@mr-aday 5 yıl önce memurluk mulakatindan bigun önce babamı aradım dedimki(o zamanki odun kafama): "neden torpil yaptirmiyoruz şimdi herkes yaptıracak ben işi hakediyorum benden daha az hakedenler kazancak zaten herkes yaptırıyor günahı yok bilmemne". Babam demistiki: " ben gardiyanlik mulakatina köyden damatligimi giyip gittiğimde ip germislerdi boy ölçümünü onla yapıp ipten gecemiyenleri eliyorlardi. Biz de beş altı arkadaş ipten gecemedik orada kenarda oturuyorduk ki zamanın başsavcısı geçerken bu çocuklar niye oturuyor burda demiş görevliye. Gorevlide " onlar ipten gecemeyenler efendim" demiş. Bassavcida aklın zekanın iple ne alakası var alın bunları da gitsinler mülakata demiş . Ve babam aynı gün mülakata girmiş gardiyan olmuş yillardir bigun rapor almadan görevini yapıyor emekliliği geldi geçti hala. Velhasıl kelam bunu anlatıp demişti ki " senin nasibinde varsa olur yoksa onun bunun lafiyla bi yerlere gelen hayır etmez" . Babam böyle söyleyince ısrarı kestim ertesi gün mülakata girdim ve aynı gün akşam aciklandiki kazanmıştım. Nice mülakat kapısında gerinen kasvetle oturan torpilli olduğu bariz belli sinir bozucu tipleriyse göreve başladığımda gorememistim kazanamamislardi. Ha yok mudur torpili vesile eden çoktur mutlaka ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır kimi ateşli sever yoğurdu bilemem.
Ovuz tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaşlar Facebook idari-adli hakimlik grubunda İsmail diye biri Mart'ta kaymakamlık ilanı gelecek 150 kişi alınacak stratejik planları okuyorum kesin bilgi falan diyor, bana saçma geldi, siz ne dersiniz ?
-
@marsiyal Kardeşim şehit kaymakam rahmetli Safitürk'ün eşi rahmetlinin de referansa karşı olduğunu ve hatta şehit edildiği ilçeye tayinden önce de zor yerlerde görev yapmasına rağmen tayin için bile referans kullanmayıp, yine zor bir yerde görevlendirildiğini söylüyordu. Benim bundan anladığım rahmetli bu dürüstlüğü sayesinde dünyada kaymakamlık gibi güzel bir makam da bulunup bir de üstüne şehadet makamına ulaşmış. Velhasıl referansla belki kaymakam olunur ama şehit olunamaz kardeşim.
-
@d-drogba Allah kimsenin emeğini zayi etmez, insanlar birbirlerinin emeğini zayi eder ancak
-
@enteresanthink Namaz kilanlar bazı kurumlarda görevden atılırken , başörtülü kadınlar ise hiçbir şekilde hiçbir kurumda görev yapamazken yorumun neydi dostum ?
Siyaset yapmıyorum hepimizin bildiği gerçeklikleri konuşuyorum. Annem ablamın mezuniyetine başörtüsüyle alınmamisti (deu hukuk fakültesi ) BEREYLE girebilmişti.
Bunlar yaşanırken yorumun neydi kardeşim ?
Ben lisede Bozkurtların Ölümü kitabını okurken hocam tarafından azarlaninca SALPA romanını okuyanlar övgü alırken yorumun neydi ? Bosverelim siyaseti siyasetçiler yapsın konumuza dönelim , sen söyle bakalım bu mülakatta kaç ayrı referans aradın ? Aradın da olmayınca helelöhülölö. -
RE: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Arkadaşlar konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. Aydın belediye barinagindaki köpeklerin halı harap. Hasta hayvanlar bi arada tutuluyor ve ıslak beton üstünde yatıyor yüzlerce hayvan. Bu uygulamanın düzeltilmesi için dava açmak istiyorum , önce buyuksehkr belediye baskanligina şikayet mecburi mi yoksa direkt dava açabilir miyim ? Dava idare mahkemesinde kesin demi?
-
@tardukağan şimdi gördüm kapak fotoğrafını. Bu adamın kitabıyla çalışmıştım geçen yıl özellikle Türkiye ekonomisi ve insan haklarında fiyaskoydu, kitabın on sözünden son sözüne kadar gümbür gümbür geliyoruz havası vardı fakat sınavda hiçbir soruyu tutturamamasinin yanında çoğu konuyu bilen tutturamamisti, acaip mağdur etti beni ve kendi kitabından çalışan başkalarını.
-
Ankara'da olmadigimdan kursu bilemem. Sadece bana kaynak diye sattıkları kitapların dediğim gibi özellikle insan hakları ve Türkiye ekonomisi kısmından ( ki bu 16 kadar soru yapar) nerdeyse soruların sorulduğu "konuları" bile kitabında "gecirtmeyip" binbir sacmasapan şeyi bana ezberlettirerek sınava sokan bu adamların hiçbir şeyini tavsiye etmem.
-
@tardukağan Allah ıslah etsin inşallah
Ovuz tarafından gönderilen son iletiler
-
@vefa iktisat için yüksel bilgili tavsiye ediyordu herkes, o da mı işe yaramaz ?
-
RE: İcra takibi mülakatı olumsuz etkiler mi?
@morand İcra memurlarının üzerinde bile haciz var merak etmeyin bir şey olmaz
-
@enteresanthink Namaz kilanlar bazı kurumlarda görevden atılırken , başörtülü kadınlar ise hiçbir şekilde hiçbir kurumda görev yapamazken yorumun neydi dostum ?
Siyaset yapmıyorum hepimizin bildiği gerçeklikleri konuşuyorum. Annem ablamın mezuniyetine başörtüsüyle alınmamisti (deu hukuk fakültesi ) BEREYLE girebilmişti.
Bunlar yaşanırken yorumun neydi kardeşim ?
Ben lisede Bozkurtların Ölümü kitabını okurken hocam tarafından azarlaninca SALPA romanını okuyanlar övgü alırken yorumun neydi ? Bosverelim siyaseti siyasetçiler yapsın konumuza dönelim , sen söyle bakalım bu mülakatta kaç ayrı referans aradın ? Aradın da olmayınca helelöhülölö. -
@scrikss Cumhurbaşkanımızın akrabası da elenmiş kardeşim mülakatta, gitme bi yere otur oturduğun yerde
-
@mr-aday Torpilin bu kadar yayılmasının en kötü yanı yaptirmayacak olan insanlar da meylediyorlar onlar yapıp benim hakkımı yiyecekler ben de yaptırayım diye. Fakat bu yolun meşruluğunu gostermez, yanlış yanlıştır . Yukarı da beddua ettim öyle kazananlara hiç sevmediğim şey olsa da. Çünkü kazanamasam da yaziliya calışma sürecinden geçtim ve ne biçim bir stres olduğunu gordum. Böyle büyük emek verilen sınavda 1(bir) kardeşimiz bile referans istemem deyip mülakata girdiyse ve vesilelilerden biri hakkını yiyerek girdiyse bu çok sinir bozucu benim için. Herneyse ben uzatmicam, kendi gunahlarim herkesten büyükken bana düşmez , hoşçakalın.
-
@mr-aday 5 yıl önce memurluk mulakatindan bigun önce babamı aradım dedimki(o zamanki odun kafama): "neden torpil yaptirmiyoruz şimdi herkes yaptıracak ben işi hakediyorum benden daha az hakedenler kazancak zaten herkes yaptırıyor günahı yok bilmemne". Babam demistiki: " ben gardiyanlik mulakatina köyden damatligimi giyip gittiğimde ip germislerdi boy ölçümünü onla yapıp ipten gecemiyenleri eliyorlardi. Biz de beş altı arkadaş ipten gecemedik orada kenarda oturuyorduk ki zamanın başsavcısı geçerken bu çocuklar niye oturuyor burda demiş görevliye. Gorevlide " onlar ipten gecemeyenler efendim" demiş. Bassavcida aklın zekanın iple ne alakası var alın bunları da gitsinler mülakata demiş . Ve babam aynı gün mülakata girmiş gardiyan olmuş yillardir bigun rapor almadan görevini yapıyor emekliliği geldi geçti hala. Velhasıl kelam bunu anlatıp demişti ki " senin nasibinde varsa olur yoksa onun bunun lafiyla bi yerlere gelen hayır etmez" . Babam böyle söyleyince ısrarı kestim ertesi gün mülakata girdim ve aynı gün akşam aciklandiki kazanmıştım. Nice mülakat kapısında gerinen kasvetle oturan torpilli olduğu bariz belli sinir bozucu tipleriyse göreve başladığımda gorememistim kazanamamislardi. Ha yok mudur torpili vesile eden çoktur mutlaka ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır kimi ateşli sever yoğurdu bilemem.
-
Araya kimseyi koymadan kazanan tüm arkadaşlarımıza hayırlara vesile olmasını dilerim , diğerleri için şer üstüne şer dilerim.
-
@d-drogba Allah kimsenin emeğini zayi etmez, insanlar birbirlerinin emeğini zayi eder ancak
-
@alicenap34 Her şey ayrı yazılır Cenab Şehabettin. Serveti Fünun yazarlarından Cenab beyin dili en ağırıdır Osmanlıca dili tarihinin. Yani si yaftalamadım, zirve olduğunu söyledim. Yunusun şiirine de yine baktım dediğin gibi bir şey göremedim ama şunu gördüm :
Süleyman kuş dilin bilir dediler
Süleyman var Süleyman'dan içeri -
@antoniogramsci Arkadaşımızın söyledikleri külliyen doğrudur. Daha derine inelim ama biz. 1300 yıllık Orhun Abidelerini dağ köylerinden akrabalarımız şu an konuştukları dille hemen hemen anlayabiliyorlar. 100 yıl evvelki Servet-i Fünun yazarlarını ise bir tek Süleyman Askeri arkadaşımız anlıyor . Geçelim Osmanlı kurulmadan hemen önce ye: Yunus Emre hiç sadelestirilmemis olduğu gibi haliyle " Bu ne şirin sevgi,Senin aşkın beni benden alıptır" diyor, alıptır... Velhasıl kelam, devlet dilidir Osmanlıca bir de Edebiyat, sebebiniyse tde den hocam Osmanlı ve Selçuklu döneminin başlarında az sayıda Türk okur yazar olduğundan ve o dönemde Türkçe devlet yazışmalarının geçerliliğinin az olduğundan bahsetmişti. Sonuç itibariyle İstanbul da dahil dönem halkı günümüz köy Türkçesinin ortalama aynısını konuşuyordu.
Son olarak Osmanlıca zenginliğimizdir kıymetlimisdir. Askeri de azami derece konuşabiliyor maşallah , mülakatta dikkatte çekmiş hani. Beddua etmezem amma hudadan dilerim, Selam virirsün rüşved deyül deyü almazlar