5 KPSS 1 Taşra (ilk girdiğim ve kazandığım denetmenlik mülakatı. bundan sonra bir daha taşra uzmanlık-denetmenlik sınavlarına girmedim.) 28 Merkez Uzmanlık Toplamda 29 kurum sınavı ve 10 mülakat. (Hatta 10 kişilik ilana 14 kişi mülakata kalmak, ama elenen 4 kişiden biri olmak..)
Beş yıllık serüvende yaklaşık 2 yılın tamamen ilansız geçmesi.
Bunlar yaşanırken bir de aöf'lü (aslında ÖSS'de ilk 5000'de bir bölüm kazandım ama bıraktım.) ve referanssız olmanın kamburunu ve umutsuzluğunu taşıma..
Bu sıkıntılı serüvenin bir sonucu olduğunu görmek bugün nasip oldu. Gerçekten kelimenin tam anlamı tarifsiz. Tek hissettiğim geçmişle ilgili kaybettiğim zaman, emek ve mülakatlarla ilgili hiçbir öfke ve pişmanlık duymamam. Herkesin, en yakınlarımın bile benden umudu kestiği anda umudumu kaybetmemenin verdiği huzur.
Bazen çok zor oluyor, kaybettiğim her mülakat sonrası isyan etmemek, makul sebepler aramak ve çalışmaya geri dönmek. Ama elden de sadece bu geliyor. Mülakatı kaybeden arkadaşları anlıyorum. Hatta o kadar alışkınım ki bu duruma (sonuçta 8 defa yaşadım) kazanmış olunca nasıl davranacağımı bilemedim. Ama yapmak gereken geri dönüp çalışmak. Bunu bir inada bindirmek, kapıdan giremeyince bacadan girerim o zaman demek.. Ben bu işe kendini adayıp da başarısız olan hiç görmedim. Ama bazısı 3 ayda yapar, ama bazısı benim gibi 5 yılda.. Sonuçta yapacaktır.
Benim için 31 yaşımda hiç beklenmedik bir anda, beklenmedik bir dönüm noktası oldu hayatımda. Herkesin o dönüm noktası beklenmedik bir şekilde gelecektir.
Herkese saygılar, herkese başarılar. Hayırlı olsun.