YDS puanım 85-90 arası ve birçok banka sınavına girdim. Şunu anlamıyorum: Genel Yetenek deyip Mat 1'e dair hiçbir şey sormamak? Mantık bunun neresinde? 14-15 türkçe sorusu hariç hepsi sayısal ve sözel akıl yürütmeydi. Gerçekten zordu, zaman alıyordu. Genel yeteneği yetiştiremem diye çok zaman harcadım. İngilizce 22'ye geldiğimde görevli son beş dakika dedi. Gerisini salladım. Süre olsa en az 50 doğru yapacağıma inandığım ingilizceden baraj sıkıntısı yaşayacak olmak ne acı.
Deschain tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
RE: Bedelli Askerlik 2018
Şimdi bedelli askerlik konusu açılınca gereksiz milliyetçi söylemlerden uzak durmak gerek. Herkes vatanını sever, niye sevmesin? Vatanı sevmek sadece askerlikte elinde silah tutunca mı oluyor, nöbet tutunca falan? Öncelikle bu 5,5 milyon civarındaki birikmiş kişi devlete maddi bir külfiyat. Onun dışında bedelli bunun için geçici bir çözüm olsa da profesyonel askerliğe geçilmesini mantıklı buluyorum. Ülkeye hizmet mi diyorsunuz? Bu ülkeye hizmet sadece askerlikle olmaz. Çalıştığın iş yerinde katma değer üretirsin, işini iyi yaparsın ve ülkene iyi hizmet edersin. Önemli olan ülkeye bir şekilde hizmet etmek. Bedellinin ücretini öder ve savunma sanayiine katkıda bulunursun, artık para her neyde kullanılacaksa.
Ki bir çok Avrupa ülkesi profesyonel askerliğe geçmiş durumda, bizimde bu şekilde olmamız gerek. Eğer insan bir hayat dersi alacaksa, bunu alabileceği tek yer asker ocağı değildir herhalde. Asker Ocağı bir çok şeyi kazandırabilir evet ama bunun kazandıracak yegane yer de orası değildir. Ki herkesin kendine has özel durumları var, bedelli bir gerekliliktir. Hükümetin bu konuda yaklaşımını doğru buluyorum fakat bu 28 gün olayı iyi olmadı. Ben düzeltileceği kanısındayım. İnşallah iyi haberler alırız.
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
@hgrotius Yani belki tepki alacağım ama YDS 70 koyup sonra itiraz geliyor diye YÖKDİL puanı yerleştirebilirsin, buna lafım yok. Ama gidip YÖKDİL: 70 yazarsan bu sınavı YDS ile eş değer tutmuş olursun ki alakası yok. YÖKDİL daha fazla puan istemeliydi mantık olarak.
-
RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
Arkadaşlar geçen sene Atatürk Üniversitesi'nin hazırladığı sınava girmiş birisi olarak söylüyorum, sorular kalitesizdi ve abuk sabuktu. Halkbank bunu anlamış olacak ki, İstanbul Üniversitesi'ne hazırlatıyor. Soruların daha az olması ve hazırlayan üniversitede göz önüne alındığında, şahsen soruların seçici ve biraz daha zor olacağını düşünüyorum.
-
RE: Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@BlackList Evet hocam, katılıyorum size. Başta o yatay/dikey kısmını ben de gördüm ve kafamı karıştırdı ama sonraki cümlede her şekilde ve her yönde yazınca ben de doğal olarak sallamaktansa çapraz deneyeyim diye düşündüm. Ama iptal edilip herkes için doğru sayılması en adaletlisi.
-
Hükümet ücret ve yaş üzerinde özenle duracak gibi görünüyor, umarım herkese uygun bir şey yapılır.
-
RE: 2017 Aralık HALKBANK Müfettiş Yardımcısı, İç Kontrolör Yardımcısı, Uzman Yardımcısı ve Servis Görevlisi Alım İlanı
Şu sıralama mevzusuna tam açıklık getirilse iyi olurdu aslında. Mesela 72 aldım ve müfettiş yardımcılığı mülakatına kalamadım, 2.tercihim iç kontrolör diyelim, öyle mi bakılıyor acaba olaya.
-
@paca08 Bunlar düz ova milliyetçileri kardeşim, zannederler ki vatanını bir tek kendileri seviyor. Gelmiş birde ahkam kesiyor burada bize. Kendisinin yapabileceği yegane şey fikir söylemekken bir de bizi eleştiriyor, meslekleri kötülediğimizi, kendi mesleğimizi yücelttiğimizi falan sanıyor. Aslında bunları demediğimizi biliyor da kendini haklı çıkarmak için bunu yapmak zorunda, Allah yardım etsin böyle insanlara.
Onun haricinde bu 28 gün olayı kaldırılmadı henüz, torba yasa ile Meclise sunuldu. İnşallah reddedilir 28 gün.
-
İktisatta denge miktarı 16, birince derece denklem sorusu vardı sanırım x:0 y:3 z:4tü. Neoklasikler vardı. Gresham kanunu vardı. Bretton woods sistemi vardı cevabı altın sikke ya da altın külçe yaptım. Tam rekabet kısa dönem arz eğrisi: mcnin üstünde kalan avc. Üretici dengesi: eş maliyet-eş ürün teğet.
-
@onuktekin Hocam bende bu 28 gün şartının kalkacağını düşünüyorum. Yoğun bir tepki var. Hükümet buna dikkat edecektir. Cumhurbaşkanı bu haliyle onaylamaz bence.
Deschain tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
Ben de yetiştirdim tüm soruları. Süre ucu ucuna yetti. Hayırlısı bakalım.
-
Ben de sınava şehir dışından geleceğim. Ortam oldukça kötü, hepimiz risk altındayız. Sonuçta Asemptomatik denen bir olay var. Bir sonraki sınavın ertelenmesi gerekiyor bence.
-
@ozlem_, içinde söyledi: TCMB 2020 UZMAN YARDIMCISI 60 KİŞİ ALIM
Üniversite giriş sınavı filan da sokağa cikma yasagi varken yapilmisti, bu da yapilabilir bence. O ulusal capta alinan bi karardi gerci ama bunda da izin alinabilir belki ic islerinden filan. Online sinavin kontrolu nasil saglanabilir ki?
Sağlayan bankalar ve firmalar, kamera ve ses sistemi ile sağlıyor. Güvenli bir şekilde online sınav yapılabilir bence.
-
Uçağım 19:20'de inecek. Kalacağım yere varana kadar saat 21:00 olacak. Ceza mı yiyeceğiz yani?
Online yapılması gerek. -
Yarın arayacağım hocam, sonucu buradan bildiririm.
-
Ankara benim için de çok kolay. Bence IK'yi arayıp bir durumu bildirmek gerek.
-
Bence Genel Yetenek sınavı COVID-19 durumuna göre yapılır. Yazılı sınav kesin bir sınav merkezinde olur ancak GY testi, vaka çok olursa online olarak gerçekleşebilir diye düşünüyorum.
-
Benim en merak ettiğim şey, barajlarda bir esneme olacak mı? Olsa bile hangi bölümleri esnetirler acaba.
-
@BlackList Evet hocam, katılıyorum size. Başta o yatay/dikey kısmını ben de gördüm ve kafamı karıştırdı ama sonraki cümlede her şekilde ve her yönde yazınca ben de doğal olarak sallamaktansa çapraz deneyeyim diye düşündüm. Ama iptal edilip herkes için doğru sayılması en adaletlisi.
-
XYZ'li sorudan ben de emin değilim. Fakat her yöne her şekilde (beyaz kare şartıyla) gidebilirsiniz yazdığından ben çapraz ulaşmıştım istasyona.