Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
................
-
@khun teşekkür ederim.
-
"Neva Kâr eseri kime aittir?", "İsyan Ahlakı kitabının yazarı?" vb. sorularla ilginç bir açılış yapan sınavdı. Doğru ya da yanlış yapan arkadaşları ve kendimi de göz ardı ederek söylüyorum; entelektüel bakımdan geniş bir yelpazeye sahip insanlara talip olduklarını söyler gibiydi sınav. Şahsen birçok konuda ikileme düştüm; alanım uluslararası ilişkiler olmasına rağmen. Çift meclis sorusu, Trump sorusu, Türki cumhuriyetler lider eşleştirmesi sorusu, "global village" gibi sorular "hmmm" dedirtti bana.
Testte, 50 sorudan 40+ olup, klasikte 35+ yapan kitle mülakata kalacaktır diye düşünüyorum. 240 kişiden 48 kişi kalacak ve taban puan 85+ olacaktır diyorum. Anlamsız kişisel bir tahmin tabi.
Bakalım sonuçlar ne zaman açıklanacak. Hakkımızda hayırlısı.
-
Son olarak, bugünkü "neo-neo" sorusunun ne olduğunu hatırlayan birisi yazarsa sevinirim, aklıma takıldı.
-
48-49. soru (daire grafik sorusu) ve 50. sorunun durumu tam olarak ne oldu şimdi sadece 48. soru mu yoksa diğeride mi iptal? cevap neydi hatırlıyor musunuz?
-
@textliner 49 iptal, 48 ve 50 geçerli. 48'in cevabı %90 idi yanılmıyorsam. 50. soruyu hatırlamadım ama o da net çıkıyordu.
-
@textliner Kitapçıkların farklı olduğunu unutarak öyle yazdım; tek soru iptal yani. 36x36÷45 denklemi çıktığı için sonuç olarak iptal edildi muhtemelen o soru.
-
@patronaj neo liberalizm ve neo realizm uluslararasi iliskilerdeki onemli tartismalardandir. Hangisi tartisma konularindan degildir gibi bir seydi. Cevap da ikisinde de ortak olan ua sistemi anarsik olarak tanimlama olacakti diye dusunuyorum
-
@patronaj anladım hocam teşekkürler o soruyu 10 defa çözmeyi denedim farklı yollardan gidiyorum tüm sayıları tekrar topluyorum olmuyor sayfada ve yan kapakta boş yer kalmadı işlem yapacak yine hep 36×36 ÷45 sonucu çıktı meğer soru hatalıymış !
-
Bir soru daha paylaşayım sınavdan, ilginçti.
Yahya Kemal Beyatlı,
"Çok sürse ayrılık, aradan geçse çok sene,
Biz sende olmasak bile, sen bizdesin gene" dizeleri ile hangi şehri kast etmektedir (ya da seslenmektedir)?
Şıklarda da; İstanbul, Prizren, Saray Bosna, Üsküp ve Bursa vardı yanlış hatırlamıyorsam. -
.............
-
@khun Evet üstad aynen, birçok kişi oradan yürüyecektir biliyorsa şayet. Tahmininiz nedir sınav hakkında? Puanlar açıklanmıyor malumunuz, sınav yüksek seviye ile kapatır mı? Kitleyi tam süzemedim açıkçası, 50 soruda 40+ yapan kişi sayısını pek ön göremiyorum.
-
..............
-
@khun Hocam benim kitapçığımda Beyazıt Meydanı ile alakalı soru yoktu? Kitapçıklarda farklı sorular mı vardı yoksa soru farklı bir şekilde soruldu da ben mi hatırlayamadım? Suriyelilere tanınan statü ne olacaktı bu arada? Yorumlarınıza katılıyorum ayrıca, ben de benzer beklenti içerisindeyim.
-
...........
-
@khun Soruyu şimdi hatırladım; kalpten gidiyordum valla kitap isimlerini görünce soruyu bile okumamıştım, Turgut Cansever.
Şöyle bir bilgi mevcut, "Türkiye'de yasalar gereği mülteci statüsünde görülmüyorlar. Avrupa dışından geldikleri için "geçici koruma" başlığı altında "sığınmacı" statüsüne sahip olabiliyorlar." O sorunun net cevabını bulamadım ben. Neye dayanarak sığınmacı değil peki üstad? Resmi kanaldan bir açıklama ya da bir kaynak mevcut mu bu hususta?
-
.........
-
@khun Evet, gerçekten de ters köşe, ince bir soru olmuş. Yanlış hanemizi kabarttı ne yazık ki... Bence "Aşağıdakilerden hangisi, Milletler Cemiyeti'nin kurucu üyelerinden değildir?" sorusu da birçok kişiyi ters köşe yapacaktır; hakeza "global village" fikrini ortaya koyan Kanadalı iletişimci sorusu... Böyle sorular olunca da insan ister istemez tahmin yapamıyor. Hakkımızda hayırlısı.
-
Hangi kurum diğerinden daha önce kurulmuştur diye bir soru vardı. Şıklar BM, Avrupa konseyi, WB, IMF ve NATO idi. Şıkları yanlış hatırlıyor olabilirim. O soruyu ne yaptınız?
-
@H_Yılmaz Üstad, yanlış hatırlamıyorsam soru "daha sonra kurulmuştur" diyordu ve cevabı da "Dünya Ticaret Örgütü" olacaktı.