TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. fondra
    F
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 39
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

fondra

Yasaklı

45
    İtibar
    1416
    Profil Görüntülemeleri
    39
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

fondra Takip etme Takip Et

fondra tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri

Selam ben bob ross, bugün size minik bir regresyon çizeceğim

Kazanılan kurum kalitesi=Bo + B1.iq seviyesi + B2.çalışma verimliliği + B3.torpil gücü+ B4.doğum yeri + B5.sosyal destek + U

Burada B4 dummy ; doğum yerin doğu ve gd anadolu ise 0 değilse 1.

Demek istediğim şey, buradaki değişkenlerden sizin içsel olarak belirleyebileceğiniz tek şey çalışma saati ve verimliliği. İq seviyesi, torpil gücü, doğum yeri, ve ailenizden alacağınız sosyal desteği siz belirleyemezsiniz. Bu sebepten elinizde olan tek şeyle bazen diğer tüm negatif değişkenleri yıkmak zorundasınız.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı

Bu sözüm torpillerini şimdiden hazırlamış olan ahlaksız yüzsüzlere. Ve torpiliniz yoksa hiç hazırlanmayın diyen umut kırıcılara:

Umarım 24 haziran hiç beklemediğiniz gibi hazin bir sonla biter de torpil yapacak olan adamlarınız kendi g.tlerini kurtarmaya düşer. Umarım öyle bir sonuç çıkar ki mülakat komisyonu bir torpili kabul ederken iki defa düşünmek zorunda kalır.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: Batıyor Muyuz?

Batmıyoruz ama potansiyelimizi çar çur ediyoruz. Bizim sikletimizdeki her ülke artık enflasyonu kontrol altına almışken sağolsun siyasilerimiz(bir tane var gerçi) kendi ego savaşları uğruna bu ülkenin büyüme gücünü yok ediyor. 2010 sonrası doğru politikalar izlenseydi kişi başı gdp miz 20.000 bandına yaklaşırdı. Şimdi ise hayır batmıyoruz ama vasat biçimde yaşamaya devam edeceğiz. Ve tabi ki şükretmeye de... Şükretmeye harcadığımız vakti kitap okumaya harcasaydık şimdi ab seviyesinde müreffeh bi ülke olmuştuk

EKONOMİ içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018

@bluephantom sizin de buradaki diğerleri gibi bir merkez bankası şamarı yemeniz gerekiyor bence hocam. Çoğumuz yedik o şamarı 🙂 çıkarsınız, yaptım dersiniz 70 çakarım dersiniz, sonuç bi açıklanır 50. Herkes için böyle bu, 70 puanlık kısım yaptıysan ortalama yüzde 60-70'ini al, puanın budur. Kendine ne kadar güveniyorsan o yüzde de gitgide düşer.

Ekonometri çok şıklıydı. 7 soru ve her birinin dalı budağı vardı. Toplam 30-40 kalem küçük küçük ispat temelli açıklanabilecek soru vardı. Korelogramdan tutun kısıtlı cobb douglas a her şey sorulmuştu. Geçmiş yıllara oranla ve bu yılın araştırmacı sınavına göre daha zordu bence.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı

şimdi bu kadar hak-hukuk diye ağlayan tiplerin mülakata kalmaları halinde fellik fellik referans-torpil peşinde koşacak olmaları da ayrı bir ironi.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

100 kişi falan almayacaklar tabi her zamanki numarayı çekiyorlar. 35-40 alırlar

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

Herkes kolay diyor da para bankanın son yarım saati etrafıma baktım 10 kişi kalmış sınıfta. Diğer herkes bişeyler karalayıp çıkmış. Her sınıf böyle olsa 60 kişi ya var ya yok. Yarın da silkeler biraz ekonometri, kalır 30-35. Çok kolaymış harbiden.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018

@onuktekin bak bak kafaya bak. Sanane kimin hangi sınava gireceğinden aklınca bi de gidip isimleri çıkarmış.

Sayıştaya girecektim ama işletme lisans mezunu olduğum ve iktisat yüksek lisansım olduğu için rekabet daha gaanti geldi ve rekabete gireceğim. Sen kimsin kafana göre isim çıkarıp aklınca

Düzenlenmiştir.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: 2018/1 ataması

@kartel06 Abi gerçekten bu kısıtlı bilişsel kapasitenizle bu boş atıp tutma özgüvenini nerden buluyorsunuz. Daha adamın söylediğini bile doğru algılayamıyorsunuz. Bi de gelip buraya umutsuzluk yayıyorsunuz.

O açıklama nihat zeybekçi tarafından ta 2 sene önce sadece 2017 yılı alımları için kullanıldı ve sıfıra çekeceğiz değil "2017 yılında meb dahil sıfırda tutacağız" dendi

https:// www. alialpaslan. com .tr/?Syf=18&Hbr=916254&/Ekonomi-Bakanı-Nihat-Zeybekci,-2017-bütçesine-alınacak-personel-sayısını-60-bin-olarak-yazdıklarını,-ancak-alımın-bunun-çok-çok-altında-kalacağını-açıkladı.

Gelip de burada bu lafı propaganda aracı gibi kullanmanın anlamı yok. Ayrıca öyle olsa bile sen bu adamın her dediğini ne takıyorsun ki bu adam dolar 2.5 lirayken dolara yatırım yapan yaya kalır diyen bir tip.

KPSS B içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)

p1 i 80 yapmalarının bence bir sebebi de artık net ortalamalarının biraz daha düşmüş olması. örneğin en son 2013 alımına baktığımızda gy ortalaması 26, gk ortalaması 21miş. şimdi 2017 de gy ort 20 gk ortalaması 24. bu da gy ağırlıklı p1 puanının bu yıl biraz daha aşağı geldiğini gösteriyor. oradan da bi düşüş olabilir.

hatta şu 90 puanla kapatan uçuk 2009 a baktığımızda ortalamalar gy 31 gk 26 şeklinde. yani her geçen yıl zorlaşan bi sınav, düşme eğilimi gösteren puanlar var.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

fondra tarafından gönderilen son iletiler

@genclerbirlikli hacı senin arkadaş bi istisna muhtemelen. Google a "tcmb uzman yardımcısı linkedin ekim 2017" yaz da gelenlere bir bak sırayla.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

@fg94 amma da gergin herkes. lafın gelişi söyledim grubu boşaltın diye. Ben de odtü veya bilkent mezunu değilim ama kusura bakmayın üniversiteye özgülenen kurumlar da şirketler de var. Ve bu aptalca bi durum.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

uygunsuz üslüptan dolayı silinmiştir

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

@onuktekin bak bak kafaya bak. Sanane kimin hangi sınava gireceğinden aklınca bi de gidip isimleri çıkarmış.

Sayıştaya girecektim ama işletme lisans mezunu olduğum ve iktisat yüksek lisansım olduğu için rekabet daha gaanti geldi ve rekabete gireceğim. Sen kimsin kafana göre isim çıkarıp aklınca

Düzenlenmiştir.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

Hem seçmeli sorular var hem de her dersten min 65 alınması gerekiyor. O zaman ben 2 iktisat 1 hukuk 2 işletme seçtiğimde o cevapladığım tek bir hukuk sorusu 100 üzerinden mi değerlendirilecek o zaman? Çok absürt bi durum

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra
    • RE: KPSS p3 branş sıralaması

@Antimülakat hocam nihat hatipoğlu gibisiniz maşallah herkes size soruyor 🙂

benim sorum ise şu: ben sınava abdestsiz girdim hocam eğer yerleşirsem alacağım maaş haram olur mu?

KPSS B içinde yayımlandı
      F
      fondra

@bluephantom sizin de buradaki diğerleri gibi bir merkez bankası şamarı yemeniz gerekiyor bence hocam. Çoğumuz yedik o şamarı 🙂 çıkarsınız, yaptım dersiniz 70 çakarım dersiniz, sonuç bi açıklanır 50. Herkes için böyle bu, 70 puanlık kısım yaptıysan ortalama yüzde 60-70'ini al, puanın budur. Kendine ne kadar güveniyorsan o yüzde de gitgide düşer.

Ekonometri çok şıklıydı. 7 soru ve her birinin dalı budağı vardı. Toplam 30-40 kalem küçük küçük ispat temelli açıklanabilecek soru vardı. Korelogramdan tutun kısıtlı cobb douglas a her şey sorulmuştu. Geçmiş yıllara oranla ve bu yılın araştırmacı sınavına göre daha zordu bence.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

@benbernanke erdal ünsalda bahsettiğiniz kısım dinamik arz/ talep için mevcut. Varsa da belki benim kitap eski basım olduğu için görememişimdir.

Fakat mantıken soruda istenen kabaca kısa vade ve uzun vadede ne olduğuydu. Kısa vadede fiyatların sabit olması uzun vadede de fiyatların bir şekilde ayarlanmış olması yeterliydi. adaptif veya rasyonel olarak ayarlanmış olmasının bir önemi yoktu gibi. Varsa da kısaca mekanizmayı açıklamanızı rica edeceğim, bilgilenmek adına.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

@bluephantom mesele orada bitmiyor. Çarpanı da bileşenlerine ayırmak gerekiyor. c, t ve m'deki değişkenlerin hareketlerine göre çarpan nasıl değişir ve bu da eğimi nasıl etkiler diye analitik yorum yapmak gerekiyor.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra

@benbernanke o soruda zaten sabit kur varsayımı yapamazdınız, üçlü açmaza düşer bu. Sermaye hareketliliği tam iken sabit kur varsa pp uygulayamazsınız. Dolayısıyla enflasyon ve çıktıya etki edebilecek tek yorum esnek kurdu. Beklentilerin adaptif mi rasyonel mi olduğunun da sonuç üzerinde etkili olmadığını düşünüyorum.

KPSS A içinde yayımlandı
      F
      fondra