2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
@kafdağınınarkası sana katılmakla beraber ayrı düşündüğümüz noktalar var normaldir. 2defa elenmiş biri olarak mülakatta ne sorduklarını bana söylesen daha çok işime yarardı.
-
@bozkırlı1 komisyon istediği her şeyi sorabiliyor ağırlık dmk dan gelir ama dediğim gibi sorulan soruyla açıklanan liste arasında bi bağ yok bana yaşata yaşata öğrettiler kaymakamlık yine iyi idari hakimlikte son mülakatımda 7 kişilik gruplarla girdik mülakata tam komedi bir an önce bitmesi için kendini tanıtma 4 md bide mülakata girmeden eline kağıt veriyorlar bunların dışında bi şey konuşmayın diye nereli olduğun doğum tarihin vb giriyosun mülakata 1 soru soruyorlar 7 kişiye her kesin 1 cümle söyleme hakkı var sonuç belli tabi yüzüne bile bakmıyorlar şimdi bunları yaşamış birisi olarak sana hangi soruları sorduklarını mı anlatayım yoksa gerçekleri mi
-
@kafdağınınarkası Mülakat gerçeğini yaşamış biriyim diğer kurumlarda. Sadece baştan kabullenmeye bu olmazsa olmazlara karşıyım açıkçası. O mülakattan elensem bile her soruya cevap vermek isterim. En azından kendimi iyi hissetmek adına önemli benim için. Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Gerçeklere farklı pencerelerden baksak da her fikir önemlidir değerlidir.
-
@kafdağınınarkası, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@murky dik durmana gerek yok bul kapı gibi referansı gir içeri sohbet et çık keyfine bak
Elenip elenmemek değil mesele dik durmayı düstur edinelim de gerisi gelir
-
Kendi sahsi fikrimdir. İlk intiba onemli olmakla birlikte kaymakamlik mulakati da dahil komisyondakilerde sizin hakkinizda 10 dakikada en fazla bir fikir olusabilir veya gun icindeki diger adaylarla kiyasen bir dusunce olusabilir. O kisilerin de bu yollardan gectigini dusundugumuzde, 100 kisiden biri olamamak sizin kaymakamligi hak etmediginiz anlamina asla gelmeyecektir. Belki de siz daha basarili bir kaymakam olacaktiniz ama olmayinca baska nasipler de elbet karsiniza cikacaktir. Onemli olan pes etmemek. Referans vs kenara birakarak soyluyorum: Siz kendinizden emin bir bicimde mulakatiniza girin ve cıkın. Once Allah'a sonra kendinize guvenin. Olmazsa da dunyanin sonu asla degil. Haksizlik, adina ne derseniz deyin; bu hayatin bir cok alaninda hep karsimiza cikacaktir; ne kadar guclu olursak, engellerin o kadar ustesinden gelebiliriz; bazen pes etsek de yeniden ayaga kalkmak da o derece kolay olacaktir... herkesin hakkinda en hayirlisi ne ise, o olsun dostlar.
-
@sbf1983 bahsettiğim olay tam olarak bu. Referans gerçeğini bilmeyen zaten yok, kaymakamlık mülakatına giren adam da zaten mülakattaki 3 soruyu bilerek mülakatı geçemeyeceğini bilir. O yüzden diyorum ki dimdik durun asla panik yapmayın soruyu bilmeseniz de dik duruşunuzdan taviz vermeyin. Olursa Rab'den olmazsa nasipten olsun.
-
@kafdağınınarkası hakimlik olayından ben de inanılmaz rahatsızım. İdari yargıyı geçtim de öyle adamları adli yargı hakimi yapıyorlar ki derin bir of çekiyorum. Ki statü olarak şahsi kanaatim kaymakamlık üstün olsa da adalet dağıtıp, hüküm veren bir meslek türü olan hakimliği ehli olmayan insanlara vermek facia yaratır. Of of sevgili arkadaşlar of.
-
@murky haklisiniz hocam. Sonucta 100 kisi aliniyor elenme ihtimali daha yuksek ceteris paribus:)
-
Bir insanın fikirleri net olmalı rüzgara göre şekil almamalı. Nasıl ki mülakatlar Fetö denilen adi yapılanmanın kontrolündeyken bu duruma canla başla karşı koyduysa insanlar şimdi de o vakıf o yapılanmanın kontenjanı ile liyakat es geçilerek yüce devletin kadrolarına yerleşmesine karşı durmalı. Kaymakamlık maalesef çok siyasi bir meslek daha önce de belirttim referans bulmazsanız olma şansınız yok. Ama bulacağınız referans sizi nokta atışı göreve taşıyorsa vicdanınızı sorgulayın. Siz referansınıza şunu söyleyin 'ben bu mesleği hak ettim, ben bu yaşıma kadar tertemiz bir insandım bundan sonra da öyle olacağım. mülakatım da iyi geçerse hakkım yenmesin lütfen' İşte bu noktada mülakatınız da iyi geçerse, gerçekten de hak ettiyseniz referansınız sizin hakkınızı korusun yalnızca. Olması gereken de o. Siyasiler sizin adamlığınıza referans olup hak ettiğinizi versin. Hak etmediğinizi alıyorsanız merak etmeyin Rab yanınıza bırakmaz.
-
Hiç referansınız yoksa da ilçenizin belediye başkanına ya da siyasi parti ilçe başkanınıza gidip durumunuzu tüm samimiyetiniz ile anlatın. Referanssız bu mülakata girmeyin, bakın ben kuvvetle muhtemel eleneceğim 1 aydır daha elenmeden bunun üzüntüsünü yaşıyorum ona rağmen söylüyorum bunları. Hamasete gerek yok. Cuzi irade denilen bir olay var.
-
yıllar geçtikçe, bu mülakatlarda daha gerçekçi yorumlar görmeye başladım... en azından yukardaki bir çok yorum normalde nihai listeden sonra yazılırdı.. şimdi erkene gelebilmiş.. bu da yardım arayan sayısının fazla olduğunu da işaret... herkes elinden geleni ediyordur.Artık kabullenmek yerine kımıldama vakti... herkes için hayırlı olsun tekrardan... en hayırlı ne ise millet için ve adaylar için o olur inşallah..
-
@murky bir çok yetkili tarafından açıkça dile getiriliyor referans ihtiyacı. Özellikle kaymakamlık, hakimlik gibi meslekler için gerektiği.
-
@refik-soydam her mülakat aynı hocam. Herkes bilir kimisi arka planda hiç sesini çıkarmaz kimisi de kabul etmek istemez, bu yıllardır böyle sürüp gidecek.
-
Bir hanımefendi vardı. 105. dönem kaymakam adaylarından ismi çok konuşulmuştu . Bugün dünya evine girmiş yanlış anımsamıyorsam Allah hayırlı etsin iki cihan saadeti versin inşallah.Tesadüfe bakın ki eşi beyefendi de 107 dönem mülakat listesinde belki forumu takip bile ediyordur. Sizi kutlarım şimdiden 107 dönem kaymakam adaylığınız hayırlı olsun beyefendi.
-
Şahsıma gelince. İki haftalık umutsuz çaresiz mücadele sonucunda bu yıl da elim boş bir şekilde mülakata gireceğim gariban bir devlet memurunun gariban evladının hükmü bu kadar oluyormuş nasibimizde yokmuş.Kazanan arkadaşları şimdiden tebrik ederim Allah hayırlı etsin inşallah.
-
@hasbayburtlu hocam bir de sonradan yeğenim bize soyleseydin diyenler olur. O da ayri bir durum:)
-
@sbf1983 geçen yıl mülakattan elenince diyenler oldu açıkçası bu yıl da olacaktır muhtemelen. Yahu ne kadar zormuş sıradan bir Anadolu insanının meslek sahibi olması şaştım kaldım. 3 yıl oldu üni den mezun olalı 3 yıldır da işsizim muhakkak rabbim bizlere de bir rızık kapısı açacaktır sahipsizin sahibi kimsesizin kimsesi Allahtır diyoruz tek tesellimiz o.
-
@hasbayburtlu hayirlisi olsun hocam ben de iyiki zamaninda memur olmusum 2006 kpss puaniyla diyorum 2008 de. Bitirdigimiz okullarin hakkini tam olarak veremedik belki ama iyi kotu duzenimizi kurduk. Allah buyuktur hocam. Her seyde bir hayir vardir...
-
371 kişide referans la girerse ne olacak... biz neden çalıştık bu güne kadar kardeşim. O zman şu ben şu kadar mulakattan elendim. Şu oldu bu oldu. Niye giriyorsunuz kardeşim o zman... bende 10 tane mulakattan elendim. Ama elbet bir yerde olacak... takdir allahın deyip arkasından torpilin yoksa girmeyin demek. Yada bakan tanıdığınız yoksa olmaz demek boş hamaset. Bırakın bu işleri insanları uykularidan etmeyin. Tecrübeniz varsa onu anlatın. Mulakatta nasıl davranması gerekir onu anlatın. Yada buraya yazmak yerine gidin torpil arayın. İnsanlarin azcık idealleri var azcık hayalleri var bırakın 1 ay da olsa onu yasasınlar. Zaten olmaz ise üzülme olacak her gün aynı üzüntüyü yaşatmak size ne fayda sağliyör. Valla diyecek çok şey varda gerçekten buraya mulakat heyecanı için gelmiş insanları uzmek istemem...
-
@modesteptt Sözün bana ise şayet cevaplayayım. İstersen havada 3 takla at mülakatta boş.Giriyorsun 3 soru soruyorlar cevaplıyorsun işte neyini anlatalım mülakatın.İstediğim kadar da sınava girerim kimseyi ilgilendirmez.Sen nasıl yazıyorsan ben de istediğim yere istediğim şeyi yazarım bu da kimseyi ilgilendirmez. Sen istediğin gibi hayallerini yaşayabilirsin biz gerçekleri yazıyoruz işine gelmezse okumasın.Hamaset dediğin bizim hayatımız sen de tecrübe etmişsin sen de anlarsın.