@vamos o zaman sizde kaymakamlik mufettislik sayfalarinda neden sinav bekliyosunuz bir durusunuz varsa gercekten kendinizle celismeyin derim
handefirat
@handefirat
handefirat tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
-
Hukuk fakultelerininde kalite kalite oldugunu dusunursek, bazi ozel universiteleri baz olarak soyluyorum ki iibf den farki neredeyse yok. Puan durumlari tamamen tercih edilme oranina yonelik bi durum. Bunun etkisinde zorluk vs oldugunu pek dusunmuyorum. Kiyaslama yapmak dogru olmaz fakat hukukta sozel dusunce anlama yogunken iibf de bunun uzerine birde matematiksel islemler grafikler giriyor. Fakultede 1000 sayfa fazla okumakla zeka kiyaslamasi cok sacma. Kendimden ornek verim iktisati bitirirken adalette bitirdim. Dgs de baya bi iyi puan aldim. Kendi icinde bulundugum sartlar icin yeterli olmadi sadece diger sartlarim uygun olsaydi suan hukukta bircok dersi saydirmis olarak devam ediyordum. 18 19 yasindayken yapilmis bir tercihle kimsenin olgunluk yaslarindaki zekasini, hedeflerini, emeklerini harcamayin. Zaten hakedip etmedigini konusmak kimsenin yapabilecegi bir konusma degil.
-
@vamos ek olarak sunuda belirtim imza calismasindaki basarilarinizi benim icin idari hakimlik sinavinda da dileyin daha sonra sinav sonuclari aciklaninca karsilikli bir degerlendirme yapalim burda. Kimler neleri nasil basarmis belki gormus oluruz.
-
Ekim diye bi telasa kapildik ama duyumdan ote biseyi mi unutuyoruz diye dusunuyorum. Bakanin yaptigi konusmada yil sonu alim olacagi denilmisti. Oncesinde hep aralik diye dusunduk. İyice aklim karisti. Simdilerde ilan gelmesi gerekmez mi ekim olursa
-
Mali musavirlik
Arkadaslar iktisat mezunuyum. akrabamiz serbest mali musavir. Bi gun emekli olup yeri sana birakim gibi konusmalar gecti. Fakat ben isin nasil olacagini henuz bilmiyorum aklimda ciddi ciddi geciriyorum suan. Arastirmaya calistim fakat tam emin olamadim. Serbest mali musavir olmanin sartlari nelerdir ? Staj var bildigim kadariyla. Bu staja nasil tabi olunuyor. Aslinda bildiginiz herseyi paylasmaniz benim icin cok iyi olur
-
RE: 24 Haziran 2018 Erken Seçim Kararı ve İlanlar
@paretowilfredo idari hakimlikte sinav beklentiniz yil sonuna dogruydu. Sizce bizler icinde bi surpriz olabilir mi ? Haziran ayi artik secim ve zaten belirli sinavlarin ayi oldu. Fakat temmuz agustos ihtimali olabilir mi ? Daha once hic olmamis sanirim o aylarda. Secim idari sinavini etkilemez diyebilir miyiz ?
-
@vamos bilgilendirdiginiz icin sagolun. Tamamen isim benzerligi buarada
-
Arkadaslar merhaba ceza hukukuna basliyorum bugun. Fakat universitede de hep not cikartarak calismisimdir. (İibf liyim) bu sistemle calismak zaman kaybi midir sizce ceza da yada diger derslerde ? Sizlerin calisma metodlari ne sekilde ?
-
RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
Bu finans uzman yardimciligi ile uzman yardimciligi arasindaki farklari haklari maaslari gibi seyleri nereden ogrenebiliriz? Herhangi bi numaradan bilgilendirme yapan bolumleri var mi
handefirat tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Adalet'ten Hukuka Geçiş
Ben 2011 cukurova iktisat girisliyim. adaletide aciktan bitirdim. İktisattanda ders saydiririm diye dusunuyordum ama emin olamadim simdi
-
RE: Adalet'ten Hukuka Geçiş
5 yil konusunda hangi okullar bu sekilde acaba ? Bende bunu duymustum ama sitelerde bilgi bulamadim.
-
@fc-real-gdp bunu bilmiyodum valla
-
@fc-real-gdp oradaki ihtiyac durumunda diye belirtilmesi aslinda dusundurucu olan. Zaten hakim ihtiyaci olmasa alim olmaz. Ama bizim icin ayri bi ihtiyac nasil dogacak orasini bilemiyorum iste
-
@sayıştay ben yanlislikla oldugunu dusunmuyorum zaten. İlan beklenen tarihe yakin bi zamanda karar alindi. Yakinlarda ilan gelirse artik degistiremeyiz gibi bi bahaneleri olur diye dusunuyorum.
-
Cogumuz ekimde sinav bekliyodu. Bu siralarda da ilan gelir diye tahmin ediyoduk. İlan beklerken bu kararin cikmasindan sonra bizler ne kadar acele edersek edelim eger sinav ekimde olacaksa biz biseyleri degistiremeden e ilan geldi artik degistiremeyiz gibi bi durum olusacaktir. Ben fazla iyimser dusunemiyorum yillardir kota kota diye bi cok arkadas caba gostermis. Adamlar kota kalksini yanlis anlayip bizi saf disi birakmaya cok elverisli bi kararla donus yaptilar. Bence en mantiklisi su durumu netlestirmek icin bilgi almak. Ders calismali miyiz artik yoksa baska secenek arayisina mi girmeliyiz bunu bi an once ogrenmeliyiz
-
Suanda baska bolumlerle alakali yorum yapmamiz cok gereksiz. İibf demis yada dememisten ziyade o ihtiyac olursa ibaresi onemli. Bence birbirimizle ilahiyattan mi alacak edebiyattan mi diye konusmak yerine bunu netlestirmeye ugrasalim.
-
@fc-real-gdp alimlarda iibf diye belirtilmesinden bahsetmistim
-
Bence olayin onunu kapatmakla alakasi yok. Normalde yuzde 20 lik bi hakkimiz varkende bizler icin ilan gelmemisti. Hukuktan yada avukatliktan alimlar olmusti. Simdi kota kalkti oh diyemiyoruz cunku o yuzde 20 lik hakkimiz oldugunda bile bize sira gelmiyodu. Simdi nasil olur bekleyip gorecegiz. Gece gunduz emek verilmesi gereken bi sinavken ihtimallerle calismak zor olacak. Diger seceneklerimizde belirsizlikle dolu..
-
Simdi kaymakamliktaki 5 yil olayini da okudum. Sanirim biz iibf lilere en fazla bankaciligi yeterli goruyolar artik..