2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@can-mavi o zaman insallah bir günde biter hepsi. Bakalim nasi olcak
-
Osym puan turlerini acikladigi gibi sayistay ayni hafta icinde p48 puan turunu kullanacagini aciklamisti. Ancak sinavin 3 ilde olacak olmasi p48 ile bir basvuru baraji bile konulsa cok dusuk olacagini gosteriyor. Kendine guvenen insan icin sinava kac kisinin girdiginin bi onemi yok bence herkese basarilar
-
@mostramozic 3 ilde olacak olması başvuruları artırır eskiden sadece ankaradaydi.
-
@genclerbirlikli sabahtan beri hem Sayıştaya hemde ÖSYM ye bakıyorum protokol için ama galiba sizde bı keramet var bu ilanları ilk siz görüyorsunuz.
-
Daha önce diğer başlıkta uzun zaman önce bu konuyu epey tartismistik Kpss şartı olmaması kendim adına sevindirici bi durum. Sınav 2018 kpss den önce olursa baraj 70 olur veya hiç olmaz diye tahmin ediyordum çok fazla yanılmadım nitekim doğrusu buydu kpss ye 2 ay varken kpss şartı eklemek pek sağlıklı bir karar değildi zaten. Nitekim sadece hakimlik kaymakamlık ve sayistay için yoğun çalışanlar var kpss ye çok fazla odaklanmayan kişiler için haksızlık olurdu.Kpss den de 2 ayda 90 üstü performansa taşımak zor tabi.Sonraki dönem istediği şartı koyabilir onda sıkıntı yok Herkese başarılar dilerim
-
@varoufakis hahahah yok hocam fırsatçılık yaptım bu sefer, @can.mavi hocam saat 12de dpbyi işaret etti, ben de bu fırsatı kaçırmak istemedim hızlı davranıp paylaştım ilanı
-
Bu sınava başvuru patlaması olur ve sınav esınav merkezlerinin kapasite yetersizliğinden normal şekilde ve sadece Ankara da yapılır
-
@tokyo fiyat çok yüksek olursa başvuru patlaması olmaz bence...
-
3 merkezde toplamda 5500 kişilik kapasite var kaymakamlık 165 tl idi başvuru sayısı baya vardı eğer gidip 300 tl gibi bir ücret koymazlarsa başvuru sayısı 15000i geçer buda merkezlerde 3 gün sınav yapmak demek olur hergüne ayrı soru hazırlanamayacağına göre bence e sınav merkezi olayı yalan olur ama bilmiyorum
-
@tokyo kpss şartı olmadığından dolayı 2018 kpss ye hazırlanan kişilerde girer sağlam bir katılım olur diye düşünüyorum bende
-
Sayının fazla olması hiçbir şey etkilemez, bundan önceki sınavlarda da zaten genelde 15 bin ile 20 bin arasında başvuru oluyordu , hatta son idari yargı sınavına 25 bin kişi girdi
-
@can-mavi hocam ben çok korkuom ilk defa sınava gircem bi kaynak fln öneriniz var mı valla ödüm kopuyo
-
Kpss şartı yoksa başvuran sayısını düşünmek çok mantıklı gelmiyor. Zaten şart olsa da yine rakipleriniz çok güçlü Kişiler olacaktı şimdi sayı arttı ama yine rakipler bellidir. Sayıştay gibi gözde bir kurumda zaten az rakip beklemek saçma olur kendi doğru kapasitenizi arttırmaya bakın bunları düşünmek yerine derim.
-
@ltfye dostum eleme sınavı için piyasadaki kpss kitapları gayet yeterli oluyor ...
Herkes kendine en fayda sağladığı kitaplardan çalışıyor , ben sayıştay için kendi çalıştığım kaynakları yazayım , yüksel bilgili çıkmış iktisat soruları , maliye 4t , hukuk ise bazen a kadro veya murat fasikulleri bazen de konsensus -
@keynesinabv, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
Kpss şartı yoksa başvuran sayısını düşünmek çok mantıklı gelmiyor. Zaten şart olsa da yine rakipleriniz çok güçlü Kişiler olacaktı şimdi sayı arttı ama yine rakipler bellidir. Sayıştay gibi gözde bir kurumda zaten az rakip beklemek saçma olur kendi doğru kapasitenizi arttırmaya bakın bunları düşünmek yerine derim.
Aynen katılıyorum , bir de arkadaşların unuttuğu bir şey var bundan önce sayıştay ve hakimlik zaten kpss istemiyordu , kaymakamlık da son 4 senedir kpss istemiyor , eğer bu sınavda daha onceden duyulduğu gibi p48 olsaydı sayıştay ilk defa kpss istemiş olacaktı
-
bu sınav, kpss için bir katalizör görevi görüyor sadece...
kpss şartı olsa daha fazla yoğunlaşılabilirdi.
neyse.hayırlısı.The Divine Plan.. -
Önemli olan rakiplerin fazlaligi degil, onemli olan düne göre nerede oldugumuz- ne kadar yol katettigimiz. Sayiyi dusunmeden calismaniza bakin
-
Benim kafama takılan nokta eleme sınavında gk gy olacak mı geçen yıla kadar olmuştu
-
Sınav kpss düzeyinde oluyo sınavı zorlastiran sürenin baya kısıtlı olması idi. Serilik bu sınavda önemli.
-
Mart 2017 sayıştay sınav yönetmeliği son değişikliğin ilgili maddeleri asagida paylaştığım şekildedir , kpss ve muhasebe açısından bir öngörü yapılabilir , şahsi düşüncem kpss sadece duyuru aşamasında kaldı ve muhasebe ise sınavda olacak yönünde ... kaldı ki kpss oacak olsa sınav Yönetmeliğinin giriş koşullarında yazması gerekirdi ( ornek icin bkn. vmy sınav yönetmeliği sınava giriş koşulları )
İKİNCİ BÖLÜM
Denetçi Yardımcısı Adaylığı Giriş Sınavı ve Atanma
Giriş sınavına gireceklerde aranacak şartlar
MADDE 4 – (1) Sınava girecek kişilerde;
a) 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak,
b) Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,
c) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,
ç) Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yapmasına engel bir durumu olmamak,
şartları aranır.
Eleme sınavı
MADDE 6 – (1) Eleme sınavı; alan bilgisi, genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşur ve test usulüne göre yapılır. Alan bilgisi; iktisat, maliye, hukuk ve muhasebe sorularını kapsar.
(2) Eleme sınavının değerlendirmesinde; iktisat yüzde yirmi, maliye yüzde yirmi, hukuk yüzde yirmi, muhasebe yüzde yirmi, genel yetenek yüzde on ve genel kültür yüzde on oranında olmak üzere ağırlıklı puan hesaplanır. Ağırlıklı puan toplamı en fazla olan adaydan başlamak üzere ve eşit puanlar için sırasıyla iktisat, maliye, hukuk, muhasebe, genel yetenek ve genel kültür puanı fazla olan öncelikli olmak kaydıyla 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulur. Bunlardan en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun beş katına kadar aday eleme sınavını kazanmış sayılır.