Uber yasak mı?
-
Arkadaşlar uber isimli taksi uygulaması Türkiye'de yasak mı? Yasak ise eğer uygulanıyor mu gerçekten bu yasak?
-
@aliveli Yasak olup olmadigini bilmiyorum. bi ara uber taksi diye bir uygulama oldugu konusuluyordu. Vergi ödenmeside şaibeler oldugu icin yasaklanacagi soylenmisti. Su an yasak mi hic bilmiyorum.
-
Eger gercekten vergi odemiyorlarsa korsan taksiciligin laciverdi gibi bir sey bu da.
-
@baymayanbayan vergi olarak bir katkı sağlamasalar bile en azından bizim taksici profilinde bir düzelme sağlayabilirler.
-
Yasak ama yaptırım Yok yakalanırsa firma 4 bin ceza alıor araba bağlanamıyor kullanan ve ruhsat sahibi aynı değilse
-
@sweeney_todd yolcuya ne oluyor korsan taksi kullandığı için ceza ödemiyor mu?
-
@burcuburcu hayır
-
@sweeney_todd iyimiş o zaman ben de kullanayım, nefret ediyorum taksicilerden.
-
@burcuburcu mesela havalimanı sabit fiyat 125 tl mi her yerden
-
@sweeney_todd nasıl ?
-
@burcuburcu havaalanı özel bir statüde Kadıköy’den gtsende100 küsür Bahçelievler havaalanı gene aynı
-
Uber Türkiyede yasak değil, ancak kullanımı kısıtlı. İstanbul ve yaz zamanı büyük tatil beldelerinde kullanılıyor. Uber ‘ben de oraya gidiyorum, benzini kırışalım.’ ya da ‘taksiye para verme, ben seni 20 liraya götürürüm.’ demenin dijital şeklidir. O yüzden Uber kullanan yolcudan önce Uber kullanan araç sahipleri bulmak lazım. Bunların bazılarının İstanbulda linç edildiği oldu. Bu da uygulamanın gelişmesini engelledi. Ancak yurt dışı seyehatlarinizde mutlaka yüklemeniz gereken uygulama, foursqure ile uyumlu (bir mekana bakarken alt kısımda Uber ile gidin sekmesi vardır.). Nereye gidceğinizi, ne kadar vereceğinizi bildiğinizden hiç bir kelime kullanmadan yolculuğunuzu bitirebilirsiniz.
Uber Bitaksi, Bla Bla Car gibi ancak onlardan çok daha kurumsal bir firmadır. Türkiye temsilcisinin Cumhurbaşkanı davetlerine katılmışlığı vardır.
-
@aliveli Kesinlikle katiliyorum. Yolcu tasimaciligi tekellerinde oldugu icin hizmet anlayışları sıfır. Toplu tasima şoförlerine hic girmiyorum bile. Uber gibi bir rakip olsa hizmet kaliteleri de artar belki .
-
Uber’e vatandaş olarak sahip çıkmalıyız, oy hakkı olan bizleriz borusu öten taksi plakası sahibi azınlık iyi hizmet almak bizimde hakkımız!
-
Uberi hiç kullanmadım ama ilk fırsatta kullanmayı düşünüyorum. Taksicilerin yolu uzatıp dolandırıp kazık atmalarından bıktım. Yav gittiği yolu bilmesem yanmıcam adam göz göre göre dolandırıyor. Hayır Ankara'da akşamları yolda yürürken adamlar korna çalıyor. Yav ben salak mıyım taksiye binecek olsam zaten sana işareti çakarım gelirsin götürürsün. Dolmuşçu zihniyeti ile korna çalmak nedir. Bunların yüzde 90'ı zaten kabadayılardan oluşuyor. Taksilere adam akıllı düzen getiremeyeceklerine göre alternatifleri kullanmakta fayda var.
-
Ben de bitaksi uyg sını yükledim. Memnunum en azından hızlı olması anında adresine gelmesi güzel. Lakin uber gibi kurumsal bir firma altında çalışan taşımacılıkta hizmet almak çok daha güzel olur. Bunu destekleme şekilleri nasıl olacaksa olumlu adım içinde olacağımı söyleyebilirim :))
-
Uber işi bitmiştir diye açıklama geldi. Böylece biz de kaliteli hizmete laik olmadığımızı, devleti tehdit eden taksici mafyasına teslim olmamız gerektiğini öğrenmiş olduk.
-
Büyük rant var taksi işinde şu an tekel diyebiliriz.Cebinde parası olan plaka alıp şoför tutuyor.Plakalar zaten uçmuş durumda açıkçası sürpriz olmadı
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "UBER, muber diye bir şey çıkmış, o iş bitti, artık öyle bir şey yok."
İstanbul'daki arkadaşlara geçmiş olsun. Vito'lara elveda.
-
@fernando-reges bütün belediye başkanı, meclis üyesi, milletvekili hepsini bir plakası var. E her ay garanti geliri var, sonuçta bu adamlar bırakmaz bu işi olan taksiciyle muhatap olana olacak.