Çeşitli forumlarda ki söylentilere bakarsak sgk nın teşkilat yapısında bir değişiklik olmayacak gibi sadece üstte bir birleşme olmuş gibi görünüyor. 1 hafta içinde açıklama yapılır deniyor. Bence hiç umutsuzluğa kapılmadan yapı açıklanınca bastırmak lazım. İnşaAllah bu ay içinde çıkarlar alıma geçen sene de bu zamanlarda çıkmışlardı.
murat-c tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
-
@serhats Milletin söylediği üstte bir birleşme olacak ve ona göre yapılar tekrar isimlendirilecek ve hepsi tek bakanlığa bağlanacak. Üst düzey yönetici iş tanımları ve birimleri birleşecek, birleşen birimlerin çalışanları yeni birimlere bağlanacak ama orta ve alt kadrolarda bir meslek değişikliği olmayacak diyorlar. Ama denetmenler özlük hakları iyileşşin diye birleşmesini bekliyorlarmış oda zor diyorlar hatta sendikalarında da hiç hareket falan yokmuş eğer birleşecek veya denetmen kadrosu kalkacak gibi bir durum olsa sendikada da bir hareket falan olur diyorlar. Bunlar benim çeşitli forumlarda ve farklı sitelerden topladığım bilgiler. Ayrıca yakın bir zamanda khk gelir diyorlar ve belirsizlik çok sürmeden biter diyorlar.
Bende biraz umudumu toplayıp iyimser bir şekilde yeni alım haberini bekliyorum İnşaAllah beklediğimiz gibi bir an önce gelir.
murat-c tarafından gönderilen son iletiler
-
Çeşitli forumlarda ki söylentilere bakarsak sgk nın teşkilat yapısında bir değişiklik olmayacak gibi sadece üstte bir birleşme olmuş gibi görünüyor. 1 hafta içinde açıklama yapılır deniyor. Bence hiç umutsuzluğa kapılmadan yapı açıklanınca bastırmak lazım. İnşaAllah bu ay içinde çıkarlar alıma geçen sene de bu zamanlarda çıkmışlardı.
-
@serhats Milletin söylediği üstte bir birleşme olacak ve ona göre yapılar tekrar isimlendirilecek ve hepsi tek bakanlığa bağlanacak. Üst düzey yönetici iş tanımları ve birimleri birleşecek, birleşen birimlerin çalışanları yeni birimlere bağlanacak ama orta ve alt kadrolarda bir meslek değişikliği olmayacak diyorlar. Ama denetmenler özlük hakları iyileşşin diye birleşmesini bekliyorlarmış oda zor diyorlar hatta sendikalarında da hiç hareket falan yokmuş eğer birleşecek veya denetmen kadrosu kalkacak gibi bir durum olsa sendikada da bir hareket falan olur diyorlar. Bunlar benim çeşitli forumlarda ve farklı sitelerden topladığım bilgiler. Ayrıca yakın bir zamanda khk gelir diyorlar ve belirsizlik çok sürmeden biter diyorlar.
Bende biraz umudumu toplayıp iyimser bir şekilde yeni alım haberini bekliyorum İnşaAllah beklediğimiz gibi bir an önce gelir. -
Bence çok umutsuzluğa kapılacak bir şey de yok sanki yine bir forumda aşağıdaki yazıyı okudum eğer doğru ise sorun çıkmayabilir. Ve ayrıca şimdilerde çalışanlarda huzursuzmuş boşluk oluştu diyorlarmış ve bu boşluğu çok hızlı bir şekilde kapatırlar diyorlar. Sanki birkaç güne yeni khk yayınlanır şeklinde yorumlar okuyorum.
Forumdaki yazıda şu şekile;
"Çıkan tüm teşkilat kanunlarına bakıldığında personel hakkında hiç bir değişiklik yok. Buna göre denetmenler içinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Halen birleşme olacak diye ciddi bir fısıltı ve inanış var. Hayat kaldığı yerden herkes için devam edecek. Dernek merkezine bir bakın arkadaşlar, dernekte hayat belirtisi yok . " -
İşte bizde bir yerden bir şey yakalayıp umutlanabilir miyiz diye bakıyor ve iyi bir haber bekliyoruz. O yüzden değişik forumlarda sürekli paylaşım takip ediyoruz ama ancak bunlar var bakalım İnşaAllah bir an önce iyi bir haber alırız.
-
Arkadaşlar bir forumda şöyle bir yazı ile karşılaştım.
"bilindiği üzere bakanlıkların yeniden yapılandırılması konusunda kurulan çalıştayın başında Efkan Ala var. Bir kaç gün önce canlı yayında yapılan röportaj sırasında spikerin sorduğu soru ve verilen yanıtı aynen aktarıyorum:Spiker: Bazı bakanlıklar birleşecek ve bunların bürokratik yapısı değişecek. Ne yönde değişecek? Üst bürokratlar mı yoksa personele kadar yansıyacak bir değişiklik görecek miyiz?
Efkan Ala: Yok. Personele kadar yansıyacak bir değişiklik yok. Bu devlet memurları kanunun konusudur. Bizim kararnamelerimizde o konuda hiç bir düzenleme değişiklik söz konusu değil. bakanlıklar birleşince o iki bakanlığın personeli de bir bakanlığın personeli haline geliyor. Bizim burada zaten genel olarak yaptığımız düzenleme de cbk nın yetkisi alanına giren düzenleme de üst kademe yöneticileridir. Bunlar merkezde genel müdür ve üstü, genel müdür yardımcıları olabilir yani bazı değişiklikler yapılabilir ama taşrada da valiler ve yine dışarda büyükelçiler vs vs vs
diye gidiyor. sonra spiker birleştirilen bakanlıkların personelinden bir havuz mu oluşturulacak sorusuna, yok kim hangi bakanlıkta hangi genel müdürlüğe bağlı ise orada devam edecek minvalinde bir yanıt veriliyor.
Özetle bu şekilde devam. ha ilerde 657 değişir denetim hizmetleri sınıfı kurulur belki o zaman bir değişiklik olabilir bilemem ama ondan da umudum yok. mevcut duruma devam arkadaşlar. kolay gelsin."
-
Gün doğmadan neler doğar. Birleşme olması tepede olur alttaki kurumlar sadece bağlanır ve yapıda çok bir oynama olmaz ise denetmenlik kadrolarında sorun olmaz çünkü daha önce 5000 denetmen yardımcısı alınacağını açıklamışlardı ve bu daha tamamlanmadı demek ki ihtiyaç var. İnşaAllah bir an önce gelirde ilan hepimiz rahatlarız.
-
İyi günler kimsenin bir duyumu bir tahmini yok sanırım forum tamamen sessizliğe gömülmüş. Geçen sene temmuz ortasında gelmişti İnşaAllah bu senede gelir ve hepimiz rahatlarız. 9. dönem güvenlik soruşturmaları yavaş yavaş bitiyor deniliyor ve sanırım tebligatlar ulaşmaya başlamış yakında yedekleri açıklarlar gibi görünüyor öncesinde 3 ayda açıklanmış ama İnşaAllah bu sefer erken olur ve bir an önce 10. dönem alım ilanı çıkar.