Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
İlan hayırlı olsun arkadaşlar;) Hukuk uzman yardımcılığı için 89 puanla şansım olur mu ? Bir de yds puanim 65 civarı, ingilizce türkçe çeviriden korkmuyorum ama Türkçeden İngilizceye çeviri gözümü korkutuyor. Daha önce bu sınava giren var mı çeviriden tolerans gösteriyorlar mi ? Çok soru sordum
-
@autumn 23 Ocaktan beri her hafta bir malumatla ah bu hafta derken malesef aynen böyle oldu şunu anladım kpss'den sonra mülakata girdikten sonra hiçbir şekilde beklentiye girmeyip çalışmayı bırakmayacaksın yoksa gerçekten böyle bitiyorsun kendi kendimi bitirdim enerjim kalmadı .
-
7 mayısta zaten ales var niye sınav tarihini belirlerken buna dikkat etmemişler anlamak gerçekten güç. mayıs ayında kpss gk gy var kpss alan var guy var ales var bi de bunu koymuşlar tam olmuş. ver hazirana girmek isteyenler rahat rahat girsin. benim girmek istediğim sınavlardan biriydi. alese girmek istediğimden giremeyeceğim. bu kadar ay gelmeyen ilanlar tam sıkışık olan ayda gelmeye başladı. ne desek boş girecek arkadaşlara başarılar.
-
Yerimizi ayırtalım bakalım.. İlan hayırlı olsun bekleyen herkese
-
Hukuk puan turlerindeki 90larim ise yaramiyor ya,ahh ah Keske hukuk okusaymisim. Ainava gireceklere basarilar
-
Arkadaşlar SPK nın çalışma yeri İstanbul mu?
-
@paretowilfredo bu sinavin hazirana alinma durumu mumkun mu acaba istekte bulunulsa cunku hepsi birbirine girdi sinavlarin
-
@Diamond sanmiyorum dostum kurumlar kimsenin naptigi ile cok ilgilenmez. Ayni gun 3 kutum sinavi oldugunu dahi gorduk daha once.
-
@arya Spk çalışma yeri İstanbul Ataşehir olacak hocam.
-
öss de derece yap mühendis ol. kpss de yds de derece yap, bilgisayar konusunda uzman ol sonra gel istanbul şartlarında 4bin al.
hiç çaba sarf etmeden öğretmenlik bitirip ve yine rahat bir şekilde atanan öğretmen de hemşire de aynı maaşı alıyor.
neden böyle -
@galatasaray İstanbul diyorsun da, doğma büyüme İstanbullu olup Ankara'ya yerleşen ve işe giren biri olarak Ankara ile İstanbul arasında hayat pahalılığı konusunda herhangi bir fark göremiyorum. İki şehir arasındaki tek fark (meşhur deniz muhabbetine girmezsek) İstanbul'da trafiğin daha fazla olması ve kiraların aşırı uçmuş olması. Su, elektrik, doğalgaz faturalarını bile karşılaştırdım. Çok küçük farklar var. Kira olarak da Ankara'da 800 TL'ye tutacağınız evi İstanbul'da 1200-1300 TL'ye tutuyorsunuz. Kurumun lojman imkanı ve kira yardımı varsa açığı kapatabilir. Bunu bir araştırın bence...
Onun haricinde BDDK ile birlikte İstanbul'da yaşamak isteyen arkadaşlar için bulunmaz bir nimet bu sınav...
-
ingilizceden bu sene ne çektik be
-
Edindiğim bir bilgiye göre bu promosyondaki İİBF'li uzman yardımcılarının yarıdan biraz fazlası çalışacakları birime göre İstanbul'a alınacakken kalan kısmı Ankara'ya alınacak. Hukuk ve Bilişim uzman yardımcıları da daire başkanlıklarının henüz Ankara'da olmasından ötürü Ankara'da işe başlayacaklar. Ancak İstanbul'daki bina inşaatının 2021'e kadar bitmesi ve bitimden itibaren kurumun tamamen İstanbul'a taşınmasını müteakip herkesin çalışma yeri İstanbul olacak. İleride Ankara'da bir irtibat ofisi bırakılıp bırakılmayacağı ise henüz kesin değilmiş... İş yükü ise atılanlar olduğu için fazlaymış ancak o iş yükü, verilecek eğitimin ardından yavaşça artacakmış.
-
Acaba gecmis yillarda kacla kapatmış çalışmayı çok isterim bu kurumda ama puanim riskli ingizliceyi de hallederim of of
-
Arkadaslar istatistik ve ticari hesap kismina nasil calisiyorsunuz pdf falan var mi paylasabilir misiniz
-
geçen sene sınava girmiş ve sadece ingilizce çeviriden 35 alarak elenmiş birisi olarak eğer ingilizceniz çok iyi değilse çok iyi bir şekilde hazırlanmanız ve çalışmanız gerekiyor çünkü gerçekten çevirisi öyle kolay olmuyor yds 55 im var ama baya zorlanmıştım yani ki 35 aldım zaten bu arada puanlar açıklanmıyor ben kuruma mail atmıştım sağolsunlar gönderdiler çok ilgili ve çalışanlarına değer veren bir kurum. En azından ben öyle hissettim sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim
-
Arkadaşlar SPK sınavı için özel çalışma önerisi olan var mı acaba özellikle ticari matematik ve hukuk için.Matematiğim iyidi ama lise sonda iken çoğunu hatırlamıyorum.Öte yandan hukukla aram berbat bir türlü aklımda kalmıyor nasıl öğrenebilirim ya da nasıl hazırlanabilirim.Yeşillendirseniz muhteşem olur.İyi geceler.
-
@kelime9345 çeviride genelde tolerans olur ama rakiplerin düzeyi de önemli tabiki.
-
@oguzhan24 dostum hukuk icin diger sinavlara yaptigimiz tavsiyelere bakabilirsin. Son olaran vmy icin ilk mesaja ekledim o baslikta.
Ticari matematik icin spk nin formatina en uygun kaynak olarak Metin Kamil Ercan hocanin finansal yonetim kitabini begendim ben. Bizim Gazi Isletme'nin duayen hocalarindandir. Kitap buna nazaran olabildigince sadedir. Anlasilirdir. O kitaba goz atabilirsin.
-
Arkadaşlar kafamı ciddi anlamda kurcalayan bir konu var. Iktisat, maliye, muhasebe, hukuk ve ingilizce alanlarından en azından geçer puan alabilecegimi düşünüyorum ancak ticari matematik, istatistik alanı ile ilgili en ufak fikrim dahi yok. Kpss ye bu kadar az zaman kalmışkende bütün dikkatimi bu iki alana yöneltemem. Sorum şu : Bu iki alan ile ilgili olarak yalnızca çıkmış sorulara göz gezdirsem ve yüzeysel bir çalışma yapsam geçer not alma ihtimalim var mı ? Yoksa gereksiz bir iyimserlik olur ve boşa kürek çekmiş mi olurum ? Konu ile ilgisi fikri olan herkesin öneri ve tavsiyelerine açığım