TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. ozanoz
    O
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 22
    • En İyi 7
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozanoz

@ozanoz

13
    İtibar
    738
    Profil Görüntülemeleri
    22
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozanoz Takip etme Takip Et

ozanoz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2017 Eximbank uzman yardımcısı ve müfettiş ilanı

Hazır aklımdayken ben de soruları yazayım da sonrakilerin sınav hakkında biraz fikri olsun..

Küreselleşen dünyada gelişmekte olan ülkeleri etkileyen orta gelir tuzağı nedir, nasıl üstesinden gelinir?

Yüksek büyüme rakamlarına ulaşan doğu asya ülkelerinin politik ekonomisinden çıkarılabilecek iki ders nedir?

Son zamanlarda türkiye, çin, rusya gibi ülkeler dış ticaretlerinde yerel para birimlerini daha çok kullanmaya çalışmaktadır. Bunun olası yararları nedir?

Sıkı para politikasının dış ticarete etkileri?

Rasyonel karar verme ile sınırlı rasyonellik modellerini, onkabullerini, adımlarını vs anlatın, açıklayın.

Hatırladığım sorular bunlar. En azından mealleri bu.
      Ayrıca benimde girdigim sınıfta 11 kişi eksikti. Oldukça az kişi girdi sanki sınava. Neyse bakalım, hepimiz için hayırlısı...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz
    • RE: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018

Ben hala bugüne inanıyorum...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Bankayı arayıp sordum, bu hafta içi açıklanacak dediler. Sitede ilan etmenin yanında adaylara mail veya telefon ile ulaşacaklarmış. Sürekli sayfa yenilemenin alemi yok yani 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Vallahi aklıma başka bir soru gelmiyor artık. Gelecek senelere referans olsun diye kısaca aklımdakileri yazacağım.

İktisat sınavı herhangi bir calculuse ihtiyaç duylmadan çözülebilecek, doğrusu kolay sorulardan ibaretti. Soruları pek hatırlamıyorum. Bir nümerik soru vardı, kapalı ekonomi çarpanını bulup gelir seviyesini bulmamız gereken. Bir de türkiye ekonomisi kontenjanından 1950 ve 1980 yıllarındaki dış ticaret stratejileri arasındaki farkları soruyordu.

Para banka 5 sorudan oluşuyordu sanırım. 1 soru is lm bp analizi, biri ise yukarıda tartıştığımız para bono sorusu idi. Geri kalanları maalesef hatırlamıyorum fakat benim zorlandığım bir sınav oldu. Sorular beklediğim gibi değildi diyebilirim.

Ekonometri soruları ise daha çok giriş seviyesindeydi. 20 puan otokorelasyon, 15 puan zaman serileri idi. Genel olarak kolaydı. Eğer aşina iseniz wooldridge'deki sorulara benziyordu.

Hatırladıklarım böyle. Herkese sevgiler...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@ozge2 siteyi takip edin diyorlar.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@aleks10 bense faiz paritesi ile para talebi ve arzı grafiğinden yola çıktım. Yani interest paritesi yüzünden xa daha doğrusu E(e) artacak (ya da düşecek, euro kıymetlenecek basitçe) para arzı eğrisinin eğimine göre ya dengeye gelinecek ya da stabil olmayan bir piyasada kur çığrından çıkacak. Bu da tabii finans ve cari hesaplar üzerinden gerçekleşecek. Bunun etkisini de en son as-ad grafiği ile fiyatlar genel dengesi üzerinden göreceğiz falan filan. Sanırım mantık aynı, fakat nasıl notlandıracaklar acaba?

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@arthaslaurenn eğer mülâkat gününü esas alırsak 25 Ocak oluyor. Belgeleri gönderdiğimiz haftadan başlarsak eğer son tarih 7 Ocak. Fakat bu tarihlere uyulduğundan emin olamıyorum. Çok daha uzun süreler soruşturma sonucu bekleyen arkadaşlar oldu. Ama diyelim ki uyulacak, 7 Ocak son tarih olarak çok da fena değil sanki...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

ozanoz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI

@islimbot başkan enflasyon raporunu açıklarken taşınacağını söyledi arkadaşlar. Yıl sonuna kadar bir grup, finans merkezindeki yapı tamamlandığında da tüm banka taşınacak.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Ne kadar anlamsız bir tartışma yürümüş. Neyse, acaba diğer devlet kurumlarından kazanan oldu mu? Duyduğum kadarıyla hazineciler yalnız değiller.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Ben de kazanamamışım. Kazananlara hayırlı olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@jaime-la-qualite fakat araştırmacılar için fazladan bir mülakat daha vardı. Güvenlik soruşturmaları ne zaman başladı acaba?

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@bagclarburokrati yok yahu, aynı gün başlar ikiside.

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@arthaslaurenn eğer mülâkat gününü esas alırsak 25 Ocak oluyor. Belgeleri gönderdiğimiz haftadan başlarsak eğer son tarih 7 Ocak. Fakat bu tarihlere uyulduğundan emin olamıyorum. Çok daha uzun süreler soruşturma sonucu bekleyen arkadaşlar oldu. Ama diyelim ki uyulacak, 7 Ocak son tarih olarak çok da fena değil sanki...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Ben hala bugüne inanıyorum...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

@arthaslaurenn Aynen. Geçen sene güvenlik soruşturmasının sonuçları da beklenmemiş. Bu sene beklenecek diyordu mülakata beraber girdiğim arkadaşlar. Çok sürmez inşallah 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Geçen sene 2 haftada açıklanmış olması lazım. Sayı ise daha azdı, 2/3 kadar sanki.
      Ben yine de buradan bir çıkarım yapabileceğimizi sanmıyorum. Biraz belge işlerinin hızı ile alakalı gibi geliyor bana. Operasyonel işleri bekliyoruz yoksa yerlerimiz dahi bellidir diye düşünüyorum. Bakalım...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz

Vallahi aklıma başka bir soru gelmiyor artık. Gelecek senelere referans olsun diye kısaca aklımdakileri yazacağım.

İktisat sınavı herhangi bir calculuse ihtiyaç duylmadan çözülebilecek, doğrusu kolay sorulardan ibaretti. Soruları pek hatırlamıyorum. Bir nümerik soru vardı, kapalı ekonomi çarpanını bulup gelir seviyesini bulmamız gereken. Bir de türkiye ekonomisi kontenjanından 1950 ve 1980 yıllarındaki dış ticaret stratejileri arasındaki farkları soruyordu.

Para banka 5 sorudan oluşuyordu sanırım. 1 soru is lm bp analizi, biri ise yukarıda tartıştığımız para bono sorusu idi. Geri kalanları maalesef hatırlamıyorum fakat benim zorlandığım bir sınav oldu. Sorular beklediğim gibi değildi diyebilirim.

Ekonometri soruları ise daha çok giriş seviyesindeydi. 20 puan otokorelasyon, 15 puan zaman serileri idi. Genel olarak kolaydı. Eğer aşina iseniz wooldridge'deki sorulara benziyordu.

Hatırladıklarım böyle. Herkese sevgiler...

KPSS A içinde yayımlandı
      O
      ozanoz