Hedefim hep İdari Yargı Hakimliğiydi. 8 sene sonra nasip oldu. “Çalışıyorken olur mu?, evlenince olur mu? Çocuk varken olur mu?” Olur kardeşlerim olur. Çok şükür oldu.
mr.aday tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Çok şükür benim de oldu. Allah kimsenin emeğini zayi eylemesin. Gerek elenen gerekse yazılıya çalışan kardeşlerime rabbim dirayet versin, her şey gönlünüze göre olsun.
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
Herkes çalışın durmayın ilan beklemeyin diyor. Benim tecrübe ettiğim kadarı ile sadece çok çalışmak başarı getirmiyor. Planlı ve sürekli çalışmak başarı getiriyor. Planlı çalışmaktan kastım ise sınava kadarki süreyi en verimli şekilde kullanmak. Misal ilk defa ders çalışırken (temel aşaması) öğrenme amaçlı okunur, ikinci defa çalışınca artık taşlar yerine oturmaya başlar. Bunu 3. ve 4. Çalışmalar izleyebilir fakat bir süre sonra artık bıkkınlık gelir ve "burayı zaten biliyorum" deyip atlamalar başlar. İşte bu noktada en çok güvenilen/bilindiği sanılan yerden gafil avlanılır.
Özet olarak sürekli çalışmak önemlidir ta ki bıkkınlık oluşturana kadar. İktisattaki marjinal fayda gibidir çalışmak toplam faydaya ulaştıktan sonra verim azalır. -
RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@ovuz araya kimseyi koymadım diyen bariz yalan söylüyordur.
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@çıkmadıkcandan Zaten şu köy, vakıf üni. ve kamu kurunu n.m.k. Üçüz gibi her yerde beraberler
-
RE: Yeni kamu personel rejimi
@kartel06 Gerek yok bu ülkede tahsil görmeye. Liseden çık polis ol hem vakit hem nakit cebe kalır.
-
RE: 2018 ekonomik krizi
@hamzaömerhalid Bu düşünce bu ülkeye zarar veriyor. Her eleştiriye aynı cevaplar. Eleştirmek günah. Eleştiren vatan haini. Eleştiren koalisyon istiyor. Eleştiren tüp kuyruğu istiyor. Buradaki herkesin bir evi de yurtdışında, herhangi bir krizde hemen kaçacaklar, bu ülkeden beklentileri yok, hayalleri yok, bu ülkede evlenip bu ülkede çocuk büyütmeyecekler kardeş sen de haklısın.
-
RE: Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Ayrılık Sinyali
Maliye'nin başına Necmettin BATIREL geçmeli. İibf piyasasına sert müdahale gerekiyor. Önce bi 5000 lik ilan lazım piyasanın ateşini söndürmek için. Sonra bi 5000 daha iibf liler şok. Bi 5000 daha buz gibi olur piyasa. Tabi profesörler bilmez bunu.
-
@paretowilfredo Sayı 500 olsun idari yargıda :))
-
Bu usulü de tavsiye ederim
mr.aday tarafından gönderilen son iletiler
-
Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı (2020)
15 kişilik alım yapılacak, hazırlanan arkadaşlara hayırlı olsun, başarılar diliyorum.
-
RE: 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Bekleyenler için hayırlı olsun. Başarılar dilerim.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@adalet siz öğrenmek istediklerinizi sorun ben cevaplandırmaya çalışayım. Referans hususu subjektif olduğu için o konu kapsam dışı
-
@merasim34 maaşlar a grubu müfettiş veya uzman yardımcısı ile hemen hemen aynı adaylık süresince. Mesleğe kabul sonrası ise çift haneye yaklaşır mezun grup için.
-
Hepinize hayırlı olsun kardeşler. Allah mülakatta da muvaffak eylesin.
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Allah emeklerinizin karşılığını almanızı nasip eylesin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun kardeşler.
-
@frkbyzt inşallah kaldırılır ama şu anki duruma göre oldukça zor.
-
@kemankeşş alan kısmında 58 ve üzeri yeter standart sapma ile.
-
@kemankeşş justice gereksiz değil kardeş. Soru formatı uygun olmayabilir ama çözümleri gayet konuyu açıklayıcı. Her kitaptan bir şeyler almaya bakın. Ben de 2016 sınavında themis- hakimim ve çözümlü denemeler bitirdim. 2018 sınavında ise monopol-justice güncelleme eki- konsensus- sertkan erdurmaz hmk soru kitabını bitirdim. Çok farklı kaynak çok boyutlu düşünmeye imkan sağlıyor. Vaktiniz olduğu sürece portföyünüzü genişletin.