TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. karamamba
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

karamamba

@karamamba

2
    İtibar
    377
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

karamamba Takip etme Takip Et

karamamba tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri

@paretowilfredo, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri

@lion Bunu bozan yeni teşkilat yapısı dostum yukarda değindiğim gibi. Ama ASPB Denetçileri, SGK Müfettişleri ve Denetmenler tek çatı olacak gibi bir intiba oluştu bende.

Hocam yukarıda paylaştığınız madde bakanlığın birleştikten sonraki teşkilat yapısıyla değil, önceki yapısıyla alakalı benim anladığım kadarıyla, o paylaştığınız "b" bendinden sonra başka bakanlıklardaki kaldırılan kadroları da sayıp şöyle devam ediyor:
      kadrolarında veya görevlerinde bulunanların görevleri başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bu şekilde görevi sona erenlere 15/7/2018 tarihinde mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak yapılacak ödemelerde bu maddenin yayımı tarihindeki kadro veya pozisyonları esas alınır. Bunlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla görev yapmakta oldukları birimlerin ve/veya bu birimlere verilmiş olan görevlerin ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerine göre bünyesinde düzenlendiği bakanlığın veya diğer kamu kurum ve kuruluşunun ilgili kadrolarına veya pozisyonlarına 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin mülga ek 18 inci maddesi hükümlerine göre atanır ve bunlar hakkında anılan madde hükümlerine göre işlem tesis edilir.

ÇSGB içinde yayımlandı
      K
      karamamba

@drago, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri

@karamamba farkındayım, ben ne olmasını beklediğimi söyledim nasıl olacağına dair birşey demedim

Yani bence Derneğin 657'de değişiklikten daha çok unvan değişikliği için uğraşması gerekiyor(du), şu aşamada 657 nin değişmesi beklenmeyip Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile "kontrolör" veya "denetçi" unvanı verilip grup başkanlıkları kurulabilir(di). Umarım çabalar bu yöndedir.

ÇSGB içinde yayımlandı
      K
      karamamba

karamamba tarafından gönderilen son iletiler

@karamamba farkındayım, ben ne olmasını beklediğimi söyledim nasıl olacağına dair birşey demedim

Yani bence Derneğin 657'de değişiklikten daha çok unvan değişikliği için uğraşması gerekiyor(du), şu aşamada 657 nin değişmesi beklenmeyip Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile "kontrolör" veya "denetçi" unvanı verilip grup başkanlıkları kurulabilir(di). Umarım çabalar bu yöndedir.

ÇSGB içinde yayımlandı
      K
      karamamba

3600ek gösterge 2000 makam taz. Ve grup başkanlığı kabulüm😅 müfettişlik ve denetçilik onların olsun bence hak bu

Şu aşamada unvan değişmeden, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile "Denetmen" kadrosuna 3600 ek gösterge ve Makam Tazminatı verilemez, denetmen kadrosuna bunların verilebilmesi için 657'nin değişmesi gerekiyor ki bu da CB Kararnamesi ile yapılamaz Meclis'in Kanun ile yapması gerekiyor, kısaca çıkacak olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3600 ve makam tazminatı alabilmenin tek yolu kararnamede açıklanacak olan SGK'nin yeni teşkilat şemasında denetmenlerin "Denetçi", "Müfettiş" veya "Kontrolör" gibi unvanlara geçmesi gerekiyor. Denetmen olarak kalınırsa Meclisin 657'de değişiklik yapmasını beklememiz gerekir ki bu da 6 aydan önce olmaz.

ÇSGB içinde yayımlandı
      K
      karamamba

KHK'de madde 3'te 633 sayılı kanunda yapılan değişikliklerden bahsediyor, 1 ila 31. maddeler yürürlükten kaldırılmış, (633 sayılı kanunda 12. madde Denetim Hizmetlerini, 31. madde denetçilerden ve uzmanlardan bahsediyor) yani anladığım kadarıyla Aile bakanlığındaki denetçilik unvanı da kaldırılmış görünüyor.

ÇSGB içinde yayımlandı
      K
      karamamba

@paretowilfredo, içinde söyledi: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri

@lion Bunu bozan yeni teşkilat yapısı dostum yukarda değindiğim gibi. Ama ASPB Denetçileri, SGK Müfettişleri ve Denetmenler tek çatı olacak gibi bir intiba oluştu bende.

Hocam yukarıda paylaştığınız madde bakanlığın birleştikten sonraki teşkilat yapısıyla değil, önceki yapısıyla alakalı benim anladığım kadarıyla, o paylaştığınız "b" bendinden sonra başka bakanlıklardaki kaldırılan kadroları da sayıp şöyle devam ediyor:
      kadrolarında veya görevlerinde bulunanların görevleri başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erer. Bu şekilde görevi sona erenlere 15/7/2018 tarihinde mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak yapılacak ödemelerde bu maddenin yayımı tarihindeki kadro veya pozisyonları esas alınır. Bunlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla görev yapmakta oldukları birimlerin ve/veya bu birimlere verilmiş olan görevlerin ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hükümlerine göre bünyesinde düzenlendiği bakanlığın veya diğer kamu kurum ve kuruluşunun ilgili kadrolarına veya pozisyonlarına 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin mülga ek 18 inci maddesi hükümlerine göre atanır ve bunlar hakkında anılan madde hükümlerine göre işlem tesis edilir.

ÇSGB içinde yayımlandı
      K
      karamamba