İdari Hakimlik Sınavı Kaynak Listesi, Çalışma Yöntemi.
-
kpss den sonra ilk hedefim, umarım güzel sayı olur ve kota da kalkar bizim için
-
@uzmanyrdd 4 dakika
-
İİBF mezunu olup da , çalışan yahut ,mülakata giren , hazırlanacak olan var mı ?
-
@FathCura mutlaka vardır.
-
@FathCura diğe başlık da mülakat sonucu bekleyenler ben dahil iibf mezunuyuz. Hazırlananlar da var mutlaka
-
Arkadaslar bi dahaki ilan ne zaman gelir duyumu olan var mi? @paretowilfredo
-
@issiziibfli bence ilanı beklemeyin. Aşağı yukarı bütün sınavlar sorumluluk kapsamı açısından yakın. Bir yerden başlamanız faydalı olur. Eylül ekim kasım üç aydan biri Sınav içinse, adalet bakanının açıklaması bu.
-
Teşekkür ederim, artik idari hakimlik ilani zor dedikleri için bir de sizlere sormak istedim
-
Seelamunaleyküm arkadaşlar, ben adliyede Zabıt Katibi olarak çalışmaktayım. 21 Yaşındayım.Ve sizlerin tecrübelerinden, bilgilerinden istifade etmek istiyorum.Aöf Adalet okuyorum.Adalet bölümünden DGS ile Hukuk'a geçmeyi düşünüyordum, lakin işlerden dolayı hatta mazeret bulmayayım, pek önemsemediğimden ortalamam 1.80 şu anda.2.sınıfım alttan derslerim var seneye uzadı,okul.Ancak bir şeyler yapmak isteği kabardığından dolayı yaşım da genç olduğundan daha iyi şeyler yapmak istiyorum,inşaallah hayırlısıyla.İdari Hakimlik, Kaymakamlık vs. için ne yapmam nasıl bir yol izlemem lazım? Aöf den Kamu Yönetimine geçip, kamu yönetimini okurken 2 sene bir yandan bu sınavlara mı çalışmaya başlayayım.Dgs ile Hukuk işte olsa ne güzel olacak inşaallah ama bu ortalamayla Hukuk'a geçmem özelde bile çok zor.Aslında DGS bana YGS-LYS'den daha kolay ancak aöf ortalaması haddinden fazla düşük olduğu için, sınavı full yapmam lazım, nerdeyse.Kısacası daha iyi yerlere gelip, vatanım milletim için daha iyi hizmet etmek istiyorum, inşaallah.Ama durumlar biraz karışık gördüğünüz gibi beni yönlendirirseniz sevinirim.Özelden de yazabilirsiniz.Hayırlı Günler.
-
@Fatih1453 kaldığınız dersleri verirseniz not ortalamanız düzelir böylece daha rahat geçiş yapabilirsiniz.
-
Burası neden bu kadar sessiz
Sınav ilanı yakın değil mi -
@iüiktisat yakın mı hocam var mı bir duyum ?
-
Meraba ben idari hakimlik sınavına ilk kez hazırlancam ve iibfliyim nasıl hazirlanmaliyim bir fikrim yok nelere ağırlık vermeliyim yardımcı olur musunuz
-
@dilekayaz kaynak listesi başlığın ilk kısmında paylaşıldı, onları alıp konu çalışarak başlayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için burdan sorun bilenler cevaplayacaktır.
-
@burcuburcu çok teşekkür ederim
-
Merhaba Kamu Yönetimi 1. Sınıf öğrencisiyim İdari Hakimlik için okuduğum bölümün avantajları ve dezavantajları nelerdir ? İleride İdari Hakimlik sınavına girmek istiyorum şimdiden sınava hazırlanmam sizce uygunmu ?
-
@kadiracr merhaba, şu an sınava hazırlanmak için çok erken bir tarih maksimum 120 gün gibi bir süre hazırlık için yeterli. İdari hakimlik sınavını kazanmanın bölümle bir ilgisi yok sıkı ezber yapıyorsan rahatlıkla mülakata kalırsın.
-
@kadiracr şuan için çok erken. Size tavsiyem bir ve ikinci sınıfta ortalamanızı yüksek tutup İngilizcenizi geliştirin. Gerek KPSS gerek hakimlik sınavlarını 3. Sınıfta yavaş yavaş başlayıp halledersiniz. Ayrıca bölümünüzün de dezavantajı olmaz rahat olun o konuda. Yolunuz açık olsun
-
İyi çalişmalar arkadaşlar ben ekonomi ve finans bòlümü mezunuyum acaba bu sinava girebilirmiyim?
-
@mervemerve önceki yılların idari hakimlik sınav ilanlarına bakarak anlayabilirsiniz.