Evet biraz gecikmeli de olsa geldim. Hukuk işletme iktisat ve İngilizce sınavları olduk geçen sene.hukuk iktisat ve işletmede 4-5 klasik soru vardı 2 tane seçip yapıyorsunuz.iktisatın içinde bir istatistik bir ekonometri tanım şeklinde sorular vardı.ayrıca bu üç dersten her biri 25 soruluk birer test vardı.puanlama açıkça yazılmamıştı Klasik daha önemli vs gibi birşey söylenmemişti.klasik kısım bana hayli kolay gelmişti.aslında sınava son sıralardan çağırıldım.gelmez diye çalışmadım sonra puanım yetti 10 gün çalıştım.ama KPSS’den sonra başka bi yerin sınavına çalışmıştım bilgiler taze idi.test kısmı da KPSS’den aşırı farklı değildi.
Herneyse kaynaklara geçeyim.iktisat Erdal Ünsal ,hukuklar themis, işletme Murat .herhangi bir kaynakta olur illa bunlara çalışmanız gerekmiyor.istatistik ve ekonometri çalışmadım.işletme çalıştığıma pişman oldum 2 tane sorusu muhasebe sorusuydu zaten onları yaptım geçtim.bu sene öyle olur mu bilinmez.
İngilizce 50 soru test şeklinde idi.yds formatından çok farklı değil.belki bir tık kolay diyebilirim.kaç kere söylendi ama yine söyliyim hiç yoksa İngilizceniz Allah rızası için girmeyin.ayrıca sınav sonuçları artık kamuya açıklanmıyor.kazananlar sınav puanlarını öğrenemiyor.kazanamayanlar arayarak öğreniyor.
Kurumu da çok gözünüzde büyütmeyin.alt tarafı bir lojmanı var.her an satılabilir zaten diken üstünde oturuyor herkes.
Kaç puanla kapatır diye bir sürü soru gelmiş.geçen sene tek yıl puanıyla 18 kişi için 89 ile kapatmıştı.kişisel tahminim 91in altına düşmez.sıralamanın bu başvuruda herhangi bir önemi yok.önemli olan puan.
siyasallı71
@siyasallı71
siyasallı71 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
2016 yılında yapılan sınava girmiştim. İktisat mezunuyum. 50 tane iktisat sorusu çözdüm. Para banka çok çok temel düzeyde soruluyor. Ekonometri de keza öyle. Testi geçmek kolay olur yine diye düşünüyorum. İktisat soruları daha çok hesaplama/sayısal sorulardı. Türkiye ekonomisi ezberdi hatırladığım kadarıyla. Kalkınma planlarını çok iyi öğrenmek gerek. İktisat bölümü yazılı sınavda 80 (40 doğru) ile kapatmıştı . Mülakat ise girdiğim en uzun mülakattı yaklaşık 1 saat sürmüştü. Mülakata girdiğim gün son sıradaydım sabah 8den akşam 6ya kadar dandik sandalyede oturmuştum hiç unutmam. Mülakata girdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Ama mülakat güzel geçiyor. Kendini tanıtma ve Cv üzerinden muhabbet şeklinde başlıyor. Ardından bir soru soruluyor. Cevaplarınıza göre mülakat şekilleniyor. Benim sorum Türkiye'de gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu düşünüyor musunuz idi.
Ydssi olanlar için iyi bir fırsat. Başlık altında da görüldüğü üzere çoğu kişide yds yok. 80 ve üstü puanı olanlar şimdiden çalışmaya başlamalı.
Sınava gireceklere başarılar.. -
RE: İl Göç Uzman Yardımcılığı 2017
@siyasetbilimci gib de üst düzey yönetici olan Amcam bu alımdan sonra kısa zamanda yenisi açılacak dedi
-
RE: Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı, Servis Görevlisi Alımı (2017)
@turizmci kendi okuduğunuz bölüm çerçevesinden bakarsanız dedikleriniz tutarlı.şimdi gidin bir iibfye başlayın mezun olun KPSS çalışın kurum sınavlarını kazanın sonra tekrar değerlendirin ve buraya yazın ki ciddiye alalım
-
RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
https://www.ekonomi.gov.tr/portal/faces/home/kurumsal/sinav-yazili-yer?_afrLoop=9226903689310396&_afrWindowMode=0&_afrWindowId=null&_adf.ctrl-state=m9lf3n5zk_497#!%40%40%3F_afrWindowId%3Dnull%26_afrLoop%3D9226903689310396%26_afrWindowMode%3D0%26_adf.ctrl-state%3Dm9lf3n5zk_501
liste açıklanmadı.sınava girmeye hak kazananlar burdan tcleri ile giriş yerine bakabilir.
81.07 ile kapatmış iktisat -
RE: banka müfettiş yardımcılığı
Arkadaşım en son açılan vakıf bank müfettiş yardımcılığı sınavını kazandı.ortalama 6.500 civarı alıyor.turne vs işler var tabi.paranın hakkını (fazlasıyla)alıyorlar
-
RE: İl Planlama Uzman Yardımcılığı 2017 (Duyum Başlığı)
Başlığın yanına( duyumu) vs yazında millet ümitlenmesin görünce
-
RE: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
@kzxp dostum merak etmeyin rakibiniz değilim.ayrıca torpile karşıyım
-
RE: AB Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı İlani (2017)
@paretowilfredo pareto bey ne yapıyorsunuz !?
Şaka bi yana sağolun hocam.
Yeni sayılırım ben de siz mit’te çalışıyordunuz değil mi? -
RE: AB Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı İlani (2017)
@pek12 hocam KPSS barajının bu tarz ilanlarda pek önemi yok.isterse 60 desin 3-5 kişilik ilanlarda minimum düşeceği 90.tse ilanı mesela 95 ile kapatmış
siyasallı71 tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Bedelli askerlik ve kurum sınavı
ben yazın bir mülakat için izin aldım. ancak son gün belli oldu, gelemeyebilirdim. biraz düştüğünüz yere de bağlı. eğer tarih belliyse önceden gidip konuşun komutanlarınızla, durumu anlatın. sınav/mülakat davetini de belgeleyin. şehirdışı olduğu için benim askerlik 2 gün uzadı. cuma yerine pazar çıkabildim.
-
RE: Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2019
@Rögaritma bu puanlar yanıltıcı. çünkü o zaman yds %30 bu puanları etkiliyordu. Buna bakarak çalışma/çalışmama kararı alınmamalı.
-
2016 yılında yapılan sınava girmiştim. İktisat mezunuyum. 50 tane iktisat sorusu çözdüm. Para banka çok çok temel düzeyde soruluyor. Ekonometri de keza öyle. Testi geçmek kolay olur yine diye düşünüyorum. İktisat soruları daha çok hesaplama/sayısal sorulardı. Türkiye ekonomisi ezberdi hatırladığım kadarıyla. Kalkınma planlarını çok iyi öğrenmek gerek. İktisat bölümü yazılı sınavda 80 (40 doğru) ile kapatmıştı . Mülakat ise girdiğim en uzun mülakattı yaklaşık 1 saat sürmüştü. Mülakata girdiğim gün son sıradaydım sabah 8den akşam 6ya kadar dandik sandalyede oturmuştum hiç unutmam. Mülakata girdiğimde yorgunluktan ölüyordum. Ama mülakat güzel geçiyor. Kendini tanıtma ve Cv üzerinden muhabbet şeklinde başlıyor. Ardından bir soru soruluyor. Cevaplarınıza göre mülakat şekilleniyor. Benim sorum Türkiye'de gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu düşünüyor musunuz idi.
Ydssi olanlar için iyi bir fırsat. Başlık altında da görüldüğü üzere çoğu kişide yds yok. 80 ve üstü puanı olanlar şimdiden çalışmaya başlamalı.
Sınava gireceklere başarılar.. -
@enesskaya aştiden direkt dolmuş var ama çok sık gelmiyor.bilkent metroya dolmuşla gelip ordan otobüsle gidebilirsiniz.aştiden tahmini 35-40 yazar taksi
-
mesai 18:00 da bitiyor arkadaşlar 17:00 değil
-
RE: FORUMDAKİ REKLAMLARDAN YORULDUM
@paretowilfredo Aslında kimse para kazanmanıza emeğinizin karşılığını almanıza laf etmez ancak reklamlar sinir bozucu düzeyde büyük ve çok yoğun. zırt pırt ekrana geliyo. kapatalım derken üzerine tıklanıyo vsvs.millet bunlardan rahatsız
-
@akorkmaz1910 makro mikro.dediğim gibi illa bunlara çalışmak zorunda değilsiniz.iyi bir dersane kitabı da olur
-
@friedman94 öyle bir imkan yok
-
Evet biraz gecikmeli de olsa geldim. Hukuk işletme iktisat ve İngilizce sınavları olduk geçen sene.hukuk iktisat ve işletmede 4-5 klasik soru vardı 2 tane seçip yapıyorsunuz.iktisatın içinde bir istatistik bir ekonometri tanım şeklinde sorular vardı.ayrıca bu üç dersten her biri 25 soruluk birer test vardı.puanlama açıkça yazılmamıştı Klasik daha önemli vs gibi birşey söylenmemişti.klasik kısım bana hayli kolay gelmişti.aslında sınava son sıralardan çağırıldım.gelmez diye çalışmadım sonra puanım yetti 10 gün çalıştım.ama KPSS’den sonra başka bi yerin sınavına çalışmıştım bilgiler taze idi.test kısmı da KPSS’den aşırı farklı değildi.
Herneyse kaynaklara geçeyim.iktisat Erdal Ünsal ,hukuklar themis, işletme Murat .herhangi bir kaynakta olur illa bunlara çalışmanız gerekmiyor.istatistik ve ekonometri çalışmadım.işletme çalıştığıma pişman oldum 2 tane sorusu muhasebe sorusuydu zaten onları yaptım geçtim.bu sene öyle olur mu bilinmez.
İngilizce 50 soru test şeklinde idi.yds formatından çok farklı değil.belki bir tık kolay diyebilirim.kaç kere söylendi ama yine söyliyim hiç yoksa İngilizceniz Allah rızası için girmeyin.ayrıca sınav sonuçları artık kamuya açıklanmıyor.kazananlar sınav puanlarını öğrenemiyor.kazanamayanlar arayarak öğreniyor.
Kurumu da çok gözünüzde büyütmeyin.alt tarafı bir lojmanı var.her an satılabilir zaten diken üstünde oturuyor herkes.
Kaç puanla kapatır diye bir sürü soru gelmiş.geçen sene tek yıl puanıyla 18 kişi için 89 ile kapatmıştı.kişisel tahminim 91in altına düşmez.sıralamanın bu başvuruda herhangi bir önemi yok.önemli olan puan. -
- dönem rekabet uzman yardımcısı olarak sorularınızı yanıtlamaya hazırım dostlar.