merhaba, ben de aklımda kalan soruları paylaşmak istiyorum. daha önce çok aradım ve bulamadım. bizden sonrakilere bir faydası olur umarım. benim alanım elektrik- elektronik. kendi alanımdan gelen sorular; 2 tane sayısal tasarım sorusu(sum of products ve sadeleştirme), discrete sinyal çıkışı, mikroişlemcide hangisi olması zorunlu değildir, frekans modulasyonlu sinyalin gücü, opamp devresinin türü.
bunun dışında, daha önce veri iletişimi ve veri yapısı aldığım için tanıdık gelen stack nasıl sıfırlanır sorusu ve router hangi katmanda kullanılmaz sorusu.
çoğunluğu matematik ve mühendislik matematiği sorusuydu(matris, diff, olasılık).
yirmi küsur soru alanımda hiç görmediğim sorulardı ( postfix, multimode,doğrusal zamanlama) bunlar hakkında bir fikrim yok.
5-8 soruda sanırım gy-gk idi.
kendi adıma kod sorusu bekliyordum, ya da daha tanıdık gelecek sorular, hayal kırıklığı oldu. şimdi bddknin sınavına girip girmeme konusunda kararsızım.
umarım iyi sonuçlar alırsınız.
vasco17 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
-
RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
herkese merhaba, ben bilişim 2 alanında sınava girdim. bölümüm elektronik müh. bu yüzden bilişim alanı aslında biraz zor geliyor. benim gibi daha sonra girmek isteyeceklere çalışmaları için fikir versin diye aklımda kalan soruları yazmak istiyorum. iki branş oturumunda birinde 10 sorudan 8 tanesi, diğerinde 7 sorudan 5 tanesi seçilip yapılması bekleniyor.
ilk oturumda, iki kod sorusu ( kod yazma ve kodun neyi hesapladığını bulma)
güvenlik boşluğu, tehdit, saldırı tanımları
raid 0 raid 1 fakrları ( normalde bunu bilmem gerekir ancak hep okumayı es geçtiği bir yerdi)
dijital ve analog bant genişliği tanımı ve bunula ilgili sayısal bir soru
yönetim bilişimi tanımı ve bir tanım ( bu konu hakkında bir fikrim yok)
tcp ve udp arasındaki fark
statik nat dinamik nat tanımı
client server ve peer-to-peer tanımı
nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik tanımı
port forwarding tanımıikinci branş oturumunda, aslında daha önce paylaşılan sorulara benzerdi. onları dikkate almakta fayda varmış.
osi modeli açıklaması
sayıların binary, octal, hex çevirimi
kod sorusu
birden fazla şıklı sorularda ise asimetrik şifreleme, ssl, private key, ve daha bilmediğim ağ ve güvenlik tanımları
ping, route komutları, hub ve switch, mac adresi tanımları
dijital imza ile ilgili tanımlarbir elektronikçi olarak bence bunlara çalışılsa yazılı sınav rahat geçilirdi, ancak alan olarak farklı kapsamlardayız, sözlü de sorun yaşanırdı. ingilizce sınavı bana anlaşılır geldi, birkaç finansal sözcüğün anlamını bilmiyordum ancak genel anlamda çeviri zor değildi.
umarım iyi sonuçlar elde edersiniz. -
arkadaşlar merhaba, ben bilişim alanından mülakata girdim ve mülakat ile ilgili merak edenler için birkaç şey yazmak istiyorum. Bizleri ad sırasına göre içeri aldılar ve yaklaşık 20-30 dakikalık bir görüşme yapıldı. Kendinizi tanıtmanız isteniyor ve verdiğiniz cevaplara göre ayrıntılı sorular soruyorlar. Eğitim hayatınız, kuruma nasıl bir katkınız olacağı, alanınızla ilgili sorular soruluyor. Açıkçası ben soru sayısını hatırlamıyorum ama verdiğim cevaplara göre bazı sorular dallandı budaklandı. Bana klasik bir mülakat gibi geldi açıkçası. Eğer tecrübeniz varsa rahatlıkla atlatırsınız, gözünüzde büyütmeyin. Ve başarılar diliyorum.
-
RE: RTÜK 60 Uzman Yardımcısı
ilanlar açılmaya başladıkça elimdeki aslı gibidir evraklarının sayısını düşünmeye başladım. şunu e-devlet kabul olur yapsalar ya.
vasco17 tarafından gönderilen son iletiler
-
@hacettepe merhaba, kurumlar genelde itiraz dilekçelerini yok sayiyorlar. bende bazı akademik olan sinavlarinda bu gibi itirazı düşündüm ancak genellikle talebiniz reddedildi deniyor. tavsiyem dilekce göndermeniz. ve cimer denilen yere de şikayet etmeniz. şöyle bir şey yapabilirsiniz, sınav kagidimin tekrar degerlendirilmesini, cevap kagidimin ve cevap anahtarının gönderilmesini istiyorum gibi. bu tarz bir şeyi cimere yazdıktan sonra eline kendi kağıdı ve cevap anahtarı ulasanlar var. tabii bu kurumda nasıl işler bilmiyorum. her gün bir haksızlık yapılıyor ve bununla mücadele etme imkanı da bırakmıyorlar. ne yazık ki.
-
arkadaşlar merhaba, ben bilişim alanından mülakata girdim ve mülakat ile ilgili merak edenler için birkaç şey yazmak istiyorum. Bizleri ad sırasına göre içeri aldılar ve yaklaşık 20-30 dakikalık bir görüşme yapıldı. Kendinizi tanıtmanız isteniyor ve verdiğiniz cevaplara göre ayrıntılı sorular soruyorlar. Eğitim hayatınız, kuruma nasıl bir katkınız olacağı, alanınızla ilgili sorular soruluyor. Açıkçası ben soru sayısını hatırlamıyorum ama verdiğim cevaplara göre bazı sorular dallandı budaklandı. Bana klasik bir mülakat gibi geldi açıkçası. Eğer tecrübeniz varsa rahatlıkla atlatırsınız, gözünüzde büyütmeyin. Ve başarılar diliyorum.
-
bilişim 1den sözlüye giren arkadaşlar varsa, biraz bilgi verebilir misiniz?
-
@hafız ben bilişim alanından gireceğim, merak ettiğim şey size sözlüde sorulan sorular yazılı sınavdaki sorulardan mıydı, yoksa daha farklı mı?
-
RE: Bilim sinavları
genelde temel konulardan soruyorlar. sizin başvurduğunuz bölümdeki hocaların verdiği derslere bakın, onlardaki temel konulara çalışın. bazen özel bir araştırmaları varsa onun en temel bilgisini de sorabiliyorlar.
-
RE: BOTAŞ 186 İşçi İlanı
benim meslek bilgisi ve okul bilgisini eşleştiremedi. önceki mesajları okuyamadım ancak bunu çözen var mı.. tabi hala başvuru süresi bitmediyse...
-
RE: RTÜK 60 Uzman Yardımcısı
ilanlar açılmaya başladıkça elimdeki aslı gibidir evraklarının sayısını düşünmeye başladım. şunu e-devlet kabul olur yapsalar ya.
-
herkese merhaba, ben bilişim 2 alanında sınava girdim. bölümüm elektronik müh. bu yüzden bilişim alanı aslında biraz zor geliyor. benim gibi daha sonra girmek isteyeceklere çalışmaları için fikir versin diye aklımda kalan soruları yazmak istiyorum. iki branş oturumunda birinde 10 sorudan 8 tanesi, diğerinde 7 sorudan 5 tanesi seçilip yapılması bekleniyor.
ilk oturumda, iki kod sorusu ( kod yazma ve kodun neyi hesapladığını bulma)
güvenlik boşluğu, tehdit, saldırı tanımları
raid 0 raid 1 fakrları ( normalde bunu bilmem gerekir ancak hep okumayı es geçtiği bir yerdi)
dijital ve analog bant genişliği tanımı ve bunula ilgili sayısal bir soru
yönetim bilişimi tanımı ve bir tanım ( bu konu hakkında bir fikrim yok)
tcp ve udp arasındaki fark
statik nat dinamik nat tanımı
client server ve peer-to-peer tanımı
nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik tanımı
port forwarding tanımıikinci branş oturumunda, aslında daha önce paylaşılan sorulara benzerdi. onları dikkate almakta fayda varmış.
osi modeli açıklaması
sayıların binary, octal, hex çevirimi
kod sorusu
birden fazla şıklı sorularda ise asimetrik şifreleme, ssl, private key, ve daha bilmediğim ağ ve güvenlik tanımları
ping, route komutları, hub ve switch, mac adresi tanımları
dijital imza ile ilgili tanımlarbir elektronikçi olarak bence bunlara çalışılsa yazılı sınav rahat geçilirdi, ancak alan olarak farklı kapsamlardayız, sözlü de sorun yaşanırdı. ingilizce sınavı bana anlaşılır geldi, birkaç finansal sözcüğün anlamını bilmiyordum ancak genel anlamda çeviri zor değildi.
umarım iyi sonuçlar elde edersiniz. -
RE: BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI 2018
@herald ben gitmeye karar verdim. birkaç gün daha bakıp elimden geleni yapacağım. bilişim alanında kendimi son denemem bu sınavla olacak. başarılar size de.