Ben geçen cuma günü aramıştım. B grubunun işleriyle uğraşıyorlarmış. Kesin olmamakla birlikte haftaya açıklayabiliriz demişlerdi.
bebekdinazor
@bebekdinazor
bebekdinazor tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı sınavı
-
RE: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
5-6 puan türünde ilk 100’ deydim arkadaşlar. Okuduğum kadarıyla çalışma tavsiyeleri, kaynaklar zaten belirtilmiş, tekrar etmenin lüzumu yok. Dereceye girmek isteyenlerden ziyade girenlere ve gireceklere nacizane bir tavsiyem olacak. Aldığınız puanları zor alım yapan kurumlarda değerlendirin. En azından elenme nedeninizi başkalarına bağlamaz, hayata küsmez, umutsuzluğa kapılmazsınız.
-
RE: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Merhaba arkadaşlar geçen yıl bddk uzman yardımcılığından madara olarak elenmiş bir insanım. Öncelikle belirtmeliyim ki eğer ingilizce faslında başarılıysanız kurum puanlama hususunda oldukça bonkör. (0’a yakın maliye/muhasebe bilgisiyle yazılı sınavı geçmeyi başardım.) mülakata kalacak arkadaşlara tavsiyem ise yazılı sınavda sorulan soruların cevaplarını ezberlemeniz; çünkü ilk etapta size bu sorular tekrar sorulacak. Bana mı denk geldi bilmiyorum ama güncel ekonomik verileri bilmenizde de fayda var. Son olarak eğer öğrenim durumunuz lisans seviyesinde ise ve üzerine bir şeyler koymayı planlıyorsanız bundan bahsetmemenizi öneririm. Hepinize başarılar.
-
RE: Kadın mülakat kıyafeti seçimi nasıl yapılmalı?
Bence daha çok kalem etek tercih edilebilir. Maskülen ayakkabılardan uzak durulmalı.
-
RE: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
Hukuktan girdim arkadaşlar. Dürüst olmak gerekirse sınav oldukça kolaydı. İşin üzücü tarafı iş hukuku,1211,temel kavramlar gibi yorucu sınav konuları belirleyip sınavda yalnızca vergi ve borçlar hukuku sormalarıydı(biraz da ticaret). Sadece vergi hukukuna iyi çalışan birisinin kolaylıkla barajı geçebileceği bir sınavdı. Sınavım pek iyi geçmedi; fakat ufak bir tavsiye: hukuk alanında hukuk fakültesi dışındakilere de hak tanınan sınavlarda hukuk alanında girmek büyük avantaj, değerlendirin.
-
RE: Erkek mülakat kıyafet seçimi
Referans olgusunu göz ardı edersek mülakat mantığının bir yerde kendini pazarlamak olduğunu söyleyebiliriz. Görünüş,duruş, bilgi birikimi... bunların hepsinin değerlendirildiği kanaatindeyim. Giyim hususunda bir farklılık yaratmak özellikle iyi geçen bir mülakat sonrasında olumlu etki yaratabilir. Örneğin kravat yerine papyon kullanmak komisyonca “ hmm papyonlu eleman oldukça iyiydi.” gibi bir izlenim oluşturabilir. Tabi bunun aksi de mümkün. Kötü geçen bir mülakat neticesinde Komisyon “ tipine tükürdüğüm; hediye paketi gibi de gelmiş” de diyebilir. Sözün özü iyi hazırlanılan bir mülakata hatırlanırlığınızı arttıracak detaylarla katılmak avantaj sağlayabilir.
-
RE: TCMB 100 Uzman yardımcısı alımı 2018
@öğrenci 1)adi işlerde faiz ve temerrüt faizi 2)gabin, unsurları,tacirler gabin iddasında bulunabilir mi? 3)izaha davet 4) Türk vergi hukukunda geriye yürüme yasağı ilkesi aym nin buna bakış açısı. Böyleydi yanlış anımsamıyorsam.
-
RE: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@audit “...ancak anayasayla sınırlandırılabilir.” Diye bir şık vardı. Yanlış tercih oydu sanırım.
-
Burası böyleyse çok yüksek kapatmaz. 77 falan hazır tutsun kendini bence.
-
RE: 2019 İçişleri Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
İtiraf etmeliyim ki İçişleri bakanlığı eve gönderdiği kağıtlarla olsun kurumsallığıyla olsun beni oldukça memnun etti; lakin şahsen teslim olayına ise bir türlü anlam veremedim. Sınav ilanında belgelerin tesliminin akabinde “sınav yeri ve zamanına” ilişkin belgenin verileceği öngörüldüyse de bunun yerine internet sitesini takip etmem tembih edildi. Bütün iyi niyetimle maddi durumu orta-üst düzey, Ankara’ya 8-9 saatlik mesafede oturan bir insan olarak bana yaklaşık 300 liralık ulaşım-gıda masrafı çıkarmanın ne anlamı vardı diye sormaktan da kendimi alamıyorum.
bebekdinazor tarafından gönderilen son iletiler
-
Başlığı takip eden kimse var mı acaba? Bir babayiğit çıksa da iletişebileceğimiz bir platform oluştursa muazzam olur.
-
RE: 2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
Bu başlığı gördükçe geriliyorum. Allah yardımcınız olsun. Umarım en kısa zamanda açıklanır.
-
RE: Sosyal Anksiyete Bozukluğu ve Antidepresanlar
Geçmiş olsun hocam. Böyle bir hastalık olabileceğini düşünmemiştim hiç. Benzer sorunları ben de yaşıyorum. Genelde bunları kendi mallığıma ve bilmemenin getirdiği özgüven eksikliğine bağlıyordum. Bi’ ara doktora neyin uğrayayım belki kafayı güzel yapan bir şeyler yazarlar.
-
Bddk’ nın ne kadar iyi bir kurum olduğunu dağıttığı öğle yemeğinden, size haylaz lise öğrencisi muamelesi çekmediğinden, kurumda torpil geçmemesinden çıkarabilirsiniz zaten. Belki benden hoşlanmadıklarındandır bilmiyorum ama mezuniyet sonrası eğitime pek değer gösterdiklerini düşünmüyorum. Hali hazırda yüksek lisans, doktora derecelerine sahip iseniz bu sizlerin avantajına; lakin bu tarz mezuniyet sonrası çalışmalarınız plan aşamasındaysa bahsetmemenizi öneririm. Yoksa hangi kurum daha nitelikli eleman istemez?
-
Merhaba arkadaşlar geçen yıl bddk uzman yardımcılığından madara olarak elenmiş bir insanım. Öncelikle belirtmeliyim ki eğer ingilizce faslında başarılıysanız kurum puanlama hususunda oldukça bonkör. (0’a yakın maliye/muhasebe bilgisiyle yazılı sınavı geçmeyi başardım.) mülakata kalacak arkadaşlara tavsiyem ise yazılı sınavda sorulan soruların cevaplarını ezberlemeniz; çünkü ilk etapta size bu sorular tekrar sorulacak. Bana mı denk geldi bilmiyorum ama güncel ekonomik verileri bilmenizde de fayda var. Son olarak eğer öğrenim durumunuz lisans seviyesinde ise ve üzerine bir şeyler koymayı planlıyorsanız bundan bahsetmemenizi öneririm. Hepinize başarılar.
-
İtiraf etmeliyim ki İçişleri bakanlığı eve gönderdiği kağıtlarla olsun kurumsallığıyla olsun beni oldukça memnun etti; lakin şahsen teslim olayına ise bir türlü anlam veremedim. Sınav ilanında belgelerin tesliminin akabinde “sınav yeri ve zamanına” ilişkin belgenin verileceği öngörüldüyse de bunun yerine internet sitesini takip etmem tembih edildi. Bütün iyi niyetimle maddi durumu orta-üst düzey, Ankara’ya 8-9 saatlik mesafede oturan bir insan olarak bana yaklaşık 300 liralık ulaşım-gıda masrafı çıkarmanın ne anlamı vardı diye sormaktan da kendimi alamıyorum.
-
Mülakatın 2 dk sürmesi ya da 20 dk sürmesi bir anlam ifade etmiyor arkadaşlar. Yaklaşık 15 dk içeride kaldım; sorulan 8 soru iki üç cümleyle yanıtlanabilecek cinsteydi. Bir tanesi ise “son 500 yılda .....süreci anlat” şeklindeydi ve yaklaşık 10 dk’ mı aldı. Yanlış anımsamıyorsam referans dahi istemedi kurum. Bu konjonktürde öpüp başımıza koymalıyız bence. Referans yazmadığım ,Ortalama 5dk süren mülakatta yarım saat kalıp sorulacak soru kalmayınca ev adresi tarifi sorup ben orayı bilmiyorum,burayı bilmiyorum diye kıvrandıran komisyon gördüm. Sözün özü; burası ilk uzm. Yardımcılığı alımını yapan bir ddk kolay kolay torpil döneceğini düşünmüyorum. Doğru cevaplar verdiyseniz endişe etmenize lüzum yok.
-
Burası böyleyse çok yüksek kapatmaz. 77 falan hazır tutsun kendini bence.