Ben bir sgk denetmen yardımcısı olarak sizin icin çabalıyorum arkadaslar.. Cünkü sürecin farkındayım, aynı durumlardan ben de gectim. En büyük hataları sizi bu kdr bekletmekti, neredeyse bir sonraki kpss gelecek ama hala en güvendiginiz alandan alım sesi bile yok. Diger meslekler kpss den hemen sonra ilana çıkıyor, maliye ise kurum sınavı olmasına ragmen "insanlar bildiklerini de unutur, kpss ile ilanın arasını cok acmayaym" demiyor.. Yazık gercekten, sizin bu zamanlar kazandgnz illeri konusuyor olmanız ve tebligat bekliyor olmanız icap ederdi ama hala ilan gelir mi gelmez mi konusundasnz.. Bu sene guy alimi olmazsa devlet en son yayınlanan dguy ve vmy ile birlikte toplamda ortalama 1500 kisiyi kadroya cagrms iibfden.. Bu rakam bir senedeki iibf mezunlarinin ve kpss ye girenlern yaninda cok cok az bir rakam.. Boyle bir sey ogretmenlerin basina gelseydi onlar tuttuklarını koparirlardi, cunku aglamasini cok iyi biliyorlar. Her taraf iibf fakultesi ve iibf mezunu kaynıyor. Bimdeki kasiyer de iibf mezunu, ankaradaki mülkiye mufettisi de.. bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Bi kere sadece acikogretimden yilda kac bin mezun var. Neyse lafi cok uzatmayacagm, sgk denetmenleri yaninizdadr arkadaslar. Umarm beklediginiz ilan gelir.
rterdogan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Guy Alımı
-
RE: 24 Haziran 2018 Genel Seçimler / Cumhurbaşkanlığı
Herkese hayırlı olsun. Cogunlukcu degil cogulcu anlayışla olan bu secimin galibi millettir, ülkemizin gelecegidir. Hepimiz kardesiz, öfkeye nefrete ayrımcılığa gerek yok. Bükemedigin bilegi öpmeyi de bilmek gerek...
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Başta yorumları okurken sanki rakip elemek icin meslegin dezavantajları yazılmış gibi geliyor. Ama öyle degil. Gercekten de zor bir meslek. Benim yakın arkadasım iki yıl önce kazandi. Su an kaymakam vekili ve isinin zorlugundan bahsedip duruyor. Bayramın ikinci günü bile kaymakamlıktaydı vali beyi karsilamak icin.. ilcenin asayisinden kendisi sorumlu, yoksulundan kendisi sorumlu, mitinginden vb kendisi sorumlu... Hepsinden daha kötüsü ise özel hayat yok.. Kendisine bir arkadas edinmis ve ilcenin bir kafesinde onunla otururken yerel gazetelere cikmislar.. "kaymakam bey aska yelken mi aciyor" diye... Bir keresinde de protokolde saygi durusu esnasinda ceketinin yakasini iliklemedi diye yerel gazeteler saygisz kaymakam filan diye manset gecmis.. bunun uzerine internet uzerinde hadsiz vb agir sozler isitms.. Bunlarn hepsini kendi anlatiyor.. Yası goreve basladiginda 24 tü.. ilk zamanlar yasından dolayi pek tiye alınmams, hatta ilcede ziyaret ettigi yerlerde kaymakamin yaninda "bu daha cocuk yea" diyenleri duyuyormus.. Halktan insanlar gelip cok sacma isteklerde bulunuyorlarms, ozellikle yargiya mudahale etmesi konusunda muthis talepler geliyormus.. Sirf bu taleplere "benim bu konuda yetkim yok" demek tum gunumu alır diyordu.. o yuzden kendi taleplere kisitlama getirmeye calisti.. Surekli ugramasi, teftis etmesi, ziyaret etmesi gereken yerler var. Surekli tayin ve dogudaki ilcelerin durumu da cabası... Bir kere aramizda bir muhabbet dönmüştü, Kaymakam arkadasim: Sen merkez uzmanlik filan kazanmaya bak, kaymakamlik gonul isi ugrasma hic hayalin degilse.. belediyesiyle ayri, muftulugu ile ayri, emniyeti ve jandarmasiyla ayri ilgilenmek zorunda kalirsn. 6 ya 7 ye bolunursun.. tam bir yere alisirsn tayinin gelir. Gozler hep uzerindedir, bir yanlis hareket ya da giyinis seni alay konusu yapar.. Hepsinden önemlisi de benim cocuklarim belki de mardinin bir ilcesinde egitimine devam ederken sen bir uzman olarak cocuklarina en guzel egitim olanaklarini verip en iyi saglik hizmetlerinden faydalanacaksn. Ben kaymakam oldugum halde cocuklarm ilimdeki en iyi okul belki senin ilindeki okuldan cok daha dusuk oldugu icin egitimini senin cocuklarn kdr alamayacak ve her birkac senede bir egitimleri bölünecek... Ne istedigini iyi biliyorsan kaymakam ol, saygınlığı son 10 yıldır azalsa da hala cok iyi ama sadece saygınlık icin yapılcak meslek mi tartısılır.. Saygınlık icin bir is yapacaksam mufettislik yapardm, kaymakam sadece kendi ilcesini teftis eder ve teftis esnasi sayginin en yuksek oldugu zamandr. Mufettisin ise teftis alani cok genistir. Ben de birkac yil sonra mulkiye mufettisligine zorlayacagm. Teftisin gücü yönetimde bile yok bence, ama halkin kafasinda kaymakamlar milletvekilinden daha kiymetli... (arkadasin anlattiklarini aklimda kaldigiyla anlattim, hala sık sık gorusurum kendisiyle, yakinda yurtdisi stajina gidecek, tezle ugrasiyor su an ...)
-
RE: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
@kuşçubaşıeşref kpss'den hemen sonra gelecegini duydum, ama hangi yılın puanı olacak onu bilmiyorum.. belki sonuclar aciklanana kdr ilana cıkarsa 2017 puanıyla alırlar. Bu arada denetmenlik meslegi ile ilgili yeni uygulama planları ve cesitli kulisler var.. eger meslegin özlügünde bir iyilestirme olursa kurum sınavı da gelebilir. (Sadece ihtimal, ben gelecegine inanmıyorum. Dernek denetciligi gibi yani). Senenin başında bu yıl iki promasyon birden alinacagi soylentisi yayilmisti. Sonradan bu durum yalanlandı öyle bir plan olsa bir anda 800 kisilik alım yapılır filan diyenler oldu. Ama bu denilenlere kulak asmamak gerek tek yılda iki alımın birden oldugu da cok denk gelen bir sey.. Uzatmayayım, ozet olarak agustos ortalarinda bir ilan bekliyorum ben.. insallah daha erken gelir. Umutsuzluga kapilmamak gerekir. Mesela kac alım yapmasina ragmen daha gecenlerde 2016 puaniyla 1200 kisilik gumruk muhafaza memuru alim ilani yayinlandi. Oysa 3 ay bekleseler yeni kpss puaniyla alim yapacaklardi. Kpss ye bir hafta kala bile gelen ilanlar biliyorum ben, ozellikle de saglik bakanligi ilanlari. O yuzden umutsuz olmayn ve her duyuma kulak asmayn. Bu arada baskı yaparak ancak sus payı kadar bir ilan gelebilir kpss oncesi (100 kisilik filan) gibi geliyor. Umarm baskiya gerek kalmadan rutin alimlar gelir ve puaniniz yazik olmaz...
-
RE: Memurlar.com vs tercihini yap
Tercihini yap sitesinin android ve ios uygulamasi da olsa daha iyi olur
-
RE: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Zaten mulakata alacaklari kisi sayisinin 3 katinin 20 fazlasini cagirmislardi, 4 katı bile degil yani. Evrak gondermeyen de 53 kisi var. Gelmeyecek de bir hayli vardr. Mulakattaki sansınız bir hayli yuksek ama iste bu egitim muhabbeti insani korkutuyor. Risk alacak yaslari geciyoruz artk. Yoksa stenograflik kotu meslek degil. Hele ki tbmm de staj yapms biri olarak soyluyorum ki tbmm de istersen şöför ol yine de tbmm de ol yani... fakat iste egitimi gecip gecemeyeceginiz belli degil. Avantajlari 1.rotasyon yok 2.bir uzman stenograf yardımcısı maasi 4350 lira 3. 666 khk nin kalkma ihtimali var, 666 kalkar maas 7-8 bine kdr rahat çıkar. 4. Ileride basınızı agrıtacak Yetki sinavi, yeterlilik vb seyler yok 5. Tbmm nin kendine has kazanımları var calısanlarına, mesela hızlı yükselis saglar TBMM. Bir guyun 15 sene sonra alacagı maasla bir stenografın 15 sene sonra alacagı maas arasında ucurumlar var. Stenograf maası yıllar icinde aynı kıdeme sahip merkez uzmanlık maaslarının üstüne çıkabiliyor. 6. Genel kurul haftada sadece 2 gun bir araya geliyor ve sen bunun yarim saatinden sorumlusun 7.kac kisi genel kurulun ortasinda 5'li koltuklarda oturup her oturumda tv ye cikabiliyor ki normalde bir secim kampayasinda gorebilecegin insanlarla yan yana yemekhanelerde olacaksnz. Staj yaptigimdan biliyorum siyasilerin ve burokratlarin yemekhaneleri neredeyse ic ice, her gun eve gelip "bugun bilmem ne milletvekili ile oturup cay ictik" muhabbeti yapabilirsn dezavantajlari 1.egitime katilan kisilerin 2/3'ü stenograf olabilecek. Dogrusu listeler aciklanana kdr cok fazla kisi sinavlardan kalacagi veya kendi istegiyle egitimi birakacagi icin listenin tamamini alabilirler. 2.Gizli oturumlarda duyduklarini ailene bile anlatmaman icin anayasa mahkemesinde yemin aliyorlar. 3.Stenografi alaninda bu yıldan sonra yeni bir teknolojiye geciliyor. Yani muhtemelen son stenograf alımları. Bu teknolojinin stenoglaflara ne getirecegi belirsiz bunu avantaj olarak da alabilirsiniz dezavantaj olarak da. Benim dezavavantaj alma nedenim her ne kdr is kolayligi saglansa da meclisin orta alaninda oturma olayi bitebilir Meslegi cok detaylı arastırdım. Sakın milletin katip mi olacaksın sen gibi küçümsemelerine aldırış etmeyin zira stenograflık bir uzmanlık kadrosudur. Zaten o yüzden uzman stenograf denir ve kariyer meslektir. TBMM'de aşçının bile kendi çapında ayrı bir itibarı var, TBMM diger kurumlara benzemez. Bu meslege sarılın hele ki dolar bu kadar artmış ve kemer sıkma politikası ve dolayısıyla memur alımlarında duraganlasma dönemine girilmisken bu şansı kaçırmayın derim. Brüt asgari ücret yalnızca 8 aylık (azami 12 ay) egitim surecinde yatacaktır. Sonrasında baslangıc maasınız tasra uzmanı ile merkez uzmanı arasında bir noktada. Esenlikle kalın...
-
RE: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
Son olarak şunu da söyleyeyim. 666 sayılı KHK olmadıgı (2013 ve öncesi) zamanlar bir meclis aşçısının maaşı bir müfettiş maaşı kadardı, stenograf maaşı ise bir kaymakam maaşından yüksekti. İnanmayan araştırmakta özgür. O zamanlar insanlar stenograflığı zor bir hayal olarak görürdü. Kolay kolay birine o maaş verilmez kafasıyla mıdır nedendir stenograf olmanın aşamaları zordu. 2013 sonrası maaş düşürüldü ama aşamalar aynı kaldı. Fakat yine de kpss puanı 85 ile kapatan bir mesleğe, hem de tüm bu zor aşamalara rağmen 85 ile kapatan bir mesleğe kötü demek olmaz asla. Eminim DPB'de Kpss A'nın yanında Kpss B kategorisinde de duyurulsaydı puanlar hayli yükselirdi, ilanı görmeyen ve kaçıran çok kişi var. Bu arada ben SGK Denetmeniyim. Size yardımcı olmak için yazıyorum. Mülakatı geçip de egitime kalırsanız olabildigince Meclis icinden alısveris yapın (her sey cok ucuz) ve meclis yemekhanesinden yemek yeyin. Kuzu tandır'ın bile sadece 5 lira oldugu bir yemekhaneden bahsediyorum.
-
RE: 11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
Bir rakibiniz gitti dostlar, puanm 85.. ama sinava girmeyecegim. Sgk denetmenlik oldu cok sukur, bu meslek bana yeter.. hic ugrasamam hesap kitap simdi
rterdogan tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: ÇSGB Bünyesinde Birleşme Sesleri
@otuzyılsavaşı staj yapmstm hocam kaymakamligin yazi islerinde 2 ay.. uzun sureli degil yani, ama bilirim... 1 ayda tuketici hakem heyetinde staj yapmstm.
-
RE: 24 Haziran 2018 Genel Seçimler / Cumhurbaşkanlığı
Herkese hayırlı olsun. Cogunlukcu degil cogulcu anlayışla olan bu secimin galibi millettir, ülkemizin gelecegidir. Hepimiz kardesiz, öfkeye nefrete ayrımcılığa gerek yok. Bükemedigin bilegi öpmeyi de bilmek gerek...
-
@basol477 Hakaret sebebiyle kaldırılmıştır.
-
@basol477 arkadas yazdiklarimi okumuyorsunuz yazmssn benimkileri okumamssn. Hem ben nerde dedim mufettis olalm diye? Denetci dedim..