Bedelli Askerlik 2018
-
-
Ya ben şunu anlamıyorum. 15.000 lira ödeyecek olan ben. Kredisini ödeyecek olan ben belkide gidip yinede askerlik yapacak olan benim. Boş boş konuşanlarda ergen tipli çocuklar. Kardeşim hali hazırda kredim zaten var. 10 yıldır eğitimle uğraşmışım. Üniversite, KPSS, Kurum sınavları, Uzman Yardımcılığı dönemi vs. Evliyim 30 yaşındayım. Şimdi ben askere gittiğimde eğer kredimi bu ergenler veya dar kafalılar mı ödeyecek, maaşımı onlar cebinden mi verecek. Hep aynı tür insanlar bu dönemlerde nereden türüyor anlamıyorum ya. Herkes Rambo oluyor bu dönemde. Madem çok seviyorsunuz siz gidin de görelim. İşimiz gücümüz var diyoruz, evliyiz barklıyız diyoruz. Nerde ipsiz sapsız adam var sataşıyor. Herkes kendi işine gücüne baksın hadi bakalım...
-
@sayıştay bide bunlar var askerde soğan doğrayıp patates soyup komutana hizmetcilik yapınca kendilerini vatan sever ilan ediyorlar.
-
@antimülakat ne demek bencillik yapma ya. Bugün yüksek lisans kaydında koskoca adam ben 18 ay yaptım sende git 28 gün yap dedi suratına vurmamak için zor tuttum kendimi. Sanki keyfimizden bedelli yapacakmışız gibi bide bananecilerin tripleriyle uğraşıyoruz. Hele kızlar erkeklerden daha meraklı bu işlere madem öyle askere sen git deyince ık mık ediyorlar
-
Ben askere zorunlu olarak gidip de, tanıdık komutan bulur muyuz? Revirci olur muyuz? Hava değişimi alıp Gata'da 2 ay yatar mıyız? Yazıcı olur muyuz? Diye düşünen ve bunları uygulamaya koyan buna rağmen askere gitmek gerekiyor söylemine devam eden yüz binlerce adam tanıyorum. Acı ama Türkiye'nin askerlik gerçeği de bu
-
her şeyi geçiyorum tek soru soracağım
siz askere gideceğinizi 30 yaşınızda mı öğreniyorsunuz?
yani 10 yılda kimse askerlik diye bir görevden bahsetmedi mi ?
haberleri de mi izlemiyorsunuz?herkes aynı hayatta yaşıyor ve bazı seçimler yapıyor, yaptığımız bu seçimlerin sonucuna göre hayata devam etmek zorundayız. yıllarca bekleyip iş var hanım var nasıl gidek abey demek komik geliyor.
-
@keynesinruhu kardeşim hayatını bir robot olarak mı yaşıyorsun? Ne zaman kime aşık olacağını, ne zaman okulu bitireceğini, ne zaman işe girebileceğini, ne zaman evlenmek zorunda kalacağını planlayarak mı yaşıyorsun? Eğer sen bunu yapabildiysen bize de ver kodlarını da biz de denklemleri öyle kuralım.
-
Neyse sonuç olarak bu konuda bazıları putlarını kırmak istemiyorsa yapacak bir şey yok. Bedelli muafiyetinden yararlananlara şimdiden hayırlı olsun.
-
@agor
hocam bu saydıkların senin elinde olan şeyler
evlilik meselesinde kafan karışıyorsa şunu söyleyim askerde çok adam gördüm sevgilisinden nişanlısından ayrılan. bana göre onlar için en iyisi oldu, seni 6 ay bekleyemeyen insanla bir ömür yaşanmaz. -
Genellemelere çok aldırış etmemek gerektiğine inanırım ama yine düşünce putlarına inat bir genellemeden söz etmek istiyorum:
Çok ciddi milliyetçi duygularla askere gidip, oradaki ortamı, havayı soluduktan sonra bugün olsa yine askere giderim diyen kişi sayısı %2 veya %3 'ü geçmezken, bir daha kışlanın önünden geçmem diyen sayısı %97 - %98 oranında olan bir toplumda değişmez, değiştirilemez kalıplarla konuşan arkadaşlarımızın duygu ve düşüncelerini bir de askerlikleri bittikten sonra almak istiyorum.
-
Bu başlıkta yaşanan şeyler gereği bir açıklama yapmak gerek. Şahsi görüşüm olarak bedelli askerliği değil askerliğin olmamasını savunuyorum. Askere koşa koşa, aşkla giden kaç kişi vardır bilmiyorum ama benim tanıdığım kimse askere aşkla gitmedi, tanımadığım gariban bir sürü insanın çocuğu şehit oldu. Burada sorun saptayacaksak bedelli olsun mu olmasın mı, yaş sorunu ne olmalı, 3 gün de gidilsin mi diye değil o askeriyede er olarak görev yapan insanların yaşadıkları saçmalıkları veya 3 aylık bir eğitim ile teröristlerle savaşılmasının mümkün olmadığını tartışalım, muhtemelen daha sağlıklı bir tartışma olur.
-
@keynesinruhu Sen benim hayatımı biliyor musun ? Bilmeden laga luga yapıyorsun. 6 yıl üniversite 2 sene kpss sonra uzman yardımcılığı dönemim ve evlilik süreci oldu zaten işe girdiğimde 27 yaşındaydım. Yani emin ol askerlik dönemi kadar bir boşluğum olmadı. Klavyeden yazması kolay tabi geçtiğim süreçleri bilsen gelip özür dilersin. Bilip bilmeden konuşmayın arkadaş.
-
@antimülakat hocam basurunu askerliğe saklayanlar var. adam resmen sıçmıyor, g**ten hava değişimi alıyorlar sonra.
-
@keynesinruhu hocam şahsım adına konuşmadım sakın yanlış anlama, ben kısmen kontrol sahibiyim, belki şanslıyım ama insanların kaç yaşında mezun olacaklarını, ne zaman işe gireceklerini kesin olarak belirleme şansı olmayan bir toplumda yaşıyoruz muhtemelen farkındasındır, hani 10 yıl fark etmediniz mi diyorsun ya adam 1 yıl geç girse 1 yıl geç mezun olsa zaten 24 25 yaşında mezun oluyor, işe girmesi gerekebiliyor bu süreçte onu oturtayım falan derken zaten oluyor yaş 27 28, sevdiğin kadın evlenmeyi bekliyor bu da onun doğal hakkı bari evleneyim diyorsun 30. Aklının bir köşesinde bedelli doğal olarak canlanıyor çünkü kredi çekerek evlenmişsin o krediyi kim ödeyecek, ev kirasını kim ödeyecek. Ben burada tepki verirken şahıslara vermiyorum aslında zaten neresinden tutsak elimizde kalan bir sistemde birilerinin günah keçisi ilan edilmesine tepkiliyim. Bu toplumda eşitlik-adalet hiç bir zaman olmadı fakat biz bu konuda-her konuda karşılıklı iletişim kuramaz durumları anlayışla karşılamazsak daha binlerce yıl da olmaz.
-
Keşke idealar dünyasında yaşasak da dünyada hiç savaş olmasa, ordular olmasa bu kadar insan ölmek zorunda kalmasa ama günün sonunda realite ortada.
Askeriyenin içindeki düzen, iyileştirilebilmesi vs tartışılır ancak birilerinin savaşması için diğerlerinin patates soyması gerekiyor. Biraz sağ duyuluysanız zaten ikisinden de gocunmazsınız.
Hayat tecrübesi olarak bakacak olursak da, herkesin bahsettiği dünyadaki eşitsizliği biraz olsun bertaraf etmek adına güzel bir dokunuş diye düşünüyorum. -
@paca08
Hayat çok kolay olacak diye kimse bize söz vermedi hocam
Ayrıca benim hayatımı da sen bilmiyorsun doğal olarak ayrıca anlatma gereği duymuyorum. Sonuçta bir yerlerde karşınıza çıkacağını biliyordunuz bu durumun. Biraz gerçekleri kabullenmenizi tavsiye ediyorum. -
@antimülakat Ben zaten yapsınlar diyorum ama acındırma diyorum.
Eve tek maaş getiren bir fakir çocuğu askere gidiyor onlar bile bu kadar acıtasyon yapmadı. Bedelli gerekti çıktı, ama mazlum rolünede girmek hoş değil -
@keynesinruhu Yav sanane arkadaşım. Elin bebesi gelmiş bana hayat dersi verecek şimdi ne var ne yok saydıracağım rahat edeceksin. Yaptın mı sen askerliğini? Yapmadıysan ne propoganda yapıyorsun hayırdır?
-
@agor
Ben de bunu demek istiyorum. Sonuçta bir karar veriyorsun; askere gidiyorsun veya gitmiyorsun, evliliğini erteliyorsun veya ertelemiyorsun ve neticede hayatın ne getireceğini bilmeden karşına çıkanı bekliyorsun. -
Toplumsal gerçeklikleri inkar etmek yerine dile getirmek acındırmak değildir. Ben kimseyi acındırma derdinde de değilim ama gerçeklikleri ifade etmekte de bir sakınca görmüyorum.