TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. theinnerfish
    T
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    theinnerfish

    @theinnerfish

    15
    İtibar
    844
    Profil Görüntülemeleri
    14
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    theinnerfish Takip etme Takip Et

    theinnerfish tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: 3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı

      Ders ders açıklarsam. Bir kere konsensus her ders için iki kere cevapları sindire sindire çözülmeli. Monopol'ün soru biçimi sınava çok yakın; Anayasa, ceza ve medeni hukuk sorularının hepsi sınavda çıkmaya aday. Tüm derslerde çözmek lazım ama oldu da zaman yetmez, öncelikle bu dersleri bitirin. Bir tek Anayasa yargısı diye bir bölümü daha var burası işin abartısı; yarım sayfalık sorular, 4'er satırlık cevaplar var mesela. Zaman varsa çözülür ama Haziran'a yetişmek isteyen birisi için harcanan vakte getirisi değmez.

      Justice, Konsensus'dan sonra piyasadaki en kaliteli kitap ama test kitabından ziyade bir konu tekrar kitabı bence. Eğer derslere düzgün kitaplardan değil de 100-200 sayfalık notlardan çalışıyorsanız benim önerim Monopol yerine Justice çözmektir. Tam aksine 300-400 sayfalık kitaplardan çalışıyorsanız o zaman Monopol çok daha yararlı çünkü sizi ÖSYM'nin soru mantığı ile en iyi tanıştıracak kitap bu bence.

      Ben şahsen Hakimim'i önermem. Avukatlıktan Adli Hakimliğe girecekseniz hakimim+konsensus yeter ama mezun sınavında biraz işinizi şansa bırakmak gibi olur. Zaman yoksa(2 ay mesela) o vakit hakimim+konsensus en mantıklısı.

      Yalnız yanılgıya düşmeyin ve Justice'i ayrıntılı diye göz ardı etmeyin. Vaktiniz kalırsa bu kitabın da Anayasa, İdare ve Usul derslerine bakın (diğer derslerde öncelik verilecek kadar yararlı bulmadım şahsen). İdare hukukunda son bölümü çözmezseniz de olur; hatta çözmeyin o testleri yararsız.

      İşin sonunda kimse Monopol'ü iki kere bitirdi veya Justice'i iki kere bitirdi diye sınavı kaybetmez. Bu kitapları sindire sindire çözen 1/5 doğru yanlış seviyesine getiren bu sınavı %99 kazanır. İş sonunda sizde bitiyor. Kendinizi kandırmadan , yanlışlar çok çıkıyor diye paniklemeden ve kitaba kızmadan çalışmak çok önemli bu kitapları doğru yapmak için çözmüyorsunuz, yanlış yapmak için çözüyorsun: her yanlış soru senin için yeni bir bilgi yani ne kadar yanlış o kadar bilgi. Yetiştirmek için hızlı hızlı bitirmenin hiç bir yararı yok. Laf olsun diye demiyorum gerçekten HİÇ yararı yok, çözmesen daha iyi. Nitekim doğru yaptığınız soruların bile cevaplarını okuyarak bir kere bitirmek bile bu sınavı kazandırır.

      Haziran'a kadar vakit varken gecelemeye gerek yok. Haftada 5 gün taviz vermeden çalışın ama yeri geldiğinde kendinize tatil de verin, seviyenizi bilerek uygun çalışmanızı hesaplayın; günde en fazla kaç saat çalışabiliyorsanız bunun %60'ını hatta %50'sini günlük çalışma süreniz olarak kabul edin %100'e son ay geçersiniz. Kesinlikle bir kütüphane bulun ve orada çalışın. Evdeyken ailenizle vakit geçirin, sosyal hayatı boş verin. Tatil günü illa oyun oynayacağım veya arkadaşlarla vakit geçireceğim diye zorlamayın boş vaktinizde sizi ruhen ve bedenen dinlendiren şeyler yapın; yatağınızı bile örtmeden bütün gün evde dizi izlemek bazen sizin bir haftalık ders yorgunluğunuzu sıfırlar. Zaten aile hayatı icabı sürekli işiniz çıkacak bunlardan arta kalan zamanı da dinlenmeye ayırın.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @kün-fe-yekun Themis'in ders kitapları en güvenilir olanlar, bunlardan çalışmak en doğrusu. Bence bu sınavı kazanmak için çözülmesi gereken 3 tane deneme kitabı var:

      1. Konsensus çıkmış sorular. Bu kitabın en iyi tarafı cevap anlatımlarının çok iyi olması; cevapta o konunun başka ne şekilde sorulabileceğini de anlatıyor. Cevap anlatımları en iyi kitap bu.

      2. Monopol: Çok popüler değil ama tam tamına bu sınavın zorluğuna ve soru kalitesine tekabül ediyor, ÖSYM'nin çokça tenezzül ettiği "hileli" ve "kelime oyunu" soruların benzerleri var bu sayede soru çözme tekniğine çok büyük katkısı oluyor. Nitekim bu sınav sadece konuları bilmekle yapılacak bir sınav değil aynı zamanda soru tekniğinin de öğrenilmesi lazım. Bu kitap bu iş için ideal. Tek sorunu cevap açıklamaları(özellikle özel hukuk konularında) çok zayıf o yüzden hatanı öğrenmen için çok dikkat etmen ve yanında kanun ve kitap bulundurman lazım, yanlışını tam anlayabilmek için. Yinede bence çalışmaya kesinlikle değer.

      3. Tabii ki Justice: Özel hukuku sınavın mantığına ve soru tipine pek uymuyor bu yüzden biraz bu yönden zayıf ama cevap anlatımları monopol'e kıyasla çok daha iyi fakat zaten bu kitap soru tekniğinden ziyade konu tekrarı kitabı bu nedenle bence çözülmesi zorunlu bir kitap.

      Konsensus'u en az iki kere çözmek lazım, en son üçüncü kez sadece yanlışlara dönüp yanlışları tekrar çözülmeli.

      Monopol en az bir kere çözülmeli hatalara kesinlikle dönülmeli ama eğer konsensus iki kez bittiyse artık Monopol'ü de iki kez çözmeyi öneririm.

      Justice bir kere çözülmeli ama sakin sakin sindire sindire yapılmalı bazı soruların aşırı absürtlüğüne sinirlenmemeli. Mesela İdare hukukunda son 4 testi çözmesen de olur. Benim şahsi kanaatim bu denli zor soruları sorarlarsa zaten sınavda ancak şans eseri çözülür. Nitekim Justice'nin bu zor soruları akılda kalmıyor. Zaten kitapta yer yer: "Buradaki sorular abartı ama yine siz bir bakın" benzeri ifadelerle bu soruların hangisi olduğu belirtiliyor.

      Bir dershaneye tamamen bağlanmayı uygun bulmuyorum çünkü hiç bir dershane tüm derslerde en iyi hocalara sahip değil. Ben monopol'e gittim mesela diyebilirim ki Ömer Keskinsoy'un Ceza-Cmk (Anasaya da gayet iyidir ve sınav için yeterlidir) derslerine girmek lazım yine onun dershane notları kesinlikle gerekli. Abdülkadir Hoca'nın da derslerine girilebilir ama notları ve kitabı kesinlikle alınmalı. Bilal Hoca ise İdare-İdari Yargı ve Anayasa anlatsın sen dinle bu kadar teknik anlatan hoca azdır dersini dinle tahtaya yazdıklarını/tablolarını güzelce not al. Verdiği fasikülleri oku en zor sınavda bile 5 soru yaparsın ders başı ola ki tamamını yapamadın. Tarihte Bekir hocanın videolarını izle ve arada soru çöz, sınavdan önceki hafta bu videoları son kez baştan sona bitir. Bana hiç çalışmadığım halde sadece bir kere izlemekle 10 soru yaptırdı.

      Bu sonuncu şahsi kanaatimdir: bir günde 10 saat çalışmak verimli değil. Önemli olan istikrar ve düzen, insan beyninin kapasitesi, vücudunun hastalığa dayanıklığı, ruhunun limiti belli. 3 ay sabah 9 akşam 9 şeklinde çalışıp sınava bir ay kala temelli bırakabilir, hastalanıp haftalar kaybedebilir veya çalıştıklarını unutabilirsin. Önemli olan program yapmak kendi kapasiteni bilmek ve ona göre çalışmak. Yorgun olduğun gün ara vermeyi bilmek lazım, çalışmanı saatlerle değil konularla ve sorularla ölçmek lazım. Programın gerisinde kalırsan daha fazla saat ve gün çalışırsın zaten. Ayrıca programı yaparken gerçekçi ol; günlük kapasitenin %50'sini baz al. Yani ben bir haftada bir ders bitiriyorum 1000 soru çözüyorum diyorsan dersleri iki haftada bir bitirecek ve haftada 500 soru bitirecekmiş gibi hesapla. Çünkü kesinlikle engel çıkacak, programın sarkacaktır. Saati geldiğinde değil kafan durduğunda çalışmayı bırak: bu bazen fazla çalışma bazen az çalışma demektir.

      Nacizane aklıma gelen öneriler bunlar umarım yardımı olur.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @paretowilfredo boşverin, canınız sağolsun. paylaşımlarınız için teşekkürler en azından eli kulağında bunu biliyoruz sayenizde.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @paretowilfredo Lütfen canınızı sıkmayın neticede internette insanların yaşlarını bilemiyorsunuz. Bu sınava girenlerin pek çoğu yeni mezun genç insanlar tepkileri de bu nedenle fazla duygusal ve yıkıcı oluyor. Ben de üzülüp sıkılıyorum beklerken ama bunu sizden çıkarmak son derece anlamsız.

      Siz neticede elinizi taşın altına koydunuz, iyi niyetle bilgi paylaştınız. Sanırım artık bundan sonra her paylaşımınızda daha geniş tutarsınız zaman aralığını 😄

      Boş yere illallah edip elinizi çekmeyin sosyal medyadan zira internet ortamı sonuçta böyle zehirlidir her zaman.

      Aldığınız tepkiden çok etkilenmeyin arada olur böyle şeyler; insanlarla muhatap olmak zordur. Eminim tepki verenlerin sesi çok çıkıyor ama anlayışla karşılayanlar sayıca daha çoktur, zaten ondan gürültü yapmazlar.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @paretowilfredo aynen alt tarafı 4 tane lastik, bir tane de ön cam nedir yani?

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @paretowilfredo belki arkadaşlar utanırlar derdim ama, insanoğlu neticede. Peki artık ne kadar sürer açıklanması herhalde 10-20 dakika içerisinde demek gerçekçi olur mu?

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @yemre6606 http://www.osym.gov.tr/TR,12939/2017.html "39"u 40-41-42 olarak değiştir. 43 denersen hata verir. Oradan anlıyoruz.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları

      Arkadaşlar daha belli olmaz. 2015'de Mayıs sınavının ilanı 19 Mart'ta gelmişti. Eğer çalışmak için duyum bekliyorsanız Mart ayı sonuna kadar belirsizlikte kalırsınız o yüzden bence çalışmaya başlayın/devam edin. Kesin olan tek bir şey varsa o da; 2017'de de hakimlik sınavı yapılacağıdır. Bu Mayıs'da olmazsa Aralık'ta olur ama olur. Bu sınav 3 ayda kazanılır deniliyor ama bence iyi puanla işini şansa bırakmadan tek defada kazanmak için 1 yıla yakın bir süre en uygunu. Benim çalıştığım kütüphanede 3 ay boyunca, haftada 6 gün; günde 12 saat çalışan o kadar çok kişi bu sınavı kazanamadı ki... Bu denli yüksek tempoyla kazananların ya ikinci ya üçüncü sınavıydı ve zaten temelleri vardı. Ciddi derecede iş, çocuk ve geçim gibi engeller yoksa şimdiden çalışın, bu sene kazanmak üzere hedef koyun. İlan beklemek insanı boş yere yorar, bizzat kendimden biliyorum.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish

    theinnerfish tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: 3 HAZİRAN 2017 Hakimlik Sınavı

      Ders ders açıklarsam. Bir kere konsensus her ders için iki kere cevapları sindire sindire çözülmeli. Monopol'ün soru biçimi sınava çok yakın; Anayasa, ceza ve medeni hukuk sorularının hepsi sınavda çıkmaya aday. Tüm derslerde çözmek lazım ama oldu da zaman yetmez, öncelikle bu dersleri bitirin. Bir tek Anayasa yargısı diye bir bölümü daha var burası işin abartısı; yarım sayfalık sorular, 4'er satırlık cevaplar var mesela. Zaman varsa çözülür ama Haziran'a yetişmek isteyen birisi için harcanan vakte getirisi değmez.

      Justice, Konsensus'dan sonra piyasadaki en kaliteli kitap ama test kitabından ziyade bir konu tekrar kitabı bence. Eğer derslere düzgün kitaplardan değil de 100-200 sayfalık notlardan çalışıyorsanız benim önerim Monopol yerine Justice çözmektir. Tam aksine 300-400 sayfalık kitaplardan çalışıyorsanız o zaman Monopol çok daha yararlı çünkü sizi ÖSYM'nin soru mantığı ile en iyi tanıştıracak kitap bu bence.

      Ben şahsen Hakimim'i önermem. Avukatlıktan Adli Hakimliğe girecekseniz hakimim+konsensus yeter ama mezun sınavında biraz işinizi şansa bırakmak gibi olur. Zaman yoksa(2 ay mesela) o vakit hakimim+konsensus en mantıklısı.

      Yalnız yanılgıya düşmeyin ve Justice'i ayrıntılı diye göz ardı etmeyin. Vaktiniz kalırsa bu kitabın da Anayasa, İdare ve Usul derslerine bakın (diğer derslerde öncelik verilecek kadar yararlı bulmadım şahsen). İdare hukukunda son bölümü çözmezseniz de olur; hatta çözmeyin o testleri yararsız.

      İşin sonunda kimse Monopol'ü iki kere bitirdi veya Justice'i iki kere bitirdi diye sınavı kaybetmez. Bu kitapları sindire sindire çözen 1/5 doğru yanlış seviyesine getiren bu sınavı %99 kazanır. İş sonunda sizde bitiyor. Kendinizi kandırmadan , yanlışlar çok çıkıyor diye paniklemeden ve kitaba kızmadan çalışmak çok önemli bu kitapları doğru yapmak için çözmüyorsunuz, yanlış yapmak için çözüyorsun: her yanlış soru senin için yeni bir bilgi yani ne kadar yanlış o kadar bilgi. Yetiştirmek için hızlı hızlı bitirmenin hiç bir yararı yok. Laf olsun diye demiyorum gerçekten HİÇ yararı yok, çözmesen daha iyi. Nitekim doğru yaptığınız soruların bile cevaplarını okuyarak bir kere bitirmek bile bu sınavı kazandırır.

      Haziran'a kadar vakit varken gecelemeye gerek yok. Haftada 5 gün taviz vermeden çalışın ama yeri geldiğinde kendinize tatil de verin, seviyenizi bilerek uygun çalışmanızı hesaplayın; günde en fazla kaç saat çalışabiliyorsanız bunun %60'ını hatta %50'sini günlük çalışma süreniz olarak kabul edin %100'e son ay geçersiniz. Kesinlikle bir kütüphane bulun ve orada çalışın. Evdeyken ailenizle vakit geçirin, sosyal hayatı boş verin. Tatil günü illa oyun oynayacağım veya arkadaşlarla vakit geçireceğim diye zorlamayın boş vaktinizde sizi ruhen ve bedenen dinlendiren şeyler yapın; yatağınızı bile örtmeden bütün gün evde dizi izlemek bazen sizin bir haftalık ders yorgunluğunuzu sıfırlar. Zaten aile hayatı icabı sürekli işiniz çıkacak bunlardan arta kalan zamanı da dinlenmeye ayırın.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları

      Arkadaşlar daha belli olmaz. 2015'de Mayıs sınavının ilanı 19 Mart'ta gelmişti. Eğer çalışmak için duyum bekliyorsanız Mart ayı sonuna kadar belirsizlikte kalırsınız o yüzden bence çalışmaya başlayın/devam edin. Kesin olan tek bir şey varsa o da; 2017'de de hakimlik sınavı yapılacağıdır. Bu Mayıs'da olmazsa Aralık'ta olur ama olur. Bu sınav 3 ayda kazanılır deniliyor ama bence iyi puanla işini şansa bırakmadan tek defada kazanmak için 1 yıla yakın bir süre en uygunu. Benim çalıştığım kütüphanede 3 ay boyunca, haftada 6 gün; günde 12 saat çalışan o kadar çok kişi bu sınavı kazanamadı ki... Bu denli yüksek tempoyla kazananların ya ikinci ya üçüncü sınavıydı ve zaten temelleri vardı. Ciddi derecede iş, çocuk ve geçim gibi engeller yoksa şimdiden çalışın, bu sene kazanmak üzere hedef koyun. İlan beklemek insanı boş yere yorar, bizzat kendimden biliyorum.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakimlik Sınavı Mülakatları

      Mal bildirimine genel sağlık borcunu yazmam gerekir mi? Veya bu borcun varlığı bana mülakat aşamasında sorun olur mu?

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @kün-fe-yekun Rica ederim, Allah kolaylık versin.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @kün-fe-yekun Themis'in ders kitapları en güvenilir olanlar, bunlardan çalışmak en doğrusu. Bence bu sınavı kazanmak için çözülmesi gereken 3 tane deneme kitabı var:

      1. Konsensus çıkmış sorular. Bu kitabın en iyi tarafı cevap anlatımlarının çok iyi olması; cevapta o konunun başka ne şekilde sorulabileceğini de anlatıyor. Cevap anlatımları en iyi kitap bu.

      2. Monopol: Çok popüler değil ama tam tamına bu sınavın zorluğuna ve soru kalitesine tekabül ediyor, ÖSYM'nin çokça tenezzül ettiği "hileli" ve "kelime oyunu" soruların benzerleri var bu sayede soru çözme tekniğine çok büyük katkısı oluyor. Nitekim bu sınav sadece konuları bilmekle yapılacak bir sınav değil aynı zamanda soru tekniğinin de öğrenilmesi lazım. Bu kitap bu iş için ideal. Tek sorunu cevap açıklamaları(özellikle özel hukuk konularında) çok zayıf o yüzden hatanı öğrenmen için çok dikkat etmen ve yanında kanun ve kitap bulundurman lazım, yanlışını tam anlayabilmek için. Yinede bence çalışmaya kesinlikle değer.

      3. Tabii ki Justice: Özel hukuku sınavın mantığına ve soru tipine pek uymuyor bu yüzden biraz bu yönden zayıf ama cevap anlatımları monopol'e kıyasla çok daha iyi fakat zaten bu kitap soru tekniğinden ziyade konu tekrarı kitabı bu nedenle bence çözülmesi zorunlu bir kitap.

      Konsensus'u en az iki kere çözmek lazım, en son üçüncü kez sadece yanlışlara dönüp yanlışları tekrar çözülmeli.

      Monopol en az bir kere çözülmeli hatalara kesinlikle dönülmeli ama eğer konsensus iki kez bittiyse artık Monopol'ü de iki kez çözmeyi öneririm.

      Justice bir kere çözülmeli ama sakin sakin sindire sindire yapılmalı bazı soruların aşırı absürtlüğüne sinirlenmemeli. Mesela İdare hukukunda son 4 testi çözmesen de olur. Benim şahsi kanaatim bu denli zor soruları sorarlarsa zaten sınavda ancak şans eseri çözülür. Nitekim Justice'nin bu zor soruları akılda kalmıyor. Zaten kitapta yer yer: "Buradaki sorular abartı ama yine siz bir bakın" benzeri ifadelerle bu soruların hangisi olduğu belirtiliyor.

      Bir dershaneye tamamen bağlanmayı uygun bulmuyorum çünkü hiç bir dershane tüm derslerde en iyi hocalara sahip değil. Ben monopol'e gittim mesela diyebilirim ki Ömer Keskinsoy'un Ceza-Cmk (Anasaya da gayet iyidir ve sınav için yeterlidir) derslerine girmek lazım yine onun dershane notları kesinlikle gerekli. Abdülkadir Hoca'nın da derslerine girilebilir ama notları ve kitabı kesinlikle alınmalı. Bilal Hoca ise İdare-İdari Yargı ve Anayasa anlatsın sen dinle bu kadar teknik anlatan hoca azdır dersini dinle tahtaya yazdıklarını/tablolarını güzelce not al. Verdiği fasikülleri oku en zor sınavda bile 5 soru yaparsın ders başı ola ki tamamını yapamadın. Tarihte Bekir hocanın videolarını izle ve arada soru çöz, sınavdan önceki hafta bu videoları son kez baştan sona bitir. Bana hiç çalışmadığım halde sadece bir kere izlemekle 10 soru yaptırdı.

      Bu sonuncu şahsi kanaatimdir: bir günde 10 saat çalışmak verimli değil. Önemli olan istikrar ve düzen, insan beyninin kapasitesi, vücudunun hastalığa dayanıklığı, ruhunun limiti belli. 3 ay sabah 9 akşam 9 şeklinde çalışıp sınava bir ay kala temelli bırakabilir, hastalanıp haftalar kaybedebilir veya çalıştıklarını unutabilirsin. Önemli olan program yapmak kendi kapasiteni bilmek ve ona göre çalışmak. Yorgun olduğun gün ara vermeyi bilmek lazım, çalışmanı saatlerle değil konularla ve sorularla ölçmek lazım. Programın gerisinde kalırsan daha fazla saat ve gün çalışırsın zaten. Ayrıca programı yaparken gerçekçi ol; günlük kapasitenin %50'sini baz al. Yani ben bir haftada bir ders bitiriyorum 1000 soru çözüyorum diyorsan dersleri iki haftada bir bitirecek ve haftada 500 soru bitirecekmiş gibi hesapla. Çünkü kesinlikle engel çıkacak, programın sarkacaktır. Saati geldiğinde değil kafan durduğunda çalışmayı bırak: bu bazen fazla çalışma bazen az çalışma demektir.

      Nacizane aklıma gelen öneriler bunlar umarım yardımı olur.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @yemre6606 Ne uğraşması, sorunuza yanıt olsun maksadıyla yazdım.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @yemre6606 http://www.osym.gov.tr/TR,12939/2017.html "39"u 40-41-42 olarak değiştir. 43 denersen hata verir. Oradan anlıyoruz.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      Link geldikten sonra açıklanması bile uzun sürüyor nasıl bir sınavsa...

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      Arkadaşlar şu an 39-40-41-42 açık durumda. 39 dahil hepsi son 30 dakikada açıldı aralıklı aralıklı. Belli ki her an açıklanabilir.

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish
    • RE: 24 Aralık Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı.

      @paretowilfredo belki arkadaşlar utanırlar derdim ama, insanoğlu neticede. Peki artık ne kadar sürer açıklanması herhalde 10-20 dakika içerisinde demek gerçekçi olur mu?

      HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI SINAVLARI içinde yayımlandı
      T
      theinnerfish