Merhaba arkadaşlar, biraz geç olsa da GUY ile ilgili konularda size elimden geldiği kadar yardımcı olmak için aranızdayım Öncelikle toplamda 6. (2. guy) mülakatımda Guy olabildiğimi ifade edeyim ki sürecin benim için ne kadar uzun olduğunu az çok tahmin edersiniz
sınava şöyle hazırlandım mülakat şöyle geçti kısımlarını şimdilik geçiyorum dileyen isteyen olursa onları da cevaplarım. Size kısaca neler kaybedip neler kazandığımdan bahsetmek istiyorum. önce kpss sonra kurumun sınavı sonra mülakat derken yeterince yıpranıyorsunuz, vaktinizin çoğunu masa başında geçirirken alternatif olabilecek herşey o an sizin için kayıp oluyor, işte arkadaşlarınla gezmek, dolaşmak, doğum günü kutlamak.. ailenle pikniğe gitmek, akşam yemekten sonra çay içmek.. alışveriş yapmak… eş/dostun düğününü gitmek.. bunların hepsi kayıp oluyor dirsekleriniz masada iz yapana kadar çalıştığınız zamanlarda..ama Allah nasip ederse sonuçta yüzünüz güldüğünde kazandığınız en güzel şeey maaş olmuyor tabii ki de. Verdiğiniz o emeğin az ya da çok karşılığını aldığınızı görmek size o haklı gururu yaşatıyor, inanılmaz bir şekilde kendinize olan güveniniz artıyor, Sonra sevdiklerinize ve özellikle anne, babanıza (ailenize) maddi/manevi sağlayabileceğiniz destek en güzel kazancınız oluyor aslında. Mesela ben artık iş çıkışı direkt arkadaşlarımla buluşuyorum, alışverişe gidip kendime üst baş alıyorum, sinemaya gidiyorum, ailemle haftasonları hava güzel oldukça piknik yapıyoruz, düğün dernekten de geri kalmıyorum
Şimdi ortada hali hazırda bir ilan yok belki evet ama ASLA çalışmalarınızı bırakmayın, ilan bugün yok yarın yok birkaç ay sonra yok ama sonunda var.. ve sonunda sizi bu kazanabileceklerinizden geri bırakabilecek tek bir şey var oda bugünki umutsuzluğunuz, pes edişiniz olur..

sabırsız tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2016 Aralık GUY Sınavı
-
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ HAKKINDA GENEL BİR DEĞERLENDİRME
AÇIKÖĞRETİM NEDİR?
Açıköğretim, geleneksel örgün eğitim anlayışından farklı olarak okula gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran, derslere katılımı interaktif ortamda sağlayan, kişilerin derslerini kendilerine en uygun saatte belirleyebildikleri ve dersleri tekrar izleme imkanı tanıyan eğitim sistemidir.
Açıköğretim sisteminin merkezinde öğrenci yer almaktadır ve eğitimde herkese fırsat eşitliğinin sağlanması koşulunu ön plana çıkarmaktadır, öyle ki pek çok konuda sağladığı avantajlar, kolaylıklar bu yüzdendir. Fiziksel engeli olupta örgün eğitime katılma konusunda yaşanan sıkıntıları, iş/çalışma dolayısıyla derslere katılım konusunda yaşanan güçlükleri giderme ihtiyacı da öğrenci merkezli bir sistem olmasından ileri gelmektedir. Ayrıca örgün eğitimde kişilerin dersi anlayabilme konusunda çekince duydukları konular da açıköğretim sistemiyle çözüme kavuşmuştur. Derslerin tekrarlarının mümkün olması bu konuda bir avantajdır. Bunlara ek olarak maddi sıkıntılar ya sosyal imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam konusunda sıkıntı yaşayabilecek pek çok kişiye en büyük avantajı sağlamaktadır. Belki de her şeyden önemlisi zamandan tasarruf sağlamaktadır.
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ
6 Kasım 1981 de yürürlüğe giren 2547 sayılı kanun gereğince Türk Üniversitelerine sürekli ve açıköğretim yapmak hakkı tanınmıştır. Bu hak 1982 yılında çıkarılan 41 sayılı KHK ile Anadolu Üniversitesine tanınmıştır. Aynı yılda Anadolu Üniversitesi bünyesinde 3 tane uzaktan eğitimle ilgili fakülte kurulmuştur. Bunlar; İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesidir (AÖF). Üçü de uzaktan eğitim sistemine göre üniversite okumak isteyenleri eğitmek amacıyla faaliyete geçmiştir. Böylece Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 1982-1983 öğretim yılında Açıköğretim Sistemi ile eğitim veren ilk fakülte olarak hizmete başlamıştır.
Açık Yükseköğretim Yönetmeliğinin 2. Maddesine göre,
“ Açık yükseköğretim,
A - Anadolu Üniversitesinde merkezi açık yükseköğretim,
B - Diğer üniversitelerde açık yükseköğretim, olmak üzere iki farklı ortamda sürdürülür.” denilmiştir.Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi eğitim yaptığı toplam 8 lisans, 36 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmeti vermektedir.
Açıköğretim Fakültesinde Eğitim Süreci Nasıl İşler?
Öncelikle Açıköğretim Fakültesinde dersler, açıköğretim büroları tarafından verilen ana kitaplardan takip edilebilir. Bu kitaplar, ücretsiz olarak temin edilmektedir. Bununla birlikte televizyonda (TRT Okul), açıköğretim dersleriyle ilgili eğitim programları takip edilebilir. Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan https://ekampus.anadolu.edu.tr/ sitesinden derslere ve sınavlara ilişkin bilgilere ulaşmakta mümkündür. Aynı şekilde e-öğrenme portalında yer alan e-seminer, e-kitap ve e-öğrenme hizmetleri de öğrencinin kullanımına sunulmaktadır.
Sağlanan imkanlardan bir diğeri ise yüz yüze öğretim hizmetinin tanınmış olmasıdır. Öğrencinin yanında bir öğreticiye ihtiyaç duyması veya üniversiteli olma ve aidiyet duygusu hissetmesi gibi bir takım sosyal ihtiyaçlar düşünülerek her ilde belirlenen üniversitelerde ilgili dersleri yüz yüze alabilme imkanı getirilmiştir.
AÖF de öğretim dönemi güz dönemi ve bahar dönemi olmak üzere ikiye ayrılır ve her ders için her dönemde “ara sınavı” ve “dönem sonu sınavı” olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Sınavlar, Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda gerçekleştirilir. 2012 yılında kredili sisteme geçişle birlikte AÖF de bütünleme sınavı kaldırılmıştır ancak bunun yerine yaz okulu sistemi getirilmiştir.
Açıköğretim Fakültesi Mezunu Olmak ? / Diğer Üniversite Fakültelerinden Mezun Olmak?
İlgili Açık Yükseköğretim Yönetmeliğinin 5. Maddesine göre; “Bir yükseköğretim kurumunda açıköğretime uygulanacak öğretim programları örgün öğretimde uygulananların kapsam olarak aynıdır.” Denilmiştir ve 13. Maddesi “Açıköğretim öğrencileri ile aynı öğretim programına göre örgün öğretim öğrencileri arasında öğrenci hakları bakımından fark bulunmadığı gibi her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahip olurlar.” diye devam etmiştir.
Maddelerden anlaşılacağı üzere AÖF öğrencilerinin bütün hakları diğer fakülte öğrencileriyle aynıdır, diplomaları eş düzeydedir. Açıköğretim fakültesinde okuyan öğrencilerin tamamı diğer örgün fakültelerde okuyan öğrencilerin tüm haklarına sahiptirler.
Açıköğretim Fakültesinde Nasıl Öğrenci Olabilirim?
AÖF öğrencisi olabilmek için birden fazla kayıt türü mevcuttur. Şöyle ki;
• En az lise mezunu olan adaylar için Yeni Kayıt,
• Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olacak/olan adaylar için Dikey Geçiş,
• Örgün öğretimde öğrenci olup açıköğretim sistemiyle öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için Yatay Geçiş,
• Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile halen öğrenim gören öğrenciler için İkinci Üniversite öngörülmüştür.Yeni kayıt yaptıracakları ele alırsak eğer AÖF öğrencisi olabilmek için öncelikle üniversiteye giriş sınavı olan YGS’de puan türlerinden en az birinden 150 ve daha yukarı puan almış olmaları, yani barajı geçmeleri gerekiyor. Daha sonra ilgili puanı alanların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sisteminin (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bir programa yerleştirilmeleri halinde kayıt hakkı kazanırlar. 2014 yılında getirilen kontenjan sınırlaması ile artık herkes istediği bölüme yerleşememektedir o yüzden tercihler yapılırken daha dikkatli davranılmalıdır.
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacaklar/olanlar ise bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebilmektedir ve bu işlemleri de yine ÖSYS başvuru ve tercih işlemleri kapsamında yapılmaktadır.
İkinci üniversiteyi de kısaca açıklayacak olursak eğer, herhangi bir üniversitenin lisans programından mezun olan veya okuyan öğrencilere sınavsız, şartsız ikinci bir üniversite okuma imkanı tanımasıdır.
Dikey Geçiş ise, Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından dileyenlerin, lisans öğrenimine devam edebilmeleri yönünde tanınmış bir haktır. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.
Açıköğretim Fakültesi Olan Üniversiteler?
Pek çoğu Açıköğretim Sistemi ile Uzaktan Eğitim Sistemini karıştırırlar. Bu yüzden her üniversitenin Açıköğretim Fakültesi olduğu düşünülür ancak durum öyle değildir. Açıköğretim Fakültesi bulunan üniversitelerimiz; Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Atatürk Üniversitesi (Erzurum) ve İstanbul Üniversitesi (İstanbul) dir. Buna karşın Türkiye’de Uzaktan Eğitim Merkezi bulunan yaklaşık 50 üniversite bulunuyor.
Açıköğretim Fakültesi Önlisans (2 Yıllık) Programları toplamda 36 tanedir. Bunlar; Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri (Yeni), Çocuk Gelişimi, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Emlak ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tarım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yerel Yönetimler, Yaşlı Bakımı, Web Tasarımı ve Kodlama (Yeni).
Açıköğretim Fakültesi Lisans (4 Yıllık) Programları ise toplamda 8 tanedir. Bunlar; Felsefe, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri’dir.
İktisat Fakültesi Lisans (4 Yıllık) Programları; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler
İşletme Fakültesi Lisans (4 Yıllık) Programları; Havacılık Yönetimi, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
AÖF Başvuru ve Kayıtları
Adaylar öncelikle internet üzerinden ön başvuru yapmaktadırlar https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/). Daha sonra ise kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
TERCİHİNİ YAP EKİBİNİN YORUMU
Açıköğretim Sistemi, öğrenciyi merkeze alan yaklaşımıyla kişilere pek çok kolaylık sağlamaktadır. Böyle bir imkan söz konusu iken bireylerin eğitim hayatlarına biraz daha fazlasını eklemek büyük bir avantaj olacaktır elbette. Büyüklerimiz öğrenmenin yaşı yoktur derler, o yüzden biz öğrenmek istedikçe ve imkan varken bize hiçbir şey engel olmamalı.. Lise mezunu arkadaşlarımız, neden üniversite mezunu olmasın ? ya da üniversite mezunu arkadaşlarımız merak ettiği, istediği başka bir bölüm de neden okumasın ?
Zaman geçtikçe herşey gelişiyor ve ilerliyor, bugün kriter olan değerler de ilerleyen süreçte elbet değişime uğrayacaktır. O yüzden gelecek bir zaman da pişman olmamak için bugünden çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.. Ve buna eğitim konusundaki eksiklerimizi tamamlayarak başlamalıyız..“Eğitim, gelecek için geçiş iznimiz. Çünkü gelecek, ona bugünden hazırlananların olacaktır.” Malcolm X
kalın yazı
-
EÜAŞ ve TEİAŞ Hakkında Bildiklerimizi Paylaşalım :)
Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)
15.07.1970 tarihinde devletin genel enerji ve ekonomi politikasına uygun olarak, yurdun ihtiyacı bulunan elektriğin üretim, iletim, dağıtım ve ticaretini yapmak amacıyla, kamu iktisadi kuruluşu statüsünde, Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) kurulmuştur.
1993 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla, TEK, Türkiye Elektrik Üretim-İletim AŞ (TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) unvanlı iki ayrı iktisadi teşekkülü olarak teşkilatlandırılmıştır.
2001 yılında ise, Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye Elektrik Üretim-İletim A.Ş. (TEAŞ) Genel Müdürlüğünün, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), ve Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ) unvanlı üç ayrı anonim şirket olarak teşkilatlandırılmasına karar verilmiştir.
EÜAŞ, kamu yararını gözeterek, kârlılık ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde; güvenli, sürekli, kaliteli, verimli, düşük maliyetli, çevreyi gözetir elektrik enerjisi üretimi ve satışı faaliyetinde bulunmak amacıyla teşkil edilen bir kamu kuruluşudur.
TEİAŞ ise, Devletin genel enerji politikasına uygun olarak, ülkedeki tüm iletim tesislerini devralmak, elektrik iletimi, yük tevzi ve işletme planlaması hizmetlerini yürütmek üzere 2001 yılında faaliyete geçirilmiştir.
Hem TEİAŞ hem de EÜAŞ’da 3 ana istihdam şekli bulunmaktadır, bunlar; memurlar, sözleşmeli personel ve işçilerdir.
Memurlar, genel idare esaslarına göre yürütülmekte olan asli ve sürekli görevleri yerine getiren, I sayılı cetvele tabi personeldir ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabidirler.
Sözleşmeli personel ise genel idare esasları dışında yürütmekte olduğu hizmetlerde 399 sayılı K.H.K çerçevesinde akdedilecek bir sözleşme ile çalıştırılan ve işçi statüsünde olmayan personeldir. Bu personele 399 sayılı KHK hükümleri uygulanmaktadır, burada hüküm bulunmayan hallerde ise 657’ye başvurulmaktadır.
Üçüncü istihdam şekli ise 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde çalışan işçi personeldir. Sendika üyesi olan işçi personelin mali ve sosyal hakları, çalışma şartları ile özlük işlemleri 2 yıllık dönemler itibariyle Kamu-İş Sendikası ile Tes-İş Sendikası arasında bağıtlanan İşletme Toplu İş Sözleşmeleri ile belirlenir. Sendika üyesi olmayan (Kapsamdışı) işçi personelin mali ve sosyal hakları ise “Kapsam Dışı Statüde Belirli ve Belirsiz Süreli Hizmet Sözleşmesi İle Görev Yapan İşçilerin Çalışma Esasları” ile belirlenmiştir. Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, KPSS-B Grubu kapsamında; Avukat, Mühendis, Mimar, Memur, Teknik Öğretmen, Teknisyen, Tekniker, İstatikçi, Sağlık Memuru ve İtfaiyeci pozisyonları için alıma çıkmaktadır.
Avukat kadrosuna başvurabilmek için; Hukuk mezun olmak.
Mimar kadrosuna başvurabilmek için; Mimarlık lisans programından mezun olmak.
Mühendis kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği
Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilgisayar Donanımı ve Teknolojisi, İnşaat Mühendisliği
Memur kadrosuna başvurabilmek için; Adalet, Adalet Meslek Yüksekokulu önlisans programlarından birinden mezun olmak.
Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
Ekonomi, İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman, İşletme-Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi, İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finans Yönetimi, İşletme-Ekonomi, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama, Maliye, Muhasebe ve Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler
Teknik öğretmen kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
Makine Öğretmenliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektrik İşleri Öğretmenliği
Teknisyen kadrosuna başvurabilmek için; Harita-Tapu-Kadastro, İnşaat Teknolojisi - Harita ve Kadastro Dalı ortaöğretim programlarından birinden mezun olmak.
Tekniker kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki önlisans programlarından birinden mezun olmak.
Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgisayar Bilgisayar Operatörlüğü Bilgi İşlem, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Harita, Harita ve Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi
İstatikçi kadrosuna başvurabilmek için; İstatistik (lisans) mezunu olmak.
İtfaiyeci kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki önlisans programlarından birinden mezun olmak.
İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik
Sağlık memuru kadrosuna başvurabilmek için; Hemşirelik, Sağlık Memurluğu, Sağlık Teknikerliği önlisans programlarından birinden mezun olmak. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü, KPSS-B Grubu kapsamında, Mühendis, Memur, Dava Takip Memuru, Teknik Öğretmen, Teknisyen, Tekniker, Şehir Plancısı pozisyonları için alıma çıkmaktadır.
Mühendis kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilgisayar Donanımı ve Teknolojisi, Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği
Memur kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
Ekonomi, İktisat, Uluslararası Ticaret ve Finansman, İşletme-Ekonomi, İş İdaresi ve İktisat, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çalışma Ekonomisi, İşletme , Yönetim Bilişim Sistemleri, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finans Yönetimi, İşletme-Ekonomi , İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Pazarlama, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Maliye, Muhasebe ve Maliye, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi
Dava takip memuru kadrosuna başvurabilmek için; Adalet, Adalet Meslek Yüksekokulu önlisans programlarından birinden mezun olmak.
Teknik öğretmen kadrosuna başvurabilmek için; Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
Elektrik Öğretmenliği, Elektrik İşleri Öğretmenliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretimi, Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi
Teknisyen kadrosuna başvurabilmek için; Harita-Tapu-Kadastro, İnşaat Teknolojisi - Harita ve Kadastro Dalı ortaöğretim programlarından birinden mezun olmak.
Tekniker kadrosuna başvurabilmek için; Elektrik, İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarından birinden mezun olmak.
Şehir plancısı kadrosuna başvurabilmek için; Şehir ve Bölge Planlama lisans mezun olmak.SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜCRETLERİ :
Mühendis.............: 3.920 TL
Tekniker...............: 3.175 TL
Teknisyen..............: 2.937 TL
Memur...................: 2.870 TL
İŞÇİ PERSONEL ÜCRETİ :
Ekip Teknisyeni....: 3.029 TLHem TEİAŞ hem de EÜAŞ için yapılan alımlarda personelin kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edildiği görülmektedir.
399 sayılı KHK’ya göre;
• İlk defa açıktan işe alınacak sözleşmeli personel ile 6 aylık sözleşme yapılır. Bunların müteakip sözleşmeleri ile yıl içinde memur statüsünden sözleşmeli statüye geçenlerin sözleşmeleri bir kereye mahsus olmak üzere cari yıl sonuna kadar yapılır. Sözleşmeli personelin, sözleşme süresi içinde görev yeri veya ünvanının değişmesi halinde sözleşme yeniden düzenlenir.
• Sözleşmeli personelin, haftalık çalışma süresi 40 saattir. İş ve işyerinin çalışma şartları dikkate alınarak tatil ve çalışma günleri, günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerdeki çalışma şekillerinin tespitine teşebbüs veya bağlı ortaklıkların yönetim kurulları yetkilidir.
• Yurt içinde ve yurt dışında geçici olarak görevlendirilecek sözleşmeli personele gündelik ve yol gideri ödenir. Ödenecek gündelik miktarı 6245 sayılı Harcırah Kanunu uyarınca en yüksek Devlet memuru için belirlenen gündeliği geçmemek üzere ilgililerin görev ve unvanları dikkate alınarak teşebbüs veya bağlı ortaklık yönetim kurullarınca tespit edilir.
• Sözleşmeli personel, bedelini ödemek şartıyla teşebbüs veya bağlı ortaklığın lojman, misafirhane, eğitim ve dinlenme tesisleri, yemek ve diğer sosyal imkanlarından yararlanır.kalın yazı
-
RE: 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
Sevgili arkadaşlar yarın gireceğiniz sınavda hepinize başarılar dilerim, hak edenin daha çok emek verenin o kadrolara yerleşmesini umuyorum. Bende gireceğim sınava ama hedeflediğim gibi olmadı ve yeterince çalışamadım yine de tecrübe olacak diyelim
-
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Deli kadınlar iyidir.
Çünkü ne kahkahaları tutsak,
ne gözyaşları sınırlı,
ne arzuları mahpus,
ne öfkeleri prangalıdır… Ahmet Arif -
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Özledim sesini ne olur konuş
Bir gül açtır zamanların ötesinden
Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel
Gök mavisinden, deniz mavisinden
Bana bir şarkı söyle
İçimde bir şey kımıldıyor
Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum
Bir baksana ne haldeyim deli divane
Yaralıyım, çaresizim umutsuzum
Bana bir şarkı söyle
Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt
Dökül karanlığıma ışıklar gibi
Al beni, en uzaklara götür
Sesin, aksın içimde bir pınar gibi
Bana bir şarkı söyle
Bütün renkleri kat birbirine
Buram buram bir turuncu getir geçen yazdan
Bir tüy gibi, bir bahar dalı gibi
Hafiften, inceden, güzelden, en beyazdan
Bana bir şarkı söyle
Yağan kar nasıl hazin yağar bilirsin
Kurşuni bir gökyüzünden ağlamaklı
İşte öyleyim, kapkarayım bugün gel
En hüzünlü sesinle, en dokunaklı
Bana bir şarkı söyle..ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
-
KPSS-B için hazırlamış olduğumuz COĞRAFYA notları
Türkiye'nin Coğrafi Konumu
-
RE: Motivasyon
Merhaba arkadaşlar, biraz geç olsa da GUY ile ilgili konularda size elimden geldiği kadar yardımcı olmak için aranızdayım
Öncelikle toplamda 6. (2. guy) mülakatımda Guy olabildiğimi ifade edeyim ki sürecin benim için ne kadar uzun olduğunu az çok tahmin edersiniz
sınava şöyle hazırlandım mülakat şöyle geçti kısımlarını şimdilik geçiyorum dileyen isteyen olursa onları da cevaplarım. Size kısaca neler kaybedip neler kazandığımdan bahsetmek istiyorum. önce kpss sonra kurumun sınavı sonra mülakat derken yeterince yıpranıyorsunuz, vaktinizin çoğunu masa başında geçirirken alternatif olabilecek herşey o an sizin için kayıp oluyor, işte arkadaşlarınla gezmek, dolaşmak, doğum günü kutlamak.. ailenle pikniğe gitmek, akşam yemekten sonra çay içmek.. alışveriş yapmak… eş/dostun düğününü gitmek.. bunların hepsi kayıp oluyor dirsekleriniz masada iz yapana kadar çalıştığınız zamanlarda..ama Allah nasip ederse sonuçta yüzünüz güldüğünde kazandığınız en güzel şeey maaş olmuyor tabii ki de. Verdiğiniz o emeğin az ya da çok karşılığını aldığınızı görmek size o haklı gururu yaşatıyor, inanılmaz bir şekilde kendinize olan güveniniz artıyor, Sonra sevdiklerinize ve özellikle anne, babanıza (ailenize) maddi/manevi sağlayabileceğiniz destek en güzel kazancınız oluyor aslında. Mesela ben artık iş çıkışı direkt arkadaşlarımla buluşuyorum, alışverişe gidip kendime üst baş alıyorum, sinemaya gidiyorum, ailemle haftasonları hava güzel oldukça piknik yapıyoruz, düğün dernekten de geri kalmıyorum
Şimdi ortada hali hazırda bir ilan yok belki evet ama ASLA çalışmalarınızı bırakmayın, ilan bugün yok yarın yok birkaç ay sonra yok ama sonunda var.. ve sonunda sizi bu kazanabileceklerinizden geri bırakabilecek tek bir şey var oda bugünki umutsuzluğunuz, pes edişiniz olur.. -
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Sen benim sarhoşluğumsun
Ne ayıldım,
Ne ayılabilirim,
Ne ayılmak isterim .. Nazım Hikmet Ran
sabırsız tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Serenad
Senden baska kimse bilmesin istiyorum
Gözlerimin nasil aska çagirdigini
Bakislarimin nasil gel diye haykirdigini
Gözlerimden, belli oluyor seni sevdigimEllerimin aradigi ellerindir geceler boyu
Mümkün degil, bu sevgiyi biçaklayamam ki
Ne yapsam, dolmusum artik, sakliyamam ki
Ellerimden belli oluyor seni sevdigimNasil bekliyorum özlemle, görüyor musun?
El ayak çekilsin, sonsuz bir gece gel
Tarama saçlarini, öylece gel
Dudaklarimdan belli oluyor seni sevdigimBaska yanginlara benzemez bu yangin, sönmez
Bir sey var her yerimi tutusturan yakan
Bu sensizlikte sebil çesmeler misali akan
Gözyaslarimdan belli oluyor seni sevdigimSevgilerin en ölmezini sana sakladim, gel
Simdi denizler en mavi, ormanlar en yesil
Seninle olayim da dünya umurumda degil
Dinle; kalbimin vurusundan belli oluyor seni sevdigimÜmit Yasar Oğuzcan
-
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Özledim sesini ne olur konuş
Bir gül açtır zamanların ötesinden
Karanlıklar içindeyim, kapkarayım bugün gel
Gök mavisinden, deniz mavisinden
Bana bir şarkı söyle
İçimde bir şey kımıldıyor
Gözlerim kan çanağı, yorgunum, uykusuzum
Bir baksana ne haldeyim deli divane
Yaralıyım, çaresizim umutsuzum
Bana bir şarkı söyle
Yağmur ol yağ üstüme, güneş ol ısıt
Dökül karanlığıma ışıklar gibi
Al beni, en uzaklara götür
Sesin, aksın içimde bir pınar gibi
Bana bir şarkı söyle
Bütün renkleri kat birbirine
Buram buram bir turuncu getir geçen yazdan
Bir tüy gibi, bir bahar dalı gibi
Hafiften, inceden, güzelden, en beyazdan
Bana bir şarkı söyle
Yağan kar nasıl hazin yağar bilirsin
Kurşuni bir gökyüzünden ağlamaklı
İşte öyleyim, kapkarayım bugün gel
En hüzünlü sesinle, en dokunaklı
Bana bir şarkı söyle..ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
-
RE: Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Alacak
@Phoenix şimdi öğrendim ki fyo kalkmış onun yerine paem gelmiş
Yani lisansa mezunları KPSS den aldıkları puanla göre Komiser yardımcısı olabiliyorlar, tabi bide mülakat ve eğitimleri var.
-
RE: Emniyet Genel Müdürlüğü Komiser Alacak
@Phoenix o hala var diye biliyorum
-
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Kalıyoruz.
Kuş olup uçmak isterken
ağaç olup kök salıyoruz.. Can Yücel -
RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.
Mülakata hak kazanan arkadaşları tebrik ederim
Kalan arkadaşlar ise üzülmesin yeni yılda çok daha fazla alım olacaktır çalışmaya devam edelim ki alım olduğu zaman "keşke bırakmasaydım" dememek için . Hepiniz için hayırlı olsun.
-
RE: Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
Başka kuşlar gibi değilim ben, kafeste mutlu olup çoşku duyamıyorum..Bulut Kuş
-
RE: YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
@şozunbirnumara üniversiteler otomatik tecil yapmazlar ancak şartlar sağlanıyorsa dilekçe ile başvuru yaparak siz tecil ettirebilirsiniz. Üniversiteye göre değişen farklı bir yygulama yoktur sanırım
-
RE: YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
@şozunbirnumara dönem başında ders kaydınızı yapmanıza rağmen ne derslere ne de sınavlara katılmazsanız en fazla o derslerden kalırsınız hocam
-
RE: E-ALES Dönemi Başlıyor
Yüksek lisans veya doktora eğitimi ya da Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için girilmesi gereken ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ) artık elektronik ortamdan da gerçekleştirilebilecektir. ALES yıl içinde ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere 2 defa yapılıyordu artık her iki dönem için de e-Ales öngörülmüştür.
NOT:
SINAVLAR BAŞVURU TARİHİ SINAV TARİHİ- e-ALES/1 20.01.2017-02.02.2017 12.02.2017
- ALES İLKBAHAR DÖN. 15.03.2017-23.03.2017 07.05.2017
- e-ALES/2 06.07.2017-20.07.2017 29.07.2017
- ALES SONBAHAR DÖN. 26.09.2017-04.10.2017 19.11.2017
İlk defa 12 Şubat 2017 tarihinde 14:00’da gerçekleştirilecek olan e-Ales Başvuruları 20 Ocakta başlayıp, 2 Şubatta sona erecektir. Başvurular, ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Sınav için kontenjan öngörüldüğünden sınav başvurusunu daha önce gerçekleştiren adaylar sınava girmeye hak kazanacaktır bu yüzden başvuruları bir an önce yapmakta fayda vardır. Kontenjan dolduğu zaman ise sistem otomatik olarak kapanacak ve başka adayların başvuru yapması engellenecektir. Kontenjanın, Ankara’da 3760, İstanbul’da 431, İzmir’de 72 olması beklenmektedir.
İlk defa yapılacağından adayların aşinalık kazanması amacıyla ÖSYM yaptığı duyuruda 28 Ocakta deneme sınavı yapacağını ifade etmişti. Deneme sınavı, Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde saat 14:30'da gerçekleştirilecektir. E-ALES Deneme Sınavına başvurular ise https://odeme.osym.gov.tr/ adresinde 6 Ocakta başlamıştı ve 18 Ocak 2017 tarihinde sona erecektir. Deneme Sınavı ücreti 20 TL olarak belirlenmiştirE-Ales sınav ücreti için 200 TL öngörülmektedir.
E-ALES, ÖSYM sınav merkezlerine elektronik ortamda düzenlenecektir. e-ALES sınavı elektronik ortamda gerçekleşse de adayların mantık ve matematik sorularını çözebilmeleri için kalem ve kağıda ihtiyaçları olacaktır. Adaylar sınav merkezinde klavyesi olmayan bir bilgisayar, kalem ve boş kağıt ile sınava girmesi beklenmektedir. Ayrıca geometri gibi üzerinde çözüm yapılması gereken soruların bulunduğu bir soru kağıdı verilebilir ya da sınav daha elektronik hale getirilerek bütün soru çözme işlemleri bir tablet üzerinde yapılabilir.
Soru sayıları kıyaslandığında aynı ALES gibi Sayısal 1 için 40 soru, Sayısal 2 için 40 soru, Sözel 1 için 40 soru ve Sözel 2 için 40 sorudan oluşmakta ve toplamda 180 dakika süre
verilmektedir.Zorluk derecesi olarak ALES ile aynı eşdeğerde olacaktır. Ancak elektronik ortamda yapılması dolayısıyla uzun süre ekrana bakmak gözlerinizi yorabilir.