İş Bankası Memurluk ( İstanbul)
-
Arkadaşlar
İş Bankası 19 Haziran yani önümüzdeki pazartesi günü İstanbul için memur alımı sınavı yapacak.Sınav içeriği ve Banka Koşulları ile detaylı bilgi bulamadım.
Sınav içeriği hakkında bilgisi olan
Ücret ve çalışma koşulları hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız var mı ?Bilgilendirirseniz çok makbule geçer .
-
5 yıl çalıştım Türkiye İş Bankası'nda.
Sınav İçeriği: Türkçe-Mat testi.Sorular kolay ama uğraştırıcı oluyor,süreyi iyi ayarlaman gerekebilir.
Sınavda en yüksek not alanları sırayla arıyorlar ve mülakata çağırıyorlar. Mülakatı kazanırsan arayıp eğitime çağırırlar. Yalnız bankanın ilginç bir huyu var.Kimini 3 ay sonra çağırır eğitime kimini 1 sene sonra.
Ücret: Asgari Ücret. 2 yılda 1, 180 TL zam alırsın. Sağlık ücretsiz,özel hastaneler ile anlaşmalı.
Çalışma Koşulları: Koşul diye birşey yok. Bankadasın. Ne iş verilirse yapıyorsun.Dosya ve Arşiv Düzenlemesinden Pazarlama'ya kadar geniş bir yelpazen var. Yetkili olmak için 3.senenin sonunda sınava giriyorsun. Sınav teorik bir sınav. 3 ayrı kitabı var. Yani günboyu deli gibi çalıştıktan sonra eve gidip ayrıca ders de çalışman lazım.15.000 kişi sınava giriyor 50 tane yetkili alınıyor arasından.Onların da 10-15 tanesi büyükşehire gider,kalanlar bilmemne ilçesinin bilmemne kazasına gider.
Sana tavsiyem başka bir alternatifin varsa asla Bankacılığa bulaşmaman. Yoksa benim gibi 5 yılını heba edersin.
-
@escobar_p çok güzel ozetlediniz
-
@escobar_p
Hocam çok teşekkür ederim
Vakit ayırıp yazmışsınız.
Sağolun varolun... -
@escobar_p
Hocam son bi sorum var.
Ben daha yeni başlayacağım her şeye , bu sınavı şimdiden düşünmek istemiyorum aslında , KPSS yds idari hakimlik vs. Şansımı denemek istiyorum ,
Ben bu sınava , elinin altında bulunsun diye , girmek istiyordum , tabi olursa ,
Mesela oldu diyelim gitmezsem bir sıkıntı olur mu , mesela kazandım ama sözleşme imzalamadığım için , tekrardan bu sınava yahut diğer sınavlara gidememe gibi ? -
Başka bölge için sınava girdim. Başarılı oldum. Şimdi mülakat için aramalarını bekliyorum. Sorular basit ancak süre sıkıntın olacak. Çok detay yerler var bazen dikkatli okumak gerekiyor. Matematik soruları basit işlem ve mantık şeklinde. KPSS çalışan birisi rahatlıkla ilk aşamayı geçer hocam. Bence ayrıca bir kaynağa çalışmaya gerek yok.
-
izmir için alım olur mu bilen var mı? manisa bölgesini seçmek istedim ama ikametgah istiyor. halbuki izmirin içinden daha yakın manisa bize
-
@FathCura Hiçbir sıkıntı olmaz.