2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@merveee11 moralinizi bozmak istemiyorum ama gerçekçi cevap istiyorsanız bence çok zor. İmkansız mı değil gece gündüz çok çalışırsanız neden olmasın.
-
@çıkmadıkcandan öyle düşünmüştüm bende hocam sağolun fikirleriniz için
-
@merveee11 rica ederim.
-
Kompozisyon için makale tavsiye etmek isteyen olur mu, yahut çalışma yöntemi konusunda tavsiye vermek isteyen
-
@merve2655 Kompozisyon genelde güncel iktisat sordukları için Mahfi Eğilmez'in kitaplarından alabilirsiniz.Özellikle Değişim Sürecinde Türkiye kitabı.
-
@çıkmadıkcandan 70’i geçme şartı bütün derslerden aldığın puanların ortalaması. Yani yazılıda tek dersten 70 altında kalıp diğer derslerden aldığı ile ortalama 70’i geçiyorsa mülakata kalır. Gireceğin sınavın protokolünü iyi okumanı tavsiye ederim.
-
@ynsmr evet doğru diyorsunuz . Hatta orada da aritmetik ortalama 70 i geçecek şekilde standart sapma uygulanıp 135 kişiye tamamlanıyor . Ben sadece arkadaşımızın kafasında fikir oluşsun diye genel kuralı söyledim. Çünkü yazan arkadaş her bildiğimizi şöyle yazsak geçebilirmiyim diye soruyordu
-
@ynsmr evet doğru diyorsunuz . Hatta orada da aritmetik ortalama 70 i geçecek şekilde standart sapma uygulanıp 135 kişiye tamamlanıyor . Ben sadece arkadaşımızın kafasında fikir oluşsun diye genel kuralı söyledim. Çünkü yazan arkadaş her bildiğimizi şöyle yazsak geçebilirmiyim diye soruyordu
-
@ynsmr tavsiye içinde ayrıca teşekkür ederim.
-
@çıkmadıkcandan, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@misafir10 sınav bir sıralama sınavı olduğu için bildiğin her şeyi yazmak ( ki çok göreceli ) seni ilk 135 e sokmaz . Oradaki çoğu kişi çoğu şeyi çok iyi biliyordur. Ki 2018 klasik sınav soruları kolaydı . Benim sınavdan sonra konuştuğum kişilerin hemen hemen hepsinin sınavı iyi geçmişti . Yani temel bilgiyle ilk 135 e girmek zordur. Ben şahsen kompozisyon için Mahfi Eğilmez harici 10-15 kişinin 50-60 makalesini okudum. Fark yaratmak için bence özel çalışma yapmak şart
Müsaadenizle birkaç şey söylemek isterim hocam. Sınavın kolaylığı hususuna katılmıyorum. Sınav çok tuzaktı. Bu konuda bir kaç tespitte bulunmak istiyorum.
-
İlk olarak, gözüme çarpan ifa yardımcılığıyla ilgili soru. Çoğu kişi ifa yardımcılığı müessesesinin özelliklerini yazmış. Halbuki orada borçlunun sorumluluğunun şartlarını soruyordu. Bu konuyu Google, akademik kitap gibi yerlerde biraz araştırırsanız çok farklı şeyler ikisi. ( 30 puanlık soru olduğunu düşündüğümüzde dengeleri değiştirebilir)
-
Meclis soruşturmasıyla ilgili soruda gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanının soruşturma usulünü de yazan arkadaş vardı halbuki o meclis soruşturmasıyla ilgili maddede düzenlenmemiştir. Yani o soruda yazılmaması gerekirdi.
-
Muhasebe sorusunda hurda değer indirilmemesi gerekirken bu ayrıntı çoğu arkadaşımız tarafından atlanmış gözüküyor.
-
Maliye de hepimizin malumu biraz yorum ağırlıklı geldi sorular. Bu durum çoğumuzun zihnininde sınavın kolay olduğu algısını oluşturuyor ama daha bütçenin uygulanmasının sorumluluğu ile ilgili sorunun bile net cevabına ulaşamadık sayılır.
Böyle uzatabilirim örnekleri ama fazla uzatmak istemiyorum yazıyı. Sınavı ilk 10 içinde kazanmış bir tanıdığım bile bu yanlışların birçoğuna düşmüştü.
Not: Bu zamana kadar sınavın iptaliyle alakalı yazmadım hiç ama gerçekten hala yazılı sınavın yorgunluğu üstümde. Daha önce girdiğim hiçbir sınavda bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. Sınavın akıbeti ne olursa olsun, kazanan veya kaybeden bütün arkadaşlara bu tatlı rekabeti ve yorgunluğu paylaştıkları için teşekkür ederim.
-
-
@bivena çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Gerçekten teşekkür ederim. Ben yinede bir BDDK vs gibi bir klasik sınav ayarında olduğunu düşünmüyorum. muhasebe genel olarak kolaydı.( Monografi ile karşılaştırılamaz)İktisat en olası yerlerden sorulmuş . Kompozisyon sorusunu çoğu aday geleceğini tahmin etmiştir. Hukuk için bir şey diyemeyeceğim ( daha önce çok sıkı bir şekilde hakimliğe hazırlanıp mülakatta elenen biri olarak bana kolay gelmiş olabilir ki anayasa , idare, iyuk , medeni soruları da çok kolaydı ) ben de sizin gibi aynı temennideyim hak eden kazanır İnşallah. Yalnız iptal olsa da klasik sınav sonuçlarını öğrenebilsek en azından çok güzel olurdu.
-
@enki bakayım teşekkürler
-
@çıkmadıkcandan hocam kazandınız mi?