Ben dün işletmeden girdim. İlk dakikalar tanışma ve eski tecrübelerim hakkında soru cevap şeklinde geçti. Sonra çalışmak istediğim alanlardan bahsedince (bahsetmez olaydım ama onlar sorunca mecbur söyledim) o alanlardaki uluslararası antlaşmalarla ilgili detaylar sordular. Ben de o alanlara ilgim var ama o alanda çalışma fırsatım olmadığı için hukuki konularla ilgili bilgim yok dedim. Zaten olamaz ki, o alanda çalışmadıktan sonra ilgi de duyulsa kimse o detayları bilemez.. Tepkilerimi ölçmek için mi, yoksa gerçekten bilgi düzeyimi anlamak için mi sordular, bilemiyorum. Baştan iyi giden bir mülakat, sonradan kötü bir hal aldı. Mülakattan çıkan neredeyse herkes yüzü asık ve canı sıkkın olarak çıktı. Hatta bir arkadaş berbattı, hayatımda geçirdiğim en kötü mülakattı dedi... Aslında mülakat yapan kişilerin yaklaşımı olumluydu, samimi bir hava vardı ama bana sordukları bence çok detaydı. Bu alanda dünya kadar antlaşma, strateji planı vs. vardır, hangi birine bakacağız ki? Hem sınav ilanında konu olarak bakanlık mevzuatı yazdığı için onlara bakmıştık.
Listeye girdiğimde çok sevinmiştim ama hayallerim suya düşecek gibi.. Hepimiz için hayırlısı olsun.
atomkarinca
@atomkarinca
atomkarinca tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
Bence kurumlara bu konuda makul bir sınırlama getirilmeli. Alınacak kişi sayısı ve uygulanan sınav sürecine göre en geç şu kadar sürede açıklanacak gibi bir üst limit belirlenmeli. Yoksa kurumlar bu konuda bazen çok gevşek davranıyor. Ayrıca bizler gibi sonuç bekleyen birçok kişi için bu bekleme süreci çok yıpratıcı olabiliyor. Hayatımızdaki önemli konuları ertelemek zorunda kalıyor, planlarımızı yapamıyor ve hatta önemli fırsatları kaçırabiliyoruz. Sadece bu sınav için değil, tüm sınavlara yönelik umarım artık bu konuda bir adım atılır. Nice hayatlar bu yollarda sürünüyor çünkü.
-
Yerine vekaleten bakan, imza atabilecek biri vardır herhalde? Güvenlik soruşturması yapılıyor dediklerine göre kazanan isimler belli olmuştur diye düşünüyorum. Kazananların güvenlik soruşturmaları sorunsuz biterse vekaleten bakan kişinin imzasıyla süreç bitebilir ama bunların hepsi tahmin tabi
-
sağol @paca08, hepimize geçmiş olsun.. Kısmet değilmiş. Hakkımız yendiyse de öbür tarafta hesaplaşacağız artık. Kazananların seviyesini, hak edip etmediklerini bilemeyiz elbet. Ama ben herkesin aynı sorularla sınandığını düşünmüyorum. Paris Antlaşmasında Türkiye hangi kategorideydi, CFCU'nun yaptığı enerji projesinin şartnamesinde bilmem ne vardı (Ben daha önce orda çalışıyordum, ben ayrıldıktan sonra yapılan projenin detayını sordular bana) gibi soruların mülakata giren kimse tarafından cevaplanabileceğini sanmıyorum. B seviye yabancı dilim de hazır üstelik. İşletme bilgisi konusunda iddialı değilim, açık öğretimde 2.üniversite olarak okudum. Ama o alanda bana sordukları soruların cevaplarını sonraki araştırmalarımda bile bulamadım, benim eksiğim de olabilir tabii ama büyük ihtimal o sorularda da hata vardı. Bunları bahane olarak algılamayın lütfen, gerçekleri yazdım. Allah hakkımızda ne hayırlısıysa onu nasip etsin.
-
RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
@jantinbergen tesekkür ederim. Bakanligin adı "ekonomi" oldugu icin insan sadece dış ticaret üzerine calıştigini tahmin edemiyor. Bir yandan da Dış ticaret uzm.yard. ünvanini düşünunce yurt disina cıkılması elzem görünüyor. Bu durumda işletme alanından listeye girmesi muhtemel biri olarak ben başvurudan vazgeciyorum. Kazanacaklara şimdiden hayırlı olsun.
-
Şimdi bir de erken seçim çıktı, kim bilir ne zaman açıklanır..
-
Ben artık ümidimi de, güvenimi de kaybetmek üzereyim. Bu süreç bu kadar uzuyorsa referanslar kapışıyordur diye düşünmeye başladım. İnşallah öyle bir şey yoktur.
-
Ben inanmıyorum. Haftaya bile açıklanmaz bence. Ama umarım yanılırım. Bir önceki alım 4 ayda açıklanmış. Bu da en az 3 ay sürer.
-
İnşallah seçim sonrasına kalmaz. Kalırsa en az 1 ay daha bekleyeceğiz demektir. Meğer ne kadar kritik bir pozisyona başvurmuşuz, aylar sürdü baksanıza!
-
RE: Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Alım İlanı
@avicenna teşekkür ederim. Mail attıktan sonra bana da link gönderdiler.
atomkarinca tarafından gönderilen son iletiler
-
Dün bana mülakatta maaş 3 bin dediler. Gerçek miydi, yoksa tepkimi görmek için blöf mü yaptılar anlayamadım. Birlikle ilgili genel 1-2 soru dışında çoğunlukla eski tecrübelerim hakkında ve beni tanımaya yönelik sorular sordular.
-
@avicenna teşekkür ederim. Mail attıktan sonra bana da link gönderdiler.
-
Mülakata girmeden önce kişilik envanter testini dolduracakmışiz online olarak. Nerden nasıl olacağını bilen var mı?
-
sağol @paca08, hepimize geçmiş olsun.. Kısmet değilmiş. Hakkımız yendiyse de öbür tarafta hesaplaşacağız artık. Kazananların seviyesini, hak edip etmediklerini bilemeyiz elbet. Ama ben herkesin aynı sorularla sınandığını düşünmüyorum. Paris Antlaşmasında Türkiye hangi kategorideydi, CFCU'nun yaptığı enerji projesinin şartnamesinde bilmem ne vardı (Ben daha önce orda çalışıyordum, ben ayrıldıktan sonra yapılan projenin detayını sordular bana) gibi soruların mülakata giren kimse tarafından cevaplanabileceğini sanmıyorum. B seviye yabancı dilim de hazır üstelik. İşletme bilgisi konusunda iddialı değilim, açık öğretimde 2.üniversite olarak okudum. Ama o alanda bana sordukları soruların cevaplarını sonraki araştırmalarımda bile bulamadım, benim eksiğim de olabilir tabii ama büyük ihtimal o sorularda da hata vardı. Bunları bahane olarak algılamayın lütfen, gerçekleri yazdım. Allah hakkımızda ne hayırlısıysa onu nasip etsin.
-
İnşallah seçim sonrasına kalmaz. Kalırsa en az 1 ay daha bekleyeceğiz demektir. Meğer ne kadar kritik bir pozisyona başvurmuşuz, aylar sürdü baksanıza!
-
@paca08 kızma hemen Arayarak baskı oluşturabilecek olsak tabii ki arardım ama baksana 3 ay bekleten kurum bizim aramamızla harekete geçmez ki...
-
Ben açıkçası hiç aramadım. Aramamız bir işe yarayacak olsa tabii ki arayalım ama sizlere söylediklerini okuyunca gerek yok diye düşündüm. Arasam farklı bir şey de söylemezler zaten. Telefona cevap veren memurlar da zor durumda kalıyor gerçekten, ellerinden bir şey gelmediği halde cevap vermeye uğraşıyorlar.
-
3 ay oldu, hala ses yok. Mantıklı bir açıklaması var mı merak ediyorum. Çok daha fazla alım yapan kurumlar daha kısa sürede sonuçlarını açıklarken topu topu 20 kişinin alınacağı bir sınav neden açıklanmaz ki? Doğru dürüst bilgi de verilmiyor.
-
Avukatlık sınavının mülakat komisyonunda büyük ihtimal bizimkinden farklı kişiler vardı. O komisyon sonuçlandırdı ama bizim komisyon sonuçlandırmadı belki de.