Üniversite de okurken ne hayallerle çıkmıştık yola. Şimdi dönüp geçmişe baktığımda o kadar üzülüyorum ki halimize. İlan gelsin diye etkinlik yaparız, ilan gelir açıklansın diye etkinlik yaparız, açıklanır mülakata gireriz mülakat sonucu açıklansın diye etkinlik yaparız. Sınava bir hafta kala sınav ertelenir biletlerimiz yanar. Aldığımız kitaplara, gittiğimiz dershanelere verdiğimiz paranın haddi hesabı yoktur. Bu kadar sıkıntı yetmezmiş gibi çevredekilerin bilmiş bilmiş konuşmalarını görmezden geliriz. Ders çalışmak için dışarıda arkadaşlarla iki çay bile içmeyiz. Daha söylenecek çok şey var ama susayım ben. Rabbim yardım etsin, sabır versin.
BiveNa
@BiveNa
BiveNa tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar benim heyecanım yok ama sizlerin bu halini görünce az çok kaymakamlık sınavındaki halim aklıma geliyor
Çok istediğim bir meslek değil benim. Hakimlikte Pek verimli olabileceğimi de düşünmüyorum açıkçası o yüzden idare mi vergi mi sorusuna Sayıştay Denetçiliği deyip çekiliyorum
Umarım millete en çok hizmet edecek kişiler kazanır. Hayırlı sonuçlar dilerim hepinize şimdiden.
-
@çıkmadıkcandan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@bivena sayıştay da akar hocam .dguy a falan da okeyim bu arada
o zaman sizin için hsk müfettişliği de olurmuş.
Her şeyin hayırlısı olsun hocam.
"Rızkı Huda yetiştirir, ilm-ü kemale cehd kıl."
(Rızkına Allah kefildir, sen ilim ve olgunluğa ulaşmaya bak.)
Demişler. O yüzden meslek sadece hizmet etmenin bir aracı olabilir diye düşünüyorum. Rabbim en hayırlı bir şekilde hizmet etmeyi nasip etsin
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@çıkmadıkcandan, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@misafir10 sınav bir sıralama sınavı olduğu için bildiğin her şeyi yazmak ( ki çok göreceli ) seni ilk 135 e sokmaz . Oradaki çoğu kişi çoğu şeyi çok iyi biliyordur. Ki 2018 klasik sınav soruları kolaydı . Benim sınavdan sonra konuştuğum kişilerin hemen hemen hepsinin sınavı iyi geçmişti . Yani temel bilgiyle ilk 135 e girmek zordur. Ben şahsen kompozisyon için Mahfi Eğilmez harici 10-15 kişinin 50-60 makalesini okudum. Fark yaratmak için bence özel çalışma yapmak şart
Müsaadenizle birkaç şey söylemek isterim hocam. Sınavın kolaylığı hususuna katılmıyorum. Sınav çok tuzaktı. Bu konuda bir kaç tespitte bulunmak istiyorum.
-
İlk olarak, gözüme çarpan ifa yardımcılığıyla ilgili soru. Çoğu kişi ifa yardımcılığı müessesesinin özelliklerini yazmış. Halbuki orada borçlunun sorumluluğunun şartlarını soruyordu. Bu konuyu Google, akademik kitap gibi yerlerde biraz araştırırsanız çok farklı şeyler ikisi. ( 30 puanlık soru olduğunu düşündüğümüzde dengeleri değiştirebilir)
-
Meclis soruşturmasıyla ilgili soruda gördüğüm kadarıyla Cumhurbaşkanının soruşturma usulünü de yazan arkadaş vardı halbuki o meclis soruşturmasıyla ilgili maddede düzenlenmemiştir. Yani o soruda yazılmaması gerekirdi.
-
Muhasebe sorusunda hurda değer indirilmemesi gerekirken bu ayrıntı çoğu arkadaşımız tarafından atlanmış gözüküyor.
-
Maliye de hepimizin malumu biraz yorum ağırlıklı geldi sorular. Bu durum çoğumuzun zihnininde sınavın kolay olduğu algısını oluşturuyor ama daha bütçenin uygulanmasının sorumluluğu ile ilgili sorunun bile net cevabına ulaşamadık sayılır.
Böyle uzatabilirim örnekleri ama fazla uzatmak istemiyorum yazıyı. Sınavı ilk 10 içinde kazanmış bir tanıdığım bile bu yanlışların birçoğuna düşmüştü.
Not: Bu zamana kadar sınavın iptaliyle alakalı yazmadım hiç ama gerçekten hala yazılı sınavın yorgunluğu üstümde. Daha önce girdiğim hiçbir sınavda bu kadar yorulduğumu hatırlamıyorum. Sınavın akıbeti ne olursa olsun, kazanan veya kaybeden bütün arkadaşlara bu tatlı rekabeti ve yorgunluğu paylaştıkları için teşekkür ederim.
-
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Hepimize geçmiş olsun. Sınavım kötü geçti benim. Bu kadar çok yanlışımın çıkacağını sanmıyordum. 70 civarı doğru bekliyorum. Bilmediğim soruyu yapamadığım zaman pek üzülmüyorum ama kelime oyunları yüzünden çok yanlış yapmışım. Yorulduğumun farkına varıyorum yavaş yavaş. Sınav çıkışı merakla telefon açmanı bekleyen aileye üzücü bir cevap vermek çok ağır geliyor artık. O yüzden büyük ihtimal ilk ve son hakimlik sınavımdı benim. Ne diyelim hayırlısı olsun her şeyin. Umarım en hayırlı şekilde hizmet edecek vicdanlı arkadaşlarım, kardeşlerim kazanır.
-
RE: 2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolör İlanı
@simón-bolívar, içinde söyledi: 2018 Adalet Bakanlığı Stajyer Kontrolör İlanı
kaçla kapatır?
Geçen sene 90 civarı kapattığını hatırlıyorum. Bu sene değişik bir yıl. Kimse birbirini düşünmüyor neredeyse. Yine yüksek kapatır bence. İçişleri Kontrolörlük ilanını az bir farkla kaçırdım. Bu biraz daha zor bir meslek ve turne süresi de fazla diye biliyorum ama ihtiyatlı davranarak yine 92 93 bandında kapanacığını düşünüyorum.
Bu arada kaçla kapatırsa kapatsın, mülakata girip girememem de önemli değil benim için. Nasipten öteye geçilmiyor. Bunun mülakatına giremem belki ama daha iyi bir kurumu kazanırım yani pek takmam öyle şeyleri ama arkadaşlara bir şey demek istiyorum;
Büyük bir ilim insanının büyük bir lafı vardır " Muvaffak olmak için çok bilmek gerekmez, iyi niyet kafidir" diye. Başarmak, yani muvaffak olmak isteyen arkadaşlardan ricam niyetlerini temiz tutmaları. Lütfen keyfi olarak ve gitmeyeceğinizi bile bile bir ilana başvuru yapmayın. Kendim için demiyorum. Benim bura olmaz başka bir yer olur. Daha önce Guydan elenip Kaymakam olan var yani bir şekilde nasibim gelir elbet ama kötü niyetle davranıp muvaffak olan var mıdır? Bilemiyorum.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Vefatının yıl dönümünde Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum.
-
@kaya87 Bu sınavda kolay, çok kolay; zor, çok zor sorulmuştu hocam. Bu yüzden belli bir net sayısında şıkışma yaşandı ve orada yığılma oldu. İlk defa kaymakamlık sınavına giren ve bu sınava yönelik çalışmayan arkadaşım sınavdan çıktıktan sonra " Ben gözümde çok büyütmüşüm çok basit bir sınavdı" derken şaşırıp kaldım. Halbuki daha önce bırakın idari teşkilat hakkında Kanun okumayı bir tane idare hukuku kitabı bile alıp bitirdiğine emin değilim. İnsan üzülüyor gerçekten ama ne diyelim vardır bunda da bir hayır. Olan oldu artık.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Rüyalarıma girmeye başladı yine sonuç açıklanma tarihi yaklaştıkça. Ah ben o soruyu nasıl yanlış yaparım, ah neden şu sınavdan bu kadar erken çıkarsın da yaptıklarını tekrar kontrol etmezsin, ah sınava girmeden buna neden dikkat etmedin feryatları çoğalıyor. Kazanamazsam sahiden üzülürüm, az kaldı şu hafta bitti mi önümüzdeki hafta perşembe çabuk gelir.
Ben normalde doğum günü falan kutlamam lakin bunu kazanırsam doğum günümde Ankara'da olanlara çaylar, kahveler, tatlılar benden
Sözde bakmayacaktım açıklanana kadar ama aklımdan çıkmıyor hocam sınav, dayanamadım bende
Siz bunları anlatınca sanki ben yazmışım sandım. Sayıştay başlığında yazdığınız yazıyı görünce de böyle hissetmiştim. Yaptığım basit hatalar geliyor hep aklıma. 2 şık arasında kalıp neden ısrarla gidip yanlışı işaretledim, bunu işaretleyecektim neden vazgeçtim, göz göre göre nasıl bu yanlışı yaptım? Gibisinden sorular insanın aklından çıkmıyor. En sonunda ise hayırlısı böyleymiş deyip bu düşünceleri silmeye çalışıyorum kafamdan
Gerçi bence siz boşuna endişe ediyorsunuz hocam. Size rahatlıkla geleceğini düşünüyorum mülakatın. Nasip olursa eğer ben mülakata kalırsam asıl sürprizi ben yaşarım. Eğer öyle bir şey olursa Sayıştay sınavından sonra Ankarada tatlı sözüm olsun benimde size
-
@refik-soydam Hocam heyecan dorukta. İstiyorum ki her daim birileri bir şey yazsın
Özellikle bu son günler de sık sık, acaba kaydırma mı yaptım? Soruları yanlış mı hatırladım? Gibisinden vehimler geliyor. An oluyor kazanma duygusuyla doluyor içim , an oluyor kaybetme duygusuyla... Sanki sonuçlar her daim açıklanıyor da her seferinde kaybedip kazanma duygusu yaşıyorum. Bu süreçte çok sınav gördüm ama insan; hayaline hem bu kadar yakın, hem de bu kadar uzak olunca bambaşka duygular yaşıyor. Siz tecrübeliler olarak anlatın bir şeyler hocam. Aklınıza ne gelirse. Hem heyecanımız yatışır, hem zaman geçer, hem bilgi olur
BiveNa tarafından gönderilen son iletiler
-
@çıkmadıkcandan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@bivena sayıştay da akar hocam .dguy a falan da okeyim bu arada
o zaman sizin için hsk müfettişliği de olurmuş.
Her şeyin hayırlısı olsun hocam.
"Rızkı Huda yetiştirir, ilm-ü kemale cehd kıl."
(Rızkına Allah kefildir, sen ilim ve olgunluğa ulaşmaya bak.)
Demişler. O yüzden meslek sadece hizmet etmenin bir aracı olabilir diye düşünüyorum. Rabbim en hayırlı bir şekilde hizmet etmeyi nasip etsin
-
Arkadaşlar benim heyecanım yok ama sizlerin bu halini görünce az çok kaymakamlık sınavındaki halim aklıma geliyor
Çok istediğim bir meslek değil benim. Hakimlikte Pek verimli olabileceğimi de düşünmüyorum açıkçası o yüzden idare mi vergi mi sorusuna Sayıştay Denetçiliği deyip çekiliyorum
Umarım millete en çok hizmet edecek kişiler kazanır. Hayırlı sonuçlar dilerim hepinize şimdiden.
-
RE: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Mülakat Süreci
Hayırlı günler arkadaşlar
@hickskaldor Hocam'ın tavsiyesine uyup önceki başlığı okudum ve Sayıştayın farkını bir kez daha gördüm
Evlere, sınavı kazandığımız için tebrik beyanını içeren ve istenilen belgeleri de kapsayan bir posta gönderilmiş önceki alımda. Ön görüşme öncesi aranıp haber verilmiş görüşme olunabileceğine dair falan. Çok ince hareketler bunlar. Şahsen daha mülakata kalan adaylara bile böyle davranış sergileniyorsa kurum sandığımızdan çok daha nezihtir diye düşünüyorum. Bu arada geçen alıma paralel bir süreç izleniyorsa eğer yüksek ihtimal bize de tebrik ve belge tebligatı gelecektir.
-
RE: İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 13 kişi
@alageyik08 Tahmin etmek zor. Şahsen ben başvurumu yaptım ama geri çekeceğim gibi. 7 kişilik alım için Ankara'ya git gel sonra tekrar git gel falan derken çok zahmetli iş. Benim gibi düşünen baya vardır bence
-
@bivena Bir de hakkımızda bilgi verecek kişiler aranıyor mu acaba? Kimleri yazmamız uygun olur?
-
Arkadaşlar belgeleri el yazısıyla mı hazırlayacağız? Hazırladıktan sonra şahsen teslim etmek mi gerekiyor yoksa postayla göndersek olur mu?
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@refik-soydam, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@bivena bu bakış merkezli her düşünce çok değerli ve bu mesleğin kalitesini sorgulamamız ve devletin geleceğini tartışmaya açmamıza kadar gider....ama çok da sıkıntılı bir noktaya da gidebilir.. sadece çekirdek bir kaç okulun katılabileceği bir meslek dalına da dönebilir... bunun İÇİN yetkililer çalıştay düzenliyor sanırım bir gün sadece bu konuyu tartışacaklar... umarım karar vericiler hem bu mesleğin geleceği hem de kaliteli hizmet sunumu ile halkımızın geleceği noktasında en hayırlı olana karar verir ve uygulamaya geçer...
Farkındayım hocam. Amacım ne Mülkiyeyi övüp diğer fakülteleri yermek ne de elimizden gelmeyen konularda konuşup kalp kırmak. Kaygım kendim için de değil. İsteyen herkes girsin bu sınava, kimse kimsenin nasibine engel olamaz sorun değil benim için. Tek istediğim liyakat sahibi, konusunda uzman, vicdanlı ve gereken yetkinliğe sahip kişilerin o makamlara gelmesi. Siz de biz de biliyoruz ki 100 soruluk bir sınav bu yetkinliğimizi ölçmede yetersiz kalabiliyor. En azından fakülte de verilen eğitimle bu yetkinlik bir ölçüde sağlanır diyorduk lakin bu sefer alan dışından başvurunun önü açılmış gözüküyor. Eski devirlerde küçük yaştan itibaren hemen hemen her alanda müthiş bir eğitime tabi tutulan idari makamlara gelecek insanların şimdi alan dışından bile alınması garibime gidiyor sadece. Ama umutlandırdınız beni. Umarım yetkililer hayırlı bir karar verir de bizim de yüreğimiz ferahlar.
Bu arada yüksek lisansta bile alan dışından başvuruda 1 yıl bilimsel hazırlık programı uygulanıyor genellikle. Bu aklıma gelince ve bu kadar önemli bir makamda alan dışı başvurunun önünün açıldığını görünce üzüldüm biraz.
Merhum Recep Yazıcıoğlu emniyet müdüründen vali olmasına bile karşıydı. Bu günleri görse ne düşünürdü acaba diye de sormadan edemiyorum kendime.
Yazı biraz uzun oldu. Konuşmamı açıklığa kavuşturmak için yazdım. Başlığı meşgul etmek istemiyorum. Her şeyin hayırlısı olur hakkımızda umarım. İyi günler cümleten.
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@ovuz Hocam şahsınıza hitaben söylemiyorum sakın yanlış anlamayın. Sözleriniz aklıma bir kaç husus getirdi de arkadaşlarla paylaşmak istiyorum müsaadenizle.
Hepinizin malumudur arkadaşlar. Mekteb-i Mülkiye'nin Fatih Sultan Mehmet Han'ın işlevini değiştirdiği ve anladığımız manaya kavuşturduğu Enderun Mektebine kadar uzanan köklü bir geçmişi vardır. Devletin üst düzey bürokratların yetiştirildiği bu okulun ehemmiyetini anlatmaya emin olun kelimeler ve kitaplar yetmez. Zamanla çeşitli ıslahatlarla yapısı değiştirilen bu okulu bugün bu seviyede görmek çok üzüyor beni. Mektebi Mülkiye'nin bile şuan gerekli eğitimi verip vermediği şüpheliyken yurdumuzun her tarafında açılan idari bilimler şaşkınlığımı, korkularımı ve endişelerimi o kadar arttırmıştı ki taki bu son duruma kadar. Sınava girebilecek bölümlere bakamıyorum bile görüp üzülmeyeyim diye. Koskoca Enderun Mektebinin İşlevinin değişip buralara kadar geldiğini aklım, mantığım, hiçbir şeyim almıyor ve kabul etmiyor. Umarım planlaması yapılmış ve yapılan bu politikanın sonuçları hesaplanmıştır yoksa ileride doğurması muhtemel sorunlar içimi ürpertiyor. Nasıl ki bir Hukuk Fakültesi mezunu olunmadan hukuk nosyonuna sahip olunmuyorsa aynı şey Mülkiye için de geçerlidir diye düşünüyorum. Saygılarımla...