TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. vurdugungololsun
    V
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 232
    • En İyi 90
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

vurdugungololsun

@vurdugungololsun

137
    İtibar
    3027
    Profil Görüntülemeleri
    232
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

vurdugungololsun Takip etme Takip Et

vurdugungololsun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.

@sezginci
      Hukuk soruları:
      Soru 1- kolluk nedir? Kaça ayrılır? MİT'in fonksiyonel anlamda kolluk içerisinde değerlendirilmesi?
      2- gönüllü vazgeçme ve etkin pişmanlık kavramlarının farkını açıklayınız.
      3- aşağıdaki kavramları (5 tane) tanımlayınız?
      -kesintisiz suç
      -bağlı hareketli suç
      -serbest hareketli suç
      -geçişli suç

• Hatırlayamadım 😞
        4- ticari şirketlere sermaye olarak neler getirilebilir. Bir sermaye şirket paylarının başka bir şirkete sermaye olarak getirilmesi mümkünmüdür? Sakıncaları nedir?
        5-X, Z'ye olan 500 tl borcuna karşılık olarak Y'den olan alacağını vermek istemektedir. x'in avukatına ne önerirsiniz? -soruyu tam hatırlayamadım belki ama alacağın temliki soruyor - 🙂
        6- Medeni kanunda : "Amacı hukuka veya ahlâka aykırı olan kişi ve mal toplulukları tüzel kişilik kazanamaz" falanca maddesi varken; borçlar kanununda ise bu durum madde 27- Kanunun emredici hükümlerine, ahlaka, kamu düzenine, kişilik haklarına aykırı veya konusu imkânsız olan sözleşmeler kesin hükümsüzdür. şeklinde ifade edilmiştir. bu tarz bir durum sizce mantıklı mı tarzı bir soruydu? Örnek vererek acıklayınız.
        7- 17 yaşındaki esnaf Y ile 19 yaşındaki tacir X, tacir X'in XY bögesinde boza satmaması için anlaşmışlar. Sözleşmede cezai şart olarak 10.000tl belirlemişlerdir. X kişisi XY bölgesinde boza satarak bu anlaşmaya aykırı hareket etmiştir. Bu durumda Y neler yapabilir?
      KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: 2017'den Beklentileriniz

Sağlık
      Sağlıklı bir iş
      Sağlıklı bir eş
      Sağlıklı(helal) bir para 🙂

İİBF içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@mazlumaday hocam Faso fiso olan İngilizcenin kurumdaki gerekliliği degil. rekabet hukuku İle ilgilenen bir büroda çalıştım. İngilizce olmadan adım atmak cok zor. Ama klasik Türkiye'den bahsediyoruz. yoksa ben hic İngilizce bilmeden girdim demek marifet degil. Büyük bir Türkiye hatası

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@sezginci hukuk grubu iktisat soruları :
      1- tereyağının piyasa fiyatı arzı talebi falanı filanı vardır 🙂 aşağıda verilen hallerde tereyağı arzı talebi piyasa denge fiyatı nasıl değişir grafik yardımıyla açıklayınız.

• margarin fiyatı artarsa
        -sütün fiyatı azalırsa
        -tüketici geliri artarsa (artarsa azalırsa'ları tam hatırlayamadım aslında ama sorunun özü bu)
        2 uzun vadede arzın fiyat esnekliğinin kısa vadede arzın fiyat esnekliğinden daha büyük olması hususunu değerlendiriniz tarzında bir soru ( jargona uygun mu ifade ettim bilmiyorum ama 🙂 )
        3 nominal GSYH hesaplaması a ve b mallarının üretim miktarları verilmişti tabloda. Üretim (katma değer) yöntemine göre hesaplama isteniyordu.
        4 doğru reklam-yalan reklamın piyasalardaki rekabete etkisi nelerdir?
        5 rekabet ve ekonomik kalkınmanın arasındaki ilişkinin sorulduğu bir yorum sorusu?
      KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@pozitifdissallik benim gönderiler üzerinde deneyebilirsin 🙂 0 yazan yerin sana göre solundaki beğendirir sagıdaki kötü bişe boşver

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@ozo88 sınavda iki tane ayrı puanlamaya tabi alan var. Bunlardan birini sınavı(hukuk-iktisat) oluştururken ikinci sınavı(İngilizce) oluşturuyor. İlanı okuduysanız Eger ki okumak lazımdı. Sınavda iktisat ve hukuktan oluşan sınavdan 100 üzerinden en az 65 almanız lazım. Bu hukuk-iktisattan oluşan Sınavın 70 puanı hukuk 30 puanı iktisat geldiği varsayımıyla hareket edersek iktisat bilmeden 65 barajı zorlayacaktır. Kaldı ki bu hususu göz ardı edip İngilizceye geçecek olursak 100 puan üzerinden (50 soru sorulduğunu duymuştum) yapılan bir sınav ki yine 65 şartı bulunmakta. Bu da demek oluyor ki 32.5 İngilizce dogrusuna ihtiyaç var yanlıs doğruyo götürürse hesapları işi daha da zorlastırcak. Ve son olarak ilan diyorki bu iki sınavdan aldığn puanları ben toplayıp ikiye böleceğim ve sonuç 70i geçecek diyor bu üc sartı da sağlarsan mülakat diyor. Yani keşke ilanı dikkatli takip edip basburmasaydın kardeşim 🙂 tabi yine de hayırlısı olsun Hakkında.

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@pozitifdissallik rica ederim sürekli pratik ile geliştirin azizim 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

Arkadaşlar yani rekabet kurumu çıkıp ben su tarihte açıklayacağım demedi 🙂 bu kadar karamsar olmayalım. Tarihleri biz ve varsayımlarımız oluşturuyor. Ayrıca önemli de bir kurum işe alınacaklar günlük işlerine nazaran listenin altında kalıyordur 🙂 inanın kurumda çıkan öğle yemegi daha değerlidir bu sınavdan

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@av.faruk hocam sorun aynı anda üc seyden de başarı istenmesi olmuş yukarıda da arkadas dediği gibi. Bir kişiden ki Türkiye eğitim standartlarında hem İngilizce hem iktisat hem hukuk beklemek çılgınlık oluyor. 😕

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?

GİDERAYAK
      Giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
      Ceylanı kurtardım avcının elinden
      ama daha baygın yatar ayılamadı.
      Kopardım portakalı dalından
      ama kabuğu soyulamadı.
      Oldum yıldızlarla haşır neşir
      ama sayısı bir tamam sayılamadı.
      Kuyudan çektim suyu
      ama bardaklara konulamadı.
      Güller dizildi tepsiye
      ama taştan fincan oyulamadı.
      Sevdalara doyulamadı.
      Giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
      Nazım Hikmet Ran - Haziran 1959
      Ne zaman dinlesem cok uzun vadeli planlarımı sevemiyorum. Ya giderayak yarım kalırsa diye
      https://www.youtube.com/watch?v=Aj84p-WSuhA

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

vurdugungololsun tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)

@aliveli inşallah hocam. Tek tek incelenmesinin sebebi ne olaki ? 😕

DİĞER içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Üst Kurulların Maaş Mücadelesi (666 sayılı KHK - 6704 Sayılı Kanun)

@aliveli hocam karar geldi 🙂

DİĞER içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

Arkadaşlar hayırlı ugurlu olsun

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Uzman yardımcılığı mı, hakimlik mi?

@aliveli @Hanskelsen edit: yönetmeliği okudum zorunlu calısma süresi eş durumu halinde uygulama alanı bulmuyormuş 🙂 her yerde okuduğuna inanmayacaksın demekki

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Uzman yardımcılığı mı, hakimlik mi?

@aliveli @Hanskelsen hocam benim de bu tarz bir sorunum var ben kararımı olabilirse tabi uzmanlıktan yana kullanacağım 🙂 ama eş durumu ataması sanki hakimler zorunlu hizmet süresini tamamladıktan sonra mümkün olabilecek gibi hatırlıyorum 😕

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Beşiktaş Lyon'u geçebilir mi?

@aliveli icimden de 3-1 geciyor hocam ama 3-2 ballı kaymaklı olur 🙂

DİĞER içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Beşiktaş Lyon'u geçebilir mi?

İnşallah yanılırım ama. Lyon 4 yedigi Lorient macında rotasyona gitmişti. Aynı zamanda taraftarlar ligi toplarsın Bi şekilde, ama bizi Stockholm'e götür pankartı ile Avrupa ligini daha da önemsediklerini gösterdiler. Beşiktaş organize hucüm yapan topu yaratıcı kullanan takımlara karşı hep zorlanıyor. İlk Galatasaray macında oldugu gibi. Q7miz de yok Allah yardımcımız olsun ama Lyon bence bir kac adım daha yakın 😞

DİĞER içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)

@aliveli eyvallah hocam saolunuz. 🙂 o zaman basvurayım ben bu ilana

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun
    • RE: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)

Arkadaşlar spknın sınavı açıklama hızı ve sözlü sınav tarihini belirleme konusunda gecmiş yıllardan bilgi sahibi olan birileri var mı? Avukatlık stajım 25 mayısta bitiyor. Tahminimce haziran ortalarında staj bitim belgemi alırım. Yetişebilir miyim mülakata?

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun

@zizek konu hakkında susuyorum hocam 🙂 bence hakimlik tercih edilir 🙂

KPSS A içinde yayımlandı
      V
      vurdugungololsun