkları makaleler sonucu Profesörlüğe atladıkları yıllar 37-50 yaşları arasıdır. O yüzden ben 30 yaşımı geçtim,artık eskisi gibi çalışabilirmiyim-anlayabilir miyim diye düşünmekten vazgeçin.Beynin en komplike çalıştığı yıllar 30'lu yaşlardır 🙂 Yaşı sorun etmeyin.Kurum yaşı sorun etmiyor,siz niye sorun ediyorsunuz 🙂

      2. Artık 30'lu yaşlardayım veya 20'li yaşların sonlarındayım; işimden istifa edip işsiz kalmak büyük bir yıkımdır düşüncesine kapılmayın.

      Eğer işinizden memnun değilseniz,verimli çalışarak KPSS'den istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Konu-komşu ne der düşüncesinden vazgeçin. Ben işten istifa ettiğimde de çevremdeki insanların %90'ı büyük bir risk aldığımı ve hata yaptığımı söylediler. Şimdi ise bunu söyleyen arkadaşlarım bana hangi kaynaklardan sınava hazırlandığımı soruyorlar. Zira önünde olumlu bir örnek gören kişinin risk alabilme oranı artıyor. Ortalama yaşamın 75 yıl olduğunu varsayarsak ki 150 yaşına kadar yaşamak isteyen biri olarak söylüyorum bunu :)"şimdi değilse, hayatınızda ne zaman risk" alacaksınız?

      Banka'da çalışan arkadaşlara ise tavsiyem şudur: Paranızı borsaya yatırıp risk alacağınıza (ki çoğumuz borsaya yatıracak kadar para da kazanamıyor) gelin hayatınızla ilgili önemli bir karar alın. İstifa yazınızı müdürünüze uzatın.
      3) Bu şahsi tavsiyemdir sınav sürecinde yeni sevgili edinmeyin 🙂 İlişkiniz başında her iki tarafta yoğun ilgi bekler ama şimdi onun sırası değil 🙂 Eğer sınava 2 yıl da olsa hazırlanacağım,gerekirse işsiz kalır yine KPSS'ye girerim diyorsanız,kız arkadaşınızdan ayrılmaya da hazır olun,en fazla 1 yıl dayanabilirler 🙂 (İstisnalar kaidei bozmaz elbette ama,benim sevgilim istisna diye düşünme,6 yılı yakan adam var karşında 😄 ) Kızlara bu konuda verebilecek bir tavsiyem yok 🙂

      Gelelim sınava nasıl hazırlandığıma:

      A) Hafta içi saat 09:00'da kalkıyordum ve canımın istediği kadar çalışıyordum.Bu bazen 2, bazen 3 veya 4 saat oluyordu. Daha sonra evimde yakın olduğundan İstanbul Üniversitesi kütüphanesine yürüyerek gidiyordum- yaklaşık 25 dakikalık yürüyüş mesafesi- Bu açık hava yürüyüşünü herkese tavsiye ederim,zihin açıyor.Yolda yürürken ise tarih videosu dinliyordum,Ramazan Yetgin sağolsun 😄 Kütüphanede de yine sıkılana kadar çalışıyordum.Sıkıldığımda ise dersi bırakıyordum. [İlk aylarda sıkılsan da çalışmayı bırakma 🙂 ]

      B) Haftasonu neredeyse hiç ders çalışmadım. Bir işte çalışıyorum da haftasonu tatildeymişim gibi davrandım. Gezdim, dolaştım,konsere gittim. Çok nadiren bazen haftasonu 1-2 saat ders çalıştığım oldu.1 yılda 3 haftayı geçmez. Bu şekilde haftasonu kafamı boşaltıyordum.

      C) Hafta içi 2 gün 08:00'da uyanıyor ve yüzüyordum.Yüzmeyi sevmeyenler vücut geliştirmede (fitness) yapabilir.Spor yapmanın,hele ki sabah spor yapmanın hem beyine hem de bedene faydası var sizi diri tutuyor.

      Yani sizlere şunu anlatmaya çalışıyorum ey ahali 🙂 Eve kapanıp günde 10 saat ders çalışmayın,2 ay sonra çalışmayı bırakırsınız. Evde pelte gibi oturmayın,derse ara verdiğinizde çıkın dolaşın.Eğer ders çalışırken canınız sıkılmaya başladıysa mekan değiştirin.Spor yapmayı ihmal etmeyin... Bu söylediklerim teferruat gibi gözükse de çok önemli. Hafta içi yapılacak bir aktivite mutlaka bulun.

      Şimdilik söyleyeceklerim bunlar,özellikle hangi kaynaklarla çalıştığımı yazmadım zira birçok arkadaşımız bunu forumda dile getirdi.

      Kendinize güvenin,kulaklarınızı tıkayın ve kendinize ben bu sınavı kazanacağım diye söz verin...

      Sağlıcakla kalın...

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: 2016 Aralık GUY Sınavı

      @Kürşad-Atilla Her kurumda çalışarak yükselemiyorsun,maaşın da artmıyor.Bu konuda örnek vereceklerin ancak "kurumsal firmalar"dır. İlk girişte değil,10 yıllık çalışan olup 1.600 TL alan var bu memlekette.Herkes üniversite mezunu da değil KPSS ile giren.Lise mezunu da var,önlisans mezunu da. Banka'da çalışırken herhalde elime çok farklı meslek gruplarından binlerce bordro gelmiştir.Kimin kaç para aldığını ve ne şartlarda çalıştığını gayet iyi gözlemledim.

      Özel sektör,kölelik işidir.ABD ve Almanya'daki devletin ağırlığı Türkiye Ekonomisi'nden fazladır. İstersen internet üzerinden yabancı kaynaklara ulaşıp,bu söylediğimi araştırabilirsin.Klasik liberal ezberdir bu.Türkiye'de devletin ağırlığı filan yoktur.Elinde hangi kurum kaldı ki ağırlığı olacak?

      Fransa'da Disneyland'ı bile devlet işletmektedir. Türkiye'de özel sektörün istihdam yaratabilme kapasitesi de bu ülkelerden çok ama çok geridedir. Hükümet ile değil anlayış ile alakası var bunun. 80'lerden beri aynı kafa yönetiyor bu ülkeyi.Özel sektörde de aynı kurum altında çatısı altında çalışanlardan kimi daha fazla kaytarır kimi daha çok çalışır.Bu bir kıstas değildir.

      Dünyada "özel sektör ağırlığı" ile büyüyüp gelişen hangi ülke var? Madem bir şeyden bahsediyorsun,bunun örneğini ver. Tek bir ülke var...ABD değil o da,ABD bile bebek sanayi uygulaması ile yıllarca devletçilik uyguladı ayan beyan.Güney Kore'dir o ülke.Bunun nedeni de ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı kendini ispat edebilmesi için Güney Kore'ye yaptığı yardımlar neticesindedir.50-90 yılları arasında ABD bütün fason üretimini bu ülkeye kaydırmıştır.

      Bunlar eski klasik sol söylemler mi? Bugün bir üniversitesinin kütüphanesine git sadece o beğenmedğin KİT'lerle ilgili al 1 kitap oku. 1 tane kitap yazılmış mı acaba,KİT'lerin özelleştirilmesi haklıdır diye.Bütün profesörler sosyalist olduğundan mı karşı çıkmışlar bu kurumların tasfiye edilmesine.Maalesef çok bilgisizce konuşuyorsun.Devlet isterse çorap fabrikası da açar.Devlet'in varlık sebebi halkın ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Zarar eden hiçbir KİT satılmadı,direk kapatıldı çünkü alan olmadı.Özel sektör kar mantığıyla çalışır,zarar eden şirketi zaten satın almaz.Devletin karlı şirketlerini 3 liraya alıp,1 sene sonra 10 liraya sattılar.

      Lütfen şu klasik liberal kafayı bir kenara kaldırın. Zamanında da Özal tren komünist işidir diyordu. Millet şimdi arkasından küfür ediyor. Rakamlara bakın. KİT'leri açın tek tek inceleyin. Dünyanın en fazla büyüyen ekonomisi olan ÇİN serbest piyasa sistemini uygulayarak mı büyüdü? Yoksa katı devletçilik uygulayıp ekonomisi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olunca "pazar ekonomisine" mi döndü? (Çin'de hala kontrollü uygulanır)

      657; bu ülkedeki torpilsiz İşçi çocuğu Ahmet'in, babası memur Ayşe'nin,köyde yaşayan yetimin "bu ülkede adil olarak tutunabileceği" tek daldır.

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: HALKBANK TEFTİŞ KAZANANLAR

      @Leightbau Ben İşletme Portföy Yöneticisi olarak çalıştım fakat bankada uzun süre çalışınca her ünvanı aşağı-yukarı biliyorsunuz. Eski kız arkadaşım "teftiş kurulunda" çalışıyordu ve banka müfettişliğinde yıpranma oranı oldukça yüksek.

      Bir kere her ile teftişe gidebiliyorsunuz,ben oraya gitmem demek yok 🙂 Hakkari'de de 3 ay kalabilirsiniz,hazırlığınızı ona göre yapın 🙂

      Eskisi gibi 5 teftiş aynı anda şubeye gitmiyor,her şubeye 1 teftiş yolluyorlar. İş yükünüz ağır ve Cumartesi-Pazar'da çoğunlukla çalışıyorsunuz.Bu çalışmaya kendiniz karar veriyorsunuz elbette ki ama sizin teftişi bitirmeniz için gerekli bir süre var ve tek başınıza haftasonu mesai yapmadan bitirebilmeniz teknik olarak mümkün değil.

      Personel ile (memur,uzman,müdür) ilişkilerinizi minimum tutmak zorundasınız.Hatta espri yapsalar gülmemek zorundasınız. (Bu şaka değil bizzat eğitimlerinde bu bilgiler veriliyor) Gittiğiniz şubede kimseyle iletişim kurmadan 2-3 ay geçiriyorsunuz. Size bir teftişin sesi ne toklukta olmalı onun bile eğitimi veriliyor 🙂 Personelde zaten sizi arasındaki ajan gibi gördüğünden ancak birşey sorarsanız cevap veriyor;yalnız kalmaya alışın 🙂

      Gelelim banka müfettişinin yaptığı işe...

      Bankalarda verilen kredi dosyalarını size getiriyorlar,onlara bakıyorsunuz.Kredi başvuru formuna imza atılmamış,tamamlansın; ek hesap için alınan bordronun kaşesi yok,tamamlansın gibi notlar düşüyorsunuz.Eğer kredilerde eksiklik bulamazsanız (veya bulsanız da) dekontları inceliyorsunuz.Eksik imzalı dekont var mı,ya da usülsüzlük yapılmış mı diye. Hiçbirşey bulamasanız bile "imza titrek atılmış" yeniden imza alınsın diye not düşüyorsunuz,zira siz de gittiğinizde amirlerinize hesap veriyorsunuz ve illahki bir gedik bulmanız şart 🙂 İşiniz, size getirilen arşivden çıkartılmış tozlu dosyalar ile 🙂

      İş tatmini oldukça düşük;ağlatan bir meslek. Bizzat ağlayanı gördüğümden böyle söylüyorum 🙂 Eskiden şube müdürleri teftişten korkardı ama şimdi Müdürlerin de bu teftiş bize takık bunu alın deme hakları var. Eski forsu yok kısacası.Eskiden teftiş geldiğinde herkes ayağa kalkarmış,şimdi karşılıklı eşit mesafedesin. Memur ya da müdürler vay be teftişe bak filan demiyorlar onu söyleyeyim,ne zaman gidecek bu muhabbeti dönüyor 🙂 Heleki istifa edecek birileri varsa şubede gelir size çatarlar,hazırlıklı olun 🙂

      Olumlu yani ise sadece 1 tane. Maaşı yüksek 🙂

      Uzmanlık mesleğini ise bilahere anlatırım.

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Forum Üyeleri Hakkında Düşüncelerimiz

      @Antimülakat Beni onore ettiniz,teşekkür ederim :slight_smile:

      DİĞER içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı

      @hayatım-sınav sıralamanı bilmiyorum ama kötü düşünme. Nerden baksan ön sıralardan 500 kişi 1 ay içinde yerleşir. SGK,Göç ve İl Göç,Özelleştirme İdaresi mülakatları yaptı,sonuçları bekleyenler var.

      2015 KPSS ile Devlet Personel Başkanlığı ve SGK 7.promosyona başvurup kazanan çoğu kişi 2016 KPSS'ye de girdi ve kazananlar daha geçen hafta kazandıklarını öğrendiler.

      SGK Müfettişliğine ve MKEK'e başvuranlar mülakat aşamasına geldi.

      Gümrük-Ticaret AB Uzman Yardımcısı,Dernek Denetçiliği,ÇSGB Uzmanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı yeni sınav açtı ve sadece sözlü mülakat ile alıyor.Yani süreçleri hızlı işleyecektir.

      Geçen seneden mülakatları açıklanmayan İş Müfettiş Yardımcılığı ve Spor Bakanlığı Uzman yardımcılığı sınavlarının da sonuçları açıklanırsa,herkes rahatlar 🙂

      Moralini yüksek tut,hayatın sınav olsun 🙂

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sözlü sınavı sonuçları

      Kesin sonuçlar açıklandı. http://www.oib.gov.tr/sayfalar/sayfa/params/tip-haber/id-48/uzman-yardimciligi-sozlu-giris-sinavi-kesin-sonuc.html

      Listede bir değişiklik yok. Güvenlik soruşturmaları tamamlanmış. Farklı ilden gelenler 27 Aralık'ta işbaşı yapacakmış...

      Benim dışımda forumda kimse yok mu, bu sınavı kazanan 🙂 Tek kaldım 🙂

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: İş Bankası Memurluk ( İstanbul)

      @FathCura

      5 yıl çalıştım Türkiye İş Bankası'nda.

      Sınav İçeriği: Türkçe-Mat testi.Sorular kolay ama uğraştırıcı oluyor,süreyi iyi ayarlaman gerekebilir.

      Sınavda en yüksek not alanları sırayla arıyorlar ve mülakata çağırıyorlar. Mülakatı kazanırsan arayıp eğitime çağırırlar. Yalnız bankanın ilginç bir huyu var.Kimini 3 ay sonra çağırır eğitime kimini 1 sene sonra.

      Ücret: Asgari Ücret. 2 yılda 1, 180 TL zam alırsın. Sağlık ücretsiz,özel hastaneler ile anlaşmalı.

      Çalışma Koşulları: Koşul diye birşey yok. Bankadasın. Ne iş verilirse yapıyorsun.Dosya ve Arşiv Düzenlemesinden Pazarlama'ya kadar geniş bir yelpazen var. Yetkili olmak için 3.senenin sonunda sınava giriyorsun. Sınav teorik bir sınav. 3 ayrı kitabı var. Yani günboyu deli gibi çalıştıktan sonra eve gidip ayrıca ders de çalışman lazım.15.000 kişi sınava giriyor 50 tane yetkili alınıyor arasından.Onların da 10-15 tanesi büyükşehire gider,kalanlar bilmemne ilçesinin bilmemne kazasına gider.

      Sana tavsiyem başka bir alternatifin varsa asla Bankacılığa bulaşmaman. Yoksa benim gibi 5 yılını heba edersin.

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Yeni kamu personel rejimi

      Son duyumlara göre, Başbakanlık'a bağlı kurumlar başka bakanlıklarla birleşecek.

      Cumhurbaşkanlığı'nın altında (MİT dışında) direk kendisine bağlı bir kurum olmayacak.

      Daha önce de yazmıştım. Başbakanlık'ta çalışanlar başka kurumlara aktarılmaya başlandı bile.

      Seçimden sonra 657'nin kalkması için Anayasa değişikliği gerekli. Eğer anayasayı değiştirmek için yeterli çoğunluk sağlanırsa tüm memurların sözleşmeli hale gelmesi oldukça olası gözüküyor. Kazanılmış hak kaybedilmez diyeceksiniz ama BDDK ve SPK'da bunun örnekleri var. Farklı bir göstergeye sahip iken göstergeleri düşürülüp daha önce yatırılan maaşlar bile geri alındı.

      Yaşayıp,göreceğiz.

      DİĞER içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Bu Uzlaştırmacı Eğitimi hakkında bir bilgisi olan var mı arkadaşlar nedir ne değildir?

      @bonus Sınavı geçtikten sonra hangi yargı çevresini seçtiyseniz o çevredeki adliyeden size dosya geliyor. (En fazla ayda 5 adet-1 ay içinde çözüme kavuşturulması şart)

      Eğer dava dosyasını çözüme kavuşturursanız 300 TL, çözümsüz kalırsa 100 TL alıyorsunuz. Çoğunlukla bu dosyalardaki kişilere erişim sağlamakta güçlük çekiyorsunuz. Yani 100 x 5 = 500 TL kazanırsınız.

      Öyle meslek olarak yapılabilecek,SMM ayarında birşey değil.Ek bir gelirdir, çerez parasıdır.

      ADALET BAKANLIĞI içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Yüksek Lisans Tezi Gözümde Büyüyor :/ Yardımmmm lütfeeeen

      @sabırsız @zebercet

      Önce sakin olun 🙂 Sevmediğiniz bir konuyu seçmeyin diyeceğim ama seçtiyseniz çok geç.Gerçi tez konusunu değiştirebilirsiniz ama danışmanınızı da ikna etmeniz gerekir.

      Danışman siz onu aramadığınız sürece sizi aramaz 🙂

      Tez konusunu nasıl seçeceğim ve yöntemim ne olmalı diye düşünüyorsanız,öncelikle Zeynel Dinler'in Bilimsel Araştırmalar ve E-Kaynaklar kitabını almanızı tavsiye ederim.Öncelikle bu kitaba bir göz atın.Tez yazmanıza da kolaylık sağlayacaktır.

      Daha sonra Ulusal Tez Merkezi'nden ( https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/) sizin bölümünüzle ilgili yapılan tezlere göz atmanızı tavsiye ederim. En azından bir tez nasıl yazılır onu görmüş olursunuz. Konuyu belirlemeniz ise hayal gücünüze bağlı biraz 🙂

      YÜKSEK LİSANS içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p

    escobar_p tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

      @zenginmemur YDS %10'du.

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

      @paretowilfredo Hoşbulduk 🙂

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

      @zenginmemur 2016 yılındaki alımda bölümler bazında alım yapıldı. Örneğin 4 iktisatçı alınacaksa 16 iktisatçı; 1 Kamu yönetimi mezunu alınacaksa 4 kişi mülakata çağrıldı. İktisat'ta mülakata girmeye hak kazanan en düşük puanlı aday 89,8 puan aldı. Kamu yönetiminde ise 96.

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

      @paretowilfredo Kurum gayet iyi, herkese tavsiye ederim 🙂

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Ücretsiz KPSS Alan Kitapları ( Muhasebe+Maliye)

      Kitapların 5'i @Fischer 'a yarın verilecek.

      Elimde sadece Orhan Sevilengül'ün Konu Anlatım kitabı kaldı.

      İlgilenen yazabilir.

      KPSS A içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • Ücretsiz KPSS Alan Kitapları ( Muhasebe+Maliye)

      Orhan Sevilengül - Genel Muhasebe
      Orhan Sevilengül - Çözümlü Genel Muhasebe Problemleri
      Ercan Bayazıtlı - Genel Muhasebe Problemleri
      Adem Yılmaz/Ömer Dönmez - Classic Maliye
      İlhan Kılıç/Mustafa Sözen - Tamamı Çözümlü Genel Muhasebe Problemleri

      Bir de şu anda yazar adını hatırlayamadığım Mülakatlara Yönelik bir Çalışma kitabı var.

      Kitaplardan konu anlatımlı olanın ilk 5 sayfasında altı çizili yerler vardır. Diğer kitaplar hiç kullanılmamıştır.

      Kitaplar teslim edilmeden önce öğrenci kimliğine bakılıp teslim edilecektir.

      Öğrenciye bedavadır. Sahaf'a satılık değildir.

      Kitaplar sadece elden teslim edilir. Kargo ihtimali yok.

      Teslimat yeri için 2 alternatif vardır.

      1. Kurtuluş Parkı (Kurtuluş-Çankaya)
      2. Eryaman 1-2 Metro Durağı (Eryaman-Etimesgut)
      KPSS A içinde yayımlandı ücretsiz kpss alan kitapları muhasebemaliye
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Bitcion saadet zinciri mi?

      9.600'i kırdı. Bilgisayar başında olun. Altcoininizin yönüne bakın. Çoğu coin şu anlık stabil.Eğer böyle kalırlarsa BTC stabil hale geldiğinde %100 artış yapan coinler görebiliriz.

      EKONOMİ içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Bitcion saadet zinciri mi?

      BTC geliyor dikkat edin.

      9.600 direnç noktası.

      Bu seviyeyi sert bir şekilde kırarsa altcoinler çakılabilir.

      EKONOMİ içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Bitcion saadet zinciri mi?

      @maverick Elbetteki. Belki de Bitcoin değil Etherium bunun öncülüğünü yapacak,belki de başka bir birim.Ama şu anda bu sistem her geçen gün daha sağlıklı hale geliyor.

      EKONOMİ içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p
    • RE: Bitcion saadet zinciri mi?

      @hgrotius Biraz takip ediyorum sadece 🙂

      EKONOMİ içinde yayımlandı
      escobar_p
      escobar_p