Evet arkadaşlar öncelikle YGS rehberine hoşgeldiniz. Sonuçların görselini paylaşarak başlayalım ki iş ciddiyet kazansın
Edit: Lys sonucunu da görmek isteyen arkadaşlar oldu. Onuda şöyle bırakalım:https://i.hizliresim.com/qWpNzV.png
Net artışı çizelgesi: Deneme adı vermiyorum. Zaten bilenler bilir ozamanlar baya ünlüydü. O zorla insanları abone yaptıkları deneme.
https://i.hizliresim.com/Mv2pp7.png
https://i.hizliresim.com/qWpMBV.png
Önemli Not!!!:
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizden sonra dershaneler kapandı. Yayınlar değişti. Kapatılanlar oldu daha da güçlenenler oldu.Bunların farkındayım.Siz kendi zamanınızı ve çevrenizi benden daha iyi biliyorsunuz. Ve bu yazıyı siz içinden size yarayabilecekleri alınız diye yazıyorum. Eğer şuan o dediğin şeyler kalmadı dediğin kısımlar varsa, onları lütfen görmezden geliniz. Aradan geçen zamana veriniz.
LYS'de istediğim gibi bir sonuç elde edemediğim için onu paylaşmıyorum ve sizden LYS hakkında yardım istememenizi rica ediyorum. O konuda da bir başka arkadaştan yardım almanız ümidiyle YGS REHBERİMİZE başlayalım...
Bu rehberde 1 yıl içinde neler yapabilecekleriniz görebiliceksiniz. İster yeni mezuna kalmış olun ister 2018'de ilk kez giricek olun önünüzde kocaman 1 yıl var ve herkes aynı yerde başlangıç çizgisindesiniz.Biraz kendim hakkında bilgi verip neden ilk yıl kötü ikinci yıl iyi yaptığımı anlamanızı ve kendinize burdan pay çıkarmanızı istiyorum. 462 puan yaparak girdiğim bir Anadolu Öğretmen Lisesiden mezun oldum. 12. sınıfa kadar derslerle ilgim olmayarak devam ettim. Alt yapıp ilk okuldan olduğu için bir şekilde iyi kötü 72 ortalama ile liseyi bitirdim. Bu ortalama kiminize göre çok kiminize göre az olabilir. Ancak okul standartlarında konuşursam az bir ortalama denilebilir. Dershaneye ayda bir belki uğrar. Okulda devamsızlık sınırlarını zorlayarak derslerden kaçarak okulu bitirdim.Ne zaman çalışmak aklıma geldi? Tüm arkadaşlarım bir yerler kazanıp benden ayrılmaya başladığı zaman. Daha sonra aşağıda size zikredeceğim dönem başladı...
Soru 1: Yaz aylarında ders çalıştım mı?
Cevap: Hiç çalışmadım.Bunu duyunca şaşıranlar olabilir ancak kendi isteğimle değil mecburiyetten yaptığım bir şeydi bu. Ailenin maddi kaygıları dolayısıyla başka bir şehirde çalışmam gerekti ve elime 1 kez dahi kalem almadım, alamadım. Bu demek değil ki sizde böyle yapmalısınız. Elbette HAYIR. Eliniz altında bu kadar güzel ve boş bir zaman varken. Ve herkes uyurken siz yola çıkabilirsiniz.
Bu kısım ile ilgili size şu blog'u önerebilirim. Kendimde sınava hazırlanırken takip etttiğim bir arkadaştır. Yazın neler yapılması gerek kısmını çok güzel anlatıyor. Ondan mutlaka faydalanınız derim.
Blog:http://azimliyazar.blogspot.com.tr/2013/07/ygs-lys-dizin.html
Soru 2: Dershaneye gittim mi?
Cevap: Evet. Biliyorsunuz ozamanlar da dershaneye gitmemek nereyse suç olarak görülüyordu. Okulda verilen eğitimler çok düşük seviyede olduğu için herkes bir nevi gitmek zorunda hissediyordu kendisini. Şimdi ise sistem daha farklı. Okullar ne durumda bilgim yok. Kurslar açıldığı haberlerini alıyorum. Ancak karar sizin. Bu konu hakkında şu zamana uygun size tavsiye verebilecek bilgiye malesef sahip değillim.
Soru 3: Hangi kaynakları, hangi düzen içerisinde kullandın?
Cevap: Bu kısımda elbette şu zamanın kitaplarını bilmeden söyleyeceğim. Siz kendi faydanıza olan kısmı alın. Artık o kitap çöp dediklerini atıp daha iyi bilgiğiniz kitapları alın mutlaka.
YGS Matematik: Fem Simetri (3 Kitap)
Fem Beyaz Kitap Soru bankası.
Karekök Soru bankası (Adım adım olan değil. Can sıkan o meşhur kitap)
Deneme olarak: Fem Kapsül, ve diğer tam denemeler.
YGS Türkçe: Bu kısım için özel bir not düşmem gerekiyor. Ekstra bir çaba sarfetmedim diğerleri gibi. İlkokul hocam sağlam olduğu için iyi bir dil bigisi ve paragraf altyapısı ile geldim liseye.
Fem Simetri Türkçe Konu Analatım.
Günde 20 Adet Paragraf sorusu.(İstikrar)
Sıradışı Analiz- Paragraf Kitabı
YGS Fizik: Fem Simetri
Tamamı çözümli bir soru bankası vardı. Adını hatırlayamadım. Siyah kapaklı bir kitaptı. Belki bulursunuz.
YGS Kimya: Fem Simetri
YGS Biyoloji: Fem Simetri
Palme Biyoloji
YGS Sosyal: Donamım haberde ozamanlar bir arkadaş sosyal için püf noktalar paylaşmıştı. Şimdi nerde bilmiyorum yaklaşık 150 sayfa civarındaydı. Orda tüm derslerin püf noktalarını hangi antlaşmada ne sorulabilir onlar yazıyordu. Her gün onu yolda molada tenefüste cart curt boş vakitte okurdum. Soru çözmedim. Zaten 28 Doğru 12 Yanlış geldi. Çok yardımcı olamayacağım.
Soru 4: Nasıl çalıştın? Programın nasıldı?
YGS Matematik: Konu kısmını günlük simetri ile hallettim arkadaşlar. Çalışma tarzım şuydu diyelim kitap 1000. Ben hep şöyle çalışırdım. 1000 sayfa bölü 2 ay yani 60 gün işte gün başına 30 sayfa düşüyor. Her gün o 30 sayfa bitecek. Öyle yada böyle ister sabah bitir bidaha çalışma ister gün boyu yavaş yavaş bitir. O şekilde konuyu hallettim.
Soru bankalarını ise şu tarzda çözerdim. 2 kitabı yine dediğim gibi bölüp diyelim günde kitap başı 2 test düşüyor. Her gün onlar mutlaka çözülecek. Az olacak ama istikrar olacak. Ve 1 kitaba baştan başlayıp diğer kitaba sondan başlanacak. Böylece kısa süre sonra konu tekrarı sağlanmış olacak.
Bu sırada dershanede hocam 11. sınıflara matematik analtıyordu. Sen de gel yardımcı ol dedi. Bende dershane çıkışı benim içinde faydalı olur diyerek gidip çocukların sorularını çözer konu anlatırdım. Elinizde böyle konu anlatıcam arkadaş vs varsa mutlaka anlatın. Akılda daha kalıcı oluyor.
Son 1 ay ise her gün YGS kapsül deneme çözdüm. Ve en önemlisi bu netleri bir A4 kağıdıa not alıp gelişimi görün.
YGS Türkçe: Temelim olduğu için günlük paragraf çözer kitap okurdum 15 dk vs. Dil bilgisi 2 hafta çalıştım sadece hatırlamak için onu dışında sürekli soru çözmeye çalıştım. Az olsun ömz olsun günde 20 soru mutlaka çözün. Böyle işte şu kelime nasıl yazılır burda nasıl bir tarz soru çıkar öğrenirsiniz.
YGS Fizik: Simetri ile konu çalıştım. Ve Dediğim siyah kitap ile günlük soru çözümüne ayırdım. Ben şu kitleden oldum hep. Bilirsiniz kimisi günde 2 ders sağlam çalışır. Kimisi hergün her dersi azar azar çalışır. Tarz meselesi ikiside olabilir. Ben her gün az ve istikrarlı olanlar idim. Ve gün 1 saat mutlaka fizik bakmak yönünde bir yol izledim.
YGS Biyoloji: Simetri çok önemli bir kaynak bu konuda. Bİlgileri yeterlidir. Diyelim bir konuda 5 sayfa mı analtım var A4 kağıtlarına özet çıkartır renkli insanın okuyası gelen notlar olması önemli 5 sayfa not 1 sayfa olurdu. Daha sonra onları elimden gelen her yerde göz atmaya çalışırdım. Bir şekilde akılda kalıyor.
Ve internette mutlaka biyoloji dersi analtan hocalar vardır. Onun videolarındaki sesleri indirin telefonunuza sabah okula giderken yolda metroda yürürken her neyse gece yatmakla uyumak arası geçen sürede odaklanmadan dinleyin. Emin olun aklınızda 3 5 bişey kalsa bile çok faydası oluyor.
YGS Kimya: Simetri ile konu çalıştım. Genelde zaten sayısalcılar bilir kimya beleş net olarak görülür. Çok fazla bir şey yazmak istemiyorum. Biraz okuyun biraz deneme bakın hep aynı tarz sorular halledersiniz.
Soru 5: Genel Tavsiyeler - Deneme nasıl çözülmeli- Ne zaman deneme başlanmalı?
Cevap: Bilen belki vardı ama bilmeyenler şunu mutlaka kafalarına yatmasa da kabul etsinler YGS farklı bir sınavdır ve DENEME sınavıdır. Çok fazla konu çalışıp harika bilgis olan biri YGS'de paylayabilir. Klişedir ama doğrudur YGS deneme LYS bilgi sınavıdır diye.
O yüzden mutlaka kapsül denemeler alın her ders için. Ve Son 3 ay onlardan başlayın. 40 soru bir şey değil. Yarım saate biter ve matematik gibi bir alanda hız çok önemlidir. Son 1.5 ay kala ise genel denemelere başlayın. Son 2 hafta ise günde 2 bazı günler 3 deneme çözmeye çalışmanız faydanıza olucaktır. Her denemeyi çözün. Ayırt etmeden.
Soru 6: YGS'yi hangi soırayla çözdün faydası ne?
Cevap: Bu tarz meselesidir. Bende önceden sıradan başlar giderdim sonradan değiştirmiştim. Kendi tarzınızı bulun. Ben şöyle çözerdim. İsteyen deneyebilir. Çok faydasını gördüm.
Türkçe ilk 20 soru.(Yorgunluğa engel olur. Tam kafa dağılmaya başladığı an).
Matematik ilk 20 soru. (Kolaydır hızlı gider zaman kazandırır.)
Türkçe kalan 20 soru.
Matematik kalan 11- 12 soru. (Problemlere hiç bakmadan geç)
Fen 20 Sosyal 20 Fen 20 Sosyal 20. Diye bitirdim. Hızlı olmanız çok önemli. YGS'de problem kısmı kaldığında 30 35 dakika gibi bir vaktim kalmıştı. Şimdi onalara başladık. Muhtemelen %60'ı biraz vakit alarak çıkar cevabı. Bilirsiz ÖSYM problemler kısmında HEADSHooT atmayı sever. Son 10 15 dakika kaldı. 3 4 problem sorusu. Çözülmüyor. Farkeder mi ? Dene bro şıkları. Kimisi şıktan çıkmaz şekilde hazırlanır ama çoğu çıkar. Ve sınav bitmiştir. Cevap doğru ise gerisi yalan. Kimse size deneyerek mi yoksa kendin mi çözdün diye sormayacaktır.
Aklınıza takılan yerler olursa DM'den yazabilirsiniz. İsteyenlere Whatsapp üzerinden de yardımcı olabilirim. Gerekli durumda ordan numaramı verebilirim. Okuduğunuz için teşekkürler hepinizi iyi günler. Sağlıcakla kalın!
Ufak bir not: Şuan YouTube üzerinden 2 arkadaş Matematik dersleri anlatmaya başlıyoruz.Videolarda kullandığımız ders notlarını sizinle paylaşıyor ve çalışmanız için sorular hazırlayıp yayınlıyoruz. Beğenirseniz izleyebilirsiniz. Sorularınız varsa kanalın instagram twitter hesapları üzerinden de DM atabilirsiniz. Hepinize teşekkürler.
#ygs
#ygs2018
#lys
#lys2018
#matematik
#2018tayfa
#sondersakademi
#mezun