TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. JanTinbergen
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 8
    • Konu 4
    • İleti 192
    • En İyi 123
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    JanTinbergen

    @JanTinbergen

    350
    İtibar
    4113
    Profil Görüntülemeleri
    192
    İleti
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    JanTinbergen Takip etme Takip Et

    JanTinbergen tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI

      5 KPSS 1 Taşra (ilk girdiğim ve kazandığım denetmenlik mülakatı. bundan sonra bir daha taşra uzmanlık-denetmenlik sınavlarına girmedim.) 28 Merkez Uzmanlık Toplamda 29 kurum sınavı ve 10 mülakat. (Hatta 10 kişilik ilana 14 kişi mülakata kalmak, ama elenen 4 kişiden biri olmak..)

      Beş yıllık serüvende yaklaşık 2 yılın tamamen ilansız geçmesi.
      Bunlar yaşanırken bir de aöf'lü (aslında ÖSS'de ilk 5000'de bir bölüm kazandım ama bıraktım.) ve referanssız olmanın kamburunu ve umutsuzluğunu taşıma..
      Bu sıkıntılı serüvenin bir sonucu olduğunu görmek bugün nasip oldu. Gerçekten kelimenin tam anlamı tarifsiz. Tek hissettiğim geçmişle ilgili kaybettiğim zaman, emek ve mülakatlarla ilgili hiçbir öfke ve pişmanlık duymamam. Herkesin, en yakınlarımın bile benden umudu kestiği anda umudumu kaybetmemenin verdiği huzur.

      Bazen çok zor oluyor, kaybettiğim her mülakat sonrası isyan etmemek, makul sebepler aramak ve çalışmaya geri dönmek. Ama elden de sadece bu geliyor. Mülakatı kaybeden arkadaşları anlıyorum. Hatta o kadar alışkınım ki bu duruma (sonuçta 8 defa yaşadım) kazanmış olunca nasıl davranacağımı bilemedim. Ama yapmak gereken geri dönüp çalışmak. Bunu bir inada bindirmek, kapıdan giremeyince bacadan girerim o zaman demek.. Ben bu işe kendini adayıp da başarısız olan hiç görmedim. Ama bazısı 3 ayda yapar, ama bazısı benim gibi 5 yılda.. Sonuçta yapacaktır.

      Benim için 31 yaşımda hiç beklenmedik bir anda, beklenmedik bir dönüm noktası oldu hayatımda. Herkesin o dönüm noktası beklenmedik bir şekilde gelecektir.
      Herkese saygılar, herkese başarılar. Hayırlı olsun.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018

      Bu sınava benim kadar giren yoktur sanırım (4 adet sınav. 1 adet mülakat).

      Öncelikle şunu söyleyim ki, bu kurumu (kurumun çalışanları da dahil) benim kadar isteyen hiçbir kimse olmadı, olamaz da. Ben orada haftada 6 gün çalışıp bir ömür uzman yardımcılığı maaşı almaya razıydım be. Peki neden? Hayatınızda nedensiz bir yakınlık kurduğunuz, istediğiniz bir olgu olur. Bir araba, bir telefon, bir hayvan.. Benim için o 'bir' rekabet kurumuydu. O kadar bahsettim ki.. Çevremde birçoklarına da sigara gibi alıştırıp takıntı ettirdim bu kurumu. Bilen bilir beni.. Ben bu kurumda uzman yardımcılığını sayıştay üyeliğine değişecek adamdım. Geçen sene sınavım açıklanınca (yine tek dersten kalma!) artık dedim ki bura benim kaderim değil. Seneye bu sınava girme yok! O an bir parelel kariyerin, hatta parelel bir hayatın elimden kaydığını, artık ulaşılmaz bir boşluğa gittiğini hissettim. Benim hayatımda isteyip de elde edemediğim tek şey oldu Rekabet Kurumu.

      Neyse sadede geleyim. 'Genel' alandan girdiğim dört sınavdı. Dört sınavın da birbirine benzeyen tek kısmı bilgileri girdiğimiz alan.

      -Hukuk - İşletme - İktisat toplam 15 soru olup, işletme-hukuk en az 2 soru seçip toplam 6 soru cevaplayacağımız bir sınav oldu.
      -Derslerin ayrı ayrı olup, istatistik ve ekonometriye ilişmeden soru seçip tamamlayabileceğimiz bir sınav da oldu.
      -Derslerin ayrı ayrı olup istatistik ve ekonometriye ilişmeden asla tamamlayamayacağınız sınav da oldu.
      -İktisatın 4 soru olduğu, bunun birinin istatistik, birinin de ekonometri olduğu ve hepsini cevaplamanız gereken sınav da oldu.

      Yani standartizasyon konusunda çok başarısız bir sınav var.

      -Hukuk; alan soruları kolaydır, yüksek puan verilir. Geçmesi en kolay kısım budur.
      -İktisat; tamamen enteresan değerlendirme. Hesap sorusu olan ve arkadaşınızla tamamen aynı yaptığınız bir sınavdan siz 65 arkadaşınız 85 alabilir! Alabilir, bunlara hazırlıklı olmalı.
      -İşletme; bir sene abartı ezber, bir sene çok basit muhasebe sorulabilir. Siz işletmeye sırf bu kurum için 2 sene abanırsınız hatta iktisatçı olmanıza rağmen işletme puanında (eski p27) KPSS'de ilk 20 ye girersiniz ama kurumun sınavında 100 üzerinden 20 alabilirsiniz! İşletme puan olarak en kıt alandır.
      -İngilizce yökdile benzer, o kadar zor değildir (ama giderek zorlaştı 4 senede) yds puanından 10-15 puan fazla alabilirsiniz.

      İşletme Murat Kpss - Ekonometri ise internette bulacağınız tanımlardan çalışılabilir. Ekonometride tanım çok soruyorlar.
      Ben çok emek harcadım çook. Kimsenin harcamadığı emeği harcadım bu kurum için. Bu sene nihai kurumuma yerleştim,
      tüm kitaplarımı attım ama Rekabet Kurumu için tuttuğum notlarımı atamadım uzun süre. Atarken de inanılmaz bir
      burukluk oldu Ama karşılığı yoktu. Çalışın ama ummayın, kazanmak için bilgiden çok şansa ihtiyaç var bu kurum için.
      Zaten hepiniz bilgili insanlarsınız ki puanlarınızdan belli. Olmazsa da yolunuza bakın.

      Saygılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
      1. dönem oldu, hala şu sınav için bir standart yaratamadılar. her sene süpriz, her sene tuhaf ve her sene değişik bir sınav formatı, değişik sorular.

      Hukuk'tan 10 test sorusu yapıyorsun. 5 koca hukuktan sadece on soru, yine de sınav konuları 'DIŞINDAKİ' kıymetli evrak hukukundan soru geliyor. koca 5 hukuk alanından soru mu kalmadı? öte yandan 10 sorudan 2 tanesinin cevabı aynı; dernek ve anonim şirketin kendiliğinden kapanmama nedeni (cevap da konusunun şuç teşkil eder hale gelmesi gibi bir şey.)

      Son iki seneki işletme soruları nereden geliyor anlamak güç. Rekabet için KPSS işletme kitaplarını yuta yuta KPSS'de 30 işletme doğrusu yaptım, bugünkü 'tanım' sorularını hiç bir yerde görmedim. Geldim kontrol ettim yine bulamadım!

      15 iktisat - 15 işletme - 10 hukuk sorusu var test olarak. 5 iktisat - 5 işletme - 4 hukuk sorusu da klasik. Klasik sorulardan 2'şer tane yapılması isteniyor ve bir tanesi 50 puan!? iki tanesi de 100 ediyor, biz o zaman test sorularını neden çözdük? onlar kaç puan? değerlendirilmesi nasıl olacak? ne sınav ilanı ne kitapçık üzerinde değerlendirmenin nasıl yapılacağına dair bir bilgilendirme de yok!

      Ne kuruma ne üniversiteye böyle bir laçkalık yakışmıyor. sınavın nasıl uygulanacağını (klasik-test) daha bugüne kadar bilmiyorduk, şimdi sonuç açıklanana kadar da nasıl değerendirileceğini bilemeyeceğiz anlaşılan.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: Tarım Kredi Kooperatifleri 10 Müfettiş Yardımcısı Alımı

      hayırlı olsun ancak üzerinde ciddi olarak düşünülmesi gereken bir ilandır.

      1. inanılmaz uzun bir turnesi vardır, 10-11 ay turne ilkbaharın en pis yağmurunda doğu karadenize, kışın en ala sıcağında egeye gitmenize neden olur. doğu - güneydolu anadoluya fazla uğranmaz ama egede ilçeleri geçtim NEREDEYSE HER KÖYDE birimi vardır.

      2. 657'ye tabi olmamanın avantajı madden hissedilir. İlk beş yıl şartı dışında dezavantajı yoktur. İş garantisi vardır. keyfiyetten atılan çok gözülmemiştir. Öte yandan zaten ilk beş yılda hem o eğitim, hem o turnelerle boğuşup da başka kurumu kazanabilecek biri varsa eğer, bence o arkadaş kusursuzdur, hiç buralara bulaşmasın.

      3. kadınlar alınmıyor demek çok doğru değil, kadınlar bu mesleği tercih etmiyor ki bence son derece makul bir hareket. teftiş kurulunda kadın yok, ama mülakattan elenen kadın var mıdır onu da incelemek lazım. ayrıca son yıllarda kariyer meslek kadrolarda kadın alımının ciddi olarak arttığını da düşünmek gerek .

      toparlamak gerekirse tarım hantal ve zor bir alan ülkemizde, bu işle uğraşan ve muhattap olacağınız insanlar genelde kendi küçük gölgesi büyük insanlar olacaktır. yöresel olarak güçlü ancak hitabeti sıkıntılı insanlardır. meslek yalnız bir meslektir. mesleğinizin büyük kısmı kendi kendinize kaldığınız zamanlardır. yükselme, kendinizi geliştirme imkanı da kısıtlıdır. bakanlık müfettişliğinden ziyade banka müfettişliğine benzer bu meslek. her zaman arkanızda devleti göremezsiniz. maddi anlamda çoğu a kadrodan iyidir. ancak bu işte çalışan insanların memnuniyet oranı çok düşüktür. memnununiyet ve tatmini yüksek bir meslek olsa zaten o beş yıl şartı koyulmazdı. bunu da göz ardı etmemek gerek.

      herkese başarılar dilerim.

      maaş konusunda edit:

      Tarım Kredi Kooperatifi özel bir şirket gibi işletildiğinden maaş politikası dışarıdan çok bilinmiyor. Ama aşağıda paylaşacağım bazı haberler belki biraz fikir yaratabilir.

      http://www.hurriyet.com.tr/tarim-kredi-kooperatifi-genel-mudurunun-maasi-100-bin-tlden-30-bin-tlye-inecek-40078235

      https://www.tarimdanhaber.com/haber/merkez-birlikler/tarim-kredide-calisanlara-1-maas-ikramiye//

      2014 yılında İzmir Bergama'da bir denetimde rast geldiğim bir müfettiş arkadaş o zaman için maaşının net olarak aydan aya en az 4500 en fazla 6000 olduğunu söylemişti. 10-11 ay gezdiklerini, bunun 3-4 ayı bölge içinde kalanı da ülke genelinde denetim şeklinde olduğunu, izin konusunda çok sıkıntı çektiklerini, özellikle yazın izin kullanmakta zorlandıklarını da eklemişti. Ayrıca imkanı olup bir uzmanlık kazansa 30 bin tazminatı aynı gün ödeyip gideceğini (daha önce 2 kişi bunu yapmış) de belitmişti.

      tekrardan başarılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: Forum Üyeleri Hakkında Düşüncelerimiz

      @karakalpaklı Forum Üyeleri Hakkında Düşüncelerimiz içinde söyledi:

      Ilk defa ne yazacağımı bilemedim, kalpağımız kara ama kalbimiz değil çok şükür. Sadece teşekkür edebiliyorum.:)

      açıkcası tam olarak demek istediğim burada anlatıldığından üzerine bir şey koymadan aldım. mutlu ettiniz, teşekkürler.
      ama en önemli nokta futbolda 'saha oynatıyor.' olayı gibi burada da 'forum yazdırıyor'. Kaliteli insanlar birşey yaratmış, başka kaliteli insanlar da polemikten uzak seviyeli bir bilgi birikimi oluşturmuş. Burada çok donanımlı insanlar tanıdım, çok değerli bilgiler edindim, çorbada tuzum olsun misali bazen de ben yazdım. Tuzun eksik olduğu yerde de zaman zaman tekrar atarım : )

      Saygılar, teşekkürler.

      DİĞER içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI

      @frustration 5. Senem, 29 sınav 9 mülakat ile double double zorluyorum. Her elendiğimde mülakat notumu sorarım, geçme notu 70 ise 67-69 arası, geçme notu 65 ise de 61-64 arası çıkar. ki yeniler bilmez, şundan 2 sene önce yazılı sınavlar da şaibeli idi, isyanlar ederdiniz. Kpss de 5-6 puan fazla aldığınız adamlar kurum sınavlarında ezer geçerdi sizi. Ama gördüm ki bu işte yılmak da yılmamak da sadece sizi etkiler. O yüzden durumunuza sitem etmeyin bence. Amacınıza ulaşınca 2 ayda unutursunuz herşeyi.

      Saygılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Yetenek Soruları

      mutlak değer sorusu:

      |x-3| + |y-2| = 1 ise x.y en fazla kaçtır? idi.

      hemen x'e 4 y'ye 2 diyip 8 cevabı çıkabilirdi (ben de başta böyle yaptım.)
      ama x ve y'ye 3 vererek 9 sonucu bulunuyordu ve bence cevap buydu.

      eğer soruda 'x ve y birbirinden farklı' dememişse (ki bence demiyordu) cevap 9 olmalı.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI

      malthus troll yasası: gelişmekte olan kpss forumlarında bilgi paylaşımı aritmetik olarak (1-2-4-8...), hitabet sorunlu troll üye sayısı ise geometrik olarak (1-4-9-16..) attar. bu da forumdaki bilginin bir süre sonra troll hesaplara yetmemesine, bu hesapların birbirlerini yemesine neden olur.

      o yüzden çok kişisele girmeyelim, bazı arkadaşlar çok agresif nedense. burası paylaşım alanı, rahatlama değil. herkes bir laf eksik söylese bir şey kaybetmez sanırım. yoksa 2000li yılların başındaki sohbet sitelerine döneceğiz.

      ha ben lafımda kimseyi hedef almadım. şu adama bunları diyorum demedim. saygılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

      Dış Ticaret Uzmanlığı; Kalkınma, Hazine, Devlet Personel, Yasama ve Başbakanlık uzmanları ile birlikte idari teşkilatın en köklü ve kaliteli uzmanlıklarından birisidir. Kalanların görevleri azalmış, geleceği belirsiz hale gelmiş de olsa Dış Ticaret Uzmanları hala aktif olarak üzerine düşeni yapmaktadır.

      Bakanlığın kurumsal kimliği çok üst düzeydedir. Daire başkanlığı ve üstü idari kadroların yüzde 95’i kuruma yıllar önce giren Dış Ticaret Uzmanlarıdır. Böyle bir örnek idarede sadece Rekabet Kurumunda görülebilir ki Ekonomi Bakanlığı çok daha büyük bir teşkilattır.

      Uzmanlar çok değişik alanlarda, kısmen rotasyonlu olarak çalışırlar. Yurt dışı eğitim, görev birimden birime değişmesine rağmen yılda en az 1-2 kez olur. Uzmanlığı atananlar 3-4 yıl içinde iki yıllığına yurt dışı ticaret ateşeliklerine gönderilirler. Bu süreçte günlük yurt dışı harcırahı (120-160 euro arası) ve maaşlarının 2/3 ünü alırlar. Avrupaya atanan uzmanlar bu süreçte yüksek lisans yapma fırsatı bulurlar. Dil ve yüksek lisansı geliştiren uzmanlar dönüşlerinde çok kısa sürede daire başkanlığına atanırlar. Kurumda 40 yaş altında onlarca daire başkanı bulunmaktadır.

      Öte yandan negatif özelliklerine bakarsak köklü ve liyakatlı bir uzmanlık olmasına rağmen Hazine, DPB, Kalkınma uzmanları gibi fark yaratacak, gerçek bir bilgi birikimi ve mevzuat bilgisi gerektirecek somut bir uzmanlık değildir. Bu nedenle çok köklü olmasına rağmen başarısı ile başka bir bakanlığa, kuruma üst düzey bir bürokrat kadrosuna (ya da güzel bir maaşla özel sektöre) atanan uzman yoktur (Kalkınma, DPB, Başbakanlık uzmanlarında çokça olmasına rağmen). 3-5 yıllık çalışan kamudaki çalışkan bir uzman ya da özeldeki bir gümrük müşaviri pekala bir Dış Ticaret Uzmanının yaptığı işi 1 ayda öğrenebilir.

      Müşavirliklerdeki görevlendirmelerde bağlı bulunan konsolosluklar ya da büyükelçiliklerde konumunuz buradaki konsolos ve büyükelçiye bağlıdır. Bu konuda çok keyif alan ve çok sıkıntı çeken uzmanlar mevcut. Aynı zamanda lojmanı olan ve otelde kalmak zorunda kalınan müşavirlikler olduğundan maddi anlamda çok ciddi kazançla ya da büyük borçlarla dönen uzmanlar mevcut.

      Bitirmek gerekirse kurumun eski çalışanları çok kaliteli ve elittir. Son yıllarda giren uzmanlardan ise ayrılışlar mevcut. Bu ayrılmalar bakanlıkta ciddi anlamda şaşkınlık yaratıyor. İş yoğunluğu çok yüksek olmayan, kendinizi geliştirmenizin bakanlık içinde direk olarak size geri dönüşü olacağı bir bakanlıktır.

      Saygılar, başarılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: TEİAŞ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVI 2018

      Teiaş imkanları, çalışma ortamı ve iş tatmini bakımından sadece Enerji Bakanlığı ve ilgili kuruluşları değil, Türkiye'nin en iyi kuruluşlarından birisidir. Çalışanlar kurumlarından genel anlamda memnundur, Enerji Bakanlığına bağlı diğer kurumlardan (EÜAŞ, TEDAŞ, TETAŞ) buraya geçmek için insanlar uzun süreler uğraşırlar. Özelleştirilme imkanı diğer kurumlara göre düşük, yaptıkları iş daha az ve ama daha önemlidir. Personel ve idarecileri yetkin insanlardır. EPDK'dan kuruma atanmış bir çok kişi vardır.

      Enerji Bakanlığı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarının şu avantajı da vardır. bir kurumda kendinizi gösterirseniz o kurumda yükselme ihtimaliniz varken burada aynı bakan onayıyla yapıldığı için daha geniş bir yelpazede kariyer oluşturabilirsiniz. Örneğin Teiaşta bir başmüfettiş olan birinin TEDAŞ, Enerji Bakanlığı ya da EPDK'ya daire başkanı olması tuhaf olmaz (''Normal Şartlar Altında'').

      Kurum özel olmasına rağmen TMO, TCDD gibi Kitlerde olduğu gibi teftiş kurulu başkanlığı 657'ye tabidir. O yüzden iş garantisi ile ilgili problem olmayacaktır. Teftiş ile ilgili bilgiler illa ki sınırlı olacaktır, ancak kurum kalitesini gözetirsek bence saklı hazine bir ilandır bu.

      Kolay gelsin, başarılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen

    JanTinbergen tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Alımı 2018

      Bu sınava benim kadar giren yoktur sanırım (4 adet sınav. 1 adet mülakat).

      Öncelikle şunu söyleyim ki, bu kurumu (kurumun çalışanları da dahil) benim kadar isteyen hiçbir kimse olmadı, olamaz da. Ben orada haftada 6 gün çalışıp bir ömür uzman yardımcılığı maaşı almaya razıydım be. Peki neden? Hayatınızda nedensiz bir yakınlık kurduğunuz, istediğiniz bir olgu olur. Bir araba, bir telefon, bir hayvan.. Benim için o 'bir' rekabet kurumuydu. O kadar bahsettim ki.. Çevremde birçoklarına da sigara gibi alıştırıp takıntı ettirdim bu kurumu. Bilen bilir beni.. Ben bu kurumda uzman yardımcılığını sayıştay üyeliğine değişecek adamdım. Geçen sene sınavım açıklanınca (yine tek dersten kalma!) artık dedim ki bura benim kaderim değil. Seneye bu sınava girme yok! O an bir parelel kariyerin, hatta parelel bir hayatın elimden kaydığını, artık ulaşılmaz bir boşluğa gittiğini hissettim. Benim hayatımda isteyip de elde edemediğim tek şey oldu Rekabet Kurumu.

      Neyse sadede geleyim. 'Genel' alandan girdiğim dört sınavdı. Dört sınavın da birbirine benzeyen tek kısmı bilgileri girdiğimiz alan.

      -Hukuk - İşletme - İktisat toplam 15 soru olup, işletme-hukuk en az 2 soru seçip toplam 6 soru cevaplayacağımız bir sınav oldu.
      -Derslerin ayrı ayrı olup, istatistik ve ekonometriye ilişmeden soru seçip tamamlayabileceğimiz bir sınav da oldu.
      -Derslerin ayrı ayrı olup istatistik ve ekonometriye ilişmeden asla tamamlayamayacağınız sınav da oldu.
      -İktisatın 4 soru olduğu, bunun birinin istatistik, birinin de ekonometri olduğu ve hepsini cevaplamanız gereken sınav da oldu.

      Yani standartizasyon konusunda çok başarısız bir sınav var.

      -Hukuk; alan soruları kolaydır, yüksek puan verilir. Geçmesi en kolay kısım budur.
      -İktisat; tamamen enteresan değerlendirme. Hesap sorusu olan ve arkadaşınızla tamamen aynı yaptığınız bir sınavdan siz 65 arkadaşınız 85 alabilir! Alabilir, bunlara hazırlıklı olmalı.
      -İşletme; bir sene abartı ezber, bir sene çok basit muhasebe sorulabilir. Siz işletmeye sırf bu kurum için 2 sene abanırsınız hatta iktisatçı olmanıza rağmen işletme puanında (eski p27) KPSS'de ilk 20 ye girersiniz ama kurumun sınavında 100 üzerinden 20 alabilirsiniz! İşletme puan olarak en kıt alandır.
      -İngilizce yökdile benzer, o kadar zor değildir (ama giderek zorlaştı 4 senede) yds puanından 10-15 puan fazla alabilirsiniz.

      İşletme Murat Kpss - Ekonometri ise internette bulacağınız tanımlardan çalışılabilir. Ekonometride tanım çok soruyorlar.
      Ben çok emek harcadım çook. Kimsenin harcamadığı emeği harcadım bu kurum için. Bu sene nihai kurumuma yerleştim,
      tüm kitaplarımı attım ama Rekabet Kurumu için tuttuğum notlarımı atamadım uzun süre. Atarken de inanılmaz bir
      burukluk oldu Ama karşılığı yoktu. Çalışın ama ummayın, kazanmak için bilgiden çok şansa ihtiyaç var bu kurum için.
      Zaten hepiniz bilgili insanlarsınız ki puanlarınızdan belli. Olmazsa da yolunuza bakın.

      Saygılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)

      Sınavın İktisat kısmında usul konusunda hata var. Özellikle yedek arkadaşlar itiraz edebilir ya da idari dava açabilir.
      Sınav ilanındaki belli bir alandaki sayı tam olarak doldurulmazsa yedek listesi yayınlanamaz.
      Çünkü yedek listedekiler de asil listedekiler gibi sınavda başarılı olmuşlardır. Yedek olma nedenleri başarısızlık değil, sıralamadır. Sıralamada boş yer varsa bu boşluklara yedek adaylar asil olarak atanmalıdır.
      Kurum daha az kişiyi almayı takdir etmiş olabilir, ancak böyle bir durumda da yedek listesi atayamaz.

      "Hazine Müsteşarlığı, yapılacak sınavlar sonucunda yukarıda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı
      takdirde
      , başarılı aday sayısı kadar Hazine Uzman Yardımcısı alabilir veya yukarıda belirtilen alanlar ve sayılar
      arasında değişiklik yapabilir."

      Yukarıdaki maddeden yola çıkılarak iktisat alanındaki yedeklerin de sınavda başarılı olduğunu düşünürsek kontejyan sayısını değiştirmenin haklı bir yönü olmadığı görülebilir.

      İktisat yedekleri için kesinlikle haksız bir durum olduğu aşikar, belki tam ifade edemedim. Hukukçu arkadaşlara konuyu danışmanız ve itiraz etmeniz faydanıza olacaktır.

      Saygılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: TEİAŞ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVI 2018

      Teiaş imkanları, çalışma ortamı ve iş tatmini bakımından sadece Enerji Bakanlığı ve ilgili kuruluşları değil, Türkiye'nin en iyi kuruluşlarından birisidir. Çalışanlar kurumlarından genel anlamda memnundur, Enerji Bakanlığına bağlı diğer kurumlardan (EÜAŞ, TEDAŞ, TETAŞ) buraya geçmek için insanlar uzun süreler uğraşırlar. Özelleştirilme imkanı diğer kurumlara göre düşük, yaptıkları iş daha az ve ama daha önemlidir. Personel ve idarecileri yetkin insanlardır. EPDK'dan kuruma atanmış bir çok kişi vardır.

      Enerji Bakanlığı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarının şu avantajı da vardır. bir kurumda kendinizi gösterirseniz o kurumda yükselme ihtimaliniz varken burada aynı bakan onayıyla yapıldığı için daha geniş bir yelpazede kariyer oluşturabilirsiniz. Örneğin Teiaşta bir başmüfettiş olan birinin TEDAŞ, Enerji Bakanlığı ya da EPDK'ya daire başkanı olması tuhaf olmaz (''Normal Şartlar Altında'').

      Kurum özel olmasına rağmen TMO, TCDD gibi Kitlerde olduğu gibi teftiş kurulu başkanlığı 657'ye tabidir. O yüzden iş garantisi ile ilgili problem olmayacaktır. Teftiş ile ilgili bilgiler illa ki sınırlı olacaktır, ancak kurum kalitesini gözetirsek bence saklı hazine bir ilandır bu.

      Kolay gelsin, başarılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)

      @wearenotthesame, içinde söyledi: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)

      @jantinbergen hocam ben bilgi edinmeden 6 gün önce başvurdum hala cevap gelmedi. Mail adresine mi cevap gönderiyolar

      Eğer elektronik olarak cevap istemişsiniz mail adresinize gönderilir. Ancak yazılı olarak istemişseniz bu posta İle gelir ve gelmesi uzun sürer.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

      Ekonomi bakanlığı gümrük mevzuatını çok fazla kullanmasına rağmen bu mevzuatın geliştirilmesinde hiç etkili değildir. Öte yandan Dış Ticaret Müsteşarlığı Ekonomi Bakanlığı’na bağlı değil. Müsteşarlık Ekonomi Bakanlığına dönüştü. Gümrük ile birleşmeme nedeni ise aralarında çok ilişki olmasına rağmen iki kurumun çok fazla görev alanlarının uyuşmamasıdır. Ticaret kısmının az olsa da gümrük kısmının Ekonomi Bakanlığı’nın hiç ortak çalışma alanı yok. Ekonomi bakanlığı mevzuattan ziyade sektör ve ülke bazlı uzmanlaşan bir kurum iken Gümrük ve Ticaret Bakanlığı mevzuat bazlı uzmanlaşmaya sahip. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı personeli de gümrük gibi köklü ve büyük bir kurum içersinde kaybolup gitmek istemediğinden bu birleşmeye hep karşı çıkmıştır.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

      Yurt dışı görevler için mazeret kabulu olmaz. Hatta son 2-3 senede ilk kez genel müdür seviyesinde birkaç uzman 3. yurt dışı görevlerine gönderildiler. Bu bakanlığın amacı budur, dış ticaret uzmanı yurt dışı görev yapmazsa bir büyükelçinin yurt dışına çıkmaması ya da müfettişin turneye çıkmaması gibi bir vhki’den farkı olmaz kurumda. Görevi sadece orada geçen zamanda icra edeceğinizi düşünmeyin. A ülkesine gittiğinizde o ülke ile bilgi birikiminiz (ithalat-ihracat mevzuat ve politikaları, kamuda iş yürütünü vs.) kurumda çalışma süresince size sorulacaktır.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)

      @siyasallı71, içinde söyledi: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)

      @jantinbergen ortalama kaç hocam ?

      Ortalama notu kurum göndermemiş ama kendi hesaplamama göre 74 ortalamam var.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: 15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)

      Bilgi edinme kısmından notunuzu öğrenebilirsiniz. 1 gün içinde cevap almış bulunmaktayım. İktisat ve işletmeden inanılmaz bir kırpılma var. 100 almak için özenle ve kesin cevap verdiğim iki iktisat sorusu ve neredeyse full olan test soruları 70 gibi komik bir puan ile bana geri dönmüş. Baraj altı olan tek dersim işletme ise 40 altında. Birebir aynı soruları cevapladığım (hesaplama ve pazar konumlandırma soruları) aynı cevapları verdiğim biri ise kazananlar listesinde. Anlamak gerçekten zor.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: Uber yasak mı?

      Uber Türkiyede yasak değil, ancak kullanımı kısıtlı. İstanbul ve yaz zamanı büyük tatil beldelerinde kullanılıyor. Uber ‘ben de oraya gidiyorum, benzini kırışalım.’ ya da ‘taksiye para verme, ben seni 20 liraya götürürüm.’ demenin dijital şeklidir. O yüzden Uber kullanan yolcudan önce Uber kullanan araç sahipleri bulmak lazım. Bunların bazılarının İstanbulda linç edildiği oldu. Bu da uygulamanın gelişmesini engelledi. Ancak yurt dışı seyehatlarinizde mutlaka yüklemeniz gereken uygulama, foursqure ile uyumlu (bir mekana bakarken alt kısımda Uber ile gidin sekmesi vardır.). Nereye gidceğinizi, ne kadar vereceğinizi bildiğinizden hiç bir kelime kullanmadan yolculuğunuzu bitirebilirsiniz.

      Uber Bitaksi, Bla Bla Car gibi ancak onlardan çok daha kurumsal bir firmadır. Türkiye temsilcisinin Cumhurbaşkanı davetlerine katılmışlığı vardır.

      DİĞER içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen
    • RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

      Dış Ticaret Uzmanlığı; Kalkınma, Hazine, Devlet Personel, Yasama ve Başbakanlık uzmanları ile birlikte idari teşkilatın en köklü ve kaliteli uzmanlıklarından birisidir. Kalanların görevleri azalmış, geleceği belirsiz hale gelmiş de olsa Dış Ticaret Uzmanları hala aktif olarak üzerine düşeni yapmaktadır.

      Bakanlığın kurumsal kimliği çok üst düzeydedir. Daire başkanlığı ve üstü idari kadroların yüzde 95’i kuruma yıllar önce giren Dış Ticaret Uzmanlarıdır. Böyle bir örnek idarede sadece Rekabet Kurumunda görülebilir ki Ekonomi Bakanlığı çok daha büyük bir teşkilattır.

      Uzmanlar çok değişik alanlarda, kısmen rotasyonlu olarak çalışırlar. Yurt dışı eğitim, görev birimden birime değişmesine rağmen yılda en az 1-2 kez olur. Uzmanlığı atananlar 3-4 yıl içinde iki yıllığına yurt dışı ticaret ateşeliklerine gönderilirler. Bu süreçte günlük yurt dışı harcırahı (120-160 euro arası) ve maaşlarının 2/3 ünü alırlar. Avrupaya atanan uzmanlar bu süreçte yüksek lisans yapma fırsatı bulurlar. Dil ve yüksek lisansı geliştiren uzmanlar dönüşlerinde çok kısa sürede daire başkanlığına atanırlar. Kurumda 40 yaş altında onlarca daire başkanı bulunmaktadır.

      Öte yandan negatif özelliklerine bakarsak köklü ve liyakatlı bir uzmanlık olmasına rağmen Hazine, DPB, Kalkınma uzmanları gibi fark yaratacak, gerçek bir bilgi birikimi ve mevzuat bilgisi gerektirecek somut bir uzmanlık değildir. Bu nedenle çok köklü olmasına rağmen başarısı ile başka bir bakanlığa, kuruma üst düzey bir bürokrat kadrosuna (ya da güzel bir maaşla özel sektöre) atanan uzman yoktur (Kalkınma, DPB, Başbakanlık uzmanlarında çokça olmasına rağmen). 3-5 yıllık çalışan kamudaki çalışkan bir uzman ya da özeldeki bir gümrük müşaviri pekala bir Dış Ticaret Uzmanının yaptığı işi 1 ayda öğrenebilir.

      Müşavirliklerdeki görevlendirmelerde bağlı bulunan konsolosluklar ya da büyükelçiliklerde konumunuz buradaki konsolos ve büyükelçiye bağlıdır. Bu konuda çok keyif alan ve çok sıkıntı çeken uzmanlar mevcut. Aynı zamanda lojmanı olan ve otelde kalmak zorunda kalınan müşavirlikler olduğundan maddi anlamda çok ciddi kazançla ya da büyük borçlarla dönen uzmanlar mevcut.

      Bitirmek gerekirse kurumun eski çalışanları çok kaliteli ve elittir. Son yıllarda giren uzmanlardan ise ayrılışlar mevcut. Bu ayrılmalar bakanlıkta ciddi anlamda şaşkınlık yaratıyor. İş yoğunluğu çok yüksek olmayan, kendinizi geliştirmenizin bakanlık içinde direk olarak size geri dönüşü olacağı bir bakanlıktır.

      Saygılar, başarılar.

      KPSS A içinde yayımlandı
      JanTinbergen
      JanTinbergen