2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Kamu denetciligi basvurusunda insallah dil olmaz
-
Bende bu konuda bazı kurumların alıma çıkacağı noktasında ufak ilaveler yapayım:
Öncelikle kurumlar ÖYSM'nin yapmış olduğu puan güncellemesinden bihaber. Bu durum, kurum sınav yönetmeliklerinin değişmesi noktasında zaman kaybına sebep olacak bir unsur. Malum her kurumun yapmış olduğu sınav yönetmeliğindeki değişiklik oldu bitti ile bir hafta da tamamlanacak bir mesele değil. Bu konuda bir haber yapılması gerektiğini biliyoruz ve en kısa zamanda bu durumla ilgili bir haber paylaşımı yapacağız. Bunun dışında hangi kurumlar sınav açar noktasına gelince:
1- İl Planlama Uzman Yard.
2- Kamu Düzeni ve Güvenliği Müst. Uzman Yard. (Son alım 2014 yılında yapıldı ve Müseşar Yard. H. Emrah Beriş bu kişilerin uzman olmasından sonra alım yapacaklarını söylemişti.)
3- Kamu İhale Kurumu (Her sene ilana çıkarken, 2016-2017 arası ilana çıkmadı. 2017-2018'de ilan gelir.)
4- KOSGEB Kobi Uzman Yardımcılığı (Sayı yüksek olacak diye düşünüyorum.)
5- Ürün Denetmen Yardımcılığı
6- GTB Uzman Yardımcılığı (Yeter artık! Diyecek kadar beklettiler, bu sene ilan gelir diye düşünüyorum.)
7- Başbakanlık Uzman Yardımcılığı lağvedildikten sonra yerine ne kurulacağı an itibariyle belirsiz olduğundan yakın zamanda ilan geleceğini düşünmüyorum.) -
@Antimülakat hocam sence kdgm bu sene açar mı sınav? bu sınava yalnızca siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunları, psikologlar ve hukukçular giriyordu. her branşın puan türü farklıydı yine öyle mi olur ?
-
@sbf12345 hocamızın verdiği cevap bu yıla işaret ediyor kardeşim. Ben yine aynı şekilde olacağını düşünüyorum: Hukuk, SBKY ve Ulus. mezunlarından olur alımlar.
-
@Antimülakat teşekkür ederim
-
yeni kurulan kurumlar var bunlardan biri kişisel verileri koruma kurulu alım yapar diye düşünüyorum ne diyorsunuz ?
artı anayasa mah. raportörlük kaç yıldır açmıyor
artı yasama uzmanlığı..bu üçünü istiyorum -
@davetsiz evet insan hakları ve eşitlik kurumuda alabilir
-
@paretowilfredo İdari yargı hakimliği konusunda beklentiniz yüksek mi acaba ya da bir duyum var mı olacağına dair ? Kpss den bu sene uzak kalmış biri olarak kendimi oraya yönlendirmek istiyorum ama emin olamıyorum sınavın açılıp açılmayacağından.
-
@Antimülakat hocam bu listeye sgk mufettislik sgk denetmenlik vergi mufettisligini de ekleyelim
-
@sbf12345 kurumun isminde bi buyuleyicilik bi gizem var.bana biraz mit ı cagristiriyor.bu kurumda uzman yardimcisi ne iş yapar bilginizi var mı?
-
@DELİ-KURT terörle mücadele Kurulunun sekretarya hizmet ini yerine getiyorlar.
-
Operasyonal görevleri yok terörle alakalı verileri değerlendip politika üretmek bunlar i siyasi karar vericilere iletmek gibi görevleri var kurumun çözüm sürecinide bu müsteşarlik yurutuyordu
-
Kamu Düzeni Ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı
Çok afilli.Ben bundan istiyorum -
@Antimülakat 2016kpss nin 2 yil olmasi icin haber yapar mısıniz
-
@Kutyler inşallah gerçekten çok afilli,
-
Yeni KHK yayınlandı gözümden kaçmadı ise maliyeden herhangi bir ihraç yok fetö nün hücrelenemediği bu güzide bakanlığımızı tebrik ederim.
-
@sbf12345 hocam bunun sınavı klasik oluyor bir de süreci çok uzun galiba.Özellikle Kamu Yönetimini iyi çözmek lazım bu KPSS'de.Sanırım o testin ağırlıklı olduğu puan türünden çağırırlar birde uluslararası ilişkiler
-
https://www.tercihiniyap.net/haber/689-sayili-olaganustu-kanun-hukmunde-kararname-yayimlandi
168 tane a kadro ihracı var dostlar.
-
@Kutyler evet süreç uzun , sınav klasik 5 soru soruyorlar
-
@paretowilfredo Akademisyen olmak en iyisi