2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar ben bir bilgiyi size ilettim. bu tarz sınav biçimine kökten karşı birisi olarak eğer imar ve Bayındırlık cevabı kabul edilmişse beni sevindirir. sevinme sebebim yarım soru ekkenmesi olmaz netlerime. sevincim sınavın hafıza sınavı modundan çıkıp bilgi olcmeye yakinsayacak olmasındandir.
-
@hayati-kişisi bilgi ölçmekse amaç onun imar komisyonu olduğunu bilmek gerekir.yanlış yazıp cevabı bilmeden puan almakta hakkaniyete aykırı.
-
@taromisaki9 bütün kalbimle güldürdün beni kardeşim. var olasın.
-
Ben dr imar ve Bayındırlık Komisyonu yazdım ancak bunun kabul edilmesi çok yanlış olur , imar Komisyonu yazanlar haksızlık olur
-
@hayati-kişisi bizi de hocan güldürdü dostum eyvallah
-
Meclis başkanı/tbmm başkanı gibi alternatif cevaplar olur zaten bunu ösym kendisi açıkladı ama başkan yada meclis gibi bi ifade alternatif cevap olmaz.neyse az kaldı sabırla bekleyelim o kabul edilmez bu kabul edilirlerin anlamı yok ösym den başkası bilmiyor.
-
@osaduman hocam soru belediye kanunu 5393) madde. 24 /2. Sadece imar geçiyor.
-
Son sınavdaki alternatif cevaplara bakıldığında bir mevzuat ta ifade karşılık buluyorsa kabul ediliyor.
Ama bu imar ve Bayındırlık olmaz -
@taromisaki9 ne mutlu ben ve ilgili okuyucuya. sevindim yuzunuzde bir tebessüm ettirebildigimize şu çetin süreçte.
-
Imar komisyonu yerine imar ve bayındırlık komisyonu yazan puan alamaz almamalı bunu bilene haksızlık olur
-
@mg_ bende öyle diyorum kardeşim. Kanun imar diyor. Cevapta imar olmalı sadece
-
@wagner kardeşim hiç umurumda degil bu soruyu doğru çıkarmak ama kanaatim imar bayindirlikta degil de mesela gecen yıl ki un pamuk şeker sorusunu yanlış saymanin haksizlik olacağı yönünde. yani burada aslında esas olan şey hatirlanmis hatta belediyelerin resmi verilerine yansımış aynı ifade. ha dediğim gibi bu soruyu doğru cikarma cabam yok ama hakkaniyet bu ifadenin kabul olmasıdır.
-
Cevap imar olmakla birlikte çok kesin konuşmamak gerekir .geçen sınavda kanunda geçen ifadelerin de alternatifleri olduğu görüldü.bunlar tabi sınav sonucu açıklandığında unutuluyor.kanun ile bir programdan soru gelirse aynı ölçüde değerlendirmek lazım programda dalgalı geçer sen esnek yazarsın pek tabi esnek diye diretirsin cevabı bunların kesin sonucu sonuç açıklandığında belli olur.
-
@osaduman eyvallah hocam ben yanlış anlamışim kusura bakma
-
@fc-real-gdp sizin gibi tahmini net listesinin ilk üçunde yer alan zeki bir aday ; bakan ile bakanligi ifadelerin farklı anlamda olduğunu biliyor degilmi?
-
@yakupcemil güzel bir şeye degindin arkadaşım. ben esnek kur cevabını vermiş olmama rağmen bu sorudan çok şüpheliyim. yani hakikaten çok detayda esnek kur sorusu sıkıntı yaratabilir ve bu cevabım aleyhime dönebilir diye düşünüyorum. cünkü bu iktisat. yani temeli sozcuklere dayanarak olusturulmus bir disiplin degil. en basit ifadesiyle anlatacak olursak: sinavdaki tamlama ve tam dışlama tartışması buna örnek teşkil edebilir. ikisi de ayni şey gibi duruyor ama malum üzere degil. ve burada mesele çeviri meselesi de degildir.
hulasa ummadığımiz taş kıracak baş. -
Hocaların bence artık bu saatten sonra soru tartışmasının hiçbir anlamı yok.Yapanlar yaptı yapamayanlar da yapamadıkları ile kaldı.Biz dua edelim de hakkaniyet çerçevesinde, sorular değerlendirildi.Sureç uzadıkça belirsizlik daha da artıyor.Soruyu okuyan hocalarımız inşaallah liyakat esasını esas alıp değerlendirme yaparlar.Bu iş bence çok uzadı
-
@yakupcemil hocam imar ve bayındırlık bakanlığından bu sonuca nasıl ulaştınız?
-
@fc-real-gdp evet abi Bakanlığı da kabul etmişler. evet.
-
Benim işim var çok şükür bu sınavı işimin olmadığı zaman kazandığımda ne tür beklentilerim hayallerim vardı onları hatırladıkça işi olmayıp da bu sınavı bekleyen arkadaşların duygularını çok iyi anlıyorum fakat hayal kırıklığına uğramamak adına kendilerine tavsiyem b planı yapsınlar yoksa benim gibi 5 sene işsiz gezerler herkese iyi akşamlar